Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Onko linja muuttunut?

Keskustelua Potkun kehittämisestä sekä ohjeita laudan käyttämiseen

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005

Onko linja muuttunut?

#31

Viesti Ralle Ryökäle »

Joo.... Sitä vaan ihmettelin että mitäs ku kaikilla muilla foorumeilla homma menee niin että keskustella saa mutta jokainen ymmärtää ettei ole pakko osallistua ja varsinkaan lukea. Siis todella sääli, sikäli kun tämä juttu on kuihduttanut tämän foorumin sangen vaisuksi. Kannattais herätä, ettei tää kuole pikkuhiljaa kokonaan pois- Tällä menolla niin tulee käymään.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 20209
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Onko linja muuttunut?

#32

Viesti JanneM »

Mun mielestä tässä Ralle on nyt kaksi vaihtoehtoa.
Sä joko tyydyt siihen, että täällä ei saa niistä asioista keskustella ja keskityt keskustelemaan pääsääntöisesti lajiasioista, tai sitten sä voit lopettaa tämän seuraamisen ja tänne kirjoittelemisen kokonaan.
ON toki kolmaskin vaihtoehto. JAtkat itkemistä asiasta ja annat itsestäsi entistä typerämmän ja lapsellisemman kuvan....
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
kenttiensankari
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 5265
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Wroclaw
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Thainyrkkeily, Vapaaottelu, BJJ, Karate

Onko linja muuttunut?

#33

Viesti kenttiensankari »

En edes tajunnut että noi aiheet on kielletty. Lähinnä on säälittänyt, että vaikka kamppailulajien suosio on Suomessa räjähtänyt ja valtamedia uutisoi aiheesta jatkuvasti, niin Suomen suurin kamppailukeskustelusivusto on kutistunut murto-osaan mitä se joskus oli. En ole ihan varma onko se ainoastaan "kipeiden" aiheiden kiellon vuoksi, vai onko taustalla muutakin.

Yksi selkeä ero on ainakin se, että harjoituspäiväkirjat on melkeinpä kuolleet kokonaan pois. Ennen siellä oli vaikka kenen juttuja ja jokaista päivitystä luki jotain parisataa henkeä. Nyt tilanne on aikalailla toinen, johtuisiko sitten siitä, että foorumin rakenne on mielestäni nykyisellään aika huono ja epäselkeä.

Jotta ei mene täysin offtopicciin, niin kannatan kyllä kaiken keskustelun sallimista. Jotenkin hassua, että kaikilla muilla aihepiirispesifeillä foorumeilla voi keskustella ihan mistä tahansa, mutta kamppailufoorumilla ei. Selkeä ero yleiseen trendiin. Jos joku suuttuu nettikeskusteluista, niin voi olla ihan hyvä ilmoittaa palveluntarjoajalle, että ei halua jatkaa nettisopimusta. Tekee hyvää mielenterveydelle.
"Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa" - Eräs häviäjä
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 6416
Lauteille: Lokakuu 2009

Onko linja muuttunut?

#34

Viesti Ile »

Ralle Ryökäle kirjoitti: Joo.... Sitä vaan ihmettelin että mitäs ku kaikilla muilla foorumeilla homma menee niin että keskustella saa mutta jokainen ymmärtää ettei ole pakko osallistua ja varsinkaan lukea. Siis todella sääli, sikäli kun tämä juttu on kuihduttanut tämän foorumin sangen vaisuksi. Kannattais herätä, ettei tää kuole pikkuhiljaa kokonaan pois- Tällä menolla niin tulee käymään.
Toisaalta suurella osalla foorumeista lieneekin sellainen maine, että niiden sisältö on täyttää shaibaa. Ymmärrän, että se, joka haluaa profiloitua kamppailulajifoorumin ylläpitäjänä, ei kaipaa sivustolleen tuollaista mainetta.

