Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Taekwondon valmennuskeskus

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#46

Viesti jarkko »

Tämä taitaa olla parempi linkki valmennuskeskuksen YouTubeen:

http://www.youtube.com/channel/UChQmo4d ... eos?view=0" onclick="window.open(this.href);return false;
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#47

Viesti jarkko »

Taekwondoliiton valmennuskeskuksen kolme ensimmäistä kuukautta on takana.
Olympiakomitean kehityspäällikkö Asko Härkönen vieraili 7.3. valmennuskeskuksessa. Maaliskuussa saatiin myös uusi sponsori, jonka mukaan Huippuryhmä nimettiin TEHO Sport-tiimiksi. Päivittäisharjoittelun lisäksi maaliskuussa oli tarjolla yksi kotimainen leiri 23.3., johon osallistui lähes 30 henkilöä 9 eri seurasta, ja kansainvälinen leiri 29.-31.3., johon osallistui yli 60 suomalaisurheilijaa sekä 11 espanjalaista ja 9 venäläistä urheilijaa.

Kolmen kuukauden toiminnan aikana valmennuskeskuksen urheilijamäärä on noussut 36 urheilijaan.
Kipsi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6
Lauteille: Joulukuu 2012

Taekwondon valmennuskeskus

#48

Viesti Kipsi »

jarkko kirjoitti: Suomen Taekwondoliiton tavoite on parantaa Lontoon olympialaisten menestystä Rion olympialaisissa. Valmennuskeskuksen toiminnalla tavoitellaan ammattimaista harjoituskulttuuria ja sitä kautta jatkuvaa menestystä. Vuoden 2020 olympialaisten tavoitteita ei ole vielä määritelty.

Valmennuskeskus on Taekwondoliiton toiminto. Kaikki jäsenseurat ovat tasavertaisessa asemassa (pl. etäisyyserot) valmennuskeskuksen toiminnassa. Urheilijat edustavat luonnollisesti omia seurojaan. Budokwai Taekwondo tekee mittavaa hyväntekeväisyyttä valmennuskeskuksen tilojen järjestämisessä, sillä seura lahjoittaa korvauksetta prime time-aikaa valmennuskeskuksen käyttöön. Tästä huolimatta Budokwai Taekwondon urheilijoita koskevat samat maksut kuin muitakin. Arvostan Budokwai Taekwondon johtokunnan asennetta ja kilpaurheilumyönteisyyttä tämän projektin vuoksi todella korkealle. Kiitos!

Jokainen joka on perehtynyt kilpaurheilun rahaliikenteeseen kotimaisessa kamppailulajiympäristössä tietää, että jokainen kilpailija lisää seuran kustannuksia. Tässä mielessä Kipsin huoli urheilijoiden haalimisesta on vähän huvittava. JarkkoP ja Jopo kiteyttivät viesteissään erinomaisesti sen, mistä valmennuskeskustoiminnassa on ja ei ole kyse.
Nyt kun keskus on toiminut pian vuoden ajan voidaan todeta, että tässä toteutui juuri se mitä ennustin. Valmennuskeskuksen treenaajat ovat nykyisin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pelkästään Turun Budokwain edustajia, joten en ollut tuon seuran vaihto epäilyni kanssa tippaakaan väärässä. Keskuksen idea alkujaan saattoi olla ihan hyvä, mutta pahasti munilleen homma on mennyt. Ei nykyisellään oleva toiminta ainakaan lajiseurojen toimintaa edistä millään tavalla.
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Taekwondon valmennuskeskus

#49

Viesti Jussi Häkkinen »

Ettäkö koet ongelmaksi, jos hyvää valmennusta haluava harjoittelija muuttaa paikkakunnalle, jossa sitä saa ja samalla - loogisesti - liittyy paikkakunnan seuraan?

Kuulostaa jossain määrin enemmänkin nurkkakuntaisen seurakunnialähtöiseltä kuin urheilijan parasta ajattelevalta näkökannalta.

Ehkä seuroissa voisi ajatella, että heidän hoitaessaan homman kunnolla urheilija pääsee valmennuskeskukseen ja Budokwain jäseneksi.

Vai ovatko ne toisella paikkakunnalla treenaavan maksamat jäsenmaksut nyt niin iso juttu?
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Janne Puputti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 743
Lauteille: Huhtikuu 2006

Taekwondon valmennuskeskus

#50

Viesti Janne Puputti »

Kipsi kirjoitti: Nyt kun keskus on toiminut pian vuoden ajan voidaan todeta, että tässä toteutui juuri se mitä ennustin. Valmennuskeskuksen treenaajat ovat nykyisin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pelkästään Turun Budokwain edustajia, joten en ollut tuon seuran vaihto epäilyni kanssa tippaakaan väärässä. Keskuksen idea alkujaan saattoi olla ihan hyvä, mutta pahasti munilleen homma on mennyt. Ei nykyisellään oleva toiminta ainakaan lajiseurojen toimintaa edistä millään tavalla.
Seuranvaihdoksiin on monia syitä, hyvin luonnollisia sellaisia. On täysin ymmärrettävää, että urheilija, joka esimerkiksi muuttaa Turkuun opiskelemaan useiden satojen kilometrien päästä saattaa vaihtaa seuraa ihan puhtaasti käytännön syistä. Lisäksi pitää muistaa, että ruoho on joskus ihan oikeasti vihreämpää aidan toisella puolella. Ymmärrän halukkuuden vaihtaa seuran myös tilanteissa, joissa kasvattiseurassa urheilu ei ole prioriteettilistalla samalla paikalla, mitä urheilijan arvomaailmassa ja tarjolla on seura, jossa taas urheilua arvostetaan korkealle.

Turun seurat, kuten muidenkin isompien opiskelijakaupunkien seurat ovat aina olleet saamapuolella muuttoliikkeen ansiosta. Tämä ei ole valmennuskeskuksen myötä muuttunut mitenkään. Onko sinulla tilastoja, miten monta prosenttia valmennuskeskuksen myötä tämä muuttoliike on kasvanut. Veikkaisin, että mahdolliset muutokset suuntaan tai toiseen ovat normaalin vaihteluvälin sisällä.

Jos mainitsemasi ongelma olisi kuitenkin todellinen, niin mitä Kipsi sinusta asialle pitäisi tehdä? VK toiminta on osittanut tarpeellisuutensa ja tehokkuutensa, joten sitä ei tulla lopettamaan, mikäli sellainen akti on toivelistalla. Suomessa on lisäksi yhdistymisvapaus, joten yksittäiset urheilijat saavat halutessaan vaihtaa seuraa, kunhan se tapahtuu liiton normaalin seuranvaihtoprosessin mukaisesti.

Omasta mielestäni asiaan voi kaikkein eniten vaikuttaa kasvattiseurojen omilla toimintatavoilla. Riittävästi tukea (ainakin henkistä, ellei muuhun ole resursseja) ja vapautta urheilijoille antamalla, sekä aktiivisesti yhteistyötä valmennuskeskuksen ja maajoukkuevalmentajien kanssa tekemällä pitäisi kyllä onnistua luomaan toimintaympäristö, jossa ihan kaikki tekevät yhteistyötä samaa tavoitetta kohden.
Janne
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Taekwondon valmennuskeskus

#51

Viesti Andy »

Ovatko Valmennuskeskukseen/Budokwaihin siirtyneet urheilijat parantaneet tulostasoaan?

Tämä on kai Taekwondoliiton kannalta se oleellinen kysymys keskuksen onnistumista arvioidessa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#52

Viesti jarkko »

Jussi ja Janne, kiitos valmennuskeskuksen toimintaa kohtaan osoittamastanne luottamuksesta ja rohkeudesta sanoa se ääneen! Tämän suuntaista julkista palautetta ei ole liikaa tullut, vaikka toiminnan tuloksellisuutta ei toisaalta ole kukaan kiistänyt.
Kipsi kirjoitti: Keskuksen idea alkujaan saattoi olla ihan hyvä, mutta pahasti munilleen homma on mennyt. Ei nykyisellään oleva toiminta ainakaan lajiseurojen toimintaa edistä millään tavalla.
Mikä keskuksen idea mielestäsi oli alkujaan?
Millä tavalla tämän idean toteuttaminen on mennyt pahasti munilleen?
Perusteltu kritiikki kiinnostaa aina ja sitä ollaan valmiita käyttämään kehittymisen polttoaineena.
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#53

Viesti jarkko »

Andy kysymys on juuri se, mitä pitääkin kysyä.

Urheilijoiden kehittymistä voi mitata eri tavoilla, kuten fyysisen suorituskyvyn testitulokset, lajinomaiset testitulokset, uusien tekniikoiden lisääminen omaan repertuaariin, aikaisempien tekniikoiden kehittyminen uudelle tasolle, hyvien otteiden esittäminen kovien vastustajien kanssa...
Valmennuskeskuksen toimintaa läheltä katselevana henkilönä arvioin urheilijoiden kehitystä kaikkien näiden muuttujien kautta ja niissä on saavutettu merkittävää kehitystä kuluneen vajaan 9 kuukauden aikana.

Tärkein mittari on kuitenkin kilpailumenestys.
Otan pari tulostason kehittymisen esimerkkiä ihan nimillä.

Nico Laine, junioripojat +78 kg SM-1 2012, ei mitään kansainvälistä menestystä
- huhtikuussa Belgium Open pronssia
- toukokuussa Pohjoismaiden mestaruus
- syyskuussa Polish Open pronssia
- valitettavasti ei ehtinyt antaa tarvittavasti näyttöjä, muuten olisi nyt nuorten EM-kisoissa

Roosa Närhi, naiset -62 kg SM-3 2012, ei mitään kansainvälistä menestystä
- huhtikuussa Belgium Open avauskierroksen tappio EM-kakkosta vastaan
- toukokuussa Pohjoismaiden mestaruuskisoista hopeaa
- syyskuussa Polish Open hopeaa
- kilpailee marraskuussa opiskelijoiden EM-kisoissa Moskovassa

Listaa voi jatkaa.
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#54

Viesti jarkko »

Taekwondo-turnauksia tuntemattomille:
Belgium Openissa on yli 1300 kilpailijaa yli 40 eri maasta
PM-kisat on viiden Pohjoismaan turnaus.
Polish Openissa on yli 700 kilpailijaa yli 30 eri maasta.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Taekwondon valmennuskeskus

#55

Viesti Lasse Candé »

Kipsi kirjoitti: Nyt kun keskus on toiminut pian vuoden ajan voidaan todeta, että tässä toteutui juuri se mitä ennustin. Valmennuskeskuksen treenaajat ovat nykyisin muutamaa poikkeusta lukuunottamatta pelkästään Turun Budokwain edustajia, joten en ollut tuon seuran vaihto epäilyni kanssa tippaakaan väärässä. Keskuksen idea alkujaan saattoi olla ihan hyvä, mutta pahasti munilleen homma on mennyt. Ei nykyisellään oleva toiminta ainakaan lajiseurojen toimintaa edistä millään tavalla.
Liityn joukkoon joka kysyy, mitä keskuksen sitten pitäisi tehdä?
Ja mitä varten lajiseurat ovat olemassa? Ovatko ne harrastajia varten vai harrastajat niitä varten... niin ja siinä tapauksessa: mihin?

Urheiluseuroissa kannattaa uskoa vapaaseen liikkuvuuteen ja tehdä omasta seurasta niin hyvä ettei tee mieli liikkua pois. Ja ehkä saa muutaman uudenkin harrastajan.

Voisin arvella että hyöty muille seuroille tulee viiveellä. Ensin mennään Turkuun treenailemaan ja sitten kenties muutetaan takaisin tai muihin paikkakuntiin osaavana Taekwondoinina. Tästä tullee muut seurat hyötynemään tulevaisuudessa. Niin, oliko tuo Jarkon mainitsema 9 kuukautta se aika miten kauan keskus on ollut olemassa? Jos on, niin ei kai hyödyt vielä näy...


Jotenkin uskoisin että mitä enemmän seura aktivoituu maanlaajuisessa yhteistyössä, sitä parempaa toiminta on, kuten myös imago. Jo täällä näkee että sitä yhteistyötahtoa olisi ainakin valmennuskeskuksen suunnalta kun Jarkko jaksaa kirjoitella ja käsitellä avoimin kortein julkisesti asioita. Uskon sen olevan todella hyväksi, kunhan esitetty kritiikkikin on asiallista. Tuossa vähän aikaa sitten täällä sai kissoin ja koirin etsiä pointtia esitetystä "kritiikistä" eikä mitään konkreettista löytynyt, metelistä huolimatta. Paitsi että meilejä on lähetelty. Sellainen vihjaileva salamyhkäisyys se juuri sitä myrkkyä on.

Toivottavasti siis avaat vielä hieman näkemyksiäsi. Jos substanssia on, se tulee kyllä näkyviin.
Kipsi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6
Lauteille: Joulukuu 2012

Taekwondon valmennuskeskus

#56

Viesti Kipsi »

Valmennuskeskuksen sijainti huono. Keskus olisi pitänyt saada ilman muuta pääkaupunkiseudulle.
Lisäksi keskukseen olisi pitänyt saada ulkopuolinen ammattivalmentaja mielellään ulkomailta.
Keskus on Budokwain tiloissa, päävalmentaja on Budokwaista ja lähes kaikki harjoittelijat on Budokwaista osoittaa, että keskus on liika yhden henkilön visio.

On mahdotonta todentaa johtuuko kisoissa menestyminen valmennuskeskuksesta.

Lassen kysykseen. Koko lajin toiminta Suomessa perustuu käytännössä seurojen toimintaan. Ellei ole lajiseuroja ei ole lajia.
.
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 318
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku

Taekwondon valmennuskeskus

#57

Viesti jarkko »

Kipsi kirjoitti: Valmennuskeskuksen sijainti huono. Keskus olisi pitänyt saada ilman muuta pääkaupunkiseudulle.
Lisäksi keskukseen olisi pitänyt saada ulkopuolinen ammattivalmentaja mielellään ulkomailta.
Keskus on Budokwain tiloissa, päävalmentaja on Budokwaista ja lähes kaikki harjoittelijat on Budokwaista osoittaa, että keskus on liika yhden henkilön visio.

