Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Replot
nilkkaanpotkija
Viestit: 29
Lauteille: Marraskuu 2007

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Replot »

Terve,

laitetaanpas pieni kysely kaikille filippiiniläisiä lajeja treenaaville potkulaisille. Minkä verran harjoituksissanne yleensä käy väkeä? Onko harjoittelijoiden määrässä näkynyt vaihtelua vuosien saatossa? Mitkä seikat mielestänne vaikuttavat harjoittelijoiden suureen/pieneen määrään, ja miten vertautuu muihin kamppailu-/taistelulajeihin?

Seuraa tai kaupunkiakaan ei tarvitse mainita ellei halua, mutta tyyli olisi hyvä tietää. Kyselen ihan omasta mielenkiinnosta.
Replot
nilkkaanpotkija
Viestit: 29
Lauteille: Marraskuu 2007

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Replot »

Jos joku ylläpitäjistä lukee tätä, niin tämän ketjun voi poistaa. Foorumilla ei näköjään ole aktiviteettia.
IIsakki
kylkeenpotkija
Viestit: 1624
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: E-Pohojanmaa

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti IIsakki »

Älä nyt heti heitä kirvestä kaivoon.. Kesän aika ja kaikkeen, syksyn tullen porukka toivon mukaan aktivoituu... Allekirjoittanutta ainakin aihe kiinnostaa, vaikken fma-harrastaja olekaan :)
Potkuholisti
"The Art is in the Person, all we have to do is Bring it Out!"
"Kun harjoittelee ahkerasti, onni potkii useammin." -Mjölnir
"Mora. Kun sanat ei auta ja kädet ei riitä"
AKIM
ilmaanpotkija
Viestit: 5
Lauteille: Joulukuu 2008

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti AKIM »

Tuohon kävijä määrään vaikuttaa mielestäni eniten vetäjä. Olen nähnyt monenlaisia treenien/seminaarien vetäjiä ja osa on ollut todella hyviä. Toisaalta myös kävijä määriin vaikuttaa se mikä laji milloikin on "muotia". Filippiiniläisissä lajeissa varmaan aiheuttaa ennakkoluuloja teräaseilla harjoittelu jonka takia ne ei ole mitään muotilajeja, tosin muotilajin maine tuskin on filippiiniläisten lajien tavoitekaan. Itse olen tutustunut escrimaan ja pekiti tirsiaan seminaarien kautta ja lajit on erittäin mielenkiintoisia. Harmi ettei täällä E-Pohjanmaalla ole kumpaakaan lajia.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 94434
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Mika »

Tuosta teräaseilla harjoittelusta olen ennenkin kuullut sellaista, että harrastajat eivät itsekään niin välitä keskustella harjoittelustaan julkisesti. Ymmärrän tämän, mutta toisaalta harjoittelu on harjoittelua, eivätkä teräaselajien harrastajat uskoakseni loista otsikoissa rikosuutisten kohdalla. Toisaalta en itse ole koskaan harrastanut mitään teräaselajia, joten katselen tätä ulkopuolisen silmin.

@ptv, @filipino ja muutama muukin voisivat kertoa tuosta tarkemmin.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit: 6522
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti AlexMachine »

Vastaan omalta osaltani. Olen treenannut Vaasassa B.I.F.F. Escrimaa PTK, mutta valitettavasti harjoitusajat ovat nyt sellaiset että eivät millään taivu omaan aikatauluun. Ovat melkoisen myöhään illalla. Joten itselläni vain aikataulukysymys. Muuten olen erittäin "koukussa" lajiin ja Filippiiniläisissä lajeissa on paljon sellaista mikä on tuonut myös hyvää nyrkkeilyyn ja muutenkin avannut silmiä kamppailun saralla.
Jos vain aikataulut natsaisivat niin treenaisin edelleen innokkaasti.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti DeusVult »

Mika kirjoitti: Tuosta teräaseilla harjoittelusta olen ennenkin kuullut sellaista, että harrastajat eivät itsekään niin välitä keskustella harjoittelustaan julkisesti.
En allekirjoita. ;)

Tietysti voihan joidenkin yksittäisten henkilöiden kohdalla olla jotain sellaista että halutaan mystifioida sitä omaa lajia ja treenaamistaan sillä että ei huudella siitä julkisesti, mutta en usko että sellainen on kovin yleistä.

