Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#136

Viesti L.K. »

Taidolla on kyllä merkitystä mutta reilu koko ja voimaero nollaa sitä aika tehokkaasti. Kun puhutaan tilanteesta jossa ei ole mitään sääntöjä jne.

Tietenkin pienempi voi olla vahvempikin, mutta painoeron merkitystä ei kannata ikinä väheksyä.
Tietty automaattisesti isompi ei ole aina vahvempi ja kovempi, mutta jos vastassa on kaveri joka osaa vähänkin tapella ja on vielä merkittävästi isompi niin pelkkä taito tai fysiikka ei vielä riitä tasaamaan puntteja. Silloin nousee minusta arvoon arvaattomaan juuri se puolustajan asenne,miten on harjoiteltu-->toimintamallit, halu/kyky satuttaa jne.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#137

Viesti Mika »

Pasuuna, oletko lukenut tämän ketjun aloitusviestin? Näkisin että tämä käsiteltävä aihe on erittäin spesifi.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
lunski
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 78
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Akaa

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#138

Viesti lunski »

Tota on itekki tullu tässä pohdiskeltua, jos joskus joutuu oikeaan väkivaltatilanteeseen josta ei ole muuta poispääsyä kuin toisen satuttaminen niin mitenhän se homma hoituu sitten siinä tilanteessa kun on normisti tämmönen aika lepposa lapanen.

Tietysti jos toinen satuttaa ensin niin on varmaan kynnys pienenee huomattavasti.

Toinen asia on se miten tulkita niitä tilanteita, onko se toinen oikeasti tulossa päälle vai uhkaileeko vain. Epäröinti kuitenkin maksaa kallista aikaa jota tilanteissa ei käsittääkseni hirveästi ole.

Tämä saattaa olla väärä ketju tämän pohdiskeluun, mutta joku kiltti mode voi siirtää oikeaan paikkaan jos niikseen tulee.
Rikkokaa paikat, lannistakaa kohde. Kovat otteet, rento meno.
obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3461
Lauteille: Maaliskuu 2009

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#139

Viesti obmijoy »

PEUKALO SILMÄSSÄ

ASENNE- elämän antama ja elämänpolun johdattama asenne. Omaksuttu asenne. jolla on päästy tilanteissa eteen päin, ja joka on johtanut siihen, että tilanteita on elämänvarrelle sattunut lisääkin. On sinusta soturi tullut se, jolle soitetaan kun halutaan kissat pois pöydältä.

Ei se oo sun vika, että jotkut ei osaa pöytäänsä pyyhkiä. Tästä huomaa kuinka monipuolinen maailmamme on:
Sinä jota rääkättiin aina, etkä koskaan päässyt normi hienojen peruskyläläisten joukkoon. Vaan liikuit laitapuolenkulkijoiden varjossa niinkuin Jeesus. Olet nyt siellä ammatissasi paimentamassa niitä niin sanotusti "parempia" ja heidän jälkeläisiään.
Ei se tee susta parempaa, mutta antaa se ainakin ylpeyden omiin aikaansaannoksiin, suojelun ja auttamisen saralla.

KUI niin ei tee susta parempaa? No ei me olla täällä toisiamme parempia MUTTA tyytyväisempiä toki voimme olla menneisyyteemme, kun vanhenemme ja opimme ymmärtämään senkin tosiasian, että ON MAHDOTONTA LEIPOA RIKOMATTA MUNIA. Ammattileipurit on aika leipääntyneitä usein tuon perus pitkon vääntämiseen. Siis rutiinia joka ei tunnu miltään.

Malliin; "hei mei voitais vaikka jutella...JOS EI niin...jokos nyt juttu maistuis, ku ehdit vähän levätäkkin". Peruspitkoa eli kuinka kiskot rauhoittumisen tielle tai vain lopetat tilanteen.

Meille jokaiselle siis on tarkoitus. Ja maailma toimii siten, että jos jossakin alkaa vääryys ja epätoivo puskeen pintaa, jossakin kohtaa valkosolut lähtevät liikenteeseen ja niitä... siis niille käy niin kuin käy. Karjaa oli hyvä esimerkki, vasta kolmas valkosolu säilyi vammoitta ja pukottaja taltutettiin.

Missähän oli siitä tilanteesta ne kaikki kaljalasikädessä seisovat WANABEE portsarit jotka usein ovat valmiita meneen kaikkiin tilanteisiin "avuksi"?? No ovathan hekin paikallaan tausta tukena eli silminnäkijöinä pikku jutuissa. Yks sellainen tais aiheuttaa huomion kaipuullaan kuoleman? Suuntasi huomiomme häneen vaikka terassilla "liekki viellä kyti".

No kun leipuri lähtee töihinsä aamu 02:00 alkaa hahmotus mitä siellä perillä tehdään ekaks.
No kun susikoira palaa päivätöistänsä klo 15-18 välillä perjantaina, alkaa hahmotus mitä "poke"ilta tarjoaa ja mieleen tulee "sielultansa mätivät" -asiakkaat ne paskimmat, sillä lauman suojelija pyrkii hahmottamaan epäkohtia, jotta voisi palvella paremmin. Palvelua tarjotaan AGRESSIIVISILLE ja rauhallisille -asiakkaille jokaiselle asiakkaan haluamalla tavalla, kumminkin siten, että oma ihmisyys säilyisi mallillaan ja uni tulisi nopeesti töitten jälkeen. Aamullahan voi olla meno kakkos työhön tai päivä lasten kanssa.

Sen pitkän automatkan aikana tapahtuu "latautumista" kuntopiiriin joka herättää kehoa toimimaan nopeasti. Musiikki auttaa paljon, aikaisemmat "tilanne muistot" enemmän. Kädet puristuu rattiin useasti kunnes saavut kotiin ja vedät kuntopiirin syöt ja nukut. Kykenet siis nostamaan agressiotasoasi 0-1000 sormennapsauksessa ja olet oppinut sen hitaasti -tilanne kerrallaan, jolloin on ollut aikaa hilata mukana myös samalla kehittyvää agressionhallintaa. Yrität olla parasta mitä rahalla saa ja useat asiakkaat ovat avokätisesti sinua kiittäneetkin. Olet saanut työ tarjouksia ja sellaisen tarjouksen ojentamasta työstähän nytkin palasi. Asiakas puhui sulle hyvän työn. Teet siis työtä jolla on tarkoitus; vai mitense mainos meni? EIHÄN IHAN ENS näkymältä uskois ku muistelet minkälaisilta räkälöiltä ne mestat näyttää.

Omastakokemuksesta voin sanoa; niissä paikoissa, joissa kaikki on ollut kimallusta inhimilliset jutut ja saamiset on ollut aika lähelle 0. Sillä ku vahti oli vaan vahti. No olen ollut vähän hienoissa mestoissa. Ei tarpeeksi pohjaa verrata.


Ammattileipurit on aika leipääntyneitä usein tuon perus pitkon vääntämiseen. Siis rutiinia joka ei tunnu miltään. Mutta ai että jos saa erikoisleivoksen, joka vaatii... juttelua ja josta saa esimerkejä tai saa sanottua jotakin joka auttaa.

esim. Aikuinen tytön tyllerö ärsyttämässä agreen miestänsä taas, jotta äijä riepoteltais ulos ja näin nainen saisi välillisesti "fyysisesti"kostettua kun itse ei pysty. Heillä oli alkoholinkäyttöön kuuluva tapa, johon kuului nalkutus kunnes toinen pahoinpitelee eli roikutaan rääsyissä kunnes pinna palaa puolisolta. No tulin pöytään ja kun ei ollut kiire kuuntelin oikeen huolella ja asiapitoisuus oli "miehen täydellistä häpäisyä", tarkoitus kai kostaa miehen kotona osoittama fyysinen epäkunnioitus naista kohtaan. Mainitsin nätisti, että nuo asiat hoidatte kotona, johon samassa sanoi pöytäseurueeseen kuulunut asiakas: Oikeesti tappakaa toisenne(matti ja maija) tuo on niin Berseestä ja rasittavaa kuunneltavaa aina ja jokapaikassa missä teihin törmää. Pitäskö meidän muiden vaihtaa kaupunkia teidän takia, poke heitä noi ulos tai mä lyön noita kumpaaki.
Itse kommentoin tuohon: "Siinäs kuulitte ei tuo enään toimi ei sua enään kukaan sääli vaikka sä hakkauttaisit ittees kuinka kannnattais varmaan tehä jotai...

He erosivat ja naisen naama on saanut värinsä takaisin. Sääli on joillekkin polttoaine. Alistaminen toisille. Nuo polttoaineet toimivat muussa kuin pitkäkestoisessa hyvään pyrkivässä tahdossa ja ne polttavat loppuun ennemmin tai myöhemmin käyttäjänsä.
Nainen oli positiivinen esimerkki hän ei ottanut tilalle uutta hakkaajaa. "Luulen niin, en tunne heitä".

LOUKATTU ja SATUTETTU
Usein loukattu ja satutettu ihmine, jolta on viety terve ylpeys omasta itsestään ja itsestä huolehtimisesta, tuntee vain vihaa katkeruutta ja kyvyttömyyttä, mikä on otollinen kohta kääntyä elämänpolulle, joka vie kadotukseen eli ihmisenä luhistumiseen ja ZOMBI:uteen. Kadotukseen mennää- siitä yli mistä aita matalin -periaatteella. Ja tuo periaatehan vie keskikaljakuppilaan ja sieltä löytyy se "mukava kaveri" ja taas on aihetta kolmiotragediaan,--vihaan, mustasukkaisuuteen, katkeruuteen jne...

Me olemme herkkiä ja meidän on hyvin hankala heikoimmillamme ymmärtää sitä tosiasiaa, että olemme juuri silloinkin niitä samoja hienoja ihmisiä. Nyt vain on se heikko hetki ja sitä ei voi ylitää oikoteitä, vaan se on tarkasteltava, mistä tämä pelkkä oire johtuu ja mihin syyhyn se johtaa. Tuossa ajatustyössä- sumentavat kemikaalit ja sinua huonosti tuntevat ihmiset, eivät ole avuksi vaan haitaksi. Pää pitää olla mitä selvin (MM) ja tuntevat lähimmäiset mukana täysillä. ML joskus ulkoruokinta on se pelastus, jotta rakas elämänkumppani herää ja ajattelee 3:mea tärkeintä. Tavat ja tottumukset ovat niin pieniä ja harmittomia, että niitä kohtaan ei osaa kukaan puolustautua, ennen kuin arki herättää ja vanttuut on hukassa.


ASIAAN
Lajina HOKUTORYU on ehkä pitkälläkaavalla se voittamattomin, mitä suomessa voi treenata.
Miksi? Vihreeseen treenattava myllytys 3 harjoittelijan porukoissa, siinä on vyötekniikan jälkeen haettava +1 ja alta sekunnin, koska hän on usein tulossa selkäsipuolelta. Tottakai tuohon täytyy lisätä paljon nyrkkeilyä ja bjj ja veitsi yms treeniä, mutta pohjana hyvä. Ei se Kokkolan mieskään muuten ylistäis HJJ. Eli kuunnelkaa niitä, joilla on ikää ja näkemystä EI minua.
Kun nuita hallitsee ja tajuaa olevansa elämänsä lähdön nurkilla tilanteessa selviääkin ehkä, jos on häikäilemätön eli on kantanut sisässään jo tärinöitä vuosien ajan ja sattuu olemaan kunnossa kohtalaisessa. Tarpeet toimia, tehdä sitä, tätä ja tuota tulevat kaupanpäälle ikävistä tilanteista
Häikäilemättömyys ryömii sisääsi kuin käärme huomaamattasi tilanteista rujoista. Rauhallisuus tekee sinusta erinlaisen siitäkään et pääse eroon.
Aivan niin kuin JOKERI "sanoi se mikä ei tapa tekee sinusta oudomman".

Terveellä pakalla varustettu kaveri muuntuu, kun elämä muokkaa ja oppii hallitsemaan ja hillitsemään saamiaan ominaisuuksia.

HJJ on pitkä tie mutta antoisa koska opastaa samalla bjj:hin, aseisiin, matsaamisen ja jne: sekä saa sinut refleksimäisesti menemään tukevaan camae asentoon, vaikka aktiiviajoistasi on jo yli 15vuotta.
Sama luotettavuuden tarjoaa asento pistoolin kanssa.

Vanhemmat soturit heille sopivampaa varmaankin tuo MJÖLNIR: edustama suunta, joka on nopeampi ja vähemmän selkää kuormittava. (paras ja nopein vois olla vanhoille bjj+defendo tai KM)

Ja HC yksilöille Combat Karate, jos jotain siitä olen ymmärtänyt täältä lukien.

Massanhan korvaa se, että suoritat läpi ton voimataulukon. Voima-arvot 95kg:sena miehenä lasket itsesi edes 75kg:sen nuoren voimiin ja yrität saada liikkuvuuden nopeuden ja voimat noihin määriin
samalla, kuin kehität ittees, jollain noilla lajeilla tai jollain jotenkin.
Lopullinen totuushan on PRACTICAL-SHOOTTING niillä tekniikoilla pärjää hyvin ja lusii pitkään. ;)


PS

Vääryys taltuu, koska ABSOLUTINEN VÄÄRYYS on se piste, jossa väärintekijä joutuu tekemään loppuratkaisunsa tajuten samalla tuhoavansa itsensäkin tai ainaki inhimillisen loppuelämän ja tässä kuolemanpelko tai tyhjyydenpelko, estää ratkaisun tekemisen. Tai aiheuttaa epäröinnin, joka on riittävä aikalisä ja tappi tapahtui...epäröitsijälle.


Onhan toki vääryyttä, jossa uskotaan olevansa hyvän puolella ja siten kyetään vetämään laukaisimesta.
Ja kuka tietää ken on oikeassa...

Tuntuu siltä kun lehtiä lukee, että saamalla paljon sitä mitä kutsutaan sanalla "maallista" saa samalla poikeuksellisen turhat ongelmat itselleen. No se on varmaan vain kulissia...
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html
https://www.youtube.com/watch?v=VJK2hIf6Ptg&t=3s
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#140

Viesti DeusVult »

Tähän tällainen "hauska" anekdootti liittyen tuohon ylempänä olevaan "heikko vs. vahva" -keskusteluun:

1400-luvulla kirjoitettu saksalainen kamppailuopas nk. Codex Wallerstein aloittaa aseetonta kamppailua käsittelevän luvun näin:
(vapaa suomennos)
Vaikka heikompi kamppailija voi tositilanteessa olla yhdenvertainen vahvemman vastustajan kanssa - mikäli hän on harjoitellut ketteryyttä, etäisyyden ymmärtämistä, kamppailutekniikoita sekä kuollettavia(=lyönti-?) tekniikoita - on ystävällismielisessä kamppailussa voimakkaammalla aina etulyöntiasema. Tästä huolimatta ritarit ja aseenkantajat ylistävät kamppailutaitoja ylitse kaiken muun.
Eli toisin sanottuna "voima se on, joka jyllää", ja niin on aina ollut, vaikkakin hyvä tekninen osaaminen voi vaikuttaa kamppailun lopputulokseen jopa radikaalilla tavalla.

minun kaksi senttiäni. :)
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Risto R
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3062
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Joensuu

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#141

Viesti Risto R »

Mainiot kaksi senttiä! Hieno lainaus.
Joensuun historiallisen miekkailun seura
"I [sword] am Royal, enforce justice, propagate goodness and destroy evil." -Fiore dei Liberi, 1409

Liity etupotkijaksi!
tekuruma
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 757
Lauteille: Huhtikuu 2007

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#142

Viesti tekuruma »

Arsonsa kirjoitti: Mä olen siis suht hentorakenteinen naisihminen, joka joutuu töissä kohtaamaan välillä väkivaltaisia miehiä (ei nyt joka päivästä, mutta sanotaanko kerran kuussa). En halua nyt kertoa mitä teen työkseni, mutta annan "apua-tiedoiksi" sen verran, että mun "asiakkailla" on jo pitkät tuomiot takana/alla (eikä mitään ongelmia lyödä naista).

Olen muutaman kerran saanut nyrkistä, ja kerran kynästä (plus päälle ties mitkä raiskaus/mummonsuolestus-uhkailut). Tykkään mun työstä valtavasti enkä aio vaihtaa alaa jos sitä joku nyt ehdottaa. Kun joudun tekemisiin väkivaltaisten miesten kanssa niin lähellä on aina myös vartijoita eli apua on saatavissa. Tilanteet kuitenkin kehittyy aika nopeasti, ja toisaalta noi "tapaukset" on jättänyt pelon siitä, että mitä jos joku kerta tapahtuu jotain oikeasti vakavaa.

Oon saanu työantajana puolesta voimankäyttökoulutusta, mutta eihän se paljo auta jos käyt kerran vuodes pari päivää seminaarissa kun en niitä pääsee oikeen harjoittelemaan. Ei siinä opi toimimaan niin nopeasti, että tuosta olisi jotain hyötyäkin. Eli tahdon löytää lajin, jota voin harrastaa vakituisemminkin.

Koska en oikeasti tunne kamppailulajeista mitään muita kuin Krav magan (ja senkin huonosti) niin kysyn teiltä. Eli mistä mä löydän sellaisen lajin, joka voi edes teoreettisesti antaa mulle mahdollisuuden puolustautua itseäni kakskertaa isompaa miestä vastaan - ilman että puolustautuessa aiheutan toiselle osapuolelle vakavia fyysisiä vaurioita? Tajuan kyllä, että ei ole olemassa lajia, jonka harjoittaminen auttais mua pärjäämään jollekin satakakskytkiloselle bodarinistille. Haluan vaan löytää lajin, joka tois mulle mielenrauhan siitä et ainakin teoriassa pystyisin puolustautumaan edes jotenkin.

Eli mitä mä alan harrastamaan?
sin moo hapkidoa :)http://www.taistelija.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Kukkokin on kananpoika"
tekuruma
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 757
Lauteille: Huhtikuu 2007

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#143

Viesti tekuruma »

Hapkido tekniikat muodostuvat monesta tunnetusta kamppailulaji tekniikoista :mm judo,kung fu,taek won do,aikido...eli paraat tekniikat kustakin lajista on otettu huomioon itsepuolustuksilisilla tarkoitus perillä..esim sormi tekniikat tarttumisesta vapautumiseen jotka eivät juurikaan vahingoita kohdetta
mutta ovat sen verran kivuliaita että isokin köriläs irroittaa otteensa.
"Kukkokin on kananpoika"
Pyjamasankari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#144

Viesti Pyjamasankari »

Sopisi varmasti moneen muuhunkin ketjuun, mutta laitetaan nyt sitten vaikka tänne tämmöistä leikkimielistä painiskelua legendaaristen herrojen toimesta.

Pahoitteluni, jos on ollut jo monesti Potkussa, mulle ihan uusi pätkä.

[youtube][/youtube]
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#145

Viesti L.K. »

Hyvin sai boudarisetä kyytiä:)
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Ivan Drago
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 117
Lauteille: Maaliskuu 2011

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#146

Viesti Ivan Drago »

Hyvin ainakin ammattimiehen käsissä tasoittui kilpaajien 60 kg:n painoero. Vastaus ketjun kysymykseen on siis "5-vuotiaana aloitettu ammattimainen paini".
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#147

Viesti Kari Aittomäki »

Salomäen lapsuudenkaverilta kuultuna, mies oli tollahetkellä ei edes krapuloissaan vaan yhävielä kännipäissänsä.
Oli kerrotusti haettu sängystä molskille..
- Onko pakko jos ei taho?

Eli suomeks, lihakasa sai jopa tasotusta.
shogun
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 227
Lauteille: Lokakuu 2010

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#148

Viesti shogun »

tekuruma kirjoitti: Hapkido tekniikat muodostuvat monesta tunnetusta kamppailulaji tekniikoista :mm judo,kung fu,taek won do,aikido...eli paraat tekniikat kustakin lajista on otettu huomioon itsepuolustuksilisilla tarkoitus perillä..esim sormi tekniikat tarttumisesta vapautumiseen jotka eivät juurikaan vahingoita kohdetta
mutta ovat sen verran kivuliaita että isokin köriläs irroittaa otteensa.
Taek won do?
Voiko täydellisyyttä olla olemassa missään muodossa?
Totta toki muunmuassa Olkiluodossa
Ei mikään oo niin viisas kuin insinööri
On täydellisiä, joka nippeli ja rööri.
Lowclass
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1417
Lauteille: Huhtikuu 2010
Etulaji: Krav maga
Sivulajit: Nyrkkeily, MMA, Kali
Takalajit: Shotokan, taido yms...

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#149

Viesti Lowclass »

Itse ehdottaisin jotakin lajia missä kunnolla manipuloidaan niveliä. Maga (ei toki heti välttämättä), jujutsu jne.... Lajitkin toki hieman ohjaajariippuvaisia vaikka vyövaatimukset samat lajeissa aina.
JayJay28
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 18
Lauteille: Heinäkuu 2012

Laji, jossa tekniikka voisi korvata massan?

#150

Viesti JayJay28 »

Riippuu, joka lajissa oikeastaan tekniikka korvaa massan. Jos tekniikkaero pysyy tietyn rajan ulkopuolella, niin voittaa helposti vaikka 180kg kaverin. Mutta kilpalajeissa ei turhaan ole painoluokkia. Joten vastaus on kaikissa ja ei missään, riippuen iten suuri tekniikkaero.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 33 kurkkijaa