Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Roistot saleillamme

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Nelson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1216
Lauteille: Maaliskuu 2005

#16

Viesti Nelson »

Kari Aittomäki kirjoitti: Ihan sitten suora kysymys, teenkö oikein kun annan tunnetun sekopäärentun treenata? Mies on kuitenkin tehnyt vapaaottelukehissä sellaista jälkeä että monelta jää tekemättä. Ja on minun mielestäni vain harhautunut, ei oikeastaan edes konna.
Mutta pelätty ja inhottu kyllä.
Tapauskohtaista.

Minusta niihin tapauksiin pitäisi suhtautua vakavammin, jotka mahdollisesti käyttävät taitojaan väärin tai "liian innokkaasti" salin ulkopuolella tai sitten sellaiset tapaukset jotka huonontavat lajin/seuran mainetta. On myös täysin mahdollista, että henkilö joka on alussa ollut aggressiivinen rauhoittuu lajitreenin myötä. Mutta jos tätä ei tapahdu niin kyllä seurasta pois potkiminen varmasti on vaihtoehto, jota itse käyttäisin. Suomessa ei kuitenkaan ihminen joudu montaa kertaa elämänsä aikana puolustamaan itseään(tai tappelemaan), jos ei työnsä puolesta joudu tai niihin tilanteisiin hakeudu(tietoisesti tai tiedostamatta).

Itse potkaisisin sellaisen henkilön pois salilta, joka on tappeluherkkä. Tällaiset asiat tosin eivät aina tule edes ohjaajien tietoisuuteen. Tiedän, että jotkut ohjaajat tekevät siten, että jättävät tietyt asiat opettamatta henkilöille, joita ei tunne tarpeeksi hyvin. Kaikista oppilaista ei tarvitse tehdä parhaita mahdollisia taistelijoita, varsinkaan ennen kuin on varmistanut, että he sen taidon ansaitsevat.
Kuvake
sanppa75
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1913
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Kuopio

#17

Viesti sanppa75 »

sivarinlötkö kirjoitti:
sanppa75 kirjoitti:
John Deere kirjoitti:Epäilen suuresti näiden rikollisuuteen taipuvaisten henkilöiden motivaatiota ryhtyä harjoittelemaan kurinalaisesti ohjatussa harjoitus tilassa säännöllisesti ja pitkäjännitteisesti saavuttaakseen jotain itselleen tärkeää juttua.
Päin vastoin, esimerkiksi mielellään väkivallalla ja epärehellisin keinoin mielellään asioita ratkova(ja huomattavan rikosrekisterin omaava) psykopaatti saattaa olla hyvinkin pitkäjänteinen ja kärsivällinen saavuttaakseen jotakin. :?
Tarkoitatko että enemmistö rikollisuuteen taipuvaisista ovat pitkäjänteisiä ja kärsivällisiä sillä perusteella että joku heistä saattaa olla?

Kyllä mä ainakin uskon, että kärsivällisyyden puute sekä lyhyellä (keskittyminen) että pidemmällä (suunnitelmallisuus) aikavälillä on yksi niistä jutuista joka aiheuttaa kaidalta polulta poikkeamista. Taitaapi se aiheuttaa eniten tavoitteiden saavuttamattomuutta ihan meissä rehellisissäkin kansalaisissakin.
En tarkoita. Vaan tarkoitan sitä mitä sanoin. Lainaan itse itseäni: "...psykopaatti saattaa olla....".

Eli en missään tapauksessa yleistä. Tarkoitin vaan että myös tämän mahdollinen. :D

Anteeksi jos tulin huonoilla sanavalinnoillani väärin ymmärretyksi. :oops:
Sami Hyvärinen

"Saru mo ki kara oshiru"
Kuvake
sivarinlötkö
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6855
Lauteille: Kesäkuu 2005

#18

Viesti sivarinlötkö »

sanppa75 kirjoitti: Anteeksi jos tulin huonoilla sanavalinnoillani väärin ymmärretyksi. :oops:
Joo. Se oli tuo "Päin vastoin". :)
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 52
Viestit: 18969
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#19

Viesti Andy »

Sillä opetettavalla lajilla on minusta tässä aika suuri merkitys. Jos henkilöllä on vaikka väkivaltarikostaustaa, niin on aika eri asia, haluaako hän treenata krav magaa vai taijia.

Sitten ottaisin sellaisen aspektin esiin, kuin muiden treenaajien turvallisuus ja luottamus. Kuka haluaisi sparrailla kaverin kanssa, jolla on kymmenen sivun rikosrekisteri väkivaltarikoksista? Seuran mainetta kannattaa myös ajatella, jos on meininki saada harrastajia jatkossakin. Jos kahdesta seurasta toisella on maine, että siellä treenaa väkivaltarikollisia, kumpaan peruskurssia harkitseva normialoittelija menee?
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#20

Viesti Alioppilas »

Andy kirjoitti: Kuka haluaisi sparrailla kaverin kanssa, jolla on kymmenen sivun rikosrekisteri väkivaltarikoksista?
Samaa mieltä. Kun vastassa on se pukuhuoneeseen nahkaliivinsä jättänyt satakiloinen moottoripyöräjengiläinen tai vastaavasti kymmenen vuoden pituisesta tripistä toipumassa oleva narkkari, luulen että itse kullakin saattavat ajatukset olla ihan muualla kuin miellyttävässä harjoitteluhetkessä.
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

#21

Viesti L.K. »

Puhumattakaan,että kun näitä herroja alkaa ilmaantumaan salille,niin seuran kassavarantojen säilytyspaikkaa alkaa vaistomaisesti miettiä uudestaan salin pöydän päältä jonnekin lukkojen taakse :lol:
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Sylvesteri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1535
Lauteille: Marraskuu 2005

#22

Viesti Sylvesteri »

Kun viel harrastin thaikkua, niin vetäjä kävi sanomassa peruskurssille tulleelle räyhänhengelle ettei tarvitse näkyä toista kertaa.
Mietinnässä.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 22
Viestit: 16107
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#23

Viesti Kari Aittomäki »

Bueno. kiitos taas. Hyviä pointteja.

Erityskiitosket Andylle, arvelinkin että hiihdämme samaa latua.
Koska kyseiset kaverit, joita on itseasiassa kaksi, ovat urheilullisia veikkoja joista urheiluvalinnoilla olisi Rupposellekin vastaanpanijoiksi. Olen kertonut sälleille, että puukkojuttuja ei tartte tulla väijymään ennen kuin kännitolkku löytyy.

Motiivini sällien kanssa on se, että ehkäpä saavat sarvensa puskettua, mainiointa kaikesta jos urheilun kautta. Toki siinä seura ja toiminta kärsii.
Tästä miesten läsnäolosta salissa pelotteena.. Olen nähnyt kun nämä huomisen miehet, siis nuoret sällit, voittavat pelkonsa ja kohtaavat nämä katumonsterit urheiluvälinein. Kun se monsteri ilman sitä katuegoaan onkin ihan kohdattava lihakämpäle. Tuntuu aika kivalta näin tiennäyttäjän tontilta kun poijjat lähtee jumpalta kilometrin kasvaneena.
Seuraava askel on tietysti samojen sällien toppuuttelu; ei se katunyrkkeily ole varsinaisesti maiilman visain laji.

näin sitä mennään.
Kuvake
Samurai
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 318
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Baía

#24

Viesti Samurai »

Joo, olen monen muun kanssa sitä mieltä, että yleensä väkivalta-häiriköt ei ole sitä pitkäjänteisintä porukkaa, joilla riittäisi kärsivällisyys kahlata esim peruskurssin perustekniikoiden ja kunnon kohotuksen läpi, mieli kirkkaana koko ajan että "kunhan tästä selviän, niin puolen vuoden päästä järjestetään puukkoseminaari johon tulee valmentamaan alan huippu keskieuroopasta! Mieletöntä miten mä sitten pääsen tuikkimaan moralla sitäkin jätkää joka vei multa sen muijan 3 kk sitten niissä bileissä..."

Jos kyseisellä häiriköllä, tai nuorella häirikön alulla, oikeasti on kärsivällisyyttä tuollaiseen, voi hän hyvinkin huomata tuon puolen vuoden aikana treenatessan pieniä muutoksia alkuperäisissä tarkoitusperissään. Siis ehkä. Monestihan häiriköt eivät ole (ainakaan alun perin) mitenkään pahoja pohjiaan myöden. Ja ennenkuin joku sanoo että rikokset ja väkivalta ovat heidän omia vapaa-ehtoisia ratkaisujaan, niin totean että toki, mutta ratkaisuja joita tehdessään ei välttämättä ole Näyttänyt olleen muita toimintatapoja tarjolla, joka taas usein johtuu olosuhteista.

Näissä lajeissa usein kuitenkin on tarkoitus oppia ominaisuuksia, jotka auttavat myös pysymään kaidalla polulla yllämainituissa valintatilanteissa kuten itseluottamus, kärsivällisyys, hermojen hallinta ja nöyryys, muutamia mainitakseni...

kokeneen taparikollisen kanssa homma tosin on sitten vaikeustasollaan aivan eri luokkaa, koska tietyt valinnat on tehty jo ja käyttäytymisemallit opittu.

axé, samurai
Capoeira on Capoeiraa. Mikä tahansa muu määritelmä on puutteellinen.
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 11130
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

#25

Viesti flammee »

Lainaan BoozeHoundin viestiä ketjusta Ajatuksia Kung fu -matsauksesta.
Boozehound kirjoitti: Tulee mieleen Tank Abbott joka kiitti UFC:tä tilausuudesta hakata ihmisiä laillisesti. Ilman UFC:tä mies epäili istuvansa linnassa elinkautista. Ei siis varmaan mikään terve/mukava ihminen tämä herra Abbott, mutta en tykkäisi että miestä sen takia estetään ottelemasta.
Kamppailu ei siis ole aina mukavaa ja kaverillista, eikä mielestäni tarvitse ollakkaan. Mukavuus/ystävällisyys/herrasmiesmäisyys mielestäni upeaa/arvostusta herättävää, mutta ei missään nimessä pakollista...
Miten pahimmat mulkut oppivat tapoja jos eivät pääse kehään piestäviksi?
Eikös näiden kaiken maailman abbottien kanssa ole vähän ikävä treenata? Ja oppiiko ne mulkut ihan aina tapoja kun niitä kouluttaa kehässä? On kuitenkin aina mahdollista että mulkusta kehittyy vaarallinen sellainen.. Esim. Oulun kamppailuklubin sivuilla lukee näin:
Emme kouluta väkivaltaisesti käyttäytyviä tai rikollisia henkilöitä !
Onko omassa seurassasi kenties erilainen käytäntö, kun mainitset että et tykkäisi jos Abbotin kaltaiselta henkilöltä evättäisiin mahdollisuus otella ja treenata?
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Gyokuro
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1008
Lauteille: Maaliskuu 2006

#26

Viesti Gyokuro »

Itselläni on ollut sen suuntaisia kokemuksia, että nämä katujen kasvatit salille saapuessaan ovat kohtalaisen nöyrää poikaa, eikä siitä kaduilla näkyvästä uhosta ole tietoakaan. Tai jos sitä alussa on, niin se karisee aika nopeasti pois kun huomaavat, että perskele jos siellä kadulla tuleekin näiden tasoisia kavereita vastaan, niin taitaisi olla omat leegot perällä aikasta nopeasti.

Eli itse olen huomannut ennemminkin siihen suuntaan muutosta vastaavissa kavereissa, että sitä malttia ja kunnioitusta muita kohtaan alkaa löytyä, eikä päinvastoin. Onhan se pirun opettavaa kun on luullut olevansa kaupungin kuningas jo vuosia ja sitten joku tavallisen atk-nörtin näköinen siviilissä suoriin housuihin ja paappalippikseen pukeutuva kaveri pyyhkii kanveesia kuin märällä rätillä, näin karrikoiden sanottuna. Eli mielestäni tässäkin asiassa on suuri vastuu sillä vetäjällä ja vanhimmilla jäsenillä, että mihin suuntaan tällaista kaveria lähdetään "kasvattamaan".
Never interrupt your enemy when he´s making a mistake - Napoleon Bonaparte -
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

#27

Viesti L.K. »

Ehkä Boozehound tarkoittaa sitä,että parempi että Abbotin kaltainen kaveri tappelee kehässä säännöillä,koska muuten hän tappelisi kadulla ilman sääntöjä?!

En itse kannata kovinkaan paljon kriminaalille taitojen opettamista.En niinkään sen takia,että olettaisin kaverin saavan siitä jotain hirveästi käteen,useimmilla näistä kavereista kun tuskin motivaatio riittää kovin kauaa,eritoten kun heillä on yleensä ongelmia auktoriteettien kanssa,jota treenien vetäjä kuitenkin edustaa.
Mutta tunnettu tappelija tai hörhö vaan aika nopsaan karkottaa tavalliset treenarit salilta,koska eihän sitä itsekään mieluusti samassa kahvipöydässä huumehörhön kanssa istu jne.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

#28

Viesti MtJ »

Minusta on itseni kannalta huono asia, jos profiloidun esimerkiksi työpaikkani saunailtaa viettäessä naapuripöydän nahkatukkien porukkaan selkeästi. Jos sieltä kuuluu esim. "Tuu tänne, täällä on tilaa, mitä sä noiden kirjanpitäjien kanssa istut", on se melkoisen kiusallista monellakin tapaa.

Siksi sanonkin; jos näitä väkivaltarikollisia seurassa on, en kuitenkaan haluaisi itse profiloitua harrastuksen kautta samaan sakkiin kuuluvaksi. Treenaan kyllä mielelläni näiden ukkojen kanssa, niillä kun on tapana lyödä lujaa ja potkia lujaa, mutta se salin ulkopuolinen elämä on taas hankalaa. Näillä väkivaltaan taipuvilla kun on vielä tapana aloittaa heti kärhämät, jos ei naama miellytä. Olen vielä huomannut, että se joku on liikaa humalassa oleva kirjanpitäjä meikäläisen työporukasta tai työkaverin kavereita, joka sitten kokee nenänsä saaneen uuden suunnan. Kun nämä kirjanpitäjät eivät ymmärrä myöskään, että ne nahkatukat ja muut liivimiehet eivät halua koko sakkia heidän pöytäänsä. Toimi siinä sitten sovittelijana. Ja entäs töissä; "ne sun kaverit joutuu oikeuteen, kato nyt mun naamaa", jne.

edit: typoja.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Gyokuro
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1008
Lauteille: Maaliskuu 2006

#29

Viesti Gyokuro »

Olen nähnyt monen "suden muuttuvan lampaaksi". Tällä tarkoitan sitä, että he ovat löytäneet kamppailulajeista elämäänsä sen sisällön, jota ennen hakivat kadulta. Nyt saa leipoo kaveria pekoniin treeneissä ja etsiä niitä rajojaan siellä, eikä tarvitse enää todistella kenellekään samaa kännipäissään kaupungilla. Eli tältä pohjalta näille joillekin kamppailulajit ovat olleet "tie, totuus ja elämä", jonka pohjalle parannus on mahdollista tehdä. Toki kamppailulajeilla voi olla entuudestaan huonontavakin vaikutus, jolloin on syytä pohtia kyseisen kaverin jatkomahdollisuuksia, mutta yllättävän monelle vaikutukset ovat olleet juuri edellä mainitun kaltaiset. Ja kuten edellisessä viestissäni kirjoitin, niin tämä riippuu pitkälle siitä, mihin suuntaan heitä treeneihin tullessa aletaan kasvattamaan.
Never interrupt your enemy when he´s making a mistake - Napoleon Bonaparte -
JP Pälve
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 26
Lauteille: Toukokuu 2006

#30

Viesti JP Pälve »

Tätä artikkelia varten kannattaisi varmaan jututtaa Juha Sauramaa. Muistelen lukeneeni jostain, että Kehäkarhut ovat tehneet yhteistyötä sosiaaliviranomaisten kanssa, jonka seurauksena ongelmanuoria on saatu kadulta salille ja sitä kautta on saavutettu erinomaisia tuloksia.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 49 kurkkijaa