Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

KMikko

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Nyt on tunnukset luotu ja siirrytty sivustaseuraajasta sisällöntuottajaksi.

Nimi: Mikko Kurkela
Laji: Aikido
Ikä: 26 vuotta
Pituus/Paino: 184/91kg
Status: Terve

Eli päälajina on aikido, muuta kamppailulajia ei vielä ainakaan ole.

Taustaa: Olen entinen tulevaisuuden lupaus kilpahiihdossa ja suunnistuksessa. Kilpaurheilu jäi opiskeluiden alkaessa. Juniori vuosina tuli harrastettua lähes kaikkea, paitsi pesäpalloa ja kamppailulajeja. Nyt on aikidon lisäksi matkassa kuntourheilu (hiihto,suunnistus, pyöräily ym) ja mäenlasku lähinnä telemark välineillä. Joskus lumilaudallakin.

Aikidon peruskurssille menin hetken mielijohteesta muutama vuosi sitten. Jäin koukkuun. Melkein pääsin koukusta irti kun piti lähteä ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi, jonka jälkeen palasin Suomeen tekemään opinnäytetyön valmiiksi. Ja taas kolmeksi kuukaudeksi pois. Noin 14kuukauden aikido tuon jälkeen löysin itseni taas Rovaniemen dojolta. Rovaniemeltä muutin Kajaaniin, jossa olen jatkanut aikidomaista liikehdintää. Ei taida enää auttaa rimpuilu ja myönnettävä että olen addikti.

Treenipäiväkirjan tavoitteena on dokumentoida kaikki harjoitukset ja kerran viikossa löyhästi hahmotella tuleva viikko. Treenien tavoittaana on tietenkin tulla paremmaksi kaikessa. Välitavoitteena voisi olla järkyttävän suppeiden liikeratojen laajentaminen liikkuvuus harjoitteilla sekä painon pudotus lähemmäs kilpaurheilu aikoja. (Noin 15 kiloa pois niin hyvä)

Kattottaan mitä tästä tullee.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Katsaus tulevaan viikkoon:

Viime treeneissä oli puhetta, että treenattaisiin tänään pihalla, ajankohta jäi avoimeksi. Keli näyttää aika epävakaiselta, joten ei välttämättä onnistu pihatreenit. Vaihtoehto B on lapinlahden treenit ja vaihtoehto C oma lenkki.

Maanantaina: Aikido treenit
Tiistaina: Suunnistus iltarastit
Keskiviikko: Aikido treenit
Torstaina: Mahodollisesti aikido treenit tai juoksu/rullahiihto/pyöräily
Perjantaina: Matkustus Alavuudelle Kari Pohjasniemen syntymäpäivä leirille ja illalla treeni
Lauantaina: aikido treenit x2 ja takaisin Kajaaniin

Maanantaina ja keskiviikko aamuna ennen töitä saatan mahdollisesti käydä rimpulemassa salilla.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94334
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

KMikko

Viesti Mika »

:tervetuloa:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

1.6.2014
Eka treenimerkintä. Pihatreenejä ei saatu pystyyn, lapinlahdelta ei vastattu soitto yritykseen, joten en lähtenyt koittaan onnea n.100km päähän josko siellä ois treenit vai ei, joten ei muuta ku juoksemaan. Keskustelupalstan syövereistä sattui silmään cooper testi säie ja tuumin, nyt testaamaan miten kulkee.

Kilpaurheilu aikana olisi tullut valittua jotain muuta kuin juoksulenkki. esim rullahiihto tai pöyräily. Eilinen lenkki vaikutti vielä selvästi askeleeseen, mutta nyt mennään sen mukaan mitä mieli tekee vaikka ei välttämättä olekkaan ihan optimaalisin tapa treenata.

Alkulämmittelyksi juoksin vimpelinvaaran urheilukentälle reilut kolme kilometriä. Kenttällä oli jalkapallopeli menossa, mikä muutti hieman suunnitelmia. Cooperia lähdin kuiten juoksemaan ja sen mie kans juoksen oli fiilis ja päätin juosta kilpaladun pohjaa ja muistella vuosien takaisia hiihtokisoja samoissa maisemissa.