On mahdotonta todentaa johtuuko kisoissa menestyminen valmennuskeskuksesta.
Anna kun arvaan...mahdollinen huono menestys kisoissa voitaisiin kyllä nähdä johtuvan valmennuskeskuksesta, sen suppeasta visiosta ja väärästä paikkakunnasta ja huonoista tiloista ja epäonnistuneista henkilövalinnoista tai jostain muusta sopivasta syystä? brushteeth

En tiedä muista, mutta itse en löydä Kipsin viesteistä mitään perusteluja, miksi hänen väitteensä pitäisivät paikkaansa. Pelkkä oman mielipiteiden toteaminen on laiha aloitus keskustelulle.
Voitko kertoa:
- millä perusteella VK:n nykyinen sijainti on huono?
- miksi pääkaupunkiseutu olisi ollut ilman muuta parempi sijoituspaikka?
- mistä päättelet, että keskus on liikaa yhden henkilön visio, vaikka se on suora käytännön sovellus Suomen Olympiakomitean ja Urheiluakatemioiden visiosta?
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 19092
Lauteille: Helmikuu 2005

Taekwondon valmennuskeskus

#58

Viesti Jussi Häkkinen »

Kipsi kirjoitti: Valmennuskeskuksen sijainti huono. Keskus olisi pitänyt saada ilman muuta pääkaupunkiseudulle.
Perustelu? Liikenneyhteydet Suomesta eivät mainittavasti eroa Turun ja Helsingin osalta toisistaan.

Lisäksi keskukseen olisi pitänyt saada ulkopuolinen ammattivalmentaja mielellään ulkomailta. Keskus on Budokwain tiloissa, päävalmentaja on Budokwaista ja lähes kaikki harjoittelijat on Budokwaista osoittaa, että keskus on liika yhden henkilön visio.
Vai onko kyse siitä, että Turun seudulle on keskittynyt runsas määrä Suomen korkeatasoisimpia Taekwondo-opettajia joilla on vieläpä hyvät yhteydet ulkomaille (sekä Koreaan että muihin maihin)? Tällöin on todettava, että k.o. valmentaja saisi olla aikamoinen sosiaalinen eläin, että kykenisi saamaan vastaavanlaiset yhteydet.

On mahdotonta todentaa johtuuko kisoissa menestyminen valmennuskeskuksesta.
Aivan, mutta nouseva tuloskäyrä kyllä kertoo jotain.
Lassen kysykseen. Koko lajin toiminta Suomessa perustuu käytännössä seurojen toimintaan. Ellei ole lajiseuroja ei ole lajia.
.
Aivan. Ja näistä seuroista voi, mikäli on hyvä, ponnistaa eteenpäin valmennuskeskuksen urheilijaksi ja maan parhaan taekwondovalmennuksen piiriin. Onhan Turussa muitakin hyvien KV-yhteyksien seuroja kuin Budokwai (uskoisinpa, että esim. harjoittelu Koreassa ei tätä myötä ole mahdotonta).


On muuten mielenkiintoista, miten Helsingistä on aina pidempi matka muualle kuin muualta Helsinkiin - vaikka muualla toimiminen olisi eduksikin.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

Taekwondon valmennuskeskus

#59

Viesti Jopo »

Jussi on viimeisellä virkkeellään ytimessä. Ymmärtäisin paikan perustelemattoman kritisoinnin, jos keskus sijaitsisi Porissa tai vaikkapa Oulussa. Turku on kuitekin ihan säällisen matkan päässä muista suurista kaupingeista. Siellä on mahdollisuuksia opiskella ja työskennellä, asuntoja saa helpommin kuin pääkaupunkiseudulta ja ne ovat vielä halvempiakin. Ymmärtääkseni nuo ovat nuorelle urheilijalle ihan mukavia asioita. Onhan se toki sääli jos joku joutuu joskun muuttamaan Stadista kun kaikki ei sijaitsekaan siellä.

Espoo tai Vantaakin olisi varmaan ollut paikkans huono, hyväksyttävissä, muttei kuitenkaan varsinaisesti hyvä.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Mappe
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 302
Lauteille: Elokuu 2011
Etulaji: Taekwondo
Takalajit: Judo, Jujutsu

Taekwondon valmennuskeskus

#60

Viesti Mappe »

On maar se ny ainaki iha kauhiaa jos kisaajat ruppe tulevaisuures tota turu murret puhuma. :smt003. Sen syvällisemmin aiheeseen kantaa ottamatta on sanottava, että kyllä Turun seudulla ainakin Taekwondo toimintaa on miltei joka pitäjässä joten ei sillä perusteella Helsinki sen parempi paikka keskukselle ole.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 25 kurkkijaa