Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Catch

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Saunatonttu
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 89
Lauteille: Helmikuu 2006

#16

Viesti Saunatonttu »

Bjjkärpäspaperi.... Lueskelin taannooin eräästä kamppailulehdestä juttua Bjj:stä. Siinä näytettiin kuinka sieltä alakynnestä noustaan ylös, kun kaverilla rutistelu päällä. Kuvissakin näytettiin kuinka helppoa on.... Mutta jokin niissä kuvissa hämäsi. Poikasena tuli jutoa väänneettyä oman seuran kilpailijoiden kanssa jotka pärjäsivät ihan mukavasti sarjoissaan. Eipä ollut noissa kuvasarjoissa hyökkääjänä ollut iholla kunnolla. Lonkka ei ollut tungettuna sinne kaverin kainaloon eli kontrolli oli jossain muualla kuin kaverissa. Silloinen valmentaja vaati sinne sisään menoa. Päällä oli "helppoa ja "kevyttä" olla. Kaverin yrittäessä tulla ylös runtattiin alaspäin jolloin saatiin keuhkoistakin ilmoja pois. Seurauksena kaverin väsyminen ja häviö. Päälläolija teki fyysistä hommaa vain silloin kun allaoleva yritti tulla pois. Tämä siis karrikoidusti sanottuna näin.

Ainakin tuos artikkelin kuvista ei iskenyt minkäänlainen ylitse pursuava kunnioitus Bjj:tä kohtaa. Laji on varmasti hyvä niin kuin muutkin lajit.

Mites jos koukulla voittaisi lukko- tai Bjjkisoissa?

Tuo traditiobokrailun ja koukun yhdistelmä on luetun pohjalta vahva yhdistelmä. Siihen soppaan mausteena puntti ja muut voimailut niin avot.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#17

Viesti Andy »

Saunatonttu kirjoitti: Ainakin tuos artikkelin kuvista ei iskenyt minkäänlainen ylitse pursuava kunnioitus Bjj:tä kohtaa. Laji on varmasti hyvä niin kuin muutkin lajit.

Mites jos koukulla voittaisi lukko- tai Bjjkisoissa?
Sinun kannattaa sitten varmaan mennä tuonne näyttämään, missä kaappi seisoo. Senkus voitat sillä koukkupainilla, niin näet, mitä tapahtuu. Luultavasti olet sitten jatkossa melko kysytty seminaarinvetäjä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 88
Viestit: 16102
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#18

Viesti Kari Aittomäki »

Kylläpä se taitaa niin mennä, että brassit ovat vieneet jutun niin pitkälle ettei koukut enään kunnolla pure. Eli pitäisi osata paitsi 1000 eri lopetusta, myös lukkopaini/bjj:n positiopeli ja taktiikat.
Ei lainkaan mahdotonta sinänsä.
Mutta kauhean työn takana.

Kokonaan toinen asia on, jos catchille annetaan urheilustatus.
Kokkolassa kun poijat koukutteli tosissansa syntyi yllättävän näyttävää urheilua.
Laitanpa tähän tuohon koitokseen hätäisesti kyhäämäni säännöt.

Catch wrestling

- Otteluaika 15 minuuttia katkeamaton, kehässä. Mikäli ukot ovat sopivia ja aika sen sallii, matsi voi olla pitempi tai kokonaan vailla aikarajaa. Ilman aikarajaa käytävä Los Imbecillos-ottelu päättyy ”Totaaliseen voittoon” eli toisen ottelijan kykenemättömyyteen jatkaa.

- Ei painoluokkia. Ottelijat kohtaavat toisensa sopimuksesta ja painavat minkä painavat. Punnitusta ei tarvita mutta sen voi esileikkihenkisesti suorittaa.

- Ottelijoilla on oltava meriittiä ja kokemusta. Otteluun pääsy on ansaittava.

- Otteluasuna on mikä tahansa soveltuva, ei kuitenkaan gi tai kurtka ellei siitä erikseen sovita. Alasuojia, kovikkeettomia polvi- ja kyynärtukia, hammassuojia ja painitossuja saa käyttää. Teippaukset on hyväksytettävä tuomarilla. Rasvan tai linimentin käyttö on ehdottomasti kielletty.

- Ottelijan on kaikissa toimissaan osoitettava lajiylpeyttä ja korkeaa moraalia. Ottelijan on osoitettava rohkeutta, vastustajan kunnioitusta ja hyvää taisteluhenkeä, kaikenlainen taktikointi ja sääntöjen hyväksikäyttö lasketaan epäurheilijamaiseksi käytökseksi (akkamaisuudeksi). Niinikään mielen osoittaminen, herjaaminen tai muu kiukuttelu lasketaan samaan kategoriaan. Huoltajia koskevat samat säännöt, epäurheilijamaisesta käytöksestä rangaistaan ottelijaa. Lajihenkinen värikkyys olemuksessa ja käytöksessä on sitä vastoin suotavaa.

- Suoranaisesti väkivaltaiset, vastustajan vahingoittamiseen tai heikentämiseen tähdätyt tekniikat ovat kiellettyjä; silmien sorkkiminen, pureminen, kivesten tai peräaukon käsittely millään tavoin, kontrolloimaton lukkoon pudottautuminen, lukon perille kiskaisu jättämättä vastustajalle aikaa luovuttaa, kurkkuun puristukset sormin, nostot tai heitot ulos kehästä sekä taisteluheitot. Selkärankaan, kaularanka mukaanlukien, kohdistetuissa hyökkäyksissä on ottelijan osoitettava suurta kontrollia sekä tekniikkatajua. Sormien vääntely vahingoittamistarkoituksessa on kiellettyä. Nämä toiminnot johtavat diskaukseen mikäli vastustajan terveys vaarantuu.

- Mikäli ottelija taktikoiden käyttää kiellettyjä tekniikoita ikäänkuin vahingossa ja vastustajaa heikentääkseen on kyseessä epäurheilijamainen käytös. Ottelijaa rangaistaan hyvittämällä vastustajaa kymmenellä pisteellä sekä riittävällä levolla, ottelu jatkuu vapaa-partteriasennosta. (siten, että rikkomuksen kohteeksi joutunut ottelija voi aloittaa haluamastaan kulmasta haluamallaan otteella, ei kuitenkaan valmiilla lukolla tahi kuristuksella.)

- Hyökkäykset lyönnein, potkuin ja puskemalla iskien ovat kiellettyjä. Sensijaan hierovat ja puristavat tekniikat ovat sallittuja. Nenään ja kasvoihin kohdistuvissa tekniikoissa on ottelijan osoitettava tekniikka- ja tilannetajua. Repiminen on taistelutekniikkaa ja niinollen kielletty toiminto ellei ottelija osoita suurta taitoa. Missään olosuhteissa ei repiminen saa kohdistua huuliin, korviin, sormiin tai varpaisiin tai olla luonteeltaan vahingoittavaa (esim. solisluut). Sensijaan vääntävät ja puristavat otteet kyseisille alueille ovat sallittuja, mikäli ottelija osoittaa riittävää tilanne-, tekniikka- ja taktiikkatajua. Erilaiset ”turparuuvi” –variaatiot ovat sallittuja. Ropistukset ovat sallittuja mutta ottelijan on osoitettava tekniikkatajua. Ilmateitten peittäminen kämmenellä tai muutoin on sallittua mutta ei saa itsenäisenä tekniikkana kestää viittä sekuntia enempää samasta positionista. Tuomari laskee ajan ja tarvittaessa purkaa otteen.


- Kipua saa tuottaa. Mikäli vastustaja reagoi disorientoituneesti kiputekniikkaan (parkuu ja ryömii karkuun) hyvitetään tekijää pistein. Mikäli ottelija karjuu kovasti mutta kestää eli ei vaihda positiota tai muuten heikennä asemaansa ei pistehyvitystä tule. Silmien painaminen leualla on sallittua mutta ei toistuvana tai pelkkänä. Teon tulee niveltyä jatkotekniikkaan esim. harhautuksena ja sen on oltava kontrolloitua, päämäärään pyrkivää.

- Ottelu voi päättyä tuomarin keskeytykseen, diskaukseen, ottelijan yli kymmenen sekuntia kestävään disorientaatioon tai täydelliseen uupumukseen tahi huoltajan luovutukseen. Ottelija itse ei voi luovuttaa.

- Taputus ei päätä ottelua vaan vastustajaa hyvitetään pistein ja ottelu jatkuu pystystä luvunlaskun jälkeen. Mikäli ottelija käyttää taputusta taktikoidakseen, esimerkiksi vapautuakseen kohta päätä uhkaavasta lukosta, ei tuomarin tarvitse antautumista hyväksyä. Ottelijan on osoitettava hyvää taisteluhenkeä ja pyrittävä itse vapautumaan lukoista ja sidonnoista.

- Mikäli ottelija vammautuu mutta haluaa silti jatkaa, tuomari tekee päätöksen.
Mikäli ottelijalla on vamma mutta kehään olis silti päästävä, tuomaria on informoitava vamman laadusta ja vammautuneen raajan liikelaajuudesta. Tuomarin on suojeltava ottelijan terveyttä ja kontrolloitava ottelua siten, ettei vamma pahene.

- Luvunlaskua käytetään taputuksen jälkitilanteessa ylösnousun jälkeen. Luku lasketaan viiteen, jonka jälkeen ottelijan on seistävä otteluasennossa. Mikäli ottelija selkeästi viivyttelee voi tuomari komentaa ottelun jatkumaan. Mikäli ottelija ilman tulkinnanvaraa ei kykene otteluasentoon on disorientaatio kestänyt yli kymmenen sekuntia (taputuksesta laskien) ja ottelu on päättynyt. Mikäli tuomari epäilee ottelijan teeskentelevän voi tuomari määrätä aikalisän ottelijan tilan määrittelemiseksi. Tällöin ottelu voi jatkua joko pystystä, partterista tai vapaa-partterista.

- Luvunlaskun aikana on toisen ottelijan seistävä puolueettomassa nurkkauksessa. Tuomarin komentaessa ”Otteluasento” voi ottelija lähestyä.

- Rope-escape on rajoituksitta käytössä. Vastustajaa hyvitetään pistein. Kun ottelija osoittaa heikkoa urheiluhenkeä ja selkeästi taktikoi saadakseen tilanteen purkautumaan, vastustajaa hyvitetään kahdeksalla pisteellä ja ottelu jatkuu vapaa-partterista. Muutoin rope-escapen pistehyvitys on viisi ja ottelu jatkuu pystystä.

- Ottelun aikana voivat huoltajat pyytää yhden minuutin mittaisen aikalisän. Mikäli ottelu on sovittu viittätoista minuuttia pitemmäksi on aikalisien määrä kolme. Aikalisän tarve ilmoitetaan huutamalla, tuomari katkaisee ottelun heti kun ottelutilanne sen sallii. Menossa olevaa kamppailutilannetta ei keskeytetä. Tuomarin ei tarvitse hyväksyä aikalisäpyyntöä jos taktikointi on ilmeistä.

- Mikäli ottelijat ajautuvat kehäköysien alle voi tuomari komentaa ottelijat pystyyn tai vastaavaan asentoon keskelle, valintansa mukaan. Pääsääntöisesti, mikäli toinen ottelija menettää saamansa edun tai tilanne on muutoin mehukas, jatketaan samasta asennosta keskeltä. Painipattia ei pureta vaan paketti kiikutetaan keskelle.


Pistetekniikoita onkin sitten pitkä rivi.
Tuohon Kokkolan matsiin mietittiin Pahapaini-pykälää eli sääntökohtaa joka sallisi myös lyömisen tietyn aikarajan jälkeen.
Jätettiin, koska vapaaottelumatsejakin tapahtumassa oli.

sellasta
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#19

Viesti Andy »

Mikä järki siinä on, että ottelija ei voi itse luovuttaa, vaan kulman pitää se tehdä? Tokihan jokainen sopii jonkun merkin siitä, että pyytää kulmaa luovuttamaan.

Noin muuten nuo kuulostavat kamalan monimutkaisilta säännöiltä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Saunatonttu
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 89
Lauteille: Helmikuu 2006

#20

Viesti Saunatonttu »

Andy leikkasi ja liimasi taas hienosti ja sulavasti. Kyllä nuoret osaavat. Ajatus jäi vaan vallan pois tuon leikkauksen johdosta.

Miksi vanhan miehen tarvitsisi mennä niihin kisoihin vääntämään? Toisaalta miksi ei menisi? Taas ajatuksena oli, että voisiko koukkupainin harjoittelulla ja treenimenetelmillä voittaa noissa lukko- ja Bjjkisoissa yleensä. Andy Hug-vainaa oli viehättynyt omasta taustastaan huolimatta taekwondon potkujuttuihin ja niiden harjoitusmenetelmiin. Käytti niitä harjoittelussaan ja menestyikin kohtalaisesti.

