Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Kamppailulajit ja media

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa Viestiin
Avatar
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 229
Viestit: 89610
Liittynyt: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1546

Viesti Mika »

Tuossa keväällä yksi 15-vuotias nuorukainen kävi motocrossin EM-kisoissa ajamassa hopeaa. Kisojen jälkeinen vammalista oli varmaan 10 kertaa pahempi kuin minulla koko vammahistoriani tähän päivään mennessä. Häneltä oli useita luita murtunut ja perna vaurioitunut.

Kamppailulajit on oikeasti aika turvallinen valinta.
MUOKKAUS: Ilmeisesti motocrossissa ei ole varsinaisia EM-kisoja vaan EM-tason osakilpailuja, joiden pisteillä sijoitukset ratkaistaan. Kyseessä oli siis yksi tällainen osakilpailu.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuoppari
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 50
Liittynyt: Marraskuu 2012
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1547

Viesti Kuoppari »

L.K. kirjoitti: Psykiatrin lausunnot olivat...no, odotettavia ja toki ymmärtää huolen tavallaan, mutta silti. Vähän naamapalmu olo tuli.
Taisi olla juurikin se psykiatri joka kritisoi vaparia myös sillä että siinä ei opi mitään taitoa josta olisi hyötyä normaali elämässä, että miksi sellaista "tappelua" pitäisi yleensäkkään harjoitella?
Mietinpä vain että onko yleensäkkään sellaista urheilulajia jonka osaamisesta olisi jotain hyötyä ns. "normaalielämässä"? Mielestäni kamppailulajit on niitä harvoija urheilumuotoja joista on ihan konkreettista suoraa hyötyä salin ulkopuolella esim. turvallisuusalalla ja palveluammateissa, joissa on vaara joutua väkivallan kohteeksi. Vastaavaa ammatillista hyötyä on vaikea keksiä esimerkiksi palloilulajeista.
Ilmeisesti psykiatri piti sitte lasten liikuntaa ja urheilua yleisesti turhana ja hyödyttömänä?

Avatar
Puni
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 3549
Liittynyt: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WTF Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1548

Viesti Puni »

Loistava mainos vapaaottelijoilla, mistä ovatkin noin täydelliset opponentit saaneet kaivettua. Ihailtavaa toimintaa. Meidän (ITF) liiton Jesse näky höpöttelevän ihan fiksuja ;)

Ite oon kyllä sitä mieltä, että kova kontakti pitäs säästä sinne pituuskasvun lopun jälkeiseen aikaan, mutta tuosta nyt näytti lähinnä nujuamiselta.
Kamppailutaiteiden maaritelmä: Energian tuottaminen ja ohjaaminen kohti päämäärää, jossa vallitsee täydellinen harmonia ja väkivallattomuus.
Risto Hentunen

(Puni) Olet kamppailu-urheiliijan irvikuva ja kamppailuyhteisön häpeäpilkku mielipiteittesi kanssa.
-JM

Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 96
Viestit: 17054
Liittynyt: Joulukuu 2007
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1549

Viesti Lasse Candé »

L.K. kirjoitti: Onkohan esim nuorten lätkäpeleistä tms tullut samanlaista haloota? Kyllä sielläkin kolhuja tulee ja kait niitä tappeluja joskus. Niin ja lätkäammattilaisethan vasta väärille raiteille ajautuukin. Viinaa, naisia, ties mitä... :D
Näistä asioista nostetaan suurta haloota huomattavasti useammin kuin kamppailulaji X:stä. Sanoisin että Suomessa jopa useammin ja suuremmin kuin lajeistamme yhteensä.
Ja se onkin ansaittua. Siitä on tosin käyty täälläkin jossain lätkäketjussa keskustelua.

JarkkoP
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 250
Liittynyt: Elokuu 2007
Paikkakunta: Mikkeli
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1550

Viesti JarkkoP »

Yleisesti ottaen ihmisen päätä ei ole tarkoitettu hakattavaksi, iästä riippumatta.

Lasten vapaaottelun osalta joidenkin voi olla vaikea vielä mieltää sitä urheiluksi. Pääkontaktin osalta en ole huolissani, mutta liian isot tasoerot tai ikäerot nostavat riskiä, että päähän voi kohdistua voimakkaita iskuja.

Tuosta dokumentista sen verran, että omat valmennettavat ovat otelleet toisen dokumentissa esiintyvän nuoren kanssa. Olen myös jutellut useampaan otteeseen toisen pojan isän kanssa. Uskoisin että kaikki osapuolet pitävät vapaaottelua turvallisempana vaihtoehtona.
twitter.com/JarkkoPitkanen

Avatar
SirSamuel
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 850
Liittynyt: Maaliskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1551

Viesti SirSamuel »

Noin niinkuin lyhyen ajan otanta nuorten harrastuksissa saamiin vammoihin tuli nähtyä tuossa viime talvena kun olin sen 10kk yhden yliopistosairaalan sairaalan yhteispäivystyksessä sisar hento valkoinen. Eniten ehdottomasti ja paljon oli hevosten kanssa itsensä teloneita. Tiukasti jaettua kakkossijaa piti sitten nimenomaan kaksipyöräisillä ajelu ja lätkä. Koko sijaisuuteni aikana mun käsissä tai mun lukemissa papereissa oli kokonaista kaksi kamppailulajeissa itsensä rikkonutta, eikä kumpikaan edes vakavasti! Se oli siis käsittämättömän vähän jopa minun mielestä.
"Ainoastaan erinomaisen lahjakkaita hoitajia, joiden luotettavuutta ja tarkkuutta on monta kertaa koeteltu, voipi lääkäri ottaa lähimmiksi apulaisikseen operationeissa ja haavain sitelemisessä, täten osoittaen ikäänkuin erityistä kunnioitusta hoitajaa kohtaan." (T Billroth: Käsikirja sairainhoidossa, 1885)

taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 573
Liittynyt: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Nokia
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1552

Viesti taikaviitta »

Jos kamppailuharrastajilla on vaan niin pirun korkea kipukynnys ettei viitti pienestä tärskystä lähteä lekuriin valittamaan. Vaikka kuinka vakuutukset korvais, niin silti nuollaan mieluummin itse pienet haavansa ja nyrjähdykset.

Vaikka monien sivullisten mielestä kamppailu-urheilu on hirveän brutaalia ja vaarallista niin kuitenkin kaikki harjoitukset tehdään turvallisesti ja sitä kanssa kampittelijaa kunnioittamalla. Ja onhan sekin totta, että osumia ja mustelmia oppii sietämään ajan myötä paremmin.

Avatar
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 47
Viestit: 19925
Liittynyt: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Kamppailulajit ja media

#1553

Viesti JanneM »

Radio City Jyväskylä teki pienen jutun Defendosta ja tulevista kursseista Jyväskylässä.
Juttu kuunneltavista netissä sekä Radio City Jyväskylän taajuudelta kuin myös Iskelmäradion taajuudelta.


-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy

P.P
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 71
Liittynyt: Marraskuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1554

Viesti P.P »


Menestynyt thainyrkkeilijä Jarkko Stenius nautti enemmän turpaan saamisesta kuin voittamisesta

Jarkko Stenius oli menestynyt thainyrkkeilijä, joka tappeli vapaa-ajallaankin – ja ryyppäsi
Rambosta se alkoi. Jarkko Stenius oli 11-vuotias ja katsoi elokuvan kahdesti. Rambon lihakset ja arvet tekivät vaikutuksen. Rambosta tuli nuoren Steniuksen väkivaltainen roolimalli. Hän halusi samanlaiseksi ja alkoi treenata. Muutaman vuoden kuluttua hän voitti ylivoimaisesti nuorten painonnoston Suomen mestaruuden.

"Rambo ompeli haavansa itse, se oli minulle karskin miehen malli", Stenius muistelee.

Stenius on elänyt väkivallan ja tukahdutettujen tunteiden varjostaman elämän. Hän otteli thainyrkkeilyssä maailman parhaita vastaan, ryyppäsi ja tappeli. Se on taaksejäänyttä elämää, hän sanoo.

Steniuksen yhdessä Paula Salomaan kanssa tekemä kirja Nyrkkisankarin tunnekoulu – vapaaksi mielen vallasta (Basam Books) julkaistaan tänään keskiviikkona. Sen dokumentaariset osuudet perustuvat Steniuksen muistiinpanoihin. Salomaan kanssa Stenius pyrkii kirjassa selvittämään, miten machomies voi tutustua omiin tunteisiinsa.

"Yritän nyt olla parempi ihminen ja haluan jakaa tarinaani eteenpäin, että väkivalta tulevassa maailmassa vähenisi. Nyrkkisankari ei kirjassa tarkoita pelkästään konkreettista nyrkkisankaria, vaan isää joka antaa lapsille rahaa, muttei haleja. Se kertoo ihmisistä, joiden tunteet ovat lukossa", Stenius kuvailee.

Lapsuus oli Steniukselle kovaa aikaa. Isä jätti perheen, kun Jarkko oli kaksivuotias. Miehenmallit olivat isoisä ja äidin uudet miesystävät. Väkivalta, työttömyys ja alkoholi olivat läsnä.

"Roikuin pikkupoikana mummoni kainalossa, kun hän juoksi vaaria karkuun paljain jaloin lumihangessa. Monena iltana mustamaija kaartoi mummolan pihaan hakemaan väkivaltaisen vaarin", Stenius kirjoittaa kirjassa.

Stenius tukahdutti surunsa, murheensa ja turvattomuudentunteensa punttisalilla. "Yksinhuoltajaäitien poikalapsilla on tyypillistä, että lähdetään hakemaan äärimaskuliinisuutta, kun ei ole lähellä miesten malleja. Punttisalilta löysin alustan, jossa pystyin seisomaan tukevasti. Siihen jäin koukkuun, moni muukin on jäänyt ja tulee jäämään."

Kielteisiä tunteitaan Stenius ei pystynyt käsittelemään. Lisää vettä myllyyn antoivat epäonnistumiset rakkauselämässä ja koulussa. Hän koki olevansa epäonnistunut ja alkoi vihata koko maailmaa, myös itseään.

Stenius rupesi etsimään äärikokemuksia kamppailulajeista peittääkseen vihansa ja surunsa. Hän kokeili potkunyrkkeilyä ja siirtyi sitten thainyrkkeilyyn. "Se oli maailman kovin kamppailulaji. Etsin aina kaikkein kovimman lajin. Sen parempi turvapaikka, mitä kovempi laji."

Thainyrkkeilijänä hän antoi ja otti vastaan iskuja 17 vuotta. Amatöörinä hän pääsi kahden liiton maailman Top 10 -listalle. Vaikka Stenius menestyi, hän ei osannut nauttia voitoista. Häviöt tuntuivat paremmilta.

"En osannut tuntea edes ylpeyttä voitoista. En juurikaan juhlinut niitä. Häviö ja turpaan saaminen oli voimakkaampi tunne, siitä sai enemmän kiksejä."

Armeijassa Stenius löi turpaan alikersanttia ja seuraavaa äärikokemusta hän lähti etsimään Ranskan muukalaislegioonaan, jossa legioonalaiset "puristavat verta omista sukistaan". Muukalaislegioonaa pidettiin maanpäällisenä helvettinä, mutta Stenius pettyi siihenkin. Steniusta pyydettiin kouluttamaan alokkaita, mutta hänestä legioona ei ollut tarpeeksi kova paikka.

"Tuollaiselle kaverille kaikki on pettymystä. Mikään ei ole tarpeeksi kovaa."

Stenius turrutti tunteitaan alkoholilla. Hän ryyppäsi ja treenasi samaan aikaan. Humalassa hän ei koskaan otellut, mutta krapulassa joskus. Väkivalta ulottui myös kehän ulkopuolelle.

Stenius kertoo kirjassa yksityiskohtaisesti, miten hän raa'asti hakkasi ihmisiä humalassa ravintoloissa ja kaduilla. Moniin ravintoloihin hänellä on edelleen porttikielto. Eikä sekoilu jäänyt pelkästään Helsinkiin. Thaimaan putkat ja bordellit tulivat myös tutuiksi.

Kymmenisen vuotta sitten Stenius alkoi olla elämänsä ja tunteittensa kanssa niin umpikujassa, että ahdistukselle oli tehtävä jotain. Kun psykiatreista ja mielialalääkkeistä ei ollut apua, hän lähti Thaimaahan hiljaisuusleirille. Siellä hän vietti kymmenen päivää täydellisessä hiljaisuudessa ilman kontakteja ulkomaailmaan ja ymmärsi, ettei hänen tarvitse olla niin kova. Alkoi tutustuminen omiin tunteisiin ja matka kohti uutta elämää.

"Se matka on ollut täynnä epäonnistumisia, mutta myös täynnä ilon hetkiä."

Ilon hetkiä ovat olleet muun muassa ne, kun ravintolassa joku on tullut haastamaan riitaa ja Stenius on säilyttänyt malttinsa.

Aikaisemmin riidanhaastaja olisi viety päivystykseen.

Avatar
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 229
Viestit: 89610
Liittynyt: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1555

Viesti Mika »

:peukku:

Toivottavasti @jarkkostenius ehtii joskus jakaa ajatuksiaan potkulaistenkin kanssa. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Avatar
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 229
Viestit: 89610
Liittynyt: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1556

Viesti Mika »

Vapaaottelu ei ihan parhaista syistä päässyt otsikoihin tällä kertaa.
Entinen MMA-ottelija Jason "Mayhem" Miller pidätettiin kotonaan epäiltynä pahoinpitelystä ja vaanimisesta.

Poliisi piiritti pitkään Jason Millerin kotia Orange Countyssa Yhdysvalloissa. Poliisi epäilee Milleriä vaimonsa pahoinpitelystä ja vaanimisesta.

Piirityksen aikana Miller päätti pitää tapahtumista liveseurantaa Twitterissä. Millerillä on yli 220 000 seuraajaa.

Tilanne alkoi, kun Miller ei suostunut lähtemään kodistaan poliisien saavuttua paikalle pidätysmääräyksen kanssa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Avatar
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 64
Viestit: 9943
Liittynyt: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1557

Viesti Jorge »

Ei tuo nyt ollut oikein edes uutinen Mayhemin käytöstä ja ilmeisiä pitkään jatkuneita psyykkisiä ongelmia seuranneille... :?

Avatar
Leiska
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 315
Liittynyt: Helmikuu 2008
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Hokutoryu Jujutsu
Sivulajit: Potkunyrkkeily, Koden enshin ryu kenjutsu, BJJ
Tykännyt: 0
Tykätty: 0
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1558

Viesti Leiska »

Vaanimisesta? :D

Avatar
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 229
Viestit: 89610
Liittynyt: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 1 kerran
Viesti:

Kamppailulajit ja media

#1559

Viesti Mika »

:D

Onko sille silti hyvää suomennosta, jos yhdestä sanasta puhutaan? Stalkkaaminen ei ole suomea...
Miller (28-9, 1 NC), who last fought in May 2012 at UFC 146, had an outstanding felony arrest warrant on three counts of alleged domestic violence, stalking, and violation of a court order, which led to the standoff. Miller's bizarre actions throughout the afternoon also resulted in the former fighter receiving an additional charge of obstructing/delaying a peace officer.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Avatar
MikaM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 37
Viestit: 3704
Liittynyt: Marraskuu 2009
Paikkakunta: Kaarina
Etulaji: Jumppa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kamppailulajit ja media

#1560

Viesti MikaM »

Eikös tuo ole vainoaminen?

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 4 kurkkijaa