Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Nikola Tesla

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009

Nikola Tesla

#61

Viesti Aleksi T »

Jorge kirjoitti: No itse kylla luin ihan jostain suomalaisesta iltapaivalehdesta, kun Armstrongia muistelevassa jutussa kirjoitettiin Buudhasta ja Jeesuksesta ja Armstrongin merkittavyydesta naihin verrattuna.

Mielestani miehen muistoa voisi kunnioittaa aivan muilla perusteilla, joita kylla riittaa...
No mitäs luet sellaisia? :lol: Toisaalta mulle Armstrong on kyllä noita mainittuja tyyppejä tärkeämpi "sankari", jos sillä nyt jotain väliä on.
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 11232
Lauteille: Kesäkuu 2008

Nikola Tesla

#62

Viesti Jorge »

Niin, pointtini oli juuri siina, etta mika pointti tuossa vertauksessa yleensa oli? Samaan johtopaatokseen kanssasi sen jutun kirjoittaja tuli.
I.M.N.
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 186
Lauteille: Elokuu 2012
Paikkakunta: Kotka

Nikola Tesla

#63

Viesti I.M.N. »

Olen nyt hieman "rentoutunut", mutta eikös kusipääjenkit ottaneet kaikki Teslan nerokkaat ajatukset kun hän kuoli ja jenkkien tyylin käyttänyt niitä sotatarkoituksiin. Prkl noita jenkkejä - "Maailmanvaltiaita", mutta onneksi vain omasta mielestään.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Nikola Tesla

#64

Viesti Andy »

Kyllä, juuri näin. Sinulta on kuitenkin jäänyt huomaamatta kuunatsien osuus salaliitossa.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Nikola Tesla

#65

Viesti bodyguard »

Tesla coil oli ainakin sotakäytössä. Ainakin Red Alertissa.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Poista käyttäjä 3276
Viestit tässä aiheessa: 2

Nikola Tesla

#66

Viesti Poista käyttäjä 3276 »

bodyguard kirjoitti: Tesla coil oli ainakin sotakäytössä. Ainakin Red Alertissa.
Hahahah, kiitos tästä, totaalirepeäminen :lol:
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2558
Lauteille: Toukokuu 2005

Nikola Tesla

#67

Viesti Kuhmu »

DeusVult kirjoitti:
bob kirjoitti: Mielestäni tämä on kyllä ilmiönä hyvin mielenkiintoinen, että samat ihmiset joiden maailmassa suurta osaa näyttelevät kaiken luontoiset ufo-salaliittoteoriat yms. ovat niin tiukasti kiinni näissä Teslan saavutuksien liiotteluissa.
Mites Mika mahtuu tuohon väitteeseen? :D Sehän on ensimmäisenä syyttämässä jengiä foliohattuilusta jos kukaan vähänkin vihjaa että jossain voisi tapahtua jotain muutakin kuin mitä viralliset tiedotteet antavat ymmärtää. Ja silti Mika on Potkun virallinen Tesla-fani. Jos Tesla eläisi ja heittäisi keikkoja, Mika ois bändärinä joka keikalla kinuumassa pääsyä takahuoneeseen...
:D :D :D Mutta antautuisiko hän Teslalle? :smt003
”You must enjoy this”.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nikola Tesla

#68

Viesti Mika »

I.M.N. kirjoitti: Olen nyt hieman "rentoutunut", mutta eikös kusipääjenkit ottaneet kaikki Teslan nerokkaat ajatukset kun hän kuoli ja jenkkien tyylin käyttänyt niitä sotatarkoituksiin. Prkl noita jenkkejä - "Maailmanvaltiaita", mutta onneksi vain omasta mielestään.
No, pääsit kuin pääsitkin potkijatasolle, kun oikein vimmalla parisen päivää kirjoittelit. Nyt tässä vaiheessa viimeistään olisi kuitenkin erittäin tärkeää tutustua Potkun keskustelukulttuuriin. Täällä on tapana, että väitteitä perustellaan lähteillä. Olisitko siis hyvä ja esittäisit vähän tukea yllä olevan viestisi ajatuksille?
Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009

Nikola Tesla

#69

Viesti Aleksi T »

Jorge kirjoitti: Niin, pointtini oli juuri siina, etta mika pointti tuossa vertauksessa yleensa oli? Samaan johtopaatokseen kanssasi sen jutun kirjoittaja tuli.
No se että Armstrong on monille oikeasti merkittävä sankari ja esikuva? Ja itse puhuin siis ihan henkilökohtaisella tasolla, että jos jutun kirjoittajan mielestä Armstrong on historiallisesti ja yleisesti merkittävämpi jätkä kuin Jeesus tai Buddha, niin se on hänen mielipiteensä se. Itse uskoisin, että esim. Jeesus on suurelle osalle ihmisiä aika kova tyyppi ja historiallisesti yksi merkittävimpiä symboleita ja sankareita. Armstrong ei ihan samaan yllä yleisesti siis.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nikola Tesla

#70

Viesti Mika »

[youtube][/youtube]

:smt003
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Nikola Tesla

#71

Viesti AlexMachine »

Teslan labraa lähdettiin pelastamaan museoksi.
http://theoatmeal.com/blog/tesla_museum_saved" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja sarjakuva Teslasta.
http://theoatmeal.com/comics/tesla" onclick="window.open(this.href);return false;
The beatings will continue until morale improves.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Nikola Tesla

#72

Viesti Lasse Candé »

Hyvin kyllä näkyy Tesla-hype noissa linkeissä niin ulkomuodossa kuin kielenkäytössä.

Jos on jumala ja taivas ja jos Tesla on siellä... ja vieläpä jos se näkee tänne kuolevaisten maailmaan, mitäköhän mies miettii tästä kaikesta? :D
Mars
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 1048
Lauteille: Helmikuu 2007

Nikola Tesla

#73

Viesti Mars »

Sähkötekniikkaan perustuvia laitteita on vaikea osoittaa kenenkään yksittäisen henkilön keksinnöiksi, enemmänkin on kyse siitä kuka on osannut haalia kasaan riittävästi (muiden keräämää) tietoa aiheesta ja sitten tuotteistanut sen ja kas, hän on koulukirjoissa "keksijä". Alalla tuskin kukaan pitää Marconia radion keksijänä --> http://en.wikipedia.org/wiki/Invention_of_radio" onclick="window.open(this.href);return false;

Tesla ei ollut bisnesmies yhtään, se saattaa olla suurin syy että on jäänyt vähän unholaan. Ja olihan hän outo, esim. pulut olivat vähän luonnottoman lähellä hänen sydäntään. Tiettyä Howard Hughesmaisuutta havaittavissa pakkomielteineen ja pöpöpelkoineen ;). Niagaran voimalaprojektin yhteydessä Tesla onnistui tössimään sopimuksen niin että sai kertakorvauksen pysyvien tuottojen sijaan.

Edison oli nimenmaan bisnesmies, jonka keksinnöt syntyivät osin suunnattoman työmäärän tuloksena; väkeä oli, ja rahaa. Kokeiltiin niin kauan että onnistuttiin.

Ketjussa mainituista henkilöistä: Tesla ei ehkä ollut tiedemies vaan insinööri, Maxwell oli matikkanero-tiedemies ja Faraday oli "kokeellinen tieteentekijä" jonka puuttellinen matikka asetti hänen saavutuksilleen katon, laajuutta sitten onkin sitäkin enemmän. Kaikista näistä on kirjoja toivelistalla mutta olen toivottoman hidas lukija. Paras opus aloittaa on "Sähkön pitkä historia" jota luulisin löytyvän ihan kirjastoistakin melko hyvin. http://www.gaudeamus.fi/lindell-sahkon-pitka-historia/" onclick="window.open(this.href);return false;

Edisonin ja Teslan "sodasta" (War of Currents). Teslan ehkä merkittävin keksintö oli induktiomoottori joka toimii -yllätys yllätys- vaihtosähköllä. Edisonhan oli tasasähkömies. Tasasähkömoottori vaatii kommutaattorin joka varsinkin tuon ajan tekniikalla oli kipinöivä ja kuluva osa. Kaikki pyörivät sähkömoottorit toimivat ”tavallaan” vaihtosähköllä ja kommutaattori on eräänlainen mekaaninen vaihtosuuntaaja joka kääntelee sähkövirtaa moottorin toiminnan edellyttämällä tavalla. Suoraan vaihtosähköllä (ilman kommutaattoria) toimivia moottoreita ei vielä ollut ja tasasähkö oli muutenkin in.

Tesla oli ajoittain melko heikossakin hapessa miettiessään kuinka saisi moottorin toimimaan suoraan vaihtosähköllä ja tämän lopulta ratkaistuaan vaihtosähkö alkoi näyttää tasasähköä paljon fiksummalta ratkaisulta yleiseen sähkönjakeluun, varsinkin kun sitä oli mahdollista siirtää pitkiä matkoja --> tuottaa keskitetysti ja jakaa siirto- ja jakeluverkkojen välityksellä kuten nykyään tehdäänkin. Vaihtosähkön jännitteen kun voi muuntajan avulla helposti nostaa huiman korkeaksi jolloin sähkövirta (= häviöt) on pienempi siirtyvän tehon silti vähenemättä. Tasasähköllä taas moiset temput ovat ollet hankalampia ja harvinaisempia lähes näihin päiviin asti (pl. tietyt erikoistapaukset *). Edison tasasähkölaitoksia piti olla joka korttelissa kun järkevät siirtomatkat olivat max muutamia satoja metrejä ja vaativat siirrettyyn tehoon nähden paksut kaapelit.
* esim. http://fi.wikipedia.org/wiki/Fenno-Skan" onclick="window.open(this.href);return false;

Kirjoituksissa yleensä unohtuu Edisonin varsinainen pointti vaihtosähkön vaarallisuudesta; vaihtosähkölinjoissa jännite oli em. syistä poikkeuksetta korkeampi kuin tasasähkölinjoissa, siitä vaarallisuus. Sähkötuoli on tosiaan Edisonin kehittämä värkki jolla demottiin high voltage AC:n vaarallisuutta grillaamalla joku kuolemaantuomittu tuolla vaarallisella korkeajännitteisellä vaihtosähköllä. Ynnä lukuisia eläimiä, joskaan ei sähkötuolissa.

Teslan keksimä induktio- eli oikosulkumoottori on yksinkertaisuudessaan nerokas ja jo kauan ollut yleisin sähkömoottorityyppi. Tesla kehitti myös monivaiheisten sähköjärjestelmien käyttöä, vaikkei sitä ollut itse keksinytkään.
“Fatigue makes cowards of us all.”
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Nikola Tesla

#74

Viesti Mika »

:hyvinsanottu:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Mars
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 1048
Lauteille: Helmikuu 2007

Nikola Tesla

#75

Viesti Mars »

Edellisestä viestistäni poiketen Tesla ei varsinaisesti ollut osapuoli tuossa AC/DC mittelössä, vaan AC-puolen "edustaja" oli George Westinghouse, itsekin keksijä ja bisnemies.
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Westinghouse" onclick="window.open(this.href);return false;

Asiasta kiinnostuneille suosittelen tätä:

Kuva
http://www.bookdepository.co.uk/Empires ... 0375758843" onclick="window.open(this.href);return false;
“Fatigue makes cowards of us all.”
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kari Aittomäki ja 86 kurkkijaa