Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Sotahistoriasta

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 113
Viestit: 93841
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Sotahistoriasta

#781

Viesti Mika »

Venäjä on Venäjä...
Vuoden 1995 Srebrenican joukkomurhan nimeäminen kansanmurhaksi ei mennyt läpi YK:n turvallisuusneuvostossa. Asiaa koskevan päätöslauselmaehdotuksen kaatoi veto-oikeudellaan Venäjä.

– Tämä on merkittävä päivä Serbialle, sanoi Serbian presidentti Tomislav Nikolic.

Hänen mielestään nyt estettiin koko Serbian kansan leimaaminen kansanmurhaajiksi.

– Venäjä myös osoitti olevansa todellinen ja aito ystävä, hän sanoi.

Bosnian pääkaupungissa Sarajevossa Srebrenican äidit -järjestön johtaja Munira Subasic puolestaan uskoi, että Venäjän veton jälkeen luottamus ja sovinto eivät ole mahdollisia.

Venäjän edustajan Vitali Tshurkinin mukaan Britannian luonnostelema päätöslauselmaehdotus "ei ollut rakentava, vaan vastakkainasetteleva ja poliittisesti tarkoitushakuinen".

Britannian edustaja Peter Wilson puolestaan syytti Venäjää asettumisesta niiden puolelle, "jotka eivät halua hyväksyä tosiasioita."

– Srebrenicassa tapahtui kansanmurha. Se on lainopillinen fakta, ei poliittinen tuomio. Tässä asiassa ei ole olemassa kompromissia.

Kesällä 1995 Srebrenicassa surmattiin noin 8000 Bosnian muslimimiestä ja -poikaa, kun Bosnian serbijoukot valtasivat kaupungin. Vuosina 1992-1995 käyty Bosnian sota on hiertänyt Bosnian ja Serbian välejä, sillä Serbia tuki sodassa Bosnian serbijoukkoja.

Serbian pääministeri muistojuhlaan
Serbian pääministeri Aleksandar Vucic matkustaa Srebrenicaan kansanmurhan 20-vuotismuistojuhlaan. Jo aiemmin osallistumishalunsa ilmaissut Vucic kertoi Serbian hallituksen päättäneen hänen vierailustaan virallisesti.

Vucicin mukaan Serbia tuomitsee Srebrenican rikokset ja haluaa osoittaa kunnioitusta uhreille.

– On aika näyttää, että olemme valmiita sovinnontekoon ja painamaan päämme uhrien edessä, Vucic sanoi.

Serbian silloinen presidentti Boris Tadic vieraili maansa ensimmäisenä johtajana kansanmurhan 10-vuotismuistotilaisuudessa vuonna 2005. Serbian johtajat eivät kuitenkaan ole suostuneet kuvaamaan tapahtumia kansanmurhaksi.

YK:n kansainvälinen sotarikostuomioistuin Haagissa on päättänyt, että Srebrenican joukkomurha oli kansanmurha.

Srebrenican kansanmurhan 20-vuotismuistojuhla pidetään lauantaina.
Venäjä esti Srebrenican surmien tunnustamisen kansanmurhaksi - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... si/5217958" onclick="window.open(this.href);return false;
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 113
Viestit: 93841
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Sotahistoriasta

#782

Viesti Mika »

Tästä on nyt 70 vuotta.
Ensimmäisenä Hiroshiman päällä räjäytettiin 6.8.1945 uraania käyttänyt Little Boy (oikealla). Noin neljä tonnia massaltaan olleessa pommissa oli 64 kg uraani-235-isotooppia ja sen teho oli noin 16 TNT-kilotonnia. Pommi pudotettiin 9450 metrin korkeudesta ja ohjelmoitiin räjähtämään 550 metrin korkeudessa, koska ilmassa räjähtäessään sen tuhovaikutus on suurin. Räjähdys tappoi välittömästi noin 75 000 ihmistä.

Pommi oli hyvin yksinkertainen ja varmatoiminen, vaikka sen uraanimateriaali ei ollut puhdasta. Se toimi siten, että perinteisellä räjähteellä "ammuttiin" pommin sisällä 24 kg:n uraanikappale 36 kg massaltaan olleen uraanikappaleen sisään, jotka yhdessä muodostivat kriittisen massan, missä ketjureaktio pääsi välittömästi riistäytymään hallinnasta ja synnyttämään siten räjähdyksen.