Itsekkäistä syistähän itse toivoisin noiden rajoitteiden lieventämistä, koska itsekin tykkään ko. aiheista kirjoitella enkä taas ole kovin innokas hakeutumaan sitä varten muille foorumeille (satunnaisesti jossain uutismedioiden sivuilla kommentoin). Ymmärrän siis kuitenkin oikein hyvin linjauksen sekä imago- että moderointiresurssisyistä.
Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki

Re: Onko linja muuttunut?

#35

Viesti Totte »

Ongelma kun oli nimenomaan siinä, että se huono henki ja sarkastinen piikittely valui joka ketjuun. Sitä ei todellakaan vain "voinut olla lukematta jos ei kiinnostanu".

Tuo "joojoo hyssytellään sit vaan" alkaa kans olla aika väsyny läppä. Potku ei oo mikään valtion hyväksymä virallinen foorumi missä päätetään mistä yhteiskunnassa saadaan puhua ja mistä ei. Jos nuo aiheet kiinnostaa niin niistä saa keskustella vaikka missä. Kyse on nyt siitä, että niitä ei haluta tänne pilaamaan muuten hyvää ilmapiiriä. Kokeiltu on. Ei toiminu. Että voi lopettaa sen itsensä kuvaamisen jonain sananvapausmarttyyrina. Tohon ei enää usko kukaan.
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Onko linja muuttunut?

#36

Viesti Mjölnir »

Se on juuri noin kuin Totte sanoi. Tuo avausviestini sarkasmi oli yhdessä vaiheessa jokapäiväistä, ja se valuu kaikkiin ketjuihin.

Minä ainakin haluan kamppailufoorumilla säilyttää jonkinlaisen kunnioituksen keskustelijoita kohtaan, ja se on paljon helpompaa, jos ei anna näiden nolata itseään sellaisissa aiheissa, joilla ei ole ydinsubstanssin kanssa mitään tekemistä
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Ikkyu
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 819
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Suiō-ryū iai kenpō
Sivulajit: Kendo
Takalajit: ZNKR iaido

Onko linja muuttunut?

#37

Viesti Ikkyu »

kenttiensankari kirjoitti: Lähinnä on säälittänyt, että vaikka kamppailulajien suosio on Suomessa räjähtänyt ja valtamedia uutisoi aiheesta jatkuvasti, niin Suomen suurin kamppailukeskustelusivusto on kutistunut murto-osaan mitä se joskus oli.
Sama on tapahtunut käytännössä kaikilla kansainvälisilläkin kamppailufoorumeilla jotka tiedän. Kyse lienee yksinkertaisesti siitä, että vanha media (foorumit) on taas kerran hiljalleen joutunut väistymään uudempien (pitkälti facebook) tieltä joten uusia aktiivisia käyttäjiä ei tule enää entiseen malliin. Potku on itse asiassa vilkkaimmasta päästä, koska vanhat käyttäjät jaksavat yhä jauhaa. En itse koe tekohengitystä "keskustelkaa mistä vaan, kunhan keskustelette" -tyyliin hyvänä foorumin kannalta.
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005

Onko linja muuttunut?

#38

Viesti Ralle Ryökäle »

Hyviä pointteja. On varmasti totta ettei tuommoista vankäämistä, jokaiseen sivuseikkaan puuttuva kyselykeskustelu jossa pelataan sakkia foorumin sääntöjen puitteissa, jotta saataisiin vastustaja menemään ansoihin johdattelemalla yms, on se mikä tän homman on lähes tappanut. Yllä juuri todistui se että vahvalla tunnetasolla mennään ja on mukapakko puuttua ja huomioida. Miksi ihihmeessä, aikuiset ihmiset? Tyydyn toki tähän, mutta en voi olla ihmettelemättä. Nyt varsinkin kun ykuntamme on todella huonossa tilanteessa turvallisuuden suhteen, liippaa se todellakin kamppailku,puolustus ja turvajuttujakin. Nyt pysyy ammattilaisten kokemukset, varoitukset, ohjeet ja vinkit näiden tiimoilta piilossa kun suussa on kapula, täysin aiheetta. Jotain voi sivuta mutta homma ei toimi näin. Näillä mennään...
Kuvake
Gjagor
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 180
Lauteille: Syyskuu 2013

Onko linja muuttunut?

