Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Diabetes

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#46

Viesti Mika »

Melkoinen yhdistelmä on tämäkin :?
Keskivartalolihavuus ja D-vitamiinin puute yhdessä voivat suurentaa heikentyneen insuliiniaineenvaihdunnan vaaraa selvästi enemmän kuin kumpikaan riskitekijä itsenäisesti. D-vitamiinin puute ja keskivartalolihavuus on kummatkin liitetty diabeteksen riskiin jo useasti aiemmin, mutta havainto niiden yhteisvaikutuksesta on uusi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx

Diabetes

#47

Viesti taikuri »

Diabeteksen ehkäisyyn on ollut olemassa lääke jo kauan.

Linkit:
The American journal of medicine:

ja

The Independent


Ja sama Suomeksi:

Kannabiksen käyttö ehkäisee diabetesta

Voisiko kannabiksesta olla apua länsimaisen elämäntavan aiheuttaman diabetesepidemian ehkäisyssä? Kannabiksen käytön tiedetään aiheuttavan ”mässyt” (munchies) ja normaalioletuksen mukaan kannabiksen käyttäjät olisivat muuta väestöä lihavampia ja siten alttiimpia nykyisin kansanterveyttä ja julkista terveydenhoitoa rasittaville ylipainolle, elintasosairauksille ja diabetekselle. Kannabiksen käyttäjät ovat muuta väestöä hoikempia hyvästä ruokahalusta huolimatta
Kannabinoidien ja metabolisten prosessien yhteyksistä on vain vähän tutkimustietoa. Epidemiologinen tutkimus on havainnut kannabiksen käyttäjillä vähemmän ylipainoisuutta ja diabetesta verrattuna kannabista käyttämättömiin. Mutta tähän saakka ei ole tutkittu kannabiksen käytön ja insuliinin, glukoosin sekä insuliinivasteen yhteyttä.

Tuoreessa American Journal of Epidemiology -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvitettiin kannabiksen käyttäjien painoa ja insuliinitasoa. Jos mässyt aiheuttaisivat ylipainoisuutta ja edelleen diabetesta, olisivat kannabiksen käyttäjät muita lihavampia. Mutta jälleen tutkimuksessa saatiin ”vääriä tuloksia”, eli täysin ennakko-oletusten vastaisia tuloksia. Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 4657 ihmistä ja heidän kannabiksen käyttöään selvitettiin heidän oman ilmoituksensa perusteella. Paastoinsuliini ja glukoosi mitattiin yhdeksän tunnin paaston jälkeen verikokeella ja samoin mitattiin insuliinivaste. Tutkittavista 579 oli kannabiksen käyttäjiä ja 1975 oli käyttänyt kannabista aikaisemmin elämänsä aikana. Tutkimuksen mukaan tämänhetkinen kannabiksen käyttö oli yhteydessä 16% alempaan insuliinitasoon ja 17% alempaan insuliinivasteeseen. Kannabiksen käyttö oli myös yhteydessä pienempään vyötärömittaan. Kannabiksen käytön tasolla ei näyttänyt olevan yhteyttä tuloksiin. Näiden vaikutusten arvioidaan suojelevan diabeteksen kehitystä vastaan. Tutkijat arvelevat tulosten liittyvän kannabiksen vaikutukseen rasvakudoksen tuottaman adiponektiini-hormonin toimintaan. Tämä hormoni on koholla ylipainoisilla ihmisillä, joilla on runsaasti rasvakudosta.

Kannabiksen käyttäminen näyttää tämän tutkimuksen valossa ehkäisevän diabeteksen kehittymistä, joka on yleistyvä krooninen sairaus kautta maailman. Tutkimus osoitti kannabiksen säännöllisillä käyttäjillä olevan alhaisempi insuliinihormonitaso paaston jälkeen. Vain kuluneen kuukauden aikana kannabista käyttäneillä säilyi tämä kannabiksen suojaava vaikutus diabetesta vastaan, mikä kertoo siitä, että vaikutus häviää ajan myötä. Jos tämä yhteys vahvistetaan muissa tutkimuksissa, se voi johtaa lääkityksen kehittämiseen kannabiksen vaikuttavasta ainesosasta THC:stä ilman sen päihdyttäviä vaikutuksia.