Haluttu seminaarien vetäjä.... Riittäisikö vanhan perheellisen työssäkäyvän miehen aika aktiivisen harjoittelun ja kilpailemisen lisäksi vielä kiertämään koti- ja ulkomaita seminaareja vetämässä? Näillä sivuilla suurin osa kuitenkin on nuorempaa kalustoa kuin meitä vanhoja. Toivottavasti löydätte/olette löytäneet sellaisia kumppaneita, jotka viihtyvät ilman teitä lasten ja kotitöiden parissa teidän kiertäessä saleja ja kisoja.

Lukkopaini ja Bjj ovat hienoja lajeja harrastuksena, kilpailuna tai ammattina. Olisimpa nuori mies ja näillä mahdollisuuksilla ja lajeilla mitä on tarjolla. Ja tällä jär... elämänkokemuksella.

Meni aikas paljon ohi, kun kyseessä oli koukkupaini. Karilta kuitenkin hyvä vastaus. Ei mahdotonta, mutta vaatisi julmetusti työtä.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 88
Viestit: 16102
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#21

Viesti Kari Aittomäki »

Aivan optimitilanne olisi seura, jossa kymmenkunta vanhempaa voimmailukamppailukuntoilijaa pitäisi kondista yllä catchin ja traditiobokrailun sekä luonnollisesti raudanrepimisen keinoin, olisi joka ukolla se niinkovin tärkeä vertaisryhmä.
Ja samalla seuralla olisi aktiivinen nuorten leijonien vapaaotteluporukka. Jollain sopivalla nimellä, vaikka se cute boxing.

Treenit olis varmasti aika meheviä tilaisuuksia, oikein sielukylpyjä.
Tuollaiselta tramboliinilta se catchin moni-ilmeisyys voisi päästä vaikuttamaan ja häkissä alkaisi näkyä kunnon slämmejä ja hammerlockkeja.
Puhumattakaan siitä, että nämä puolen tunnin catchmatsit ois oiva pelikenttä vanhemmallekin porukalle. Kun olis aikaa hyydyttää. Eikä tarttis surra jotain paksasaksiohituksia.

Tämäpä se haaveena olisi edelleen.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#22

Viesti Andy »

Saunatonttu kirjoitti: Andy leikkasi ja liimasi taas hienosti ja sulavasti. Kyllä nuoret osaavat. Ajatus jäi vaan vallan pois tuon leikkauksen johdosta.

Miksi vanhan miehen tarvitsisi mennä niihin kisoihin vääntämään? Toisaalta miksi ei menisi? Taas ajatuksena oli, että voisiko koukkupainin harjoittelulla ja treenimenetelmillä voittaa noissa lukko- ja Bjjkisoissa yleensä.
Minähän en sinun ikääsi mistään tiennyt. Mutta jos ikä alkaa painaa, niin kannattaa keskittyä valmennuspuolelle. Todistat osaamisesi sillä, että oppilaasi vääntävät ukkoa solmuun. Ei minunkaan valmentajani enää itse ottele.

En minä sitä tarkoittanut, että juuri noihin kisoihin pitäisi vääntäytyä, ne vain olivat ensimmäiset isommat kisat lähiaikoina, mitä pikaisesti löysin. Itseasiassa ne olisivat aika huonokin vaihtoehto, koska ilman BJJ-vyötä ei pääse kuin valkoisten sarjaan. Sanoma oli se, että ei sitä tarvitse arvailla, että "mitähän jos voittaisi koukkupainilla". Niitä kisoja on ja niihin pääsee kyllä. Ja niissä voi hankkia mainetta ja kunniaa, jos rahkeet riittää.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Saunatonttu
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 89
Lauteille: Helmikuu 2006

#23

Viesti Saunatonttu »

Liikumme Karin kanssa samalla aaltopituudella tässä asiassa ja eri kohdalla Andyn kanssa. Kuulut siihen nuorten leijonien ryhmään, joka halajaa niitä kisoja joissa kerätä mainetta ja kunniaa. Se on hyvä asia. Näin pitääkin olla, kun puhutaan nuorista miehistä. Toivon totisesti, että 10-15 vuoden päästä sinulla on vielä polte sielussasi niin kuin nytkin. Pidät yllä omalta osaltasi Oulun kamppailuperinnettä ja koko maan myös. Ilman tulisieluja nämä hommat katoavat vaihtoehtojen lisääntyessä. Ja eikun kaikki curlingia pelaamaan ja jälkipeleihin baariin vääntämään catchia.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 88
Viestit: 16102
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#24

Viesti Kari Aittomäki »

Miestä tuntematta, ainoastaan näitä Andyn kommentteja lueksineena sanoisin että kyseessä ei ole enää aivan nuorimies vaan ihan aikuinen äijä, joka on nyt tärkeämmät asiat järjestykseen ilmeisesti saaneena lähtenyt raapimaan kilpakutinaa.
Arvio voi olla vääräkin.

