Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Suuri kysymysketju

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 104
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Suuri kysymysketju

#3766

Viesti Aihki »

Muistelen tosi hämärästi selvittäneeni joskus tuon hajun alkuperän: bakterit pilkkoo ihosta irronneita rasvoja pienemmiksi, pahanhajuisiksi, palasiksi. Sama syy taisi sitten olla muutamassa muussakin hajussa ...

Eli siis rasvat pois tai bakut pois. Ensimmäinen on mahdollista, mutta hankalaa ja pitäisi tehdä toistuvasti, jälkimmäinen taasen onnistuu erilaisilla bakteerimyrkyillä tai muuten poistamalla niiltä elämänhalu. Pakkanen on yksi mahdollisuus, jos en nyt ihan väärin muista niin jokunen tunti alta -20 C.

Itse totesin sukkamehun hävinneen ja kenkienkin raikastuneen tuntuvasti kun otin käyttöön sellaisen teepuuöljyä sisältävän jalkarasvan. Voin suositella, ympäristö ei ole valittanut.
Kuvake
Point
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 191
Viestit: 6870
Lauteille: Tammikuu 2009

Re: Suuri kysymysketju

#3767

Viesti Point »

Mistäköhän johtuu, että joissakin kengissä jalat vaan alkavat haisemaan pahemmalta. Hyvissä nahkakengissä harvemmin, mutta jotkut kengät toimivat sellaisina juustotehtaina, että....

Hengittävyys on varmaan yksi vaikutin, mutta onko joku muu materiaali altis hajuille..
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.
Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 30
Viestit: 3354
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin

Suuri kysymysketju

#3768

Viesti Daddy »

Jos rötväkkeelle käräjäoikeus määrää maksettavaksi kivu&säryt ja asianajajan kulut, niin pitääkö sille rötväkkeelle lähettää noista lasku tms?
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 204
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Re: Suuri kysymysketju

#3769

Viesti MtJ »

Siis käytättekö te jalkarasvaa..? Mihin tää maailma on menossa, en tiennykkään, että miehetkin rasvaa jalkojaan. Siis muutenkin kuin vahingossa (esim. rypäsy öljynvaihtoastiaan) joutuvat koskemaan rasvoihin jalallaan. Tää jotenkin hämmensi ja avarsi mun maailmankuvaa samaan aikaan. On siis ihan jees laittaa lotionia jalkapohjaan.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 94
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Suuri kysymysketju

#3770

Viesti Dojon Jäykin »

Mä en kyllä ymmärrä mitä vikaa on vanhassa kunnon CRC-yleisvoiteluaineessa.
Tuoksuu hyvältä kainaloissa ja kengissäkin.
saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 1567
Lauteille: Maaliskuu 2005

Suuri kysymysketju

#3771

Viesti saarikko »

Daddy kirjoitti: Jos rötväkkeelle käräjäoikeus määrää maksettavaksi kivu&säryt ja asianajajan kulut, niin pitääkö sille rötväkkeelle lähettää noista lasku tms?
http://www.oikeusministerio.fi/fi/index ... ukset.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 104
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Suuri kysymysketju

#3772

Viesti Aihki »

MtJ kirjoitti: Siis käytättekö te jalkarasvaa..? Mihin tää maailma on menossa, en tiennykkään, että miehetkin rasvaa jalkojaan. Siis muutenkin kuin vahingossa (esim. rypäsy öljynvaihtoastiaan) joutuvat koskemaan rasvoihin jalallaan. Tää jotenkin hämmensi ja avarsi mun maailmankuvaa samaan aikaan. On siis ihan jees laittaa lotionia jalkapohjaan.
No kun jalkapohjat ajoittain kuivuu ja sitten halkeilee niin ei voi treenata. Sitä paitsi se terpeenisekoituksen tuoksu on melkein miehekäs. :smt003
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 204
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Suuri kysymysketju

#3773

Viesti MtJ »

