Korealaiset lajit (Taekwondo, Taekwon-Do, Sin Moo Hapkido, Hoi Jeon Moo Sol, Han Moo Do, Combat Hapkido, Tang Soo Do, Taekkyon, Kojida, Hankido jne.)

Kojido??

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

KariK
ilmaanpotkija
Viestit: 7
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

taekwondo toiminta Hosinsul Hakkyo ry:ssä

Viesti KariK »

Terve kaikille!

Haluaisimme omalta osaltamme selkeyttä tätä asiaa ja kertoa seurastamme.

Perustimme seuramme Hosinsul Hakkyo ry vuonna 2001 kamppailulajiseuraksi. Toiminnan pistivät käyntiin Kari Kuusniemi, taekwondo 1.dan Kukkiwon myöntäjänä Timo Räkköläinen vuonna 2001 ja Lauri Ruutu, taekwondo 1.dan Kukkiwon myöntäjänä Suomen taekwondoliitto vuonna 2003. Lisäksi mukana oli alkuvaiheessa kolmas mustavöinen, mutta hän ei ole enää aktiivisesti mukana.

Aloitimme kamppailulajien harrastamisen joskus 1980-luvun loppupuolella ja 80- ja 90-lukujen vaihteen kieppeillä. Taekwondon harjoittelun aloitimme vuonna 1992 Espoon taekwondo Ehab:ssa. Harrastamme kukki-taekwondoa ja seuramme kuuluu Independent Taekwondo Assosiationiin (ITA). Vöiden suorittaminen menee ITA:n kautta ja mustavöisillä on Kukkiwonin todistukset suoritetuista vöistä.

Myönnämme avoimesti, että olemme menneisyydessä säätäneet sitä sun tätä harjoitteluun liittyvää osittain kapinahengessä, mutta pääosin halusta saada enemmän tietoa ja kokemusta asioista. Tämän takia liityimme aikanaan ITA:an, jotteivat meidän kokeilut haittaisi oppilaitamme myöhemmin. Olemme säätämisen mukanaan tuomista virheistä ja onnistumisista oppineet paljon ja saaneet sitä kautta lisää pohjaa kukki-taekwondoharjoitusten ohjaamiselle. Näemme taekwondon harrastamisen Suomessa kehittyneen viime aikoina kovasti ja todennäköisesti liitymme Suomen taekwondoliittoon jatkossa.

Koska kaikilla saleilla on eri ihmisistä johtuen omanlainen henkensä, on meidän vaikea kuvailla harjoittelua sanojen kautta. Toivotamme teidät kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme milloin vain.

Vuonna 2005 avasimme oman salin vuokratussa tilassa Espoossa ja haimme toista lajia toimintaan mukaan, jotta voisimme varmasti maksaa oman salin ylläpidon. Juuso Häkkinen oli samaan aikaan perustanut uuden lajin ja hän lähti mukaan toimintaan. Välttääksemme ylimääräistä byrokratiaa molemmat lajit toimivat saman seuran nimissä. Näin voimavaroista saadaan käytettyä enemmän itse harrastamiseen, joka mielestämme on pääasia.

Kojidan kanssa emme ole tekemisissä kuin yhdistyksellisissä asioissa, emmekä ole oikeat henkilöt kertomaan siitä, koska emme oikeasti tiedä kojidasta ja sen harjoittelusta mitään. Haluaisimmekin todeta, että taekwondolla ei ole mitään tekemistä kojidan kanssa eikä vastaavasti kojidalla taekwondon kanssa.

Kovaa harjoitusta kaikille toivoen
Kari Kuusniemi, kukki-taekwondo ja Lauri Ruutu, kukki-taekwondo
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 90655
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yinjooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 409 kertaa
Tykätty: 145 kertaa

Viesti Mika »

Vastasi varmasti moniin kysymyksiin. On hyvä, että joku asioista perillä oleva vastailee näihin.

Tervetuloa Potkuun! :smt109
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit: 20031
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 40 kertaa
Tykätty: 48 kertaa

Viesti JanneM »

Moro KariK ja tervetuloa Potkuun.

Kiitos vastauksestasi.
Toivottavasti jatkat keskustelua kanssamme täällä Potku.netissä.

Eli homma on kuten arvelinkin. Taekwondo taekwondona ja kojia kojidana. Näitä ei pidä sekottaman sillä eri lajeista on kyse.

Vielä kun saataisiin Juuso tänne Potkuun kertomaan lajistaan, niin ei ainakaan tuli kenellekkään epäselvyyksiä lajin ja sen taustojen suhteen.
KariK: Sinun kautta viesti varmaan aikanaan menee Juusolle, jos ei muuten...?
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy