Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Nykyaikainen sodankäynti

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 93843
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nykyaikainen sodankäynti

#196

Viesti Mika »

Mika Luostarinen kirjoitti:
Mika kirjoitti: Mustat helikopterit ovat totta... :folio:
Löysin muuten tämän "mustat helikopterit" -jutun alkuperän. Kyseessä on 70-luvulla kirjoitettu fiktiivinen kirja (nimen ja tekijän sittemmin unohdin), joka kuitenkin on antanut ajattelemisen aihetta joillekin konservatiiveille. Löytämässäni artikkelissa kerrotaan aiheen olleen esillä myös korkean tason politiikassa jossain määrin.

Kyseessä on siis tarina ja uskomus siitä, että YK (!) ja mustat helikopterit vainoaisivat/tulevat vainoamaan kunnon amerikkalaisia. Jotkut sielläpäin sitten valmistautuvat myös tämän skenaarion varalle.
Onhan tätä aihetta sivuten hyviä elokuviakin työstetty.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Mika Luostarinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1131
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#197

Viesti Mika Luostarinen »

Tämä on varmaan ihan peruskauraa, ja valelaitteita onkin jo ollut sotahistoriassa. Aidonnäköisen lämpö- ja tutkakuvan aikaansaaminen on jossain määrin uutta, ja tulee entistä tärkeämmäksi hakeutuvien ammusten ja ohjusten takia. Onkohan olemassa laitteita, jolla esim. oikean panssarivaunun tutka- tai lämpökuvaa saa siirrettyä pari metriä jonkun puhallettavan tyynyn avulla?
Venäjän puolustusvoimat aikovat vuonna 2014 hankkia puhallettavia T-72- ja T-80-panssarivaunuja, Su-27- ja MiG-31-hävittäjiä ja ohjusjärjestelmiä.

Puhallettava malli voi johtaa harhaan vastustajan radio- ja lämpötutkia. Kyvyet mallit ovat tarkkoja kopioita sotatekniikasta.

Puhallettavien mallien valmistaja on tiede- ja tuotantoyhdistys Rusbal.
http://finnish.ruvr.ru/2013_03_13/Venaj ... ekniikkaa/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mika Luostarinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 1131
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#198

Viesti Mika Luostarinen »

Belgialainen järjestö APOPO kouluttaa miinanetsintärottia Tansaniassa. Ei kylläkään sodankäyntiin, vaan humanitääriseen miinanraivaukseen. Rotat ovat niin kevyitä, n. 1kg, etteivät ne pysty laukaisemaan henkilömiinojakaan. Ilmeisesti toiminta on jo vakiintunutta, ja etsintä tuloksellista. Sama järjestö kouluttaa myös tuberkuloosin tunnistavia rottia.
Exceptional sense of smell

Rats are known to be amongst the most sensitive animals if it comes to smell. They will sense where a mine is buried or if a sample contains disease. Moreover, their sensitivity for a specific scent increases with the amount of training.
.....
Intelligent and trainable

The African Giant Pouched Rat is a intelligent animal, relatively calm and trainable. Once learned, they like to perform repetitive tasks. Moreover, their long lifespan of up to eight years means they can be productive for many years.
.....
Too light to set off mines

The Cricetomys are mostly just over a kilogram, which is not enough to set of a mine. Therefore, they are trained to pauze or to scratch on the surface where they have found a landmine.
http://www.apopo.org/en/mine-action/about" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 93843
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nykyaikainen sodankäynti

#199

Viesti Mika »

Suomessa kehitellään.
Monissa rauhanturvaoperaatioissa tai sotilaallisissa konflikteissa on osallisina tarkka-ampujia, joiden sijaintia on vaikea hahmottaa.

Toni Mäkinen kehitti väitöstyössään menetelmän, jolla voidaan usean mikrofonin avulla antaa arvioita luodin lentoradasta ja sen lähtöpisteestä.