Vaikka se viestien ulkoasu on hyökkäävä, jopa loukkaava ja mielipiteen alleviivaaminen kysymysmuodolla aika tehokas tapa tappaa informaationkulku, kyllä siellä se pointti useimmiten on.
Lisäksi miehen mielipiteillä on paitsi aikamoinen toleranssi ylläpidon taholta myös aikalailla sympatiseeraajia. Joskohta vihailijoitakin, saamistani viesteistä päätellen.

Eli asia on niinkuin olla pitää.

Kehittelisin vielä tätä koukutteluideaa portsaripainin suuntaisesti.
En nyt muista miten kyseiset pelit pelattiin, mutta joku samansuuntainen rento kilpamuoto voisi olla olemassa catchin maailmaa mukaellen. Ja siten että me vanhemmatkin patukat päästäis vielä kekkuloimaan.
Jossa muuta vaihtoehtoa ei ole kuin matsin pituus, ei kukaan nelikymppinen pysy parikymppisen vauhdissa jos matsi kestää 180 sekuntia. Mutta 15 minuuttia..

Skipillä nimittäin oli catchryhmä joka koostui pelkästään vanginvartijoista ja poliiseista, jätkien kokemus taltuttelusta koukuttamalla sisälsi pelkästään positiivisuuksia; itsekin koukutin erään kerran +100-kiloista voimailijaa, kaveriani, miltei tunnin. Testoraivari on ikävä juttu.
Catch kun on muotoontunut vahvan miehen taltutteluun niissä sirkuksen haastematseissa joissa ukkoa ei haluttu rusikoida, kontrolloida vain.
HEmmetin tervejärkistä touhua ja terveellistäkin.

Ne Aben mainitsemat mv-kuvat on otettu keskusvankilassa.
jep.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 18952
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#25

Viesti Andy »

En ole koskaan harrastanut catch-painia, en harrasta sitä, enkä edes aio koskaan harrastaa, joten nähdäkseni keskustelu minusta ei käsittääkseni kuulu aiheeseen mitenkään. :!:

Minua ihmetyttää tämä ajatus pitkästä tai jopa rajoittamattomasta otteluajasta, kun harjoitusohjelmissa ei puhuta mitään lenkkeilystä. Sen luulisi olevan aika oleellinen osa treeniä, mikäli meininki on pärjätä kestävyydellä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 88
Viestit: 16102
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#26

Viesti Kari Aittomäki »

Kiitos kommentista. Ymmärrät varmaan että kärkäs sävysi ja ajoittaiset asiattomuudet kirvoittavat myös henkilöösi tai pikemminkin motivaatioosi liittyviä arveluja. Asiayhteydestä riippumatta.

Painijat toki juoksentelevat. Paini toimii jo itsessään aikamoisena kuntoharjoitteena, joten lenkki ei ole niin olennainen treenimuoto. Anssi Ainali otti puolen tunnin shootfightingmatsin käymättä kertaakaan lenkillä.
Jarppa
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 5549
Lauteille: Heinäkuu 2005

#27

Viesti Jarppa »

Andylla on kieltämättä kärkäs sävy, ja ylläpito on siihen ajoittain puuttunutkin. Toleranssia löytyy yhtä paljon ku muillekin. Tasapuolisuuteen ainakin pyritään.

Oon samaa mieltä siinä, että pidemmät erät antaisi vanhemmille enemmän saumaa. Nuorempi saa lyhyemmästä erästä enemmän irti. Kisoissa aikarajattomuus ois mun mielestä hemmetin hyvä asia. Taktiikka muuttuisi ihan erilaiseksi, olisi enemmän mun makuun. Liiasta passiivisuudesta tyyliin 2 varoitusta ja kolmannesta toinen julistetaan voittajaksi, ni ongelmaa tylsyydestä ei niin herkästi tulisi.

Säännöt vaikutti hivenen monimutkaisilta.

Ihan brassiharrastajana pakko sanoa, että meilläkin treenataan kovaa, tosin ilman punttia. Ei oo mitenkään harvinaista, että matsia otetaan 15-20 minuutin erissä. Varsinkin jos parillinen määrä on ottamassa sparria, eikä varsinaista vetäjää ole paikalla, ei aikaa usein tule seurattua, ja matsit kestää kunnes toinen luovuttaa. Tietysti usein otetaan kisaeriä, koska pitää oppia ottamaan kaikki irti myös lyhyemmissä erissä.

Saunatonttu, judon säännöt eroaa BJJ:n säännöistä mm. sidontojen osalta radikaalisti. Pelkkä sidonta ei riitä, vaan on pyrittävä lopetukseen. Käytännössä jos päällä oleva sitoo, alla ei tarvitse kun odottaa että paketti aukeaa, ja pois on helpompi tulla, koska sidonnasta voi saada passiivisuusvaroituksen ja miinuspisteen.

Kari oletettavasti tarkoitti kärpäspaperi termillä sitä, että pysytään koko ajan etäisyydellä jossa iskunvaihto on mahdollisimman vaikeaa. Eli ihan kiinni ihossa kunnes lopetuksen paikka aukeaa. Mulle ei ihan aukea miten catchissa kaverin hallinta hoidetaan, varsinkin jos etäisyyttä pidetään suurempana.

Edit: vai onko hallinta enemmän nykyisen vapaaottelun kaltaista? Pysytään etäisyydellä, jossa lyönnit toimii hyvin, mutta voidaan kuitenkin painia.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 88
Viestit: 16102
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#28

Viesti Kari Aittomäki »

Koukun lähiottelu on aika lailla ansa-laukes-ohi-peliä.
Eli niitä paikkoja jätetään ja jos kaveri miinaan menee niin mikässiinä. Leuat kiinni. Tosin se voi olla ansa.
Subbarin ja bjj:n taustalla tosiaan häimyää tuo vale tudo, joka tuntuu siinä etäisyydessä.
Mutta eipäsiinä loppupelissä kauheasti eroa ole. Sillä aivan varmasti bjjosasto tuntee ja tietää kaikki catchin tekniikat jossain muodossa.
Ja aivan varmasti heiltä löyty capoeiristinen painimuotoajanviete joka pyrkii enemmän liikunnan iloon ja tekniikkapeliin. Tekniikkailoittelua.
Eli iloista ollaan-kahden-lällällää, ostetaan stetsonit ja nojataan silmät kosteina pakun kylkeen, treenien jälkeen niin kaunista kaikki.
Heh, tuohan voisi olla jopa jonkinlainen markkinointikeino näin avoimina aikoina:

"Oletko Kaapissa niin syvällä että perse vilkuttaa Narniaan?
Tule ja kukista omat pelkosi ja epäluulosi.
Paini Kanssain on uusi laji modernille metrolle henkiseen kasvuun, fyysiseen hyvinvointiin ja Elämäniloon! Jo kuukauden päästä voit tuntea pallit niskassasi ilman minkäänlaista paniikkia!
Tule ja puserra!"

Ei jeetina... nyt on paras lopettaa..
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

#29

Viesti Jopo »

Kari Aittomäki kirjoitti: "Oletko Kaapissa niin syvällä että hanuri vilkuttaa Narniaan?
Tule ja kukista omat pelkosi ja epäluulosi.
Paini Kanssain on uusi laji modernille metrolle henkiseen kasvuun, fyysiseen hyvinvointiin ja Elämäniloon! Jo kuukauden päästä voit tuntea pallit niskassasi ilman minkäänlaista paniikkia!
Tule ja puserra!"
Ehkä vuoden paras!

Ja eiku alkeiskurssimainoksia painamaan. Vielä tuo mainittu brokeback mountain tyylinen kuvatus taustalle luomaan tunnelmaa ja yleisömenestys on taattu. Mainos tullaan todennäköisesti huomiomaan sekä oscargaalassa että nobelgaalassa asti.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
tabitha
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#30

Viesti tabitha »

Kari Aittomäki kirjoitti: "Oletko Kaapissa niin syvällä että hanuri vilkuttaa Narniaan?
Tule ja kukista omat pelkosi ja epäluulosi.
Paini Kanssain on uusi laji modernille metrolle henkiseen kasvuun, fyysiseen hyvinvointiin ja Elämäniloon! Jo kuukauden päästä voit tuntea pallit niskassasi ilman minkäänlaista paniikkia!
Tule ja puserra!"
Eihyväjumala. :) :D :smt040

Kuolen. :smt082
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 20 kurkkijaa