Tapanilan Erän JJ-jaostossahan treenaa aktiivinen porukka Johan Skålbergin Kali Sikarania, ja Malmin Combat Societyssä treenataan osin saman miehistön toimesta Kombatania. FMA toimintaa siis on, mutta heistä vaan ei kukaan taida kirjoitella täällä.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Replot
nilkkaanpotkija
Viestit: 29
Lauteille: Marraskuu 2007

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Replot »

Muoti on varmaan suuri tekijä, joo. Kymmenisen vuotta sitten kun minäkin kävin Vaasan Budokanilla, niin potkunyrkkeilytreenit oli niin täynnä, että hyvä kun mahtui jalkaa ojentamaan. Näihin aikoihin K1 oli vielä voimainsa tunnossa ja näkyi Eurosportilta. Escrimatreeneissä oli sitten ne viisi harjoittelijaa, joskus ei edes sitä. Mikä ei toisaalta ole huono asia oppimisen kannalta, mutta lajin elinvoiman kannalta on. Itseeni escrima osui ja upposi paljon paremmin kuin kickboxing. Siitä erityisesti tunnustus Hannu Maunulalle, joka oli todella hyvä ja innostava opettaja. Ei Jarkko Jussilakaan huonosti kb-treenejä vetänyt, mutta tilojen ahtaus ja tiukkoihin trikoisiin pukeutuneet naispotkijat oli liikaa nuorenmiehen psyykelle.

Filippiiniläisissä lajeissa ei Suomessa järjestetä tietääkseni kilpailuja (ehkä Kombatanissa?), eikä se ole sitä myötä esillä mediassa. Sen täytyy vaikuttaa. Ja ehkä asetaitoja ei pidetä niin käytännölisinä nykyajan kannalta, vaikka väärä käsitys onkin. Monet fma-koulut pitävät luullakseni myös tarkoituksella matalaa profiilia.

Toivoisin Doce Pareksen rantautuvan Suomeen, se voisi piristää kenttää.

Ulvilan FMA-keskus on ilmeisesti onnistunut popularisoimaan filippiiniläiset lajit paikallisille, hieno homma! Hienojen univormujen ja vyöjärjestelmän avulla? ;D (provo)
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19160
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Andy »

Escriman vähäisen suosion syyt ovat aika selkeät.

- Tärkein on että laji tuli Suomeen liian myöhään. Vaikka 80-luvulla olikin jonkinlaista toimintaa, varsinainen rantautuminen sijoittuu 90-luvulle, jolloin virta vei jo pois perinteisistä lajeista. Krav maga ja potku- sekä thainyrkkeily olivat tulossa muotiin. Siksi lajin leviämismahdollisuudet olivat alunalkaenkin heikot.

- Kukaan Escriman pioneereista ei ryhtynyt kovin aktiivisesti levittämään lajia vaan leviäminen tapahtui enemmänkin luonnollista tietä. Esimerkiksi hanmoodohan onnistuttiin levittämään hyvinkin laajalle samoihin aikoihin vaikka sillekin aika alkoi olla vähän myöhäinen.

- Lajissa on liikaa erilaisia tyylejä, jotka eivät tee paljonkaan yhteistyötä. Laji itsessäänkin tunnetaan ainakin kolmella eri nimellä (tosin Arnista ei ole Suomessa kauheasti käytetty). Tämä hankaloittaa uusien seurojen perustamista, kun lähiseudun muista seuroista ei saada tukea koska nämä eivät ole samaa tyyliä.

- Escrimassa ei ole kilpailuja. Kilpailutoiminnan etuna on se, että se kannustaa osaa harrastajista treenaamaan paljon ja näistä tulee samalla uusia vetäjiä ja seura-aktiiveja.