#39

Viesti Gjagor »

Potku on ihan hyvä kamppailulajifoorumi, pidetään se sellaisena. Potkun parasta antia on kamppailuun liittyvät keskustelut, enkä pistäisi pahakseni vaikka kaikki kamppailuun liittymättömät keskustelut poistettaisiin.

Kannustan kyllä kaikkia käymään poliittisia keskusteluja - sellaisilla keskustelupalstoilla joissa hyvä poliittinen keskustelu on mahdollista. Se vaatii ylläpidon ja moderaattorit jotka hyväksyvät sen että on erilaisia mielipiteitä ja osaavat moderoida puolueettomasti (mielipiteitä he kyllä saavat esittää). En usko että potku on tälläinen. On siis parasta kieltää se aihe kokonaan.

On aivan sama millaisia poliittisia mielipiteitä täällä olevilla on. On aivan sama jos täällä vaikka joku kommunisti kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä virkavallan voimankäytöstä, tai kansallismielinen kertoo vapaaottelun maahanvienneistä. Heidän poliittisilla mielipiteillä ei ole merkitystä. Sen sijaan olisi harmillista jos he lopettaisivat kamppailusta kirjoittamisen, koska saivat porttikiellon poliittisten mielipiteidensä takia.

Toinen on sen vaikutus ilmapiiriin. Tässäkin aiheessa tietyt ylipotkijoiden viestit eivät ainakaan rakenna hyvää ilmapiiriä. Yksi syy enemmän kieltää kyseinen aihe kokonaan täällä. Joten suunnaksi mieluummin se, että kaikki kamppailuun liittymätön poistetaan, jos jotain muutoksia tehdään.
Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Onko linja muuttunut?

#40

Viesti Dojon Jäykin »

Menee kyllä tosi, tosi suppeaksi silloin koko foorumi. Kuolee.
Ellei sitten tule tämän myötä todella runsain joukoin uusia osallistujia, epäilen.
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 23358
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

Re: Onko linja muuttunut?

#41

Viesti TimoS »

Gjagor kirjoitti: Sen sijaan olisi harmillista jos he lopettaisivat kamppailusta kirjoittamisen, koska saivat porttikiellon poliittisten mielipiteidensä takia.
Ja höpö höpö. Kukaan ei ole saanut tänne porttikieltoa poliittisten mielipiteiden takia vaan sen takia etteivät osaa käyttäytyä. Jos sanotaan, että esim. maahanmuuttokeskustelua ei täällä käydä (koska kenelläkään ei riitä aika ja kärsivällisyys sellaisen moderointiin täällä) ja sitä vaan jatketaan useista kielloista huolimatta, niin silloin kyse ei ole poliittisesta mielipiteestä vaan piittaamattomuudesta.
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2262
Lauteille: Maaliskuu 2006

Onko linja muuttunut?

#42

Viesti Paanari »

Aikusethan tämän ymmärtää että, Potkussa on kaikki yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia.
Toiset on vaan tasa-arvosempia kuin toiset (Lex Potku). Tietyissä keskusteluissa on hyväksyttävää ja ilmeisen suotavaa solvata jonkun lajin opettajaa jopa "kusettajaksi".
No joo, itseänihän se ei heitä maalta merelle mutta, jotkut voivat kokea sen ehkäpä hivenen loukkaavaksi.
Joku aika sitten, näinhän kävi ja sitten kohtalaisen ajan kuluttua ko ketju hävisi bitti avaruuteen kuin, pieru saharaan.
En usko että, hymmm, siksi että, esitettiin loukkaavasti epäily/toteamus vaan siksi että, käsiteltiin aihetta jota ei ole suotavaa käsitellä tai arvostella.
Hyi, hyi, ei saa olla erilainen ulosanti kun puolustat asiaasi vaan, kiltisti hymistele samaa mantraa kuin muutkin...

Joopa joo
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Onko linja muuttunut?

