Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

Kiinalaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#46

Viesti Andy »

Mielestäni kyseessä nimenomaan ei ole huijari siksi että hän uskoi itse omiin kykyihinsä.

Yleensä virheellisen tiedon antamista ei pidetä huijaamisena, jos tiedon antaja on aidosti väärinkäsityksen vallassa ja kuvittelee puhuvansa totta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#47

Viesti Kari Aittomäki »

Niin, Lassen lailla minuakin lievästi kiusaa tuo ähättely-vähättely. Mutta mitäs tuosta, sellasiapa tytöt on.

Kysymys, kuinkas yleistä matsihaasteitten esittäminen kiinanlajeissa nykyään on?
Olen siinäkäsityksessä että tyylienvälisiä on perinteisesti kyllä otettu, etenkin jossakin erittäin monikulttuurisessa Hongkongissa (tarpeeksi kiinalainen). Vähäisen kokemukseni mukaan kiinanmetodien maailma on hyvinkin.. tappelullinen.
Pelkästään winchunista muistan sen Boztepen haasteen ja varttisakemanni Bruce Lee oli kerrotusti aika hanakka kohtaamaan mestareita..
- Minun tyylissäni ei työnnetä.
Näin tuumas jehu torpattuaan vaparin tööteriin erästä sisäisen voimansa esittelijää. Sikailu on vänkää.

Eihän tuon puheenaolevan kähäkän lopputulema ei ole minkäänlainen ylläri, myllytyksessä kun on kyse tilannehallinnasta eikä tekniikka/ominaisuus-vertailusta.. mutta tuo ryvettäminen on kyllä aika nilkkiä.
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#48

Viesti PetriP »

Lasse Candé kirjoitti: Lajeissa on erikoistaitoja ja erikoistumiskohteita, joita ei saa helposti käyttöön urheilussa.
Harjoittelemalla hitaalla temmolla soololiikesarjoja voi oppia varmaan jotaina. sitä on vaan vaikea ottaa käyttöön missää kamppailutilanteessa. Kaikken viimeiseksi yllättävässä väkivalta tilanteessa. Koko kehon kieli kertoi että kyseessä ei ole kamppailija
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#49

Viesti Ile »

Lasse Candé kirjoitti:Näyttäisi siltä että:

- Ilen mielestä tässä tulee jotenkin paljastettua huonoa kamppailullisuutta ja hyvällä kamppailullisuudella menisi oleellisesti paremmin vapaaottelussa, vaikka ei olisi kyse kilpailullisesta setistä.
Tulkitsit oikein. Tosin tämä tarjosi nyt hyvän tilaisuuden täsmentää, että ilmaisin asian hieman mustavalkoisesti. Ei se nyt tietenkään ihan yksioikoista ole ja sulla oli hyviä pointteja viestissäsi.

MUTTA:
Lasse Candé kirjoitti:Lajeissa on erikoistaitoja ja erikoistumiskohteita, joita ei saa helposti käyttöön urheilussa...
Mielestäni tässä kappaleessa menet vähän harhaan (mikäli oikein ymmärrän pointtisi). Siis jos nyt on sovittu, että otetaampa tässä haastematsi ja mestari on siinä omat normikamat päällä ja sitten toinen alkaa leipomaan ja homma on hetkessä ohi, niin mun mielestä on aika keinotekoista korostaa, että tämä olikin nyt sitten jotain urheilua ja ihan eri asia kuin oikea kamppailu. Ihan vastaava huitomistilanne tilanne voisi olla kadulla, tosin se olisi todennäköisesti sille mestarille haastavampi yllätyksellisyyden yms. vuoksi.

Totta kai lajeissa on erikoistumiskohteita. Esim. sen suhteen, miten erilaisiin hyökkäyksiin reagoidaan. Ja toki on tietynlaisia rajauksia myös sen suhteen, minkälaisia uhkia vastaan harjoitellaan. Mutta mielestäni lajia voi "yleiskamppailullisuuden" osalta arvostella, jos sen mestarilla näyttää olevan hyvin puutteelliset reagointitavat ihan perushuitomista eli hyvin tyypillistä väkivallan muotoa vastaan. *
Lasse Candé kirjoitti: Kiukkari, Wado ja Defendo ovat sikäli huonoja esimerkkejä, että kaikkien näiden lajien mitenkään järkevästi valituilla mestareilla lienee ottelukokemusta melko paljonkin ja loput tietänevät mitä ovat sillä saralla ja yleensä heilläkin on vähintään jotain ottelukokemusta ja sellaista treeniä taustalla.
Mun yksi pointtihan on juuri se, että otteleminen tai vastaava treeni on itse asiassa osaltaan erittäin hyvää valmiustautumista tositilanteita varten ja jotain sen tyyppistä treeniä tavallaan pitää olla, jotta laji olisi toimiva "tositilanteissakin". Eli tulen tässä toista kautta takaisin siihen, että tässä ei nyt kannata nyt nähdä sitä "ottelullisuutta" niin tosielämästä irrallisena asiana.