Vastaavia järjestelmiä on ollut jo käytössä esimerkiksi Irakin sotilasoperaatiossa. Ne ovat kuitenkin usein toteutukseltaan salaisia tai voivat vaatia laajoja ja kiinteitä mikrofoniasetelmia. Mäkisen kehittämässä ratkaisussa voidaan hyödyntää esimerkiksi sotilaan kypärään kiinnitettyjä mikrofoneja, jolloin toimivuus ei rajoitu pelkästään ennalta mikrofonein varustettuihin kohteisiin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jumakun
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 197
Lauteille: Kesäkuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#200

Viesti Jumakun »

Tulee mieleen melukamera, jolla voidaan yhdistää kuva ja äänen lähteet siihen. http://www.quinl.com/international/Nois ... 39632.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuossa vähän osviittaa. Hieman kehitystyötä vaatii että saadaan tuosta modifioitua sotilas käyttöön :)
Ainoa pysyvä on muutos
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Nykyaikainen sodankäynti

#201

Viesti AlexMachine »

Menköön nyt tähän ketjuun kun uutisen aiheena on DARPA.
"DARPA, the US military's research and development arm, has announced a programme designed to validate the security of commercial software by harnessing the brainpower of bored gamers across the globe"


Joku on katsellut Stargate universea...
[youtube][/youtube]
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#202

Viesti Point »

Taijin harjoittaja kirjoitti:
Mjölnir kirjoitti: Kun kerran lähdettiin historioitsemaan, niin mitä Saksa teki Itävallalle ja Neuvostoliitto Virolle 30-40 luvulla? Järjesti äänestyksen, jossa nämä yksimielisesti päättivät liittyä ko. yhteisöön.
Muistaakseni kummassakin tapauksessa maa oli ensin otettu sotilaallisesti haltuun. Minä olen nyt muutaman kerran yrittänyt sanoa, että Ukrainaa ei saada haltuun 30.000 miehen armeijalla. Siihen tarvitaan ylivoima.

Katsoin pikaisesti tuon Venäjän-Georgian sodan. Venäjällä oli rajoitetut tavoitteet: Georgia oli vallannut Etelä-Ossetian pääkaupungin ja Venäjä valtasi sen takaisin. Venäjä eteni siinä sodassa noin 100 kilometriä ja käytti 200 panssaria hyökkäykseen. Venäjällä oli ilmaylivoima. Venäjä onnistui koska se piti tavoitteet rajallisena - päämäärän, vallatun alueen koon ja ajan.

Spekulointi on kivaa mutta kannattaa muistaa mitä Obama sanoi pari päivää sitten: "Ei tästä tule maailmansotaa."

Onkohan näin? Vastassa on kuitenkin reserviläisarmeija vs. erikoiskoulutetut joukot, joilla osallla on mahdollisesti jo taistelukokemusta.

Löytyiskö Ukranian sotavoimista kykyä ja taistelutahtoa siirtyä johdettuun "korpisotaan", jos venäjä tekisi teknisesti paremmin varusteltuna muutaman tehokkaan strategisen iskun "suoraan munille?". Löytisikö Ukrainasta riittävästi "Talvisodan henkeä" taistella miehittäjää vastaan joka olisi onnistunut pienellä porukalla tehdä jo pikkaisen kiusaa Ukrainan puolustuskyvylle? Tällä hetkellähän tuntuu siltä, että vapaaehtoisia halukkaita suoraa sotilaallista tukea antavia maita Ukrainalle ei taida löytyä
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 33
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Nykyaikainen sodankäynti

#203

Viesti MtJ »

Ei niillä Ukrainalaisten päällekkäispiippuisilla haulikoilla ja mellakkakilvillä pitkälle pötkitä. Korpisotaan tarttis vähän muutakin varustetta, kuin adidaksen verkkatakin.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
kimmokammo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 421
Lauteille: Joulukuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#204

Viesti kimmokammo »

Panssarintorjuntaa ja ilmatorjuntaa pitäisi olla moninkertainen määrä, ja tietysti koulutettua porukkaa joka ei vaihda puolta kesken hässäkän. Saattaa olla että Ukraina maana lakkaa olemasta jos kähinä alkaa nykyisistä asemista, mahtaisivatko edes sissi-sotaa harrastaa tsetsheenien tapaan, ainakaan krimillä eivät liikehdi vaikka sielläkin "ukrainalais-vähemmistö" on.
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.
Veepee
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1298
Lauteille: Tammikuu 2014
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taido, Tenshin shōden Katori shintō-ryū
Sivulajit: Tachimura-ha Shuri-Te, 白眉, Shaolin
Takalajit: Judo, moderni taijiquan

Nykyaikainen sodankäynti

#205

Viesti Veepee »

Huomasin tämän ketjun ja tämä tuli ensimmäisenä mieleen:

http://sploid.gizmodo.com/obama-says-us ... 582334/all" onclick="window.open(this.href);return false;

Niin, tämä tuli ensimmäisenä mieleen vaikka kv-politiikan ensimmäisen vuoden opinnoista mieleen jäi lähinnä modernin sodankäynnin muutos, erityisesti kylmän sodan jälkeen. Hyvä minä? *Puuh*...
Ville-Pekka Turpeinen