Ydinaseeksi sen räjähdysvoima oli varsin pieni, mutta verrattuna perinteisiin pommeihin oli se suuri.

Nagasakin päällä kolmea päivää myöhemmin (9. elokuuta 1945) räjäytetty pommi oli puolestaan plutoniumase. Tämä Fat Man painoi 4,5 tonnia ja se oli uraanipommiin verrattuna monimutkaisempi. Siksi sellainen koeräjäytettiin ensin Alamogordossa, New Mexicossa, heinäkuun 16. päivänä 1945. Pommissa oli noin 6,2 kg plutoniumia sekä uraania, jotka ikään kuin puristettiin niiden ympärillä olleilla perinteisillä räjähteillä tiiviiksi kappaleeksi, missä ketjureaktio pääsi valloilleen. Arvioiden mukaan noin yksi gramma ainetta muuttui energiaksi ja vapautui kuumuutena sekä säteilynä ympärille. Tämän pommin teho oli noin 21 kilotonnia TNT:tä ja se tappoi välittömästi noin 73 900 ihmistä.

Kaikkiaan Hiroshiman ja Nagasakin pommituksissa sai surmansa yli 200 000 ihmistä.


Tässä videossa näkyvät kartalla kaikki yli 2000 ydinkoetta.

[video][/video]
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 113
Viestit: 93841
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Sotahistoriasta

#783

Viesti Mika »

Sain tällaisen muutama viikko sitten. En ollut tiennyt tästä mitään. Pappani teki sen Kannaksella. Näitä on kai tehty siellä aika ahkerasti.
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Invictus
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1082
Lauteille: Marraskuu 2006

Sotahistoriasta

#784

Viesti Invictus »

On tässä lähiaikoina miettinyt, että miksi vielä nykyäänkin usein "virallisemmassa" keskustelussa yms Suomen sotahistoriasta monilla tuntuu olevan jotenkin selittelevä asenne mitä tulee Suomen liittoutumiseen Saksan kanssa jatkosodan aikana... Onkohan tälläisellä ilmiöllä juuret ihan vaan siinä, että Saksa = absoluuttinen pahuus vai Neuvostoliiton mielistelyssä vaiko kenties molemmissa? Vai oliko siinä kuviossa sitten muka jotenkin oikeastikin jotain niin äärettömän monimutkaista, että liittouduttiin "vain vähän" tai "tavallaan"?
Alapotku
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 227
Lauteille: Heinäkuu 2011
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Defendo
Sivulajit: Libre Fighting, Baraw Sugbo, kuntonyrkkeily, Combat Hapkido
Takalajit: Thaiboxing

Sotahistoriasta

#785

Viesti Alapotku »

Ei Suomi liittoutunut Saksan kanssa täysimittaisesti. Mailla ei ollut yhteisesti sovittuja sodan päämääriä (liittoutuneilla oli), joukoilla ei ollut yhteistä sodanjohtoa (länsiliittoutuneilla oli), Suomi osallistui vain haluamiinsa operaatioihin, ei kaikkiin Saksan pyytämiin (mm. kieltäytyi hyökkäämästä Leningradiin tai edes tulittamaan sitä tykistöllä) jne. Mailla ei myöskään ollut yhteistä ideologiaa, eikä kumpikaan ollut toisen määräysvallassa. Suomea ja Saksaa yhdisti vain yhteinen vihollinen.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 124
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Sotahistoriasta

#786

Viesti MtJ »

Suomen paikka oli maailmankartalla tuolloin vaikea. Maa oli talvisodan jäljiltä saanut kovia iskuja ja sotilaallisestikaan ei paljon ollut hurraamista, mitä tekniseen varusteluun tulee.

Talvisodan aikaan järjestettiin mm. Jenkeissä keräyksiä suomalaisille, mutta sillä tasolla apu pysyikin. Ruotsista toimitettiin aseita, joiden kaliiperi oli väärä (esim. Kranaatit).

Kun saksa alkoi vyöryä läpi euroopan, taisi suomellakin olla yksinkertaisesti lähes pakko pyytää apua nimenomaan Saksasta. Lisäksi Neuvostoliitto oli jo pommittanut jälleen suomalaisia kaupunkeja.

Useimmmista kirjoista, jotka käsittelevät tuota aikaa,sekä henkilökohtaisista keskusteluista sotaveteraanien kanssa olen saanut kuvan, että jostakin oli pakko saada apua ja ainoa järjellinen suunta pyytää sitä, oli Saksa. Apua pyydettiin, mutta avun antajasta ei mitenkään pidetty erityisemmin.