* Ja sitten osin romutan omatkin pointtini toteamalla, että näissä haastematsi -asetelmissa korostuvat tietysti yksilöiden taidot, ja jonkun kokeneen ottelijan lyöntimyllytys on tietysti jotain muuta kuin vaikkapa keskimääräinen nakkikioskihuitominen. Mutta reagointitavoista voi silti lukea paljon asioita. On hirveä sfääri vaihtoehtoja, miten tuollaisessa myllytyksessä voi pärjätä tai olla pärjäämättä. Tässä tapauksessa näytti olevan eräänlaisesta lähtökohtaisesta avuttomuudesta kyse.

Korostan, että arvostaakseni lajia/mestaria en olisi kaivannut tuossa tilanteessa mitään huikeaa pärjäämistä kokenutta ottelijaa vastaan. Minulle olisi voinut tulla ihan myönteinen kuva hänen osaamisestaan esim. siinäkin tapauksessa, että hän olisi lopulta tullut tyrmätyksi, JOS hän vain olisi pystynyt väläyttämään jotain sellaista, mikä minun arvioni mukaan ilmentää pätevää reagointia ja toimintakykyä kovan hyökkäyksen alla.
Kuvake
KungFuMiäs
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 5372
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#50

Viesti KungFuMiäs »

Kari Aittomäki kirjoitti:Niin, Lassen lailla minuakin lievästi kiusaa tuo ähättely-vähättely. Mutta mitäs tuosta, sellasiapa tytöt on.

Kysymys, kuinkas yleistä matsihaasteitten esittäminen kiinanlajeissa nykyään on?
Olen siinäkäsityksessä että tyylienvälisiä on perinteisesti kyllä otettu, etenkin jossakin erittäin monikulttuurisessa Hongkongissa (tarpeeksi kiinalainen).
Hyvin yleistä vielä ~20-30 v sitten mantereella, eli opettajani Lu Baochunin sukupolvessa tämä oli ihan normi. Ei niinkään koulujen välistä, vaan yksilöt mittelemässä taitojaan ja etsimässä opetusta. Kiinalaisissa lajeissa kun on aina kulttuurivallankumouksesta lähtien ollut “maanalainen“ osa ja “näkyvä“ osa, meille tänne länsimaihin näyttäytyy tietenkin näkyvä osa. Maanalainen osa on jo melkein kuollut pois, vanhat tappelijat laittaneet nyrkit eläkkeelle ilman että on seuraajia, niin tårta på tårta puhuminen niissäkin piireissä päässyt valloilleen, kun ei enää puhuta käsillä vaan suulla. Lu on ollut nuoresta lähtien osa tätä maanalaista yhteisöä, omine käytäntöineen ja kulttuurineen. Hänellä riittää tarinaa moneksi illaksi siitä maailmasta, omista ja opettajiensa mittelöistä. Nuorena hän matkusti ympäri kiinaa kokeilemassa opettajien käsiä, vanhempana hänen ovelleen saapui kokeilijoita.

Ero hänen ja Xun välisissä hommissa on että Lu on oppinut opettajiltaan sen maailman kultturellit koukerot ja on voinut hoitaa kokeilunsa siististi, eikä rymistelemällä ympäriinsä kuin norsu posliinikaupassa. Xun tapauksessa tämä posliinikauppa oli ikävästi hallituksen alaisuudessa...
Kuvake
maminglei
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 341
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: KL, MY

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#51

Viesti maminglei »

Heps, "pienen" tauon jälkeen potkun lauteille!

Samaa mieltä että tämä kevätsiivous tuli tarpeeseen. Tässä hyvää analyysiä tapahtuneesta: https://chublicopinion.com/2017/06/07/k ... e-kung-fu/
"Ma Minglei, you fat, not fit" - sifu Wong Jan Yum
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#52

Viesti Mika »

Miihkali, tervetuloa takaisin!

Tuohan oli mielenkiintoinen analyysi tapahtuneesta, kiitos vinkistä. Artikkelissa on myös paljon linkkejä niille, jotka taitavat kiinaa.

Janne Puputti, tuon artikkelin mukaan olet oikeassa tuosta Xu:sta. Miehellä ei välttämättä ole ihan puhtaita jauhoja pussissaan tai vaihtoehtoisesti oikeaa lääkitystä esimerkiksi ADHD:hen.