- Aseharjoittelua on vaikea tehdä kovin raskaaksi verrattuna vaikka säkkitreeneihin tai padien lyömiseen. Tällöin harrastajille ei tule semmoista "annoin kaikkeni" -fiilistä, joka on tärkeää monille enemmän kuntoilumielessä treenaaville. Endorfiinit saa helpommin sulkapallokentältä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
MikaelF
etupotkija
Viestit: 902
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti MikaelF »

Allekirjoitan kaikki ylläolevat Andyn kommenitit paitsi sitä viimeistä: Asetreenejä voi suht helposti tehdä hyvin rankoiksi niin että hiki, endorfiinit ja veri lentää ( sekä vertauskuvallisesti että ....) ja niin tehtiinkin silloin 80 luvun alussa mutta se vasta karsi niitä osallistujia :badgrin: . Toiset tykkäsi ja toiset ei..Tosin ne jotka tykkäsi torjuisivat varmaan vieläkin pesäpallomailaa rottinkikepillä tarpeen vaatiessa. Ei se toisaalta vaadi hyvältä ohjaajalta kovin paljon mielikuvitusta muokata sitä treeniä niin että a) saadaan fyysisesti vaativat treenit b) ilman että treenitapa karsii liikaa osallistujia.
Tuossa 80 ja 90 luvun taitteessa niitä FMA treenaajia kyylä riitti varsin isoilleikin leireille, osa osallistujista treenasi FMA:ta päälajina osa sivulajina.
magamies
munillepotkija
Viestit: 706
Lauteille: Joulukuu 2005

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti magamies »

Westersundin Kaitsuhan aloitti Escrima toiminnan suomessa, jo tuossa ihan 80 luvun alussa, silloinhan Yomi Matsuokin treenasi ja opetti salillaan myös escrimaa, massalajia ei kali/escrimasta ole suomessa tullut, Kaitsuhan lajia opettaa ja treenaa koko ajan ja Hipkossa on kali porukka, aikoinaan Kristo Aaltosen perustama seura,jota silloiset oppilaansa jatkavat.
Hannu Hiltunen keskittyi Silatiin ja matkusteli paljon kaukomaille lajin perässä, veti pienessä piirissä lajia, Silat toiminta taitaa olla loppunut kokonaan Suomessa, jos joku muuta tietää, niin hyvä.....
Magamies
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti bodyguard »

Kyllähän niitä kilpailuja on maailmalla vaikka kuinka ja paljon. En sitten tiedä onko Suomessa koskaan järkätty mitään kilpailuja mutta käsittääkseni kilpatyyliä on ainakin opetettu.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti tonik »

Mitäs kristolle kuuluu nykyään, muistan kuulleeni että olisi lopettanut lajit? Joskus reenailtu nelisen vuotta samassa seurassa.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 19160
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti Andy »

bodyguard kirjoitti: Kyllähän niitä kilpailuja on maailmalla vaikka kuinka ja paljon. En sitten tiedä onko Suomessa koskaan järkätty mitään kilpailuja mutta käsittääkseni kilpatyyliä on ainakin opetettu.
Joo, tiedän että maailmalla on escrimakisoja, mutta ne eivät ole mitään TV-tapahtumia, joten niistä ei kukaan tiedä Suomessa eikä niillä siksi ole vaikutusta täkäläiseen harrastajatilanteeseen. Siis sillä tavoin kuin joku UFC:n näyttäminen tuo vapaaotteluun harrastajia. Ainoat tietämäni escrimakisat Suomessa ovat olleet JKD-finlandin järjestämät Kuninkuus-kalit, jotka olivat seuran sisäiset salikisat.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
tonik
munillepotkija
Viestit: 920
Lauteille: Helmikuu 2007

FMA:n harjoittelijamäärät Suomessa ja suosion/vähäisen suosion syyt

Viesti tonik »

Miten ne ottelee escrima kisoissa? Kepeillä, puukoilla?
Tavallaan ois hyvä idea pitää puukkokilpailut(siis harjoituspuukolla:) voisin osallistua ja varmaan jokunen tummakin vois innostua asiasta:)

Seuraajat

MikkeM
Miklu
Kuvake
Pekiti-Tirsia Jyväskylä