#43

Viesti Mjölnir »

No, niin. Saatiihan sieltä vielä se moderointilinjasta nillittäminen.

Tiedoksi, tuo kyseinen ketju on siivottavana, koska ei ole OK kutsua kusettajaksi.

Edit:
...ketju palautetaan ehkä jossain vaiheessa, kun joku jaksaa moderoida sitä. Mutta varsinkaan tuollaisen nillittäminen jälkeen ei paljoa tänäänkään kiinnosta alkaa sitä perata.

Kannattaa ymmärtää sellainen juttu, että täällä ei ole ketään päivystävää moderaattoria, joka olisi silmänräpäyksessä siivoamassa pois viestit, joissa rikotaan sääntöjä.

Saat anteeksi, ensi kerralla ehkä kysyt, ennenkuin alat tuomita.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 11130
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Onko linja muuttunut?

#44

Viesti flammee »

Maahanmuuttoasioista on hankala keskustella.. Dialogi "suvakkien" kanssa on mielestäni melko hyödytöntä, kognitiivinen dissonanssi on niin vahvana vaikuttamassa (jommalla kummalla puolella ;) ) että se on sellasta hirveätä vääntöä ilman että kenenkään mieli muuttuu (paitsi tietty v*tutus kasvaa). Lähteiden läpikäyminen ja hakeminen käy liian työlääksi, eikä niistä silleen mitään muuta hyötyä ole kuin että joku niitä aina vaatii, mutta niiden esittäminen ei varsinaisesti muuta mitään. Oikein perusteellisesti kun esittää lähteet ja perustelee jonkin pointin, niin sen seurauksena kyseinen pointti sivuutetaan, sen sijaan että väitettäisiin vastaan. :smt003 Voi olla että teen itse samoin. :rauhaa:

En juurikaan kaipaa tätä dialogia...

Henkilökohtaisesti pyrin suvaitsemaan eri mieltä näistä asioista olevia. Kognitiivinen dissonanssi tuo siihen sellasen syyntakeettomuuden ettei se silleen ole ihmisen vika tai pahaa tahtoa että se ajattelee asioista sillä tavalla. Ihminen muodostaa maailmankuvansa nuorena ja vähäisen tiedon perusteella ja paljolti fiiliksen, kaverien ja muiden satunnaisten vaikutusten mukaan ja jumittuu sitten siihen. Lisäksi kun aika harva meistä kansalaisista on poliittisesti vaikuttavassa asemassa, eli yksilön mielipiteellä ei ole juurikaan merkitystä sillä tavalla että se vaikuttaisi asioihin. Ei se Paapan vika ole että rajoja ei saatu kiinni jne.. :p

Mutta kaikki eivät ajattele näin - joillekin tuntuu olevan jopa jonkinsortin kunnia-asia vihata "vastapuolta". Hiljaisempi enemmistö reagoinee silleen huomaamattomammin, eli häippäsee. Epäilen vahvasti että moni on poistunut potkusta vähin äänin sen takia että täällä on paljon maahanmuuttokriittistä juttua.

Hommassa voi keskustella näistä asioista... Kun pohdiskelee että miksi se ei riittäisi niin hoksaa että siellä ei pääse pätemään samalla tavalla kun suuri osa porukasta on paremmin asioista perillä. Ehkäpä sitä ei tarvikkaan...
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Onko linja muuttunut?

#45

Viesti Mjölnir »

Nyt ollaan ytimessä.

Keskustelu keskustelun vuoksi on ihan kivaa, paitsi kun siitä tulee ei-kivaa.
Lisäksi, noin isossa mittakaavassa, tuollaisista uskontoon rinnastettavissa aiheista, kuten politiikasta, keskustelu on aika pitkälti turhaa, sillä kukaan ei kuitenkaan anna periksi, ja vaikka kuinka jollekulle osoittaisi faktojen kanssa, että hän on väärässä, niin ihmisen uskoa sillä ei kuitenkaan muuteta. Jopa päinvastoin, koettelemukset lisäävät ihmisen uskoa "omaan asiaansa"
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 19 kurkkijaa