Kaikesta huolimatta tämä lyhytikäinen ilmiö on minusta ollut lopulta myös hyvästä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
maminglei
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 341
Lauteille: Heinäkuu 2006
Paikkakunta: KL, MY

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#53

Viesti maminglei »

Kiitos kiitos! Kiva että käyttäjätili on pysynyt hengissä pitkästä tauosta huolimatta.

Xu:n jauhoista: voihan se olla että haki ulosannillaan vain mahdollisimman paljon näkyvyyttä kampanjalleen puhtaasti sen vuoksi että se ravistelisi riittävän isolla kädellä. Media ja sosiaalinen media on mahdottomia hallita ja kun samaan soppaan lisää kommarit ja asemistaan kiinni pitävät kungfu-jäärät, niin onpi hyvin mahdollista että Xu ei ole ihan täydellisesti pystynyt pitämään näpeissään sitä miltä hänen edesottamuksensa näyttävät ulos päin.
"Ma Minglei, you fat, not fit" - sifu Wong Jan Yum
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#54

Viesti Mika »

Tuo lienee ihan totta.

Mutta. Vaikuttaisi silti hivenen siltä - ja nyt olen täysin tuon artikkelin, jonka objektiivisuutta en osaa arvioida, ja tämän ketjun muiden linkkien varrassa - että tuon ihan selvän ajojahdin lisäksi Xu on jossakin määrin poikkeuksellinen henkilö muutenkin. Vaikka vanha tuttu sanonta siitä, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan, on usein totta, samassa on totta että viisaampi väistää. Kyllä häntä vainottu aivan selvästi on. Kuitenkin nuo väitetyt taustat Kiinan ensimmäisen MMA-promoottorin tittelistä ja muusta hänen aiempien vuosien toiminnastaan herättävät kysymyksiä. Lisäksi tuo haasteesta kieltäytyminen tuon artikkelin lopussa kuulostaa erikoiselta hänen taustaansa vasten, kun hän jo oli menettänyt niin paljon aiemmista siteistään.

Mene ja tiedä. Varmaa on se, että pinnan alla pitkään kuplinut kuohu nousi nyt esille. Aika näyttää, mitä tuosta kaikesta vielä seuraa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#55

Viesti Andy »

Mitä artikkelissa kerrotaan?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Shaolinsi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 856
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Dengfeng
Etulaji: Perinteinen Shaolin 少林拳
Sivulajit: Itsepuolustus

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#56

Viesti Shaolinsi »



Xu Xiao Dong haastoi tämän vuoden maaliskuussa Wing Chun -miehen ja murjoi hänet nopeasti lopetuskuntoon.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#57

Viesti Andy »

Täytyyhän tuon wingiukon olla vähän yksinkertainen, kun lähtee matsiin ja on jo nähnyt, miten edellisille haastajille on käynyt ilman ottelukokemusta.

Eihän tuo Xu ole edes mikään hyvä vaan ihan amatööritasoa. Ei mitenkään välttämättä voittaisi edes SM-kisoja. Kiinassa on kuitenkin myös ammattilaisvapaaottelua ja huomattavasti Xuta parempia vapaaottelijoita.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
jonne.härkänen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 193
Lauteille: Joulukuu 2016
Paikkakunta: Lappeenranta
Etulaji: Wing Tsung
Sivulajit: Lukkopaini, Kombatan

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#58

Viesti jonne.härkänen »

Näiden täytyy saada rahaa tms. näistä videoista. Tai sitten, niinkuin Andy sanoi, heppujen pitää olla todella yksinkertaisia...
“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee
Kuvake
jonne.härkänen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 193
Lauteille: Joulukuu 2016
Paikkakunta: Lappeenranta
Etulaji: Wing Tsung
Sivulajit: Lukkopaini, Kombatan

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#59

Viesti jonne.härkänen »

Kaksi Wingi Sifua keskustelevat aiheesta. Tässä otetaan hyvin kantaa siihen mitä täälläkin on painotettu ja mikä itsellekin on iskostunut toimintaan aivan eri tavalla kuin aiemmin. Sparraaminen on homman juju :)

“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee
Kuvake
Shaolinsi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 856
Lauteille: Syyskuu 2009
Paikkakunta: Dengfeng
Etulaji: Perinteinen Shaolin 少林拳
Sivulajit: Itsepuolustus

Kevätsiivousta kiinalaisissa lajeissa 2017

#60

Viesti Shaolinsi »



Toinen Wing Chun -mestari haastoi Xu Xiadongin.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 35 kurkkijaa