Mulle tuli välittömästi kuva karvaisista miehistä, jotka saunan jälkeen vertailee Oriflamen ja Yves Rocherin jalkatuotteita ja jakaa vinkkejä, miten kivasti levityksen jälkeen jaloillakin on ihan levännyt olo. Sitten joku nousee ja pieraisee ja sanoo menevänsä p**kalle. Se on jotenkin paradoksaalista... Silleen oudolla tavalla.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
injunjack
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 1619
Lauteille: Heinäkuu 2005
Paikkakunta: Helsingin mlk.
Etulaji: Seibukania - perkele

Suuri kysymysketju

#3774

Viesti injunjack »

MtJ kirjoitti: Mulle tuli välittömästi kuva karvaisista miehistä, jotka saunan jälkeen vertailee Oriflamen ja Yves Rocherin jalkatuotteita ja jakaa vinkkejä, miten kivasti levityksen jälkeen jaloillakin on ihan levännyt olo. Sitten joku nousee ja pieraisee ja sanoo menevänsä p**kalle. Se on jotenkin paradoksaalista... Silleen oudolla tavalla.
Buahahaaaa

ja oikeesti sitten, tää: http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/ ... -tai-100-g" onclick="window.open(this.href);return false;

on oikeesti hiton hyvä rasva halkeileville kantapäille....
-REMEMBER; SOME PEOPLE ARE ALIVE SIMPLY BECAUSE IT IS ILLEGAL TO SHOOT THEM-

Kauas on pitkä matka.
https://www.facebook.com/SeibukanPKS/
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 50
Viestit: 19109
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Suuri kysymysketju

#3775

Viesti Jussi Häkkinen »

Vanhakankea kirjoitti: Tietääkö kekään oikeasti tehokasta keinoa jalkahien hajun poistoon kengistä?
Seetripuisten lepolestien käyttö kengissä välipäivinä (jotta kengät ehtivät kuivua hyvin). Tarvitsee siis olla vähintään kaksi kenkäparia lepopäivien takia. Seetri on antiseptinen puulaji, joka myös imee hikeä ja tuoksuu hyvältä.

Ajoittain voi myös desinfioida sisävuorin amiseptillä. Jos vuorinahka kuivuu, käsivoide auttaa.

Jalkoihin taas tepsii aika hyvin talkki.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 104
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010

Suuri kysymysketju

#3776

Viesti Vanhakankea »

Pitääks mun nyt lätkästä joku sementtikakku tohon pytyn alle, että saan sen korotettua 5-10mm, kun tota mansettia ei voi lyhentää. Voi pipari...
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 136
Viestit: 11126
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Suuri kysymysketju

#3777

Viesti flammee »

Avaruuslakanan toimintaperiaatteessa... Siinähän on siis värillinen puoli (punainen) ja se heijastava puoli. Teoria on että kun sen heijastavan puolen laittaa potilasta kohden niin se heijastaa jotain 90% lämpösäteilystä takaisin. Olin kuitenkin EA1-kurssilla ja sen vetäjä esitteli kyllä teorian, mutta sanoi sitten että "rätti ku rätti, sama miten päin sen laittaa, yhtä paljon lämmittää". Onko näin?

Lisäksi miekkonen näytti sellasen jipon jossa käski kaveria yrittään pitään kättä suorana sivulla ja painoi sen alas. Sitten toistettiin se siten että kättä sivulla suorana pitävällä kaverilla oli kännykkä kädessä ja sen piti yrittää vastustaa vielä enemmän. Painui kuulemma alas vielä helpommin. Tää johtui kännykän säteilystä, vaikuttaa kuulemma keskushermostoon ja että asiaa ei ole vielä pahemmin tutkittu. :jepa:

Pitäisikö kaverista valittaa jollain tapaa esimiehilleen? Tää kaveri vetää noita kursseja pääasialliseksi työkseen kokopäiväisesti, eli huuhaata ilmeisesti levitetään sangen ahkerasti.