Britanniassa joka 20:llä eli 2,6 miljoonalla aikuisella on diabetes ja 500 000:lla se on vielä diagnosoimatta. Diabetespotilaiden määrän arvioidaan nousevan neljään miljoonaan vuoteen 2025 mennessä ja diabetesta sairastavien määrä on nousussa kaikkialla, minne länsimainen elämäntapa on levinnyt. Sairaus lisää sydänkohtauksen, munuaisten vajaatoiminnan ja lopulta kuoleman riskiä ja se on yksi suurimmista terveydenhoidon haasteista nyky-yhteiskunnissa.

Poliitikkojen täytyy poistaa laput silmiltään ja hyväksyä se tosiasia, että kannabiksella on lääkinnällisiä ominaisuuksia. Väite, että kannabis on huume vailla lääkinnällisiä ominaisuuksia, ei ole ainoastaan väärä, vaan se on julma sairaita kohtaan.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Diabetes

#48

Viesti jussip »

Ei tuokaan tutkimus nyt ihan täysin vakuuttanut. Olisi voinut vähän enemmän vielä syventyä siihen havaintoon että kannabiksen käyttäjillä on matalampi BMI/vyötärönympärys, ja miten se itsessään vaikuttaa tuloksiin (eli käytännössä suojaako kannabis diabetekselta, vai ovatko kannabiksen käyttäjät vain laihempia, mikä suojaa diabetekseltä).

Samoin oli mielenkiintoista että noissa monimuuttajamalleissa joissa ottivat huomioon erilaisia sekoittavia tekijöitä (esim. sukupuoli, sosioekonominen asema, BMI jne.) eivät ilmoittaneet että oliko tuloksissa minkäänlaisia tilastollisesti merkitseviä eroja.

Ja tosiaan lääke aikuisiän diabeteksen ehkäisyyn on ollut olemassa jo kauan. Se on ylipainon välttäminen (ja jos haluaa hifistellä, niin liikunta, tupakoimattomuus ja hyvä ruokavalio). Tuloksetkin ovat aivan erilailla kiistattomia kuin vaikka kannabiksen käytössä, muut edut ovat myös suuret, ja haittavaikutukset pienemmät.
Kuntoilija
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 74
Lauteille: Marraskuu 2012
Paikkakunta: Helsinki

#49

Viesti Kuntoilija »

Mika kirjoitti: Prosenttimääräisesti Suomi ei ole kovin kaukana perässä. Suomessa arvioidaan olevan n. 300.000 diabeetikkoa, ja määrän uskotaan kasvavan.
Todettuja on noin 200 000 ja SAMA MÄÄRÄ, jotka EIVÄT VIELÄ tiedä diabeteksestaan. Yhteensä puoli miljoonaa. Arvio 300 000 on ihan hyvä silti.

Hyviä vastauksia täällä on tullut diabetekseen + kamppailuun. Voisin lisätä, että harjoittelujen pitäjät ja paikat voisivat varata pari pötköä Siripiriä, joka on glukoosia. Se nostaa veren sokereita nopeasti hypoglykemiatilanteissa. Ne maksavat alle euron per pötkö tavarataloissa. Toinen vaara on liian korkea verensokeri, joka aiheuttaa myrkytystilan. Nämä ovat harvinaisempia.