Lähdin reippaasti liikkeelle ja heti kohtuu jyrkkään mäkeen. Heti tuntu pahalta, mutta ei sietämättömältä. Mäenpäältä pienen tasaisen pätkän jälkeen alkoi muutman sadan metrin helppo alamäki voittoinen pätkä. Lentävä kevyt askel oli jäänyt eiliselle lenkille, mutta enää ei tuntunut niin pahalta.

n.3minuutin kohdalta alkoi pitkä ylämäki. Mäen alku lähti ihan hyvin. Yläkroppa on jumissa jalat pelaa kohtuullisesti. Oman lisän toi frisbeekolffaajat, joita oli tänään paljon ja kiekkoja oli ilmassa melkoisen paljon. Ei osumia, mutta koska rivakampaa vauhtia en ole mennyt hyvään toviin, alko olo tuntua melko tukalalta mäen puoliväliin mennessä. Ei kuiten kehannut hidastaa tahtia, kun tuota yleisöäkin oli ja sattu vielä olemaan suunnistus seuran edustus vaatetus päällä. Ei vaan kehtaa höllätä. Mäen päällä oli mennyt n.8minuuttia. Pitkähkö tasainen pätkä ennen alamäkeä. Mittari näytti 1,5km juostu. Taas tasaisella kaipasin hieman keveämpää askelta. Loppu alamäkeen vielä tuli todettua että notkeutta tarvii lisää. tulos n.2700metriä pehmeähköllä pohjalla. Eikhän tällä yli 90kg sarjassa palkinnoille pääse.

Maastocooperin jälkeen tarvi sitten hyvän matkaa kävellä ja puhallella. Kotia kohti. Päätin kuiten kiertää hieman pidempää reittiä, kun en ole ennen sieltä mennyt. Oli virhe. Mutaista,märkää ja pehmeää ja muutenkin askel paino aivan tarpeeksi.

Kotona oli kuiten hyvä tunne että nyt on treenattu. Ei järkevästi, mutta treenattu niin että tuntuu. 11,5km juoksua ja kevyet singuttelut päälle.

Kello soimaan silleen että aamulla ehtii salille ennen töitä.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Maanantai 2.6.2014
Aamulla hieman bokkenilla huitomista ja jooga tyyppisiä lihaskunto/venytys harjoituksia.

Illalla aikido treenit jo-bokken awase 6:sta pohdiskeltiin, jonka jälkeen sovellettiin hieman, aseilla ja ilman. Lopuksi jiyuwaza rinkiä. Aika hyvä fiilis jäi. Etenki jiyuwaza kulki hyvin. Tuli tosin hieman otettua atemeista osumaa kun meinas intoa olla liikaa taitoihin nähen.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Tiistai 3.6.2014
Suunnistus iltarastit. 1.5tuntia. Juoksu ei kulkenut ollenkaan, oli kuuma, nestehukka ja pitkä rata (9.8km viivaa pitkin. Mulle matkaa kerty n.12km) Keskisyke 171 ja korkein 181. Maasto oli yks suomen parhaista hiekkakangas supikoista ja kartta hyvä. Rata erinomainen. Ainoa negatiivinen asia oli että oma kunto ei antanut juosta niin lujaa kuin olisin tahtonut. Niin ja suunnistus kenkä alko irvistämään. Pitänee ostaa Jukolan viestistä uudet töppöset.

Kyllä tuo suunnistaminen on mukavampaa kun on hyvässä kunnossa. Olihan se nytkin ihan mukavaa, mutta kun tietää miltä tuntuu juosta nuin hyvässä maastossa lujaa...

Huomenna pitäs varmaan heräillä aikasin että ehtii käymään ennen töitä salilla/tatamilla
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Ti 4.6.2014
Aamulla totesin tilantee: tarvin lisää unta. En siis lähtnyt riehumaan heti aamusta.

Illalla aikido treenit. Hiostava keli ja hikivirtas heti kun vähän liikahti. Jalat oli vielä väsyneet eilisestä. Treenien teemana oli liikkuminen löyntejä vastaan ja miten liikkuminen eroaa esim tartunta otteita vastaan. Treenattiin myös itse lyöntejä.

Oma löynti tekniikka on aika surkia, pitää treenata lisää. Liikkuminen suju ihan kohtuullisesti, toki parantamisen varaa on. Eikä nuita tsukeja ole vielä kovin paljon tälle vyöarvolle (4.kyu) mennessä ehditty treenata.

Tekniikoita tehdessä pyrittiin välttämään helppoa virhettä, että uke lyönnin jälkeen jää odottamaan tekniikkaa, vaan uke pyrkii jatkamaan hyökkäystä ja korjaamaan nagen liikeestä aiheutuneen huonon position.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Torstai 5.6.2014
Lepopäivä. Matkustus Alavuudelle leireilemään siirrettiin perjantaille, joten keskityin keskusta kehittämiseen.