En viitsinyt lähtä haastaan kännykkäsäteilyväitteitä koska porukan edessä käytävissä väittelyissä voittaa lähinnä kokeneempi ja sanavalmiimpi puhuja, ei niinkään argumentit.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Kuvake
Kyynikko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 3467
Lauteille: Marraskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Takalajit: MMA, shootfighting, eurooppalainen jujutsu, Latosa escrima, Pekiti tirsia kali, judo, voimankäyttö.

Suuri kysymysketju

#3778

Viesti Kyynikko »

Pitää valittaa. Ei tuossa täydellä pakalla pelata ja tuo on kuitenkin maksullista toimintaa.
"Ei pidä syyttää peiliä jos nenä on vino." - Nikolai Gogol

Mukamas viisas. Mukamas keppimiäs.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 104
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Suuri kysymysketju

#3779

Viesti Aihki »

flammee kirjoitti: Avaruuslakanan toimintaperiaatteessa...
Se on lämpösäteilyeriste. Siis: kirkas puoli sisään se heijastaa lämpösäteilyn aika isoksi osaksi takaisin, toinen luoli kuitenkin säteilee verrannollisena oman ja näkemänsä toisen pinnan absoluuttisten lämpötilojen neljänsien potenssien eroon ja emissiviteettiinsä. Jos kirkas puoli on ulos niin emissiviteetti putoaa hyvin pieneksi ja sitä kautta säteilyhäviö pienenee, mutta on periaatteessa silti suurempi kuin toisin päin. Sitten toisaalta jos ja kun se heijastava metallikalvo on kahden läpinäkyvän muovin välissä niin se kyllä jo taitaa riittää heijastamaan lämpöä takaisin päin mutta tällöin kuitenkin lakana on lämpimämpi.

Eli toimii kumminkin päin, mutta ainakin teoriassa paremmin kirkas sisään ja pelkkä muovikalvo jo auttaa konvektio- ja haihtumishukan pienentämisessä.

Kokeiltiin näitä heijastuseristeitä aikanaan vuorikiipeilijäkaverin teltassa, niillä sai teltan lämpötilan selvästi nousemaan, joten kyllä ne toimivat, mutta olivat niin ohuita kalvoja, että eivät kestäneet käyttöä. Niillä mm. sai sisäteltan kankaan lämpötilan nostettua sen verran korkeammaksi, että siihen ei muodostunut kuuraa sisälle, vaan vesihöyry meni läpi ja ulos. Tosin sitten kerääntyi joko eristeen tai ulkoteltan pintaan, sieltä se oli kuitenkin helpommin ravisteltavissa suoraan ulos eikä tarvinnut lapioida sisältä pois.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 159
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Suuri kysymysketju

#3780

Viesti DeusVult »

flammee kirjoitti: Lisäksi miekkonen näytti sellasen jipon jossa käski kaveria yrittään pitään kättä suorana sivulla ja painoi sen alas. Sitten toistettiin se siten että kättä sivulla suorana pitävällä kaverilla oli kännykkä kädessä ja sen piti yrittää vastustaa vielä enemmän. Painui kuulemma alas vielä helpommin. Tää johtui kännykän säteilystä, vaikuttaa kuulemma keskushermostoon ja että asiaa ei ole vielä pahemmin tutkittu. :jepa:
Kuulostaa samanlaiselta kikalta kuin millä Aikidokaajat hämmästyttävät näytöksissä yleisöä. Tässäkin tapauksessa merkityksellistä todennäköisesti on se missä asennossa sormesi ovat suorituksen aikana: käsi suorana ja sormet suorana vs käsi suorana mutta sormet koukussa kännykän ympärillä.

Kaveri kuulostaa tapaukselta joka on opetellut muutaman tällaisen party trickin, ja käyttää niitä tukeakseen argumenttejaan koskien milloin mitäkin - kamppailuun liittyvää tai liittymätöntä. Näitä on tavattu ennenkin.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 132 kurkkijaa