Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kehu muiden lajeja!

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20866
Lauteille: Joulukuu 2007

Kehu muiden lajeja!

#16

Viesti Lasse Candé »

taikuri kirjoitti: En tiedä harrastaako kukaan potkulainen tätä (tai osaako kukaan edes kertoa tästä mitään).

Saattaisi olla itsellä ainakin lievästi nk. hämmentynyt olo, kun tuollaista tulisi yht'äkkiä vastaan.

[video][/video]
Tuo viimeinen äijä! :smt003
Mulla on jossain syövereissä laajempikin opetusvideo. Varmaan löytyy jo nykyään tuubista, niinkuin tuntuisi olevan about kaikkien niiden kanssa mitä joskus sai työllä ja tuskalla kaivella...
Paha silleen ottaa kantaa kun ei mitään kyseisistä harjoitteista tajua. Mutta jos lähtee laajalta pohtimaan miten pitkälle pääsee spekuloinnissa maalitolppia kaventaen, niin näkyy tuossa ainakin tekemisen meininkiä, joitain tekniikoita jotka muistuttavat karaten kataa, ihan suht hyvää ryhtiä (laajana käsitteenä) jne. Tulee sellainen fiilis että tuossa hitusen sekopäisen näköisessä meiningissä (en tarkoita loukkaavana käsitteenä) on varmaan ihan jotain järkeäkin. Voisin kuvitella että jo hyvin pintapuolinen tunteminen riittäisi päästämään alkuun. Osaako koryu-posse avata yhtään?
MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1622
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

Kehu muiden lajeja!

#17

Viesti MikkeM »

Winkkariin olen ihastunut ajatuksen tasolla, nopeat kädet ja aggressiivisuus.

Ainakin osittain.
Asgeir
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 250
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Meilahti

Kehu muiden lajeja!

#18

Viesti Asgeir »

Wing Chun täällä myös, erityisesti viikonlopun Jon Rister-leirin jälkeen. Sen treenaminen Kalin kanssa avaa uusia kulmia ja muuttaa vähän näkemystä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20866
Lauteille: Joulukuu 2007

Kehu muiden lajeja!

#19

Viesti Lasse Candé »

Siinä kohtaa kun JarkkoP ja antti_lk avasivat koulunyrkkeilyä ja katselin muitakin videoita nousi nyrkkeilyn arvostus uusiin sfääreihin. Euroopassa uskaltaisin melkeinpä väittää että osa Wado-opettajista ovat kehittäneet kihon-settinsä ihan perusharjoitteita jossain määrin koulunyrkkeilyn pohjalta. Kun on rinnakkaisuutta urheilulajin kanssa, olisikin tietenkin tyhmää sivuttaa pitkä ja testattu perinne kehitysideoiden antajana. Jossain määrin moinen lainaaminen voi olla ihan sen oman perinteen vahvistamista. Lisäksi spekuloin että varmaan on nyrkkeily vaikuttanut monessakin kohdassa moneenkin karateopettajaan joita saattaa siellä opetuslinjoissa aiempana näkyä. Ja kun ei oppi juuri koskaan ole pelkästään ylhäältä alas tulevaa, vaan myös sivuilta ja jopa alta. Sekä omasta päästä.


Shindo Yoshinryu
Koryuilla on suuresti arvoa. Tuota kun on vähän nähnyt ja kuorta treenannut täytyy sanoa että on harvinaisen kiehtova maailma ja mielikuva opin laaja-alaisuudesta ja toisaalta kehittyneisyydestä on päätä huimaavaa. Uskon että tämä on koryuissa melko yleistä, systeemien ollessa systeemi-ajattelussa äärimmilleen viritettyjä paketteja.


Senshido
Täysin päinvastaisista syistä. Systeeminä kai minimaalisuuteen viritetty tietyssä mielessä ja toisaalta taas filosofisesti laaja ja kehittynyt työskentelyalusta, jos noin voi sanoa...


Okinawalainen karate
Mikään ei ole pohjimmiltaan hienompaa kuin karate. Ja sitten sen pitää olla sitä oikeaa karatea. Ei mitään alkuperäistä, vaan oikeaa. Real karate.


Bujinkan
Ninjat. 'Nuff said.


Kungfut
Elävää dynaamista perinnettä, jossa varmasti joissain systeemeissä systeemin oppi on hyvinkin syvää ja toivottavasti järjestyksessä. Tehokasta ja usein kehollisesti kokonaisvaltaista.


Vapaaottelu
Opettanut koko perinnekamppailumaailmaa antaen yhden erittäin hyvän tarkastuskohteen realismille.


On muitakin. Kun noita miettii, huomaa pysähtyvänsä monenkin lajin kohdalle ja syitä löytyy. Esim judon voi jo mainita siltä pohjalta että kun kaveriseuramme tyypit harjoittelevat usein vieressä niin kyllä siinä huomaa miten rajoittunutta oma heittelyharjoittelu on silloin kun sitä tekee. Ja jo ihan vain siltä pohjalta mitä sivusilmällä näkee (kun pitää ylläpitää rennon kunnioittavaa omaan juttuun keskittymisen ilmapiiriä). Vasta vähän aikaa sitten aloin vähän hahmottamaan osin potkun ja osin muiden rinnakkaisten prosessien seurauksena miltä muodollinen kataharjoittelu judossa usein näyttää. Siinä setissä mitä katakilpailuissa vedetään näen kyllä suuresti arvoa. Andy pari kuukautta sitten pisti hyvää linkkiä.
Kuvake
Ikkyu
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 819
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Turku
Etulaji: Suiō-ryū iai kenpō
Sivulajit: Kendo
Takalajit: ZNKR iaido

Kehu muiden lajeja!

#20

Viesti Ikkyu »

Lasse Candé kirjoitti: Osaako koryu-posse avata yhtään?
Videon alussa tiivistetään about se mitä tuosta harjoitteesta (joka on vain yksi monien joukossa, ja muuten kai treenaavat ihan samaan tyyliin parikataa kuin muutkin) tiedän: "kokyū to kinniku no tanren* de aru" elikkäs "tämä on hengityksen ja lihasten harjoitusta". Harjoitteen nimi mifuri, "vartalon ravistelu", on minusta jokseenkin yksinkertaisen kuvaava. Sanovat myös jotain että voi ajatella kuntopiirin (circuit training) tyyppisenä harjoitteluna.

* Termi tanren tarkoittaa kirjaimellisemmin "takomista ja karkaisua" joka antaa ehkä enemmän vihjeitä sisältöön ja ajatusmaailmaan kuin vain "treenaaminen".
Kuvake
Disturbed
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 753
Lauteille: Lokakuu 2011
Paikkakunta: Europa

Kehu muiden lajeja!

#21

Viesti Disturbed »

Disturbed kirjoitti: Judolle täältäkin ääni. Heitot on hienoja eikä laji oikeasti pehmeää ole, heitot tekee höpöä. Mukava nähdä miten vaparissa eräät judo tyypit käyttävät komeasti tekniikoita mitä vaparissa harvemmin näkee
Hmm, lisätään vielä

Paini. Kovat ovat fysiikat painijoilla, pudottavat painoansa paremmin kuin muut ja treenaavat erittäin kovaa. Ei ole helppo laji, olihan tuo pöyristyttävää että miettivät lajin pudottamista Olympiakisoista. Onneksi eivät pudottaneet kuitenkaan.

Lethwei. Thainyrkkeilyn Burmalainen vastike, ilman hanskoja ja pääpuskuilla. Vaatii oikeasti paljon rohkeutta tällaiseen ryhtyminen. Kiinnostava laji.

...Sekä tietysti Muay Thai itse. Thainyrkkeily kaverit ovat todella kovia ja vaarallisia pystyssä. Järjetöntä miten jotkut ottavat järjettömiä osumia polvista vartaloon ja kyynärpäitä päähän ja silti jatkavat taisteluaan loppuun asti

Normi nyrkkeilyä ja potkunyrkkeilyä olen myös aina arvostanut
There is no peace, no release, no cure for this disease
Kuvake
Ivan Drago
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 117
Lauteille: Maaliskuu 2011

Kehu muiden lajeja!

#22

Viesti Ivan Drago »

Mjölnir kirjoitti: Historialliset eurooppalaiset taistelutaidot!!

Harrastaisin, jos olis aikaa. Äijähommia!!
Ääni näille myös! On se historiallinen euro-tappelu vain mahtavan näköistä ja oloista meininkiä. Lisäksi tekniikat ovat tositilanteessa TAPPAVIA!

[video][/video]

Ehkä itsekin joskus...
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

Kehu muiden lajeja!

#23

Viesti Jopo »

Kilpakarate, WKF. Ääretöntä nopeutta yhdistettynä käsittämättömään ajoitukseen ja tarkkuuteen. On vieläpä pääosin todella mielenkiintoista seurattavaa. Varsinkin kumitepuoli.

Taekwondossa kiehtoo kikkapotkut ja potkujen sähköttämättömyys sekä tietenkin kikkapotkujen kohtuu yleinen esiintyvyys. Hienoa hommaa ja hienoja urheilijoita.

BJJ:ssa hienoa on lifestyle asenne ja muutenkin jännittämätön suhtautuminen tekemiseen. Kaiken muun ohella.

Amatöörinyrkkeilyä en viitsi alkaa kehumaan, kun siitä ei loppua ihan heti tulisi.

Minusta on käsittämätöntä, että keskustelu on edennyt kolmannelle sivulle ilman että kukaan on maininnut kilpakaratea tai taekwondoa. Judo ja paini on onneksi mainittu. Mietin toisen sivun lopulla, että jos kohta ei ala painia löytymään niin joudun hylkäämään koko laudan.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3420
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Kehu muiden lajeja!

#24

Viesti Jasse »

Kyllä kaikki vakiintuneet lajit, ja niiden taitajat, ovat omalla tavallaan mahtavia.

Mutta justiinsa tällä hetkellä, kun havistelen elämää metsämökissä, niin Karate. Ois hienoa osata kunnolla kihonia ja katoja että vois tossa pihalla jauhaa. Rakentaa makivara ja sitä paukutella kiaiden tahdittamana.

Ja sitten Olympia paini. Luen juuri tässä Pertti Ukkolan kirjaa josta välittyy hyvin se päättäväisyys, uhraukset ja duuni mitä vaaditaan tuon tason kamppailu-urheilijalta. En tiedä millaista se on mutta voin kuvitella.

Meillä kaikilla on hyvät lajit. Ei muuta kun lisää treeniä. :) OSU!!
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Kehu muiden lajeja!

#25

Viesti DeusVult »

Voisin vaikka vannoa, että tuota Hemavideota on nopeutettu. Ei paljoa, mutta aavistuksen. Tai sitten ne ovat vaan niin sairaan vikkeliä kavereita, että askeltaminenkin jo melkein rikkoo fysiikan lakeja... Itsehän olen about yhtä sähäkkä kuin kihtinen virtahepo kuularingissä, joten voi olla että olen vain kateellinen.

Itse salaa diggailen Wing Tsunia, kaikkine kirjoitusasuineen. Siinä ei ole mitään muille kungfuille tyypillisiä tuulimyllyheijareita, hiipivä tiikeri -poseerauksia, tai mystisiä sisäisiä chi-energiavirtoja joita ei länsimaalainen lääketiede voi eikä halua ymmärtää, vaan suoraviivaista ja tehokkaan näköistä turpaanlataamista, . Tässäpä aiheeseen liittyen yksi äijimpiä kamppailuvideoita ehkä ikinä. :smt003
[video][/video]
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Uchujin
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 134
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Bujinkan Budō Taijutsu

Kehu muiden lajeja!

#26

Viesti Uchujin »

Kyllä tässä nousevan auringon maan suuntaan mennään..

Tenshin Shōden Katori Shintō-ryū:n pitkät katat ovat aina viehättäneet. Jotain siinä miekan käytössä on joka miellyttää silmää.

Kukishinden-ryū Tenshin Hyōhō liippaa jo todella läheltä omaa lajia. Joka tapauksessa kumartelen hieman siihen suuntaan :)

[youtube][/youtube]
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Kehu muiden lajeja!

#27

Viesti Veepee »

Mä rakastan capoeiraa. Mahtavaan meininkiin ja musiikkiin kiedottua kiehtovaa liikettä, jonka alta löytyy loppujen lopuksi kivenkovaa potkimista, jos sen koko paketista haluaa erottaa. Ns. kovempienkin lajien harrastajien kannattaisi testata, mitä capoeira kokonaisuudessaan sisältää. Kurmoottamisen ei tarvitse olla yrmeää.

[youtube][/youtube]

Vapaaottelussa en rehellisesti sanoen kaikista osa-alueista pidä, mutta minulla on älyttömän suuri kunnioitus vapariottelijoita kohtaan. Omat taidomatsauslätkyttelyni eivät stressikertoimilla mitattuna vedä minkäänlaisia vertoja vapaaottelulle. Tai mille muullekaan täyskontaktiottelemiselle. Minusta ei välttämättä löytyisi tarpeeksi miestä astumaan kehään.

Lisäksi arvostan suuresti kiinalaislajien spesifeille kehonkäytön periaatteille rakentuneita tyylejä. Sieltä löytyy niin monta eri tavoilla sofistikoitunutta turpaanmättöä, että ei uskoisi! Winkkaria olen erityisesti ihaillut, internaalit ja white crane kuuluvat myös suosikkeihini.
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Kuvake
Risto R
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3062
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Joensuu

Kehu muiden lajeja!

#28

Viesti Risto R »

Montaa juttua ei ole tullut testattua mutta ehdottomasti lukkopaini. Pystyy vääntämään erittäin suurella teholla ilman kovin suurta loukkaantumisriskiä. Pienikokoisena ihmisenä henkilökohtaisesti viehättää myös se että omalla painolla ei ole niin suurta merkitystä kuin ehkä muissa lajeissa (tosin bjjssähän tuo merkitys vähenee vielä). Oikeastaan kaikki paini on ihan mahtavaa, mutta ed mainituista syistä tuo viehättää kaikista eniten.

Toisekseen savate olis makeeta. Semmonen streetwise kävelykeppeineen kaikkineen.
Joensuun historiallisen miekkailun seura
"I [sword] am Royal, enforce justice, propagate goodness and destroy evil." -Fiore dei Liberi, 1409

Liity etupotkijaksi!
Mappe
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 302
Lauteille: Elokuu 2011
Etulaji: Taekwondo
Takalajit: Judo, Jujutsu

Kehu muiden lajeja!

#29

Viesti Mappe »

Asetaidot on alkanut iän myötä kiehtoa Kobujutsu ja Escrima eritoten. Aseettomista taidoista Okinawan Karate sekä Kyokushin karate ovat todella kiinnostavia. Perinteinen nyrkkeily tietysti ilman muuta on aina kiehtonut suuresti. Painilajit eivät itseäni ihan hirveästi jaksa innostaa, vaikka kohtuu pitkä Judotausta junnuvuosilta löytyykin. Lähestulkoon kaikki lajit ovat kuitenkin jossain määrin makeita, kun näkee niissä huippuosaamista. :)
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6444
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Kehu muiden lajeja!

#30

Viesti AlexMachine »

Hei joo. Savate eri muodoissan unohtui. Kova tehokkaan näköinen laji, jollain tapaa jopa elegantti.
Sitten Panantukan eli Filipino Boxing. Kiehtovan näköista ja aika toimiivaakin luulen.
The beatings will continue until morale improves.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 95 kurkkijaa