On tietysti kiistaton totuus, että maamme olisi ollut kusessa ilman saksan ase- ja sotilasapua. Oli kyllä osittain myös sen avun takiakin. Onni on, että tuolloin ymmärrettiin yhteistyön merkitys. Nykyään tämä yhteistyön tärkeys on kovasti hukassa.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007

Sotahistoriasta

#787

Viesti nassesetä »

Reaalipolitiikka pakottaa valtiopamput aina välillä harvinaisen luonnottomiin ja jopa vastenmielisiin liittoutumiin. Hitler-Stalin, Stalin-Länsivallat, Suomi-Natsisaksa, USA-Osama. Ja simsalabim, noin yhdessä yössä liittolaisesta tulee verivihollinen. Tätä perverssiä valtio-opin ehkä vanhinta viisautta kuvastaa hyvin Churchillin toteamus että jos Hitler hyökkäisi helvettiin, esittäisin vähintään myönteisen lausunnon paholaisesta alahuoneelle.
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away
Kuvake
Beorn
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1880
Lauteille: Helmikuu 2007
Paikkakunta: Rauma

Sotahistoriasta

#788

Viesti Beorn »

Hih. Nassesetä on erityisen oikeassa. Tämä viisaus, tai ainakin havainto maailman olemuksesta, kannattaa pitää mielessä, kun luottaa kaikkinaisiin visseihin turvatakuisiin.

Ja pakollinen disclaimeri: siitä, miten maailma on, ei voida tehdä johtopäätöstä, että näin maailma pitääkin olla, saati että näin olisi hyvä. Kannatan lujasti turvallisuusneuvoston veto-oikeuden poistamista, kansainvälisiä uskottavia poliisivoimia ja kansainvälistä riippumatonta oikeusjärjestelmää.
Jussi Pirnes

Rikkaus ja mahti ovat aina olleet silkkaa unta,
kirjoitukset tuoksuvat hyvältä vielä sadan vuoden kuluttua.
Ryōkan :::DIY:::
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 11232
Lauteille: Kesäkuu 2008

Sotahistoriasta

#789

Viesti Jorge »

Kansainvälisiä, uskottavia poliisivoimia? Kenen alaisuuteen?
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 35
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Sotahistoriasta

#790

Viesti DeusVult »

Sellainen temppeliherrat-tyyppinen, monikansallinen sotilasorganisaatio joka ei ole vastuussa kenellekään... :)
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Sotahistoriasta

#791

Viesti Rojola »

DeusVult kirjoitti: Sellainen temppeliherrat-tyyppinen, monikansallinen sotilasorganisaatio joka ei ole vastuussa kenellekään... :)
[video][/video]
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Sotahistoriasta

#792

Viesti Ile »

No joo, en ole ihan varma mitä kaikkea Beorn tarkoitti poliisivoimilla, mutta jos nyt kyse oli "maailmanpoliisista" about siinä merkityksessä, että olisi nykyistä toimintakykyisempi YK, jolla olisi tarvittaessa nykyistä paremmin kättä pidempää käytettävissään konflikteihin puuttumiseksi, niin kyllä minäkin sitä kannatan, vaikka ei siihen tällä hetkellä varmasti ihan helpolla päästä.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 124
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Sotahistoriasta

#793

Viesti MtJ »

Mistä se käytännön henkilötyövoima palkattaisiin? Yhdysvaltojen armeijastako, sehän on ylivoimaisesti edistynein sotilasmahti kaikista maista? Ei kai sinne nyt mitään musikoita kannattaisi palkata, koko ajatuskin tuntuu jo siltä, että polisiivoimat alkaisivat muistuttaa rahankeruulaitosta (miliisiä)?
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Sotahistoriasta

#794

Viesti Ile »

Systeemin ongelmathan on poliittisella puolella ja päätöksenteossa. Toteutus voidaan kyllä hoitaa jäsenmaiden sotavoimista muodostetuilla joukoilla kuten YK-operaatioissa tänäkin päivänä. Mä siis lähinnä ajattelin, että olisi hyvä jos toimintaa saataisiin kehitettyä nykyisestä eteenpäin, mutta vaikeaa se tietysti on poliittisesti.
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Sotahistoriasta

#795

Viesti Rojola »

Pragerin 'ropagandaa maailmanpoliisiudesta :)

[video][/video]
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 96 kurkkijaa