Perjantai 6.6.2014
Aamulla kuuden aikaan lähdettiin Kajaanista hurjastelemaan Alavuudelle Kari Pohjasniemen syntymäpäivä leirille. Mennessä käytiin Kuortaneen urheiluopistolla syömässä aamupala, josta jatkettiin Kari Pohjasniemen dojolle. Pohjasniemi olikin heti valmiina vetämään meidän porukalle treenit. Pohdittiin missä paikkaa on turvallisinta toimia. Kaksituntia treenattiin ilman ainoatakaan tekniikkaa, ellei pientä gokyo-ho variaatiota lasketa. Loisto treenit!

Illalla kerrattiin sitten aavistuksen isommalla porukalla samat asiat kuin päivän treeneissä. Treenien jälkeen saunottiin hyvin, minkä jälkeen juhlistettiin Pohjasniemen syntymäpäiviä grillin antimilla. Koitimma hieman parannetaa maailmaa.

Lauantai 7.6.2014
Näytti siltä, että ei saatu maailmaa juurikaan parannettua, mutta ei se huonompaan suuntaankaan tainnu mennä.
Aamupäivän treeneissä jatkettiin samaa teemaa, eli nagen liikettä alueelle, jossa on turvallista olla. Pohdittiin lyönnin vastaan ottoa, ikkyo-undoa sovellettiin käytäntöön.

Iltapäivän treeneissä jatkettiin yakuhanmi katatedorista. Pohdittiin ei-vetämisen ja ei-työntämisen konseptia ja harjoiteltiin.

Sunnuntai 8.6.2014
Aamulla meidän porukasta yksi on menossa kesällä suorittaan shodanin, joten pidimme vyökoetreenit. Tehtiin tekniikoita katadori menuchista ja tsukeista sekä ushiro ryokatadorista. Itse en ole näitä juuri koskaan tehnyt, mutta suoriuduin kohtuudella.

Puolentunnin tauon jälkeen tehtiin kerrattiin mitä ollaan opittu ja pyrittiin tekemään vastatekniikoita, jos nage erehtyy antamaan ukelle voimaa.

Leiristä jäi tosi hyvä maku. Pohjasniemi on omanlaatuinen opettaja, ja dojo vielä omalaatuisempi. Opettajan näköinen.

Tulevalla viikolla on ohjelmassa aikido treenit maanantaina, keskiviikkona, mahdollisesti torstaina sekä perjantaina. Tiistaina iltarastit. Suunnistus kenkä tosin hymyilee kärjestä leveästi. Torstaina, jos ei ole aikido treenejä, käyn joko rullasuksien päällä tai pyöräilemässä. Lauantaina mahdollisesti käyn Jukolan harjoituskartan juoksemassa. Lauantai-Sunnuntai yönä on Jukolan viesti. Sunnuntai menee toipumiseen. Tavoitteena olisi herätä kahtena aamuna salille ennen töihin lähtöä.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Maanantai 9.6.2014

Aikido treenit. Aluksi huidottiin bokkenilla kevyesti alkulämpimiksi, jonka jälkeen treenattiin awase-ho 1 ja 5.

Jatkettiin awase 5. periaatteella ilman bokkenia ja uken viimeiseen hyökkäykseen tehtiin ikkyo, kotegaeshi ja hijikimeosae tekniikat.

Haettiin bokkenit takasin ja pyrittiin tarkentaan ajoituksia kohdalleen. Lopuksi vielä tehtiin awase-ho 5 soveltaen loppuun kotegaeshi.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Eiliseen korjaus: reenattiin tosiaan awase-ho 6sta eikä 5.

Tiistai 10.6.2014
Olin kokopäivän tosi väsynyt. Kävin kuitenkin suunnistamassa. Ensimmäiset 5 rastia olin ihan unessa, mutta juoksu ei ole tuntunut yhtä kevyeltä pitkään aikaan. Yhtä isoja suunnistus virheitä en ole tehnyt vuosiin. Loppurata sujui kohtuullisesti ja nautin kevyestä juoksusta. Unohdin ottaa kellon matkaan, joten tarkkaa tietoa matkasta ja syke tasosta ei ole. Radan pituus viivaa pitkin oli reilu 7km joten uskoisin juosseen n.10km. Suunnistus virhettä yhteensä n.15minuuttia o.O
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Keskiviikko 11.6.2014

Aikido treenit.

