Portsarit

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Aleksi T
kylkeenpotkija
Viestit: 2189
Lauteille: Kesäkuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Aleksi T »

Puhejudon expert-tason kokeet. :lol:
Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit: 3159
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 337 kertaa
Tykätty: 43 kertaa

Portsarit

Viesti Daddy »

Daddy kirjoitti:
Fubarbarian kirjoitti:
Sakuk kirjoitti: Kellään tietoa mistä tuon "Poket" kirjan vielä saisi ostettua? Nopealla googlettelulla en ainakaan nettikaupoista sitä löytänyt.
En tiedä mistä saa ostettua, mutta itse luin sen ihan kirjastosta lainaamalla.
Täytyypä marssia kirjastoon tuota etsimään!
Sieltähän se löytyi lainastosta tämä kirja. Ihan mielenkiintoista luettavaa, puolenvälin paikkeille olen jo ehtinyt.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon
Kuvake
Stick
polveenpotkija
Viestit: 127
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Stick »

Tuolta löytyy http://www.adlibris.com/fi/searchresult ... duct=False" onclick="window.open(this.href);return false; ja hintakin vain 21,90.... jos nyt joku tuota kirjaa vielä kaipailee
Kuvake
Troolari
sääreenpotkija
Viestit: 50
Lauteille: Lokakuu 2011
Paikkakunta: Trauma
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Troolari »

On muuten loistava kirja! Täynnä kaikkea mielenkiintoista, kaikenlisäksi vielä kevyttä lukemista joka sopiikin hyvin vaikka iltalukemiseksi. Kirjastosta siis itsekkin sain käsiini tämän.
sikajudoka
reiteenpotkija
Viestit: 340
Lauteille: Helmikuu 2009
Tykännyt: 20 kertaa
Tykätty: 30 kertaa

Portsarit

Viesti sikajudoka »

Tunnettu helsinkiläisportsari sai kovan tuomion stadissa. Alla Iltalehden uutinenJunnuvalmentaja käytti huumeita harjoituksissa


Portsarinakin tunnettu mies tuomittiin vankilaan törkeästä huumerikoksesta.
Matti Kurunsaari on yli kaksikymmentä vuotta ollut tuttu näky Helsingin pintapaikkojen ovilla.

Huumeista tuomittu junnuvalmentaja: "Se oli hölmöilyä"

Espoon Palloseuran juniorivalmentajana toimivan Matti Kurunsaaren katsotaan sekaantuneen yhteensä noin puolen kilon amfetamiinierän ostoon, myyntiin ja välittämiseen.

Blues EPS:n 11-vuotiaiden lätkäjunnujen fysiikkavalmennuksesta vastaava Kurunsaari kertoi poliisille, että hän käytti amfetamiinia oman kuntoharjoittelunsa yhteydessä Helsingin keskustassa sijaitsevalla kuntosalilla.

Amfetamiinin lisäksi hän käytti myös kokaiinia. Huumeiden käyttö ei kuitenkaan liittynyt juniorivalmennukseen.

Helsingin pintapaikkojen "ykkösportsareihin" lukeutuvan Matti Kurunsaaren, 44, huