✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Kohtuu yllättävässä paikassa tuli kätsiä vastaan. Selailin siis Aku Ankan näköispainosta vuodelta 1954, jossa oli erikoisnumero Disneyn Miekka ja Ruusu.
Nelossivulla tuli sitten vastaan tämä:
ota-kiinni-mistä-saat-painia.jpg
Seuraavilla kolmella sivulla painimatsissa potkitaan, lukotellaan ja heitetään lopuksi. Että siis 50-luvun Akkarissa 1500-luvulle sijoittuva sarjis, jossa on kätsiä potkujen kera...
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja. Ole hyvä ja rekisteröidy tai kirjaudu sisään.
Joensuun historiallisen miekkailun seura "I [sword] am Royal, enforce justice, propagate goodness and destroy evil." -Fiore dei Liberi, 1409
Minulla saattaa olla jossain varastossa tallella Korkeajännitys- tai Siivet-lehti, jossa on vapaapainia. Jutun idea oli se että tarinan sankari on iso ja pahansisuinen korsto lentolaivueessa, jossa on totuttu löysään kuriin. Laivueen uusi komentaja on pienikokoinen peribrittiläinen majuri vahattuine viiksineen.
Kurittomuus aiheuttaa kahnauksia ja sankari pitää majuria tärkeilijänä. Lopulta majuri haastaa sankarin "vapaapainiin", johon iso tappelupukari tietysti suostuu kun ajattelee pääsevänsä höykyttämään korkeampaa upseeria. Tulos on se että majuri kyykyttää sankaria ensin nivellukoilla ja lopulta tyrmää tämän koukkulyönnillä leukaan. Sankari tajuaa majurin olevan kova karju, laivueeseen tulee uutta kuria ja saksalaisia tapetaan ennennäkemättömiä määriä. Katson jos löydän lehden niin voin pistää siitä skanneja näkyviin.
Tutunkuuloinen tarina.. onkohan tullut missä lie vastaan.
Juu, ota-kiinni-ms on monasti mainittu eri yhteyksissä, myös ihan sarjakuvissa.
Vanhimmat muistanee 70-luvun Buster-lehden, jossa seikkaili inkkaripainija Johnny Puma!
Se oli hyvä lehti kyllä..
Myös Kung Fu -lehdestä muistan lukeneeni jotain painijuttuja, esitystapa oli luonnollisesti "karkeanraakaa länsimaista paininvääntöä".
Kiva olin nähdä muutama butterfly/huukkiguard-tyylinen tekniikka. Mielenkiintoinen kysymys onkin että mikä porukka tätä positiota on ensimmäisenä käyttänyt. Jotkut väittää että kätsääjät ja "painiskeluoppaassa" (1924) on käsittääkseni varhaisin kuvaus istuvasta huukkiguardista. Ja jos muistatte dokumentin "the choke" vuodelta 1995 niin siinä Royler joutu kuvailemaan Ricksonille "guardin tyylistä" positiota josta Yuki Nakai hali tekniikoitaan (huukki-guardi).
No niin. Tulevana lauantaina Metamoris-tapahtumassa kohtaa Renzo Gracie ja Sakuraba. Kummatkin lempi ottelijoitani. Saku kun on saanut kätsi oppia Snake Pitin Billy Robinsonilta niin tämä on helppo nähdä "Jiu-Jitsu vs Catch" matsina. Laitetaan sen kunniaksi vähän videota:
Count-Down to Metamoris 5
[video][/video]
Harvinaisempi pitkä ja käännetty haastattelu Sakulta:
Jos Catch-painin ja Snake Pit salin historia kiinnostaa niin nyt tuli aikanen joulu. Tässä on historian tutkimukseen perustuva kirja Billy Rileysä, joka oli Japanin vapaaotteluun vaikuttaneiden Catch-painijoiden Karl Gotchin, Billy Robinsonin ja Roy Woodin valmentaja. Riley tutustui 1900-luvun alkupuolella mestaripainija Wäinö Ketoseen ja suomalaisesta tuli yksi Rileyn mentoreista. Allekirjoittanut on ollut pienessä roolissa kirjan teossa.
Tulee muutaman päivän sisällä myös Amazoniin myyntiin.
Kirja on muuten tosi iso eikä oo hinnalla pilattu, jotka 26 dollari menee kuulemma suoraan lajin edistämiseen.
Nyt on jo tekeillä seurtaava kirja samoilta hemmoilta joka käsittelee Catch-painin kehitystä historian havinasta 1920-luvulle asti. Suunnitteleilla on myös kirja muiden Englantilaisten perinnepainien historiasta ja Roy Woodin biografia.
Käväsin kaupingilla ja poikkesin SANGIiin, yhteen vakio divareistani. Ostin kirjan "Painin historia" (omistan nyt 3 kpl), "Olympialaiset 1924", "Miljoona nyrkit" ja sitten vähän tuoreemman "Urheilulajien synty" (2012). Viimeisessä käytiin kaikki oleellinen läpi painista sen historiasta, kulttuurista ja moninaisuudesta vain muutamalla sivulla! Olen vaikuttunut.. Luonnollisesti myös Catch-paini mainittiin.
Kauppais pyysi mainostamaan että kaikki kirjat hyllyssä ovat tällä hetkellä vain 3 euroa! Käykää ihmeessä tekemässä Joulu-löytöjä
"Antikvariaatti Sangi :sta osoitteessa Runeberginkatu 59, Helsinki
Noutoajat ma-pe 10-17. Jounisangi@Yahoo.se tai 044/ 3419923 Jouni jos on asiaa, kysymyksiä"
Jasse kirjoitti:
Jos Catch-painin ja Snake Pit salin historia kiinnostaa niin nyt tuli aikanen joulu. Tässä on historian tutkimukseen perustuva kirja Billy Rileysä, joka oli Japanin vapaaotteluun vaikuttaneiden Catch-painijoiden Karl Gotchin, Billy Robinsonin ja Roy Woodin valmentaja. Riley tutustui 1900-luvun alkupuolella mestaripainija Wäinö Ketoseen ja suomalaisesta tuli yksi Rileyn mentoreista. Allekirjoittanut on ollut pienessä roolissa kirjan teossa.
Tulee muutaman päivän sisällä myös Amazoniin myyntiin.
Nyt on Amazonissa: " onclick="window.open(this.href);return false;
"Billy Riley, born at the end of the 19th century in Lancashire, would grow up to become one of the most famous Lancashire Catch as Catch Can wrestlers in the world. His gym, known as the ‘Snakepit’ throughout the world, but locally as ‘Rileys gym’ produced British, European and World champions.Students such as Karl Gotch,Billy Robinson and Roy Wood had achievements and influence in the spheres of Professional Wrestling,MMA and Freestyle Wrestling. Billy Riley's legacy continues today with the rebirth of the art of Lancashire Catch as Catch Can wrestling. This book tells the story of the man, his gym and his legacy in the form of the many wrestlers he taught. The book also charts the revival of the Lancashire art in its home, Wigan."
Catch-paini harjoitukset alkavat maamme voimailun mekassa - Helsingin Atleettiklubilla!
Päivälleen 110 vuotta sitten, 1.1.1905, HAK järjesti iltaman jossa Catch-painia esiteltiin Suomessa ensimmäistä kertaa. Laji oli kuitenkin sen ajan urheiluvaikuttajien mielestä liian "raaka", eikä koskaan saanut suurta kannatusta täällä pohjolassa. Moni Suomalainen siirtolainen oppi Catch-painin temput rapakon takana ja niitti mainetta ja dollareita ammattipainijana. Nyt tämä dynaaminen painityyli tekee toista tulemistaan niin maailmalla kuin meillä Suomessakin. Tule mukaan voimailemaan ja painiskelemaan!
PS: Harjoituksia pidetään kahdesti viikossa ja ne alkavat ensiviikolla. Ilmoitan tarkemmat treeniajat ja hinnat mahdollisimman pian.