Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Optimismi ja pessimismi

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Oletko mielestäsi useimmiten optimisti vai pessimisti?

Optimisti
31
70%
Pessimisti
13
30%
 
Ääniä yhteensä: 44

Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Optimismi ja pessimismi

#31

Viesti mronkain »

Pessimismi muodostuu ristiriidasta positiivisten odotusten ja realiteettien välillä, optimismi taas harmoniasta. Tai sama kääntäen kun ajatellaan negatiivisia odotuksia. Eli loppujen lopuksi kyse on siitä mitä odottaa. Jos ei oikein odota mitään, ei voi olla kauhean vahvasti kumpaakaan. Viimeaikaisten fiilisten pohjalta laitoin että pessimisti, kun olen vähän liikaa ladannut paukkuja asioihin joista ei sitten ole tullutkaan mitään. Yleensä yritän olla etukäteen odottamatta jotain tiettyä, ei joudu pettymään mutta saattaa yllättyä iloisesti.

- Marko
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Optimismi ja pessimismi

#32

Viesti bodyguard »

Jossain määrin tuttuja jotkut noista Koirattaren fiiliksistä. Itellä vähän sellaista vikaa ettei oikein osaa kuvitella että joku olisi oikeasti kiinnostunut musta tai tykkäisi musta ja tämä heijastuu aika hyvin sitten ihmissuhteisiin, sellainen epävarmuus on kutakuinkin jatkuvaa. Tekee myös erittäin hyvää pariutumiselle joskaan viimeaikaiset kokemukset eivät nyt ole juurikaan antaneet aihetta muuttaa ajatustapaa.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
MillaR
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 10
Lauteille: Marraskuu 2010

Optimismi ja pessimismi

#33

Viesti MillaR »

Omasta testistä sain pojot 34 ja saman arvion kun aloittaja.

Testistä tuli mieleen, että tuon testin perusteella suomalaisen on varmaan aika helppoa saada tuomio optimisti. Testi painottui aika paljon sosiaalisiin suhteisiin ja siihen, luottaako MUIHIN ihmisiin (ei itseensä). Suomessa voi olla ihan realististakin odottaa, että vessaan unohdettu lompakko palautetaan omistajalleen. Ja onhan suomalaista yhteiskuntaa kuvaamaan kehitetty tämä "vihannesvaaka"-teesikin. Esim. jossain Venäjällä tai vaikka Sudanissa asuva voisi tuosta testistä saada paljon korkeammat pisteet, vaikka luottamus OMIIN mahdollisuuksiin pärjätä olisikin korkealla.

Pointtinani siis, että kyyniselläkin ihmisellä voi juurikin olla optimistiset odotukset omista kyvyistään. Olen törmännyt kyynikkoihin, jotka pitää omaa kyynisyyttään jotenkin ansiona ja merkkinä siitä, että he ovat välkympiä kuin muut. Ts. he näkevät selvemmin muitten ihmisten itsekkäät motiivit, kun taas höpöoptimistit harhaisesti kuvittelee muitten olevan kivoja ja epäitsekkäitä...

(Ja tällä kamppailulajeihin mitenkään liittymättömällä viestillä onkin hyvä korkata Potku-ura. Oon käyny kurkkimassa teidän juttuja jo pidemmän aikaa, mutta nyt tuli mieleen, että voishan sitä itsekkin osallistua...Eli terve vaan kaikille :D !)
Poista käyttäjä 3276
Viestit tässä aiheessa: 5

Optimismi ja pessimismi

#34

Viesti Poista käyttäjä 3276 »

Ajat muuttuu ja mieli muuttuu. Mutta kylmä rationaalisuus on aina ollut osanani, sikäli etten oleta juuri koskaan mitään. En toivo. Ja tämä pelkkään arvioimiseen ja tilanteissa kellumiseen perustuva suhtautuminen nykyiseen ja tulevaan, johtaa lievään kyynisyyteen. Valmius että shit happens, ei sen kummempia.

52 tuli testistä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Optimismi ja pessimismi

#35

Viesti Lasse Candé »

Koiratar kirjoitti: ja sanoin, että kyllä siinä hyvääkin on jos on joutunut kurjuuksia kokemaan, koska niistä voi aina ottaa opiksi niin ettei samoin pääse käymään enää toiste. Hän oli sitten mennyt myöhemmin yhteiselle kaverillemme kauhistelemaan, että on se Koiratar sitten hirveä masokisti, kun nauttii siitä että saa pashaa niskaansa. No, minulla sitten tietysti heti *weeooweeoo* varoituskellot soimaan, pashanpuhujajuoruilija yrittämässä lähipiiriin, ja saman tien kaikki yhteydet poikki tyyppiin.
Täytyy kyllä sanoa ettei tuossa ajattelutavassasi ole logiikkaa. Ellei sinussa ole pelkurinvikaa siis. Eli otetaas uusiksi: On hyvä että joskus asiat menevät huonosti jotta voi oppia jotain, mutta ei ole hyvä että lähipiirissä on "mukava ja asiallisen oloinen tyyppi" joka sattuu vähän juoruilemaan silloin tällöin?
Kuinka tuolla asenteella voi oppia yhtään minkäänlaista sosiaalisen liikkumatilan hahmotusta? Jos haluaa pitää asiat mustana ja valkoisena eikä edes sallia harmaata tai värejä niiden osalta jotka ovat asiallisen ja mukavan oloisia?

Hyökkäävä kirjoitustyyli siitä että anna mennä vaan! :D Riskejä pitää ottaa. Juoruilu on hassua ja välillä vähän ärsyttävääkin, mutta jos siihen tai varsinkin siihen syyllistyviin ihmisiin ottaa turhan ehdotonta asennetta kaventaa kyllä omaa maailmaa aika paljon ja vielä sieltä iloiselta osastolta. Kun ihmisiä ei tosiasiassa halvat juoruilut juurikaan kiinnosta. Juoruaja oikeasti yleensä tekee vain itsestään vähän hassun eikä puheenaiheestaan.

Ja mieti nyt mitkä mahdollisuudet sulla on tehdä tosta sun sairaasta masokismistas vitsi ja saada ihmiset pitämään sua coolina, nyt kun olemuksesi on jo kylän suurin puheenaihe! Eli kyllä se hyväksi kääntyy! 8-)
Poista käyttäjä 5603
Viestit tässä aiheessa: 5

Optimismi ja pessimismi

#36

Viesti Poista käyttäjä 5603 »

Lasse Candé kirjoitti: Täytyy kyllä sanoa ettei tuossa ajattelutavassasi ole logiikkaa. Ellei sinussa ole pelkurinvikaa siis. Eli otetaas uusiksi: On hyvä että joskus asiat menevät huonosti jotta voi oppia jotain, mutta ei ole hyvä että lähipiirissä on "mukava ja asiallisen oloinen tyyppi" joka sattuu vähän juoruilemaan silloin tällöin?
Kuinka tuolla asenteella voi oppia yhtään minkäänlaista sosiaalisen liikkumatilan hahmotusta? Jos haluaa pitää asiat mustana ja valkoisena eikä edes sallia harmaata tai värejä niiden osalta jotka ovat asiallisen ja mukavan oloisia?
Ei tietenkään se ole hyvä, jos asiat menevät huonosti. Ainahan se riepoo hermoja jos niin käy. En ole kyllä tietääkseni niin väittänytkään. Tarkoitin että JOS on asiat menneet huonosti, niin siitä tilanteesta voi myös löytää hyvää, mm. tuon oppimisen ja vastaavanlaisten tilanteiden välttämisen merkeissä. Jollen siinä tilanteen aikana ja sen jälkeen ajattelisi noin, että mitä tästä opittiin ja miten sen voisi välttää, tilalle tulisi katkeruus ja tarpeeton angsti joka vaikuttaisi negatiivisesti elämänlaatuun. Stressaan todella helposti ja vanhatkin ikävät jutut pyörivät pitkään mielessä, ellei niitä pyri tavallaan kääntämään "voitoksi", vaikka todellisuudessa "voitto" olisikin ollut tilanteesta kaukana.

Juoruiluakin on sekä hyvää että pahaa. Siinä voidaan puhua joko hyvään tai huonoon sävyyn kaverista. Minä en ainakaan omista kavereistani pahaan sävyyn juoruile, ja miksi edes niin tekisin? Miksi olisin heidän kanssaan tekemisissä, jos keksisin heistä pahaa puhuttavaa selän takana jota en voisi sanoa päin naamaa? Lisäksi tekisin vain, kuten sanoit, naurettavan itsestäni muiden silmissä juoruamalla. Jos joku minulle pahaan sävyyn juoruaa, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että jassoo kun noin puhuu kaveristaan, mitähän mahtaa minusta puhua. Tämä kyseinen tyyppi johon katkaisin välit oli juuri tätä pahemman sävyn tyyppiä, ja kaveri jolle hän oli mennyt juoruamaan tuli multa hyvin epäuskoisen ja hieman järkyttyneen oloisena kyselemään että olenko oikeasti sellainen. Usko pois, olen katellut 18 vuotta millaiset mittasuhteet tuollainen pahemmanlaatuinen juoruilu voi saada jos sen painaa villaisella, ja en tosiaankaan halua katsella sellaista kaveripiirissäni jos ei ole pakko.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Optimismi ja pessimismi

#37

Viesti Mika »

Optimismi onkin vika... brushteeth
People's predictions of the future are often unrealistically optimistic. A problem that has puzzled scientists for decades is why human optimism is so pervasive, when reality continuously confronts us with information that challenges these biased beliefs.

"Seeing the glass as half full rather than half empty can be a positive thing – it can lower stress and anxiety and be good for our health and well-being," explains Dr Tali Sharot. "But it can also mean that we are less likely to take precautionary action, such as practising safe sex or saving for retirement. So why don't we learn from cautionary information?"
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki

Optimismi ja pessimismi

#38

Viesti Totte »

Mutta kyllähän sen näkee mihin täydellinen optimismin ja tulevaisuudenuskon puute johtaa jos miettii masentuneen henkilön toimintaa. Evoluution kannalta on varmaankin ollut parempaa että ihminen yrittää ja epäonnistuu (vaikka jopa kuolee) 20% todennäköisyydellä, kuin se että ihminen ei yritä ja epäonnistuu 100% todennäköisyydellä.

Jossain oli tutkittu (tutkimusten laatua en muista) että ihmiset jotka olivat mielestään onnekkaita selvisivät muita paremmin, ja huomasivat pessimistejä helpommin tilaisuuksia.
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Optimismi ja pessimismi

#39

Viesti Mika »

Eikös tämä ole toisaalta huono, jos pessimistit eivät todellakaan halua elää pitkään? brushteeth
Tutkijoiden mukaan pessimismi tulevaisuuden suhteen saattaa rohkaista ihmisiä elämään varovaisemmin ja noudattamaan herkemmin terveys- ja turvallisuusmääräyksiä, ja näin kasvattaa eliniänodotetta.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Optimismi ja pessimismi

#40

Viesti bodyguard »

Eihän pessimismi ole sitä että toivoo huonoja asioita vaan että odottaa niitä.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 93832
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Positiivisuus ja negatiivisuus

#41

Viesti Mika »

Muistaakseni tällaista ketjua ei vielä ole (tai oikeasti muistelin että olisi mutten löytänyt sellaista). Kertokaa toki jos olen väärässä, niin yhdistelemme.
People with a positive dispositional attitude have a strong tendency to like things, whereas people with a negative dispositional attitude have a strong tendency to dislike things, according to research published in the Journal of Personality and Social Psychology. "


Tässä on aika selkeästi negatiivinen ihminen (ei se niinkään tuosta käy ilmi, mutta elokuvan nähneet tietävät mitä tarkoitan).

[youtube][/youtube]

Ylipotkija: Yhdistetty aiempaan ketjuun Lassen hyvästä bongauksesta.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Fubarbarian
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 1332
Lauteille: Lokakuu 2007

Positiivisuus ja negatiivisuus

#42

Viesti Fubarbarian »

Itse olen perusnegatiivinen ja hyvin muutosvastarintainen. Clintin hahmo Gran Torinossa oli just hyvä äijä!
A suspicious mind is a healthy mind
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

Positiivisuus ja negatiivisuus

#43

Viesti Polvi »

Olen hävyttömän positiivinen.
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Positiivisuus ja negatiivisuus

#44

Viesti Lasse Candé »

Olisiko Mika pohtimasi ketju Optimismi ja pessimismi?
http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 2&p=565849" onclick="window.open(this.href);return false;


Itse olen kai positiivinen. Nauran paljon ja valitsen suhtautua asioihin huumorilla. Uskon että valintaa helpottaa se että tähän on jokin mieltymys.

Olen toisaalta myös tietyssä mielessä melko negatiivinen. Lopulta en esim ajattele ihan hirveitä itsestäni. Luulisin että se on pohjimmiltaan luonteeni.

Siinä mielessä luulen silti olevani suht fiksu että en edellytä muilta mahdottomia. He eivät toimi juuri haluamallani tavalla. Näen paljon kitkaa kun muut kohtaavat näitä tilanteita. Tuossa Mikan lainauksessa kun puhutaan taipumuksesta tykätä asioista, käännän melkein aina pahanpuhumiset muista hyväksi. Jotenkin yksipuolisen pahat arvostelut eivät tyypillisesti vakuuta. Ihmisiä kannattaakin arvottaa hyvien ominaisuuksien perusteella eikä niinkään huonojen. Meillä on kaikilla tapamme olla huonoja ja ne voinee oppia melko nopeasti. Mutta liian vähän ihmiset antavat krediittiä pienistä hyvistä eleistä ja teoista.

Samaten huonot puolet tulevat usein samassa kokonaisuudessa jonkin hyvän puolen kanssa, kolikon toisena puolena. Eli pareittain. Mielestäni on syytä yrittää huomata se hyvä mitä tulee samalla kun haukkuu jotakin huonoa ominaisuutta. Esim tietynlainen aikaansaamisen meininki voi olla tietynlaisen ajattelemattomuuden kanssa samaa kokonaisuutta.


Tuossa siis lähinnä ihmisten arvottamisista mitä ympäristössä on.
Noin muuten elämässä paljon positiivisuutta ja optimismia, niin tuskin menee pieleen. Oma mieltymykseni minäkuvassa on tonkia sitä synkkää puolta elämän luonteessa niin paljon ettei se kolauta ja voi antaa positiivisuuden kukkia. Vaikuttaa siltä että karuista totuuksista voi oppia ja sitten ne eivät ole enää niin karuja. Naurun takana saattaa olla melko vakava ja synkkiäkin ajatteleva ihminen. Mutta se saa olla piilossa pohjalla. Positiivisuus pinnalla ja siinä ytimen ja ulkomaailman välisellä sillalla, niin saa sitten itsekin positiivisuutta osakseen. Välillä se on rankkaa, mutta en usko että valittajilla on sen helpompaa. Laiskuutta sellainen.

Näytellä ei pidä. Pitää olla hieman syvemmällä positiivinen. Uskaltaa.
Kuvake
Kalle Koskinen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4217
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Iisalmi

Positiivisuus ja negatiivisuus

#45

Viesti Kalle Koskinen »

Hehe, viime aikoina tehnyt muutosta negatiivisesta positiiviseksi ihan huolella. Joten vastasin että positiivinen :D

20 vuotta melko lailla negatiivisiin puoliin (ihmisissä) keskittyessä saa riittää. Nykyään yritän olla kiltti-Kalle!
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 92 kurkkijaa