"If your unsoku is good, you can never be touched." -Kozo Kitamura, taido 8. dan hanshi, Suomen taidoliiton kesäleiri 2012

"Kun olet kiillottanut tekniikkasi ja saavuttanut liikkeiden vapauden, saat luonnostaan ihmeelliset voimat." -Musashi Miyamoto, Go Rin no Sho, Tulen rulla
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 35
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Nykyaikainen sodankäynti

#206

Viesti DeusVult »

Tulevaisuus on täällä, ja sen tietää nyt näemmä myös eri asevoimien asiantuntijat ja tiedemiehet.
Tutkijat kiistelevät, saavatko sotakentillä kulkevat robotit tuntea armoa

Robottiaseet eivät tunne pelkoa, katumusta eivätkä armoa. Tutkijat ovat huolissaan, valvooko kukaan niiden kehittämistä ja käyttöä.

Koodi: Valitse kaikki

http://www.hs.fi/tiede/Tutkijat+kiistelevät+saavatko+sotakentillä+kulkevat+robotit+tuntea+armoa/a1407816833945
Mitenköhän pelon, katumuksen ja armon käsitteet voisi koodata robottiin...? :D Taitaa olla niin, että ihmisen toiminta on puhtaan logiikan näkökulmasta usein niin irrationaalista, että sen simuloiminen nimenomaan logiikan säännöillä pelaavalla koneella on mahdotonta?
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 6402
Lauteille: Lokakuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#207

Viesti Ile »

Lieneekö ihan oikea ketju tälle mutta:
Teema/Yle Areena:
Historia: Maailman erikoisimmat aseet
Yhdysvaltain sotilasjohto kehitti aikoinaan lentävää taisteluyksikköä, jossa sotilailla oli selässään suihkumoottorilla toimiva lentoreppu. Miten huima idea syntyi?
http://areena.yle.fi/tv/2184230

:)
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 93843
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nykyaikainen sodankäynti

#208

Viesti Mika »

Kuva
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Nykyaikainen sodankäynti

#209

Viesti obmijoy »

DeusVult kirjoitti: Tulevaisuus on täällä, ja sen tietää nyt näemmä myös eri asevoimien asiantuntijat ja tiedemiehet.
Tutkijat kiistelevät, saavatko sotakentillä kulkevat robotit tuntea armoa

Robottiaseet eivät tunne pelkoa, katumusta eivätkä armoa. Tutkijat ovat huolissaan, valvooko kukaan niiden kehittämistä ja käyttöä.

Koodi: Valitse kaikki

http://www.hs.fi/tiede/Tutkijat+kiistelevät+saavatko+sotakentillä+kulkevat+robotit+tuntea+armoa/a1407816833945
Mitenköhän pelon, katumuksen ja armon käsitteet voisi koodata robottiin...? :D Taitaa olla niin, että ihmisen toiminta on puhtaan logiikan näkökulmasta usein niin irrationaalista, että sen simuloiminen nimenomaan logiikan säännöillä pelaavalla koneella on mahdotonta?
mikäs se vuosi olikaan Terminaatorissa kun ne koneet otti vallan..
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
T-T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3596
Lauteille: Helmikuu 2011

Nykyaikainen sodankäynti

#210

Viesti T-T »

obmijoy kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Tulevaisuus on täällä, ja sen tietää nyt näemmä myös eri asevoimien asiantuntijat ja tiedemiehet.
Tutkijat kiistelevät, saavatko sotakentillä kulkevat robotit tuntea armoa

Robottiaseet eivät tunne pelkoa, katumusta eivätkä armoa. Tutkijat ovat huolissaan, valvooko kukaan niiden kehittämistä ja käyttöä.

Koodi: Valitse kaikki

http://www.hs.fi/tiede/Tutkijat+kiistelevät+saavatko+sotakentillä+kulkevat+robotit+tuntea+armoa/a1407816833945
Mitenköhän pelon, katumuksen ja armon käsitteet voisi koodata robottiin...? :D Taitaa olla niin, että ihmisen toiminta on puhtaan logiikan näkökulmasta usein niin irrationaalista, että sen simuloiminen nimenomaan logiikan säännöillä pelaavalla koneella on mahdotonta?
mikäs se vuosi olikaan Terminaatorissa kun ne koneet otti vallan..
Elokuun neljäs kello 02:14 1997 :)
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 32 kurkkijaa