Pitkälle mennyt diabetes voi aiheuttaa jalkojen tunnottomuutta. Haavat jalkapohjissa on huono juttu diabeetikolle. Mikään tuntemani kamppailulaji ei sinänsä aiheuta noita haavoja. Pitkälle mennyt diabetes aiheuttaa muutoksia silmänpohjiin. Niihin ei kamppailu vaikuta normaalitilanteissa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#50

Viesti Mika »

Korrelaatio on olemassa.
Havainnot viittaavat siihen, että lihapainotteinen ruokavalio voi lihavuuden välityksellä liittyä myös diabetesta lievempiin aineenvaihdunnan muutoksiin, kertoo American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#51

Viesti Mika »

Johan on. :?
Tuore ruotsalaistutkimus paljastaa, että ykköstyypin diabetekseen sairastuu kolme kertaa luultua enemmän lapsia ja nuoria. Löytö on mullistava, sillä tähän asti sairastuneiden määrän on arvioitu jopa laskeneen.

Ykköstyypin diabetestä esiiintyy väestömäärään suhteutettuna eniten Suomessa. Ruotsissa sairautta on toiseksi eniten maailmassa. Ykköstyypin diabetekseen sairastuu Ruotsissa vuosittain noin 600 15-34 -vuotiasta.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#52

Viesti Mika »

Tällainen yhteys on havaittu.
Paljon proteiinia ja etenkin eläinproteiinia syövät naiset saattavat sairastua aikuistyypin diabetekseen muita herkemmin, tuore tutkimus osoittaa.

Tutkimus julkaistiin Diabetes Care -lehdessä, ja siinä proteiinin saannin ja aikuistyypin diabeteksen yhteyksiä tutkittiin seuraamalla 28 000 aikuista keskimäärin kahdentoista vuoden ajan. Osallistujista 12 000 sairastui aikuistyypin diabetekseen.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
noppa
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 7
Lauteille: Syyskuu 2014

Diabetes

#53

Viesti noppa »

Mahtaako kukaan 1 tyypin diabetesta harrastavista olla kokeillut FreeStyle libre merkkistä sensoria harjoitusten aikana? Itselle tällainen tuli juuri ja mietin, kuinka se sensori pysyy paikallaan ja onko mitään hyviä paikkoja johon sen voisi laittaa. Ohjeistus on laittaa ojentajan seutuville (alliin), mutta aika helposti voisin kuvitella esim potkujen osuvan siihen.
saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1567
Lauteille: Maaliskuu 2005

Diabetes

#54

Viesti saarikko »

noppa kirjoitti:Mahtaako kukaan 1 tyypin diabetesta harrastavista olla kokeillut FreeStyle libre merkkistä sensoria harjoitusten aikana? Itselle tällainen tuli juuri ja mietin, kuinka se sensori pysyy paikallaan ja onko mitään hyviä paikkoja johon sen voisi laittaa. Ohjeistus on laittaa ojentajan seutuville (alliin), mutta aika helposti voisin kuvitella esim potkujen osuvan siihen.
Kuulin, että jääkiekkoilijat ovat teipanneet sen paremmin kiinni. En tiedä onko lätkän laittamisesta sisäpuolelle hyötyä, repii vaan itse sen irti.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#55

Viesti Mika »

Pitkäaikaisseurannassa on havaittu yhteys punaisen lihan ja diabeteksen välillä. Tällä lienee jo jonkinlaista tieteellistä painoarvoa.
AmericanJournal of Epidemiology -lehdessä julkaistuun tutkimukseen osallistui 63 000 Singaporessa asuvaa kiinalaista 45–74-vuotiasta miestä ja naista.

Osallistujat arvioivat ruokavaliotaan tutkimuksen alussa, minkä jälkeen heitä seurattiin 11 vuoden ajan. Seurannan aikana 5 200 osallistujalla todettiin tyypin 2 diabetes. Punaisen lihan lisäksi analyysissa selvitettiin kanan ja muun siipikarjan sekä kalan ja merenelävien mahdollisia vaikutuksia diabetesriskiin
Diabeteksen ja punaisen lihan yhteydestä lisänäyttöä
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#56

Viesti Mika »

Suomalaiset ja ruotsalaiset tutkijat ovat liki 15000 potilaan aineistosta löytäneet viitteitä siitä, että diabetestä olisikin viittä erilaista tyyppiä nykyisen kahden sijaan. Jatkotutkimuksia tämä tietenkin vaatii, mutta koska kyse on melko vakavasta sairaudesta, on hyvä jos tätä kautta hoitomenetelmiä voidaan hioa.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 24
Viestit: 93834
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Diabetes

#57

Viesti Mika »

Ainahan edellinen sukupolvi sanoo seuraavasta, että nykyinen on pullamössösukupolvi, mutta valitettavasti nykyään alkaa olla surullista näyttöä nykynuorten huolestuttavan huonosta fyysisestä suorituskyvystä ja terveydestä. Tästä saisi aika isonkin keskustelun, mutta olkoon tässä otsikon mukaisesti nyt aiheena tuore uutinen suomalaisnuorten kakkostyypin diabetestilastoista.

Kuva

https://yle.fi/a/74-20078005
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
tapsaattori
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2463
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini

Diabetes

#58

Viesti tapsaattori »

https://yle.fi/a/74-20076403?utm_source ... n=ylefiapp

Monet koululaiset eivät syö kouluruokaa.

Minulla ei ole tietoa miten tämä vaikuttaa, mutta ihan mutulla jos kouluruoka korvataan epäterveellisemmällä vaihtoehdolla niin edistäisi diabeteksen kehittymistä ja heikentäisi jaksamista ja kaikkea. Minä käyn välillä keskipäivällä kaupassa ja siellä näkee, että monet nuoret ostaa limpsan ja patongin.

Mun mielestä kouluruoka on ihan väärä paikka säästää.
saarikko
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1567
Lauteille: Maaliskuu 2005

Diabetes

#59

Viesti saarikko »

tapsaattori kirjoitti: maalis 7, 2024, 12.54 https://yle.fi/a/74-20076403?utm_source ... n=ylefiapp

Monet koululaiset eivät syö kouluruokaa.

Minulla ei ole tietoa miten tämä vaikuttaa, mutta ihan mutulla jos kouluruoka korvataan epäterveellisemmällä vaihtoehdolla niin edistäisi diabeteksen kehittymistä ja heikentäisi jaksamista ja kaikkea. Minä käyn välillä keskipäivällä kaupassa ja siellä näkee, että monet nuoret ostaa limpsan ja patongin.

Mun mielestä kouluruoka on ihan väärä paikka säästää.
Onko kouluruoka huonoa? Ei ny mennä maksalaatikkoon tai muihin. Mitä olen kuullut niin ajasta aikaan on ravitsemukseen on panostettu. Miltä maistuu, on jokaisen suusta kiinni (joskus jopa fataali sairaus, mulle kerrottu).

Hiilaripommmien ottaminen lounaan sijasta on yksi erittäin hyvä tapa hankkia loppuelämän kestävä parisuhde (DM). Siitä on jopa tieteellisiä tutkimuksia.
Atticora
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1517
Lauteille: Heinäkuu 2013

Diabetes

#60

Viesti Atticora »

Eli kasvavaa joukkoa nuoria ei kiinnosta terveys ja tehdään huonoja valintoja. Tottakai halpa, helposti saatavilla oleva, addiktoiva ja epäterveellinen einesruoka houkuttelee. Ruokatottumusten osalta poliitikot voisivat reagoida vähän terävämmin: sokeri, rasvat, alkoholi vs. terveelliset ravintoaineet. Myös niin kutsutut markkinavoimat ohjailevat ihmisten käytöstä valtavasti ja niitä ohjaavat omanlaisensa intressit.
Vanhempia voi syyllistää, mutta monet taitavat olla yhtä pihalla asioista. Pitää varmaan syyttää vähän myös vanhempien vanhempia..

Ravinto on tietysti vain yksi tekijä. Aika selvää, että kun iso joukko passivoituu ja viettää aikaa yksin neljän seinän sisällä, ei tule liikuttua. Mistään vapaista valinnoista siinä ei ole kysymys. Tämä aika on monella tapaa toivotonta ja näköalatonta verrattuna esim. omaan nuoruuteen.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 68 kurkkijaa