Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

KMikko

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

16.10.

Aikidotreenit. Alkuun treenattiin suwariwazaa. Ihan perus tekniikkaa, ikkyota ym. Loppu treeneissä kävin kahden 6.kyulaisen kanssa 5.kuyn vyökoe tekniikoita.

17.10.

Ylimääräiset aikido treenit. Alkuun liikkumis/kontakti harjoitus useampaa hyökkääjää vastaan. Tehtiin oikein näyttävää tekniikkaa. :D
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Parinkuukauden päivitys tauon jälkeen jotain tännekkin. Harjoittelu on tietenkin jatkunut vaikka en ole siitä tänne raportoinut. Joka päivä jottain.

Loka-Marraskuun vaihteessa käytiin Joensuun Matin leirillä Jyväskylässä. Todella kiva kokemus. Ensimmäinen isompi leiri, jolle osallistuin. Marraskuun 19.-21. meillä piti olla leiri Kajaanissa, mutta se lopulta peruttiin. Sen sijaan kävin Kokkolassa Kari Tammisen pitämällä leirillä.

Nyt kuun vaihteessa oli Anno sensein ja Hine sensein leiri lahdessa. 120+ aikidon treenaajaa oli ahtautunut tatamille. Leirille oli tullut paljon harjoittelijoita myös euroopasta. Ainakin saksasta, ranskasta, sveitsistä espansjasta ja venäjältä. Nautin kovasti.

Kajaanin pieni aikidoseura on jakaantumassa kahdeksi vielä pienemmäksi seuraksi. Minusta tuli seurasihteeri ja nyt opettelen sosiaalisenmedian käyttöä, jos sieltä saisi seuralle lisää tunnettavuutta.

Reilun viikonpäästä olemme menossa porukalla Kari Pohjasniemen dojolle Alavuudelle leireilemään. Siellä olisi ohjelmassa treenien ja saunomisen lisäksi muutamat vyökokeet.

Tammikuussa olisi ohjelmassa leiriä Kokkolassa Kustaa Ylitalo, meillä Kajaanissa tammikuun viimeinen viikonloppu Erkki Ylimäki ja helmikuun ensimmäinen viikonloppu Endo Sensei vantaalla.

Vuokatissa on viimeinkin auennut muutama laskettelu rinne. illat, jolloin ei ole aikidoa, ajattelen viettää telluttelemassa ja lumilautailemassa. Tälle talvelle on jo kaksi rukan reissua tullut tehtyä ja menin ostamaan myös uuden lumilaudan, siteineen ja kenkineen. Telemark pysyy silti ykkös laskuvälineenä, mutta ehkäpä superpipe vetää kummasti puoleensa talvemmalla.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Laitetaanpa kevään treenit pakettiin.

Vuoden vaihteessa seurasta irtaantui joukko omaksi seuraksi, eli Kajaanista löytyy nyt kaksi aikidoseuraa :naamapalmu: . Meillä jatkui silti hyvä meno. Peruskurssille tuli hyvästi porukkaa. Treeneissä parhaimmillaan ollut 18 innokasta treenaajaa. Usein kymmenkunta. Maaliskuussa päätimme ottaa neljännen treenivuoron. Syksylle suunnittelemme juniori ryhmän perustamista.

Järjestimme kaksi aikidoleiriä ja lisäksi kutsuimme pääohjaajan velin vetämään thaiboxing viikonlopun aikidoporukallemme. Parin aktiivin kanssa ollaan kierretty suomea aikidoleireillä. 10-leirimerkintää näyttää olevan tämän vuoden puolella. Viime aikioina omassa harjoittelussa olen yrittänyt kiinnittää huomioita omaan liikkumiseen ja perusasioiden hiomiseen.

Muutakin liikuntaa on jonkin verran tullut harrastettua. Juoksua, sählyä ja telemarkkia lähinnä. Liikkuvuus harjoittelun olen ottanut isommaksi osaksi treenaamistani. Tarkempaa seurantaa en ole pitänyt.

Viikonloppuna lähdetään Jyväskylään aikidoleirille. Kesälle on suunnitelmissa jatkaa kovaa leiri tahtia.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Pienen tauon jälkeen voisi taas kokeilla harjoituspäiväkirjan pitoa. Uudessa sivulajisasani, lukkopainissa, kun tulee sen verran paljon uusia juttuja että voi olla tarpeen laittaa asioita ylös.

Recappina 2017 aikidon 1.dan, 2018 muutin Tampereelle ja aloin treenaamaan kaupungin molemmissa aikidoseuroissa. Hetken aikaa pyrin välttelemään treenien ohjausta, mutta nykyisin ohjaan treenit kolmekertaa viikossa ja pyrin itse osallistumaan muiden vetämiin treeneihin vähintään yhtä monta kertaa. 2.dan 2019 ja 3.dan syksyllä 2022.

Korona-aika sai aikaan pienen hairahduksen urheilun puolelle ja aloin taas kymmenen vuoden tauon jälkeen treenamaan suunnistusta. Keväällä 2022 olin kohtuullisen hyvässä juoksukunnossa vaikka lahjoja tuohon juoksemiseen ei niinkään ole. Hiihto sopisi itselle paremmin lajina, mutta suunnistus on mukavampaa. Juoksua tuli tuolloin noin 100km viikkoon. Raaka kestävyysurheilu kuitenkin näkyy tatamilla negatiivisesti. Korona tilanteen auettua, juoksumäärä ja samalla myös motivaatio treenata juoksemista laski ja taas olen pyörinyt enemmän tatamilla, vaikka viime keäsänä tuli joitain suunnistus kisojakin käytyä. Tästä urheilu harha-asekeleesta nyt yritetään pikkuhiljaa toipua.

3.danin suoritettua halusin ottaa näkykulmaa myös toisenlaiseen kamppailuun. Pieniä kokoeiluja ja treenisessioita on tullut tehtyä eri lajien parissa, mutta en koskaan ole aktiivisesti treenannut muita kamppalulajeja kuin aikidoa. Menin sitten lukkopainin peruskurssille. Kävin puolisen vuotta melko aktiivisesti treenaamassa, mutta kesällä erehdyin taas urheilemaan ja tuli muutaman kuukauden tauko. Nyt olen taas palannut myös lukkopainin pariin.

Perus viikkorytmi menee nyt suunnilleen näin:
MA lukkopaini + aikido
TI juoksu/aikido/lukkopaini fiiliksen mukaan,
KE aikido
TO lukkopaini
PE aikido
LA aikidoleiriä tai pidempää juoksua
SU aikidoleiriä / lepo / juoksu.

Tämä viikko lähti joulupäivänä käyntiin soolo treenillä kun ei vain löytynyt treenikaveria tatamille. Aikidon Jo kataa ja kihon suburit lämmittelyksi. Sit out, backstep harjoitteita ja mattossa liikkumista ym.

Eilen löytyi jo treenikaverikin salille. Lyhyessä sessiossa käytiin läpi Jo kata 13 ja 31 sekä kumijo pariharjoitteet. Päälle hieman tanton kanssa leikkimistä ja kevyet venyttelyt.

Tänään ohjelmassa Vantaalla aikidoleiripäivä. Kaksi puolentoista tunnin treeniä. Odotettavissa kohtuullisen pehmeää herkällä kontaktilla tehtävää liikkuvaa aikidoa.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Keskiviikkon suunnitelmien mukaan kävin Vantaalla aikidoleirillä. Kyseessä siis vahvasti Seishiro Endon tyylistä aikidoa. Tämä on itselle mukavuus aluetta, mutta jakaa vahvasti mielipiteitä. Harjoitteet ovat pehmeitä ja hyvin hienovaraisia, mikä voi asiaan vihkiytymättömälle vaikuttaa turhanpäiväiseltä kontakti heilumiselta. (Mitä se joskus ehkä onkin)

Torstaina kävin pohjalle Nozomin aikidoharjoitukset ja päälle peruskurssin jatkon ohjaaminen. Viimeisten vuosien aikana minusta on ehkä tullut vähän ronkeli aikidon suhteen. Aiemmin opettajan tyyli ei ärsyttänyt juuri koskaan, mutta nykyisin huomaan olevani välillä melko kriittinen ja valikoiva. Onneksi seurassa muilla on edelleen kaikkiruokaisempi maku ja innostuvat erilaisten opettajien treeneistä.

Jatko treeneissä ei ollut kuin yksi junioreista yleiseen ryhmään siirtynyt ujo tyttö paikalla. En ole ohjannut peruskurssi treenejä säännöllisesti, joten en tuntenut ohjattavaa kovin hyvin. Ohjattavalla jännitti kovasti tilanne eikä kommunikaatio ollut kovin interaktiivista. Saatiin kuitenkin ihan hyvät harjoitukset tehtyä.

Olen kohtuullisen usein pitänyt yksityistunteja, mutta nyt oli haastava tilanne. Yleensä yksityistunneissa pääsen hyvin perille, minkälaisesta tekemisestä ohjattava tykkää ja miten häntä tulisi ohjata. Nyt minulla oli haasteita tulkita, minkälainen fiilis hänelle jäi. Oliko opetustapa sopiva, oliko harjoitteet mielekkäitä? Jäi kysymyksiä...mielenkiintoista...

Tänään ohjaan "kuntoaikido" treenit. Keväällä emme järjestäneet ollenkaan peruskurssia. joten loimme matalan kynnyksen kuntoaikido konseptin. Kuntoaikidoon voi osallistua ilman minkäänlaista kokemusta aikidon harjoittelusta. Harjoitusten sisältö muovautuu osallistujien mukaan siten, että kaikilla on turvallista harjoitella ja teko tapa noudattaa aikidon periaatteita ja etiketti on hieman väljempi. Viimeaikoina osallistujat ovat usein olleet jo jonkin aikaa treenanneita, jolloin olen yrittänyt tuoda erilaista näkökulmaa mukaan.

Lauantaina tarkoitus on käydä Turussa leiripäivä. Leirin ohjaa Petteri Silenius. Hän on todella taitava ja selkeä opettaja, mutta ei kuitenkaan omia suosikkejani. Petterin leireillä tulee kuitenkin käytyä, koska hänellä on paljon annettavaa. Fiilis on kuitenkin vähän kuin kuntosalille meno, eli tämä on hyväksi ja vie omaa tekemistä eteenpäin, mutta jos olisi parempaa tekemistä niin jättäisin välistä.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Petterin leirillä tehtiin Jo kata 13 parin kanssa ja pienet variaatiot mukaan. Aseettomia tekniikoita tehtiin katadori-menuchi hyökkäyksestä ja morotedori hyökkäyksestä. Vahvaa perustekemistä, mutta katadori-menuchista tehty iriminage, epäonnistuneen tenchinagen jälkeen oli mielenkiintoinen.

Ukella edelleen ote hihasta. Itsellä sisäpuoli hallussa toinen käsi uken niskantakana toinen uken hartialla. Kiepautetaan hartialla oleva käsi overhookiksi, jolla ohjataan ukea eteenpäin ja samalla vedetään niskakädellä ukea eteenpäin iriminagen heitto paikalle. Epäonnistuneen tenchinagen jäljiltä ukella on energiaa eteenpäin, mikä auttaa liikuttamisesessa.

Sunnuntaina kevyttä lukkopainiskelua. 5 minuutin eriä puolentoista minuutin palautuksella. Yritin keskittyä tekemään perusasioita hyvin. Oma liikepankki maassa on melko rajallinen eikä aina ole tarkkaan tietoa miten tiettyjä tilanteita puolustetaan tai mistä aukeaisi hyökkäys mahdollisuuksia. Monessa tekniikassa on melkopaljon yksityöskohtia, joiden huomiotta jättämisestä pidempään treenanneet tuppaa rankaisemaan. Onneksi joka positiosta löytyy jotain mitä yrittää.

Illalla kävelin aikidosalille kattomaan josko joku onneton olisi treeni tuulella. Ei ollu, joten sooloiluksi meni. Petterin leirin evästyksellä ensiviikon treeneihin Jo harjoitteet muistiin. En ole mikään ase fanaatikko, mutta jostain syystä minun treeninvetopäivänä lukee treeniaikataulussa myös "Aseet". Kyllähän ne tieten on ollut aina mukana omalla aikidopolulla ja perusliikesarjat ja harjoitteet sujuu ihan kohtuullisesti. Lisäksi iaidon seitei katat on myös joskus käyty läpi, mutta aika perusteissa pitää pysyä, että riittää kompetenssi näiden ohjaamiseen. Aikidon dan kokeissa saa valita pasifisti linjan, missä ei tarvitse näyttää kuin aseettomana asettavastaan tehtävät suoritteet. 1. ja 2.danin kokeessa tein vielä "pitkät" aseet, mutta 3.danin kokeessa siirryin aseettomaan palvelukseen.

Treenin jatkoin kevyellä lajinomaisella lihaskunto treeniällä ja liikkumista harjoitteilla. Lopuksi lyhyt venyttely.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Uudenvuoden treenit oli taas vähän hiljaiset, mutta yksi treenikaveri sentään löytyi. Lämmiteltiin Jo kata 13:lla yksin ja parin kanssa. Muutenkin harjoitus eteni Petterin leirin viitoittamana. Teimme katadori-menuchista perustekniikoita. Hyökkäysmuoto oli treenikaverille uudehko, joten perusteissa riitti hyvin treenattavaa. Loppuun kuiten lähettiin vähän vapaampaan suuntaan.

Tänään lounaspainit. Treenailtiin pysty kamppailua. Russian tie upista reverse kimura otteeseen. Uchi mata yrityksellä kaveria etukenoon ja siitä front head lockiin. Jatkona heikomman uchi matan yrityksen jälkeen uken käden vienti alas, josta selän uken selkään. Horjutus toi itselle aikidosta tuttujen kote gaeshi tai hiji kime osae tekniikan horjutuksen.

Paini erissä (6min) oli kivasti variaatiota: oman tasoista kookkaampaa, vähän kevyempää ja myös huomattavasti edistyneempää kaveria vastassa. Isompaa kaveria vastaan otin riskin ja lähdin pienen ote kamppailun jälkeen pelaamaan guardia. Sain vietyä tilanteen kohtuullisen hallitusti maahan ja suljettuun guardiin.

Onnistuin sweepaamaan kaverin ja pääsin muontista hyökkään, mutta eipä siitä tullu valmista ja sitte tultiin vuorotellen. En kokenut olevani missään vaiheessa kovin vaarassa, vaikka välillä jäin pahasti alle.

Seuraava kaveri oli huomattavasti taitavampi joka olisi varmaan halutessaan saanut lukotettua useita kertoja. Jouduin heti alkuun puolustamaan suoraa jalkalukkoa. Hyvän äherryksen jälkeen pääsin vapaaksi, mutta kohta taas uudestaan jalat kaverilla näpeissä. Puolustin minkä kerkesin valmiina taputtamaan. Tästäkin pääsin irti. Loppuun vielä guardia ohittaessa kaveri pääsi selkään, mutta ei saanut lantiota kiinni ja pääsin venkoilemaan irti ja kello soi.

Viimeisenä oli kevyempi kaveri. Pääsin heti niskan päälle. Hyödynsin surutta paino ylivoimaa ja aloin hyökkäämään. Tuli yritettyä kaiken näköistä. Sivukuristusta, north-south kuristusta, kimuraa eri puolilta, mutta huonolla toteutuksella. Vähän lepsuilin ja kaveri sai triangelin kiinni. Ei tuntunut kovin vaaralliselta tilanteelta ja olin melko luottavainen että pääsen pois. Jotain meni pieleen kaveri sai paremman kulman ja kiristettyä triangelia. Ei auttanu kuin taputtaa. Uusintalähdössä sain taas kaverin mattoon half guardiin. Tästä nopeasti ohi. Sain uken levyksi maahan ja käteen kimura otteen. Tästä ympäri https://youtube.com/clip/UgkxlT3MHmJtaQ ... gN16ehrnLQ ajatuksella. Mutta kello kilkatti kesken pyöräytyksen.

Tänään illalla tuuraan aikidotreenien ohjauksen. Suunnitelmissa on eilisen treenin sapluunalla vedetty setti. Jos päästäisiin tekemään enemmän vapaampaa kuin eilen niin hyvä, mutta katsotaan millainen rivi treenaajia on paikalla.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

2.1. Illan aikidotreeni 1.5h meni kutakuinkin suunnitelmien mukaan. Aloitettiin taas Jo:lla. Paikalla muutama vähemmän Jo:n kanssa tehnyt joten mentiin aika palapalalta kata 13 läpi ensin yksin, ja sitten parin kanssa.

Katadori-menuchi muoto oli myös osalle tuntemattomampi hyökkäysmuoto. Perus liikkuminen oli vähän hukassa, joten keskityttiin siihen.

3.1. Oli taas aikidotreenit 1.5h . Paikalla oli odotetusti vain yksi henkilö. Samaa settiä kuin edellisten päivien aikidotreenit.

4.1. Lounaspainit 1.5h. Treenattiin double under passia. . 3x 6min kevyttä sparria
Illalla taas painitreenit. Shootailua ja sprawlia. Nilkkalukkoa ashista ja honey holesta. Lisäksi vähän mutkikkaampi setuppi honey holeen sidesta. Käännytään sidesta selkä kaveriin päin ja sidotaan omalla sisemmällä jalalla kaverin jalka. Noustaan istumaan siten että ajetaan kaveria kyljelleen. Ujutetaan oma käsi kaverin jalanalta omaan sääreen / reiteen kiinni. Istahetaan honey holeen uken molemmat jalat sylissä.

Live pysty lähtöjä hyökkäys kulmia hakien painottaen liikkumista.

Loppuun sparria 3 x 6minuuttia. Guard pull oli kielletty.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

5.1. Kolmentunnin aikido. 1h 15min kuntoaikido. Paikalla oli kohtuullisen kokenutta porukkaa, joten ei ollut rajoitteita. Käytiin läpi morotedori hyökkäysmuodon perustekniikoita. Morotedorin tekniikoissa on paljon samoja elementtejä kuin aiemmin viikolla käydyissä katadori-menuchi tekniikoissa. Viikolla aiemmissa treeneissä olleiden kanssa käytiin läpi yhtäläisyyksiä.
Treenin päälle oli vapaavuoro. Useita vyökokeita on taas tulossa. Yritin tuoda esille omaa näkemystä graduointi tuomarina. Eli mihin asioihin minä graduointi tuomarina kiinnitän huomiota. Treenin loppupuoli painottui vapaan tekniikan näyttämiseen vyökokeissa.

6.1-7.1. Jan Neveliuksen leiri helsingissä. Harjoitukset olivat tyypillistä Jannen tekemistä. Painon siirron rytmitystä, uken ja torin vuorovaikutuksen tutkimista ja kehon avausta.

7.1. Illalla menin vielä kotisalille peruskurssin jatkotreeneihin kuokkimaan. Shomenuchi hyökkäyksestä perustekniikoita. Kokeneempana harjoittelijana yritin olla mahdollisimman kannustava ja ukenroolissa esimerkillinen.

Treenin jälkeen pyysin paria harjoituskaveria kokeilemaan pientä livedrilliä maasta nousuun. Ohjaan maaliskuun loppupuolella mattopaini teemaisen leirin aikidokaajille. Tätä varten yritän löytää ja kokeilla ennakkoon sopivan tasoisia aikidomaisia mattopainiharjoitteita.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

8.1. Lukkopaini 1h 30min. Shin to Shin tilanteesta yhden jalan X. Siitä riipaten kaverin polvi maahan ja toeholdiin. 6minuutin eriä.

Puolentoista tunnin tauko ja aikido treenit 1h 30min. Yleisön pyynnöstä jo kata 13 pariharjoituksena. Toinen puoli treeneistä lähdettiin katetedorista ura puolelle, ensin ikkyo ja loppuun iriminage. Mietittiin ikkyota miekan leikkaus ajatuksella ja oikeasta paikasta suoritettuna. Paikkaa muuttamalla päädyttiin iriminageen.

9.1. Päivällä lukkopainit 1h 30min. Perhosguardista yhden jalan X. Kaverin kaatamista, ja kaadon puolustamista. Kaadon jälkeen K hookilla jalka haltuun ja nilkkalukko. Painierät meni ihan kivasti. Kattelin sunnuntaina youtubesta Priit Mihkelsonin ja Chris Painesin defensive jujutsu videoita. Konseptit oli mukavan aikidomaisia, joten päätin kokeilla. Välillä onnistui aika hyvin, välillä taas heikommin. Mutta ihan kivaa.

Illalla/Yöllä (20.30-22.00) toiset lukkopaini treenit. Edelleen yhden jalan X, mutta kaadon yhteydessä honey holeen ja siitä toinen jalka syliin ja nilkkalukkoa. Painit sujui ihan kohtuudella. Vähän alkoi olla kädet voimattomat. Keskityin taas pelaan hyvää puolustusta.

Vähän alkaa tuntumaan kropassa viime torstaista lähtien jatkuneet kahden treenin päivät. Tänään vain yksi kevyt aikidon ohjaus illalla.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

10.1. Aikido 1h 30min,
11.1. Lukkopaini 1h 30min Jalkalukot
Illalla Lukkopaini 1h 30min Jalkalukot
12.1. Aikido 1h 15min + vapaavuoro 1h 45min
13.1. Lepo
14.1. Lukkopaini openmat 1h 15min, 5minuutin eriä parin minuutin tauoilla. Pari erää tuli jätettyä välistä
15.1. iltapäivä: Lukkopaini 1h 30min jalkalukot jatkuu
ilta: Aikido 1h 30min, Omote sisäänmeno, loppuun jyuwazaa
16.1. Lukkopaini 1h 30min Jalkalukot jatkui. Positioiden drillaamista ja double outside ashista ukena kaverin smäshäystä ja nage counteroi smashin toeholdiin. Paljon vähemmän treenanneita paikalla joten sparrit oli helpompia. 3x 5minuutin sparrieriä
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

17.1. Aikidotreenit 1h 30min
18.1. Päivä: Lukkopaini 1h 30min: Honeyholeotteen kanssa pyörimistä. Double trouble hakua pyörimisen aikana. Sweepin haku pyörimisen jälkeen.
ilta: Lukkopaini 1h 30min: Osittain sama teema kuin päivällä
19.1. Ohi. Työpaikan tiimipäivä, padelia, olutta ja saunomista
20.1. Judoseminaari Juha-Matti Ahola: Uchi mataa ja vastustajan hyökkäyksen counterointia.
Pertti Levhäslaihon 50 -vuotta aikidoa + 70 vuotis synttäri treenit ja tatamiparty. Kaeshiwazaa ja muuta tajunnanvirtaa

Seuraajat

KMikko