Uken tarkoituksena oli antaa selkeää voimaa tiettyyn suuntaa ryotedori muodosta. Nage teki erilaisia kokyonageja voiman suunnasta riippuen. Aluksi ukella oli sovittu voiman suunta, lopussa suunta vaihtui hyökkäyskertojen välillä ja nage suoritti suuntaan sopivan kokyonagen.

Treenattiin myös katadorimenuchi muodosta horjutusta, ja ikkyo ja nikkio tekniikat.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

Torstai 12.6.2014

Suunnistus iltarastit. Lihaksistossa tuntui vielä tiistain suunnistus, mutta juoksu muuten oli kevyttä. Rata oli tänään alle 6km viivaa pitkin, mutta maasto oli kohtuullisen hidaskulkuista.

SUunnistus virhettä tuli yhteensä n.6minuuttia. Suunnistus oli todella epävarmaa. Alussa kartta tuntui melko selkältä, mutta kolmos rastia lähestyessä tuntui kuin kartoitus tyyli olisi vaihtunut täysin. En päässyt sinuiksi kartan kanssa ollenkaan, vaikka puotin vauhtia reippaasti. Loppua kohden taas alkoi sujumaan paremmin ja pystyi vauhtia nostamaan.

Viikonloppuna on jukolan viesti. Pääsen ensimmäistä kertaa avaus osuudelle juoksemaan, mutta tänä vuonna minun joukkue ei taistele sijoituksesta 100 parhaan joukkoon.. Vanhat näytöt ei riittänyt enää ykkös joukkueeseen ja hyvä niin. 15kiloa ylimääräistä massaa kuitenkin verottaa juoksuvauhtia melkoisen paljon, eikä tuota kartanlukuakaan ole tullut harjoiteltua juuri ollenkaan viimeaikoina. Silti todelle hyvällä suorituksella ja jos suunnistus sujuu voisi olla mahdollisuuksia kohtuullisen hyvään vaihtosijoitukseen. Iso lähtönumero tosin aiheuttaa melkoista ruuhkaa eteen.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

13.6.2014 Perjantai

Aikido treenit. Muuten sama treeni kuin keskiviikkona, mutta katadori menuchin nikkyon tilalta kotegaeshi. Loppuun myös pieni ryotedori jiyuwaza setti.
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

14.6-15.6.2014

Jukolan viesti. Avausosuudelta sijoitus 382. Jossain vaiheessa olin 250 hujakoilla, mutta pieni virhe radan loppuosalla ja tossun hidastumisen takia sijoitus painui alaspäin. Lähtönumero oli 1014, joten lähössä oli paljon ohitettavia ja juoksu vauhti oli todella epätasaista ja hitaien jonojen ohi piti hakea vaihtoehtoista uraa pöpelikönpuolelta, mikä näkyi lopussa painavan jalan muodossa. Rata oli helpohko. Tuli taas juostessa mieleen että tämä vois olla kevyempää jos tarvis kuljettaa 15kiloa vähemmän massaa matkassa.

Tänään levätään.

Ensiviikolla juhannus sotkee normi rytmiä, mutta maanantaina taas aikido treenit, tiistaina suunnistus, keskiviikkona aikido treenit. Torstai iltana maholliesti rovaniemelle töitten jälkeen. Loppuviikko improvisoidaan,
KMikko
polveenpotkija
Viestit: 152
Lauteille: Kesäkuu 2014
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Aikido

KMikko

Viesti KMikko »

16.6.2014

Aikido treenit. Bokkenilla awese 7 avaus löyntiä mietittiin ja kun se sujui jatkettiin awase 7aan. Laitoimma bokkenit pois ja treenattiin jodan tsukiin samalla periaatteella ikkyota, ei oikein sujunu, joten jätettiin hautumaan. Vaihdettiin aihanmi katatedori ikkyoon. Normaalista vyökoe ikkyosta poiketen uke määritteli ikkyon suunnan ja nage reagoi. Kun katatedori sujui vaihdettiin morotedoriin ja tehtiin samaa. Lopuksi vielä hieman morotedori jiyuwazaa.

Taas vaihteeksi tuntui bokkenilla treenaaminen melkoiselta pakkopullalta, loppu treenit oli kuitenkin mukavaa joten ihan hyvä fiilis jäi. Ei auta jäädä poiskaan treeneistä, joissa tehdään aseilla, koska treenivuoroja on niin vähän ja kyllä ne myös kehittää normaali tekniikkaa, ei vain ole minun juttu. Ainakaan vielä...

Seuraajat

KMikko