Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

Keskustelua Potkun kehittämisestä sekä ohjeita laudan käyttämiseen

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Pitäisikö poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa jättää pois?

Kyllä
10
17%
Kyllä, paitsi jos (mitä?)...
2
3%
Ei
40
67%
Ei, mutta (mitä?)...
4
7%
En osaa sanoa
4
7%
 
Ääniä yhteensä: 60

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 17
Viestit: 93972
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#91

Viesti Mika »

Heh, tuollaista en tuosta ymmärtänytkään. Jos jo nyt jotkut rikkovat sääntöjä esimerkiksi kommentoimalla ylipotkijien päätöksiä, lienee aika selvää, ettei mikään itsesäännöstelty kirjoitustauko olisi millään tavalla mahdollista.

Tavoite tuossa toki on hyvä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 20862
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#92

Viesti Lasse Candé »

Oma ajatukseni on siinä että nyt sitä kitinää tulee helpommin jo sen takia että bannaminen kamppailulajikeskustelusta jonkin poliitisen väännön takia on asia jolla on oikeasti merkitystä. Ja asetelmana kamppailulajifoorumilla melkeinpä naurettava. Sen sijaan se ettei saa kirjoittaa Kahvilaan pitäisi olla lähes samantekevää.

Toisekseen kielto kirjoittaa on selkeämpi kuin erinäiset metailukiellot. Vertautuu mussutukseen keltaisesta kortista vs siihen että saa punaisen kortin.

Tavallaan myös sitten erittäin helppoa antaa varoitus (teknisesti nykyistä vastaava) jos tyyppi rikkoo kahvilaporttaria. Tässä myös arpominen sen suhteen varoittaako vai ei, muuttuisi olemattomaksi, kun varoitus voisi tulla kahvilaporttarin rikkomisesta automaattisesti. Ylipotkijoiden ei siis tarvitsisi käydä varoituksia läpi, niinkuin kerrotaan nykyään tehtävän ja työn määrä vähenisi.

Kyllä minä uskon että systeemi toimisi. Tässä on myös "toimiminen" määriteltävä. Viime kädessä toimiminen tarkoittaa parempaa foorumia ja helpompaa ylipotkijantyötä. Jos siinä sattuu käymään niin että joku tekee niinkin tuhoisan jutun kuin kirjoittaa asiallisen viestin kahvilaan ja kukaan ei huomaa että jotakin kieltoa on rikottu, paljon väliä...
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 11130
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#93

Viesti flammee »

Eiks se nyt vaan menis niin että kahvilaan perustettas alialue "Poliittiset ja uskonnolliset aiheet" ja sieltä sitten saisi aika ajoin bannit tai jotain? Mjuu, oli tl;dr -settiä se avaus että saatan olla enemmän tai vähemmän pihallakin.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 20862
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#94

Viesti Lasse Candé »

Suurinpiirtein samannimisestä tiedotusketjusta:
valvoja kirjoitti: Toistaiseksi kaikenlainen ääri-ilmiöitä käsittelevä sekä muuten mahdollisesti vahvoja mielipiteitä aiheuttava keskustelu poliittisista ja uskonnollisista aiheista on suljettu Potkun keskustelupiirin ulkopuolelle keskustelurauhan takaamiseksi ja yleisen ilmapiirin rauhoittamiseksi. Rikkeistä seuraa aina viestien poistaminen sekä mahdollisesti jäähy. Jos et ole varma, rikkooko viestisi tätä sääntöä, ole hyvä ja kysy asiasta alueen ylipotkijoilta ennen viestisi lähettämistä.
Mitä potkulle on viimeaikoina kuulunut?

No sitä, että jostain syystä keskustelu tuntui vähenevän kunnon harppauksella tässä joku puoli vuotta sitten, niin Kahvilassa kuin myös lajialueella. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta selviten tällä hetkellä näkyvä teema koko foorumilla on (ihan kaikella rehellisyydellä) Nato, Venäjä ja antivasemmistolaisuus.

Kävin tuossa vilkaisemassa Vasemmistoketjua, koska siellä näyttää käyvän "keskustelu" kuumana. Mitä huomasin viimeisellä sivulla? (30 viesti/sivu)

- Siellä ei edes keskustella
- Julistuksia Kokoomuksen äänestämisisestä
- Ylipotkijalta Persujen ja Vihreiden mollaamisviesti, joka saa vahvaa komppailua ja huolta maamme tilasta
- kun joku sanoo "vasemmisto" niin kaikki poistavat TJAH-maisesti pistoolistaan varmistimen.
- Väyrysellä vitsailemista ylipotkijalta
- Kryptistä keskustelua ei mistään, jolla sumeasti julistetaan kantaa ja lopulta päädytään haukkumaan vasemmistoa ja jotenkin oudosti kehumaan sosiaalidemokratiaa (tuskin kukaan lukija ymmärsi mitä juonteessa tapahtui)
- Juttu jatkuu meemillä, josta ei ilmene yhtään mitä yritetään sanoa, mutta se ilmenee, että koko juttu koetaan vitsinä
- Ylipotkija vitsailee, että ay-pomot hyötyvät ehdotetusta sosiaalidemokratiasta
- Uusi keskustelunavaus: Vasemmistolaisen tekstiä lainataan ja sille nauretaan lihavoiden osa. Asiaa ei avata keskustelulle mitenkään, vaan lainauksen tarkoitus lienee pilkata vasemmistoa, mihin kaksi tai kolme lähtevät mukaan. (Yhden teksti ei ole oikein ymmärrettävä.)
- Ylipotkija ottaa kyseiseltä sivulta kuvakaappauksen ja pilkkaa vasemmistoa, nauraen sille että sivulla oli pikavippimainos
- Jokin läppäviesti Kansan laatupornosta, jossa mainitaan myös Lenin ja Asterix

(Reilussa 20 viestissä ei keskustella otsikon aiheesta yhtään.)



Kyseessä siis täysin huumoriketju, jossa ei oikeasti jutella aiheesta yhtään. Sen sijaan siellä puhutaan vasemmistolaisten ampumisesta, julistaudutaan kokoomuslaiseksi, haukutaan läjä puolueita, otetaan pilkkaavia kuvakaappauksia vasemmistoa käsittelevästä sivusta ylipotkijan toimesta jne jne. Kaikki tämä sellaisella tavalla, että ainoa tapa poimia jotain tuosta keskusteluun, lienee mennä mukaan sirkukseen ja sekin ainoastaan sopivalla poliittisella kannalla. (Kokemus kertoo että muu aiheuttaisi henkilöhyökkäyksiä. Tämä asetelma ettei kannata lähteä kirjoittamaan muuta kuin "oikeita mielipiteitä" ja "oikeanlaista huumoria" näkyy jatkumosta kenelle tahansa, vaikka ei edes lähtisi testaamaan sitä. Lisäksi se, että "oikeanlainen huumori" on kannustettavaa näkyy selvästi.)

Käsittääkseni potkusta on bannattu yksi kirjoittaja vähän pysyvämmin poliittisista syistä.

Poliittinen keskustelu jossa vähänkään kyseenalaistetaan potkun nykyistä poliittista linjaa tukevia argumentteja, johtaa lähes poikkeuksetta banneihin jollekulle ja kaikki keskustelijat näkevät ettei kannata tehdä muuta kuin myötäillä linjaa.

Tulee mieleen ainakin yksi, joka on paljolti kadonnut potkusta ja jonka ongelmat muiden kanssa olivat ennen kaikkea poliittisia.

Liuta muita potkulaisia on kadonnut tai lähes kadonnut.

Lajipuolella on Kahvilan aktiivisimpien poliittisesti profiloituvien käyttäjien lisäksi lähes yksinomaan sellaisia, jotka eivät tunnu edes seuraavan Kahvilaa. Välimuotoa, jossa vähän dippaillaa joskus Kahvilan kuppeihin, taas ei tunnu juurikaan olevan. Minne ja miksi nämä ovat kadonneet?



Miltäköhän foorumi sitten näyttää ulkopuoliselle kamppailukirjoittelusta mahdollisesti kiinnostuneelle? Täällä wittuillaan ja saa wittuilla poliittisin perustein, täällä ei juurikaan ole kamppailukeskustelua, Kahvilan poliittisissa ketjuissa on selkeä kirjoittajakunnan linja ja aktiiviset kaksi ylipotkijaa profiloituvat poliittisesti joko vahvasti tai vahvan pilkkaavasti. Kahdesta satunnaisemmasta myös toinen profiloituu samaan sakkiin ja toinen pysyttelee julistautumisessaan neutraalina. Missä tämä potentiaalinen kirjoittaja näkee potkun painopisteen toimintana olevan? Kokoomushenkisyydessä vai kamppailussa?



Se mitä asialle voisi tehdä, olisi pitää kiinni tuosta valvojan linjauksesta ja ymmärtää että politiikka on politiikkaa. Ei pelkkä persujen tai vihreiden mollaaminen ole politiikkaa. Myös Venäjäväännöt ja Nato ovat politiikkaa. Poliittisten puolueiden pilkkaaminen ja toisaalta puolueen kannattajaksi profiloituminen on politiikkaa. Lisättäköön, että Venäjäaihepiiri ja Suomen lopun uhkakuvat voi olla vähän masentavakin aihepiiri tuolleen jatkuvasti framilla.

Sen potentiaalisen kamppailukirjoittajan silmissä potku voisi myös näyttää hieman houkuttelevammalta, jos ylipotkijat ottaisivatkin vaikkapa kamppailulajiblogeista noita kuvakaappauksia ja aloittelisivat keskusteluita niistä, eivätkä pelkästään liputtaisi poliittista kantaansa Kahvilassa. Linjauksesta että ylipotkijat ovat muulloin normikirjoittajia, paitsi väreillä kirjoittaessaan voi tietenkin pitää kiinni jos niin haluaa, mutta se ei muuta sitä, että se taho on kamppailukirjoittamisesta haaveilevalle taho, josta hän katsoo mikä se foorumin linja on ja mitä joko lähtee myötäilemään tai jää foorumilta pois. Ja ihan oikein tietenkin katsookin. Näin se toimii kaikkialla ja myös täällä.



Poliittinen keskustelu on ollut hyvää silloin kun ollaan pysytty asiassa ja punnittu perusteluita. Noin viiden vuoden takainen katastrofi johtui vahvasta polarisoitumisesta ja tästä seuranneesta ohipuhumisesta, mikä huononsi ilmapiiriä. Tämä uusin taas ehkäpä johtuu vahvasta konsensuksesta ja siitä että potkulla on poliittinen linja, mikä näyttää kaikkia kamppailijoita mukamas syleilevänä yhteisönä vähän kierolta. Pidän mahdollisena että tällainen näyttää poliittisesti tunnustuksellisena ja voi karkoittaa ihan jo sen takia myös sen Natomyönteisen kokoomuslaisen, joka ei yleensä tykkää vasemmistolaisten ulostuloista. Hän kun katsoo että tämä on sitä samaa ikävähenkistä some-passkaa, mitä hän jo käy fb:ssa läpi ja että häntä ei juuri nyt kiinnosta yksi poliittisesti ylitsepursuava yhteisö lisää.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 20862
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#95

Viesti Lasse Candé »

Oletan että Nato- ja Venäjäaihe, ja jostain syystä myös tämä nykyinen oikeistolaisten vasemmistopilkka, on koettu täällä oleellisemmaksi aihepiiriksi kuin aiemmat noihin hyvin vertautuvat mamu/islam-aihe ja taas puoluepolitiikan puolella persut vs vihreät -vääntö.

Mitään muuta (esim kamppailulajeihin liittyvää) syytähän tälle ei tietenkään ole, kuin se, että paria ylipotkijaa ja muuta aktiivia/idolia sattuu puolustuspolitiikka ja maailman siltä kannalta katseltu tilanne kiinnostamaan sekä se että aihepiirissä on melko pitkälle menevä konsensus. Ja taas puoluepolitiikassa, että tällä hetkellä on linja löytynyt ja tästä syystä sitä aiempaa itse asiassa rajumpi puoluepoliittinen loanheitto ei aikaansaa samanlaista laajamittaista vääntöä.

Sitä voi jokainen omassa päässään kelata, miltä tilanne näyttäisi, jos foorumilla olisi vastaavasti myös kymmenkunta oikestoa vastaavalla tavalla pilkkaavaa henkilöä ja nämä rivit vääntäisivät toisiaan vastaan. Tai sama meininki Natokeskusteluun. Ei olla monesti tarvittu kuin yksi, joka ei edes liputa, niin wittuiluhanat ovat olleet lupien kanssa auki ihan ylipotkijistonkin suunnalta. Aihe on selvästi monille tärkeä ja ymmärtäähän sen. Ja kun kanta on oikea, menetelmissä on suurempi vapaus, mikä on varmasti sokaiseva asia kenelle tahansa. Kuuluuko tämä taistelu (varsinkaan ikävähenkisenä) tänne, siltikään?

Se taas, että näitä laajamittaisia vääntöjä ei ole, niin siitä voi miettiä, onko tällainen riittävän ulossavustettu ikävähenkisenäkin (piikittelyjä) näyttäytyvä konsensus jotenkin parempi vai huonompi, kuin se, että foorumi itsessään näyttäisi neutraalilta, mutta vääntö kovalta. Ja viittaan tässä edellisen viestini hypoteettiseen potentiaaliseen kamppailukirjoittajaan, joka saattaisi mielellään kirjoitella poliittisesti kantaa ottamattomaan yhteisöön kamppailusta.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#96

Viesti Aihki »

Jotenkin hiipii mieleen, että Lasse ei pidä kun ja jos joku ei diggaa vasemmistoa! Toisaalta kun Suomessa ei oikein tosiasiallisesti ole oikeistoa niin sitä on aika hankala mollatakaan.

Lasse on sikäli väärässä arvostelussaan, että siellä aika vähän nuijitaan vasemmistoa; pääasiassa siellä nauretaan sille. Joidenkin mielestä tämä tosin on kaikkein pahinta.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 20862
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#97

Viesti Lasse Candé »

Mielestäni kertookin jo aika paljon oleellisuuksia poliittisen keskustelun mielekkyydestä ja ennakkoasetelmasta, että tuollainen epäilys hiipii mieleesi. Uskon, että noin 80% noiden kahden viestin lukijoista on tulkinnut tilanteen samoin. Aktiivikirjoittajista osaan arvata vain pari-kolme, jotka luultavasti lukevat nuo jotakuinkin niinkuin on tarkoitettu (jos näkevät) ja uskovat ettei mikään piiloagenda ole tässä tärkein vaan että se todellinen asia on ihan tuossa tekstissä.

Ei kaikille ole tärkeää poliittinen köydenveto ja Suuri Taistelu. Itse asiassa pointtini oli, että se valitettavasti on sitä liian monelle ja näköjään jos se ei ole, ei nykyään oikein edes osata suhtautua asiaan.

Ja mikäs ihme se on, kun vaalisalaisuus ja asioista varovasti ihan politiikan tasolla puhuminen vaihtui siihen että facebookissa lätkitään joka vaaleissa puolue-badget kuvaan ja kirjoitellaan päivittäin kärkkään julistuksellisesti, esim jakaen mv-lehteä tai sitä kyseenalaistavia tekstejä. Tai vastaavasti oikeisto-vasemmisto-akselilla.

Reilu viisi vuotta sitten oli polarisoitumisen aika ja nykyään on jo rivit kasassa. Me jotka emme tahdo käsitellä noita tuolla tavoin lätkähuutosakkeina, menemme jengin ymmärryksen yli ja sitten meidät sijoitetaan käsitteillä olevassa väännössä jompaan kumpaan riviin. Siihen vastakkaiseen kuin sijoittaja. Taisinpa nytkin tulla leimatuksi. Ylläri.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1615
Lauteille: Helmikuu 2006

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#98

Viesti Kerkko »

Tuen kyllä Lassea tässä. En ole varma, allekirjoitanko kaikkea, mutta minuakin tämä poliittinen meininki ärsyttää. Emmekä me taatusti ole ainoita. Eikä kyse varmasti ole siitä, että "jos et diggaa, oot varmasti vasuri!" Vaan ylipäätään se meininki.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#99

Viesti Aihki »

Mieleenkiintoista on tosiaan, että Lasse sanoo "meillä" olevan väärän mielipiteen.

Ehkäpä sen tarkoitus onkin ärsyttää, tai sitten jotkut vaan ärsyyntyvät kun joillain toisilla on vääriä mielipiteitä.

Itse sinänsä haukkuisin oikeistoakin jos vain sellaista havaittaisiin. Suhteellista oikeistoa ei tässä lasketa mukaan.

En oikein ymmärrä miksei poliitikkoja ja aatteita saisi vapaasti pölllyttää?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 20862
Lauteille: Joulukuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#100

Viesti Lasse Candé »

Kun en ymmärrä kenen mielipidettä tässä nyt sanon vääräksi ja missä, niin annetaan tuon outouden vaikka sitten olla.

Sen sijaan toivoisin, että tuollaiset ärsyttämissyytökset tai ärsyyntymisarvaukset jätettäisiin nyt kerrankin pois. Tuollaisten näkyminen kyllä sekin ihan hyvin alleviivaa poliittisen keskustelun ongelmia. Jotenkin aihepiiriä tai edes poliittisesta debatista itsestään keskustelemista ei osata olla viemättä henkilökohtaisen spekulaation tasolle. En kuitenkaan aio heittää tuota palloa sen kummemmin takaisin, mistä syystä toive, ettei niitä sitten tännekään ihan liikaa heiteltäisi.

Ja tuosta vapaasta pöllyttämisestä, tämä ketju siis käsittelee juuri tuota aihetta. En itse kannata vapaata pöllyttelyä tai nykymallista puolivapaatakaan sen takia, että uskon sen haittaavan kamppailukeskustelua ja varsinkin keskustelijoiden värväytymistä. Jälkimmäisen koen olevan tällä hetkellä potkun suurin ongelma. Lajeilla menee hyvin, foorumilla huonommin.
Kuvake
Valvoja
Aulis Gerlander (virallinen valvoja)
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 676
Lauteille: Heinäkuu 2007

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#101

Viesti Valvoja »

Ketju avattu. Yritetään jättää ne henkilöhyökkäykset pois koskien myös epämääräisiä viittauksia muita kirjoittajia kohtaan.
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#102

Viesti Veepee »

Minun mielestäni Lassen erittäin hyvä ja harkittu huomio kannattaa Potkun kehittäjien ottaa tosissaan vakavasti. Lasse voi nimittäin olla oikeassa siinä, että liian kärjekäs poliittinen keskustelu Kahvilan puolella on karkottanut osan kirjoittajista.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#103

Viesti Aihki »

Miten ne liittyvät toisiinsa? Kuinka toisella alueella tapahtuva keskustelu estää toista?

Itse näkisin, että keskusteluissa tapahtuu ihan normaalia syklisyyttä. Onhan siinä sekin mahdollisuus, että kaikki helpot aiheet alkavat jo olla käsitelty muutamaankin kertaan.
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#104

Viesti Veepee »

Ei se estäkään, mutta se on foorumin kannalta tappio, jos joku ei halua osallistua foorumilla kirjoittamiseen jonkin sellaisen takia mitä KAHVILASSA tapahtuu. Sillä ei ole väliä, mikä keskustelussa ihmisiä ajaa pois, mutta on erityisen harmillista, jos sen tapahtumapaikkana on kamppailuun liittymätön keskustelu.

"Normaali syklisyys" on ei sinänsä liity tähän keskusteluun. Se on täysin merkityksetön sille hypoteesille, että Kahvilassa tapahtuva keskustelu saa ihmiset vähentämään tai jopa lopettamaan laudalle osallistumiseen.

Ja tämä ei ole mitään haihatteluspekulaatiota, on minullekin tullut "jooh vois lopettaa tän kyllä vähäksi aikaa"-fiiliksiä erinäisissä yhteyksissä (en sano että olisi Potkussa).
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Poliittiset ja uskonnolliset aiheet Potkussa

#105

Viesti Aihki »

Eli kyseiselle hypoteesille sallitaan vain yksi selitys? Just ...
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 44 kurkkijaa