Karate Do Shotokai (KDS)

Japanilaiset lajit

Ylipotkijat: Totte, TimoS

Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit ketjussa: 15
Viestit: 1012
Lauteille: elo 6, 2005
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Karate Do Shotokai (KDS)

#91

Viesti Akuma » heinä 6, 2016, 16.28

Tässäpä jotain notskiin heitettävää Lassen pyynnöstä. :)

1995 - Aloitin Shotokai/Shoto Budo -tyylisuunnan karateharjoitteluni Kuusamossa, Suomen Karate-Do Shotokai (SKDS) -liiton salilla.

2004 - Aloitin Bujinkan Budo Taijutsun harjoittelun Oulussa.

2005ish - Laitoin Shotokai/Shoto Budo -karateharjoitteluni tauolle ehdittyäni saavuttaa tyylissä 2. dan -vyöarvon.

2012 - Lopetin Bujinkan Budo Taijutsun harjoittelun saavutettuani lajissa 1. dan / Shidoshi-ho -vyöarvon. Saamani opetus oli harjoitteluni loppua kohti todella hyvää. Tästä pidän vastuussa kahta Tampereella asuvaa lajin opettajaa, jotka ovat mielestäni lajin piilevät timantit Suomessa.

2013 - Päätin aloittaa Taikyoku -saliprojektini. Hain salille jäsenyyttä SKDS -liittoon ja jäsenyys hyväksyttiin. Salin nimi tulee karate -tyylisuuntamme ensimmäisestä katasta (Taikyoku Shodan). Itselleni salin nimi tarkoittaa kutakuinkin paluuta takaisin ihka ensimmäisten asioiden äärelle mutta täysin uusin silmin.

Tätä kirjoittaessani sali on edelleen toiminnassa. Toimin opettajana Suomen Karate-Do Shotokai -liitossa, jossa opettajani on kuusamolainen Kimmo Niikkonen (Shoto Budo/SKDS Shotokai 8.dan). Yllä listatulla setillä mennään voittoa tavoittelemattomaan pienpanimotyyliin. :)
Matti Vanhanen
Taikyoku ry

"Confucius said: DIE"
-Duke Nukem

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit ketjussa: 17
Viestit: 13907
Lauteille: joulu 4, 2007

Karate Do Shotokai (KDS)

#92

Viesti Lasse Candé » syys 19, 2017, 19.07

Kiitokset vastauksesta, tälleen ajoissa. :D

Osana samaa jatkumoa, kiinnostaa, mitä aspektia lajista esittelet miitissä? Kokonaiskuvaa harjoittelusta vaiko lajin ominaispiirteitä? Vai C?

Odotan itse settiä kiinnostuneena. Jonkin verran tutustunut Shotokai-/-budoväen ajattelumaailmaan Helsingin yliopiston porukoiden kautta, kun yliopiston seurat ovat varsinkin kesäisin vahvasti yhteistyössä.

Ainakin jatkuvan liikkeen ihanteesta saanut ajatuksia ja ollut kiva nähdä käytännössä mitä kirjojen setillä tarkoitetaan tai ainakin miten tyylin harrastajat tätä tulkitsevat.

Oletko sinä mukana Shotobudossa tai sen suunnan vaikutukselle altistunut? Entäs "päähaaran"? Voiko siitä sanoa sanasen tai pari miten tämä tausta näkyy, suhteuttaen näihin organisaatioihin? Hieman avaatkin tätä yllä, mutta saisiko vähän lisäinfoa painotuksista?

Kirjoitetuista päätellen vaikuttaa että olet pohjimmaisen ajatuksen etsijä, tulkiten tässä myös Funakoshin oppia ja sen periytymistä. Uskoakseni olet sellaisena ja asiaa paljon pohtineena hyvä esittelijä lajille, siitä puhumattakaan, että olet kokenut ajatuksenvaihtaja yli lajirajojen.

Rokkenrol!
There are Lasses getting trouble on their own home beat
There are old folk battered in the open street


Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Akuma
kylkeenpotkija
Viestit ketjussa: 15
Viestit: 1012
Lauteille: elo 6, 2005
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Karate Do Shotokai (KDS)

#93

Viesti Akuma » syys 19, 2017, 21.01

Miten ne sannookaan... "OSS!" :tramppa:

Shoto budo on minulle sekä tyylinä että ihmisten kasvoina hyvinkin tuttu, mutta en esittele sitä. Esittelen Shotokai -tyyliin perustuvaa postmodernia karatea ja eritoten sen lyönti- ja potkutekniikkaa siten kuin sen tällä hetkellä hallitsen.

Juurikin lajirajojen ylittämisen kautta ja asiaan erittäin hyvin perehtyneiden karaten harrastajien evästämänä olen päätynyt katsomaan harjoittelemani tyylini katan sovelluksia (bunkai) lähinnä vain kehon liikkeenä eli tapana tuottaa voimaa ja hyvinä ideoina hyödyntää vastustajan liikettä niin että sen voi sitten toteuttaa niin hyökkäyksenä, torjuntana, kaatona tai minä vain.

Lisäksi tuo "postmoderni" on tuossa tärkeä pointsi, sillä se ei ensinnäkään viittaa KDS-Shotokaihin, vaan se viittaa ihan erityisesti harjoittelun tapaan joka asettui paikalleen Egamin elinkaaren myöhemmissä vaiheissa ja jota mm. Tetsuji Murakami ja Tomoji Miyamoto luotsasivat tehokkaasti eteenpäin. Myös omintakeisen Shintaido -tyylinsä perustaneen Hiroyuki Aokin oppilaiden liikkumisessa on mielestäni selkeästi nähtävissä sama "myöhempi" juuri.

Shotokan -emotyylille ominaisesti asennot ovat leveät ja matalat, mutta Shotokai -tyylille ominainen virtaavan liikkeen periaate säilytetään matkassa asentojen mataluudesta huolimatta. Tämä toisaalta vaatii mutta myös lataa ruutia aivan erityisesti harjoittelijan lonkkiin ja jalkoihin. Lupaan siis että hiki tulee!
Matti Vanhanen
Taikyoku ry

"Confucius said: DIE"
-Duke Nukem

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit ketjussa: 17
Viestit: 13907
Lauteille: joulu 4, 2007

Karate Do Shotokai (KDS)

#94

Viesti Lasse Candé » syys 19, 2017, 22.17

Ou nou... Hiki! :D

Todella hyvä vastaus ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä tämä käytännössä. Olemmekin jakaneet useissa keskusteluissa näkemyksen ymmärtämisen kehonliikelähtöisyydestä ja itse bunkaiden tilanneriippuvuudesta. Olen nähnyt tätä lähestymistä Shotobudo-Haggertyn opetuksessa yhden session pikkuesittelyn verran. Hitusen eroavaisuutta löytyy meidän lähestymistapaan, mutta enemmän yhteistä.

Uskon setin antavan ajatuksia!
There are Lasses getting trouble on their own home beat
There are old folk battered in the open street


Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaanPalaa sivulle Dojo

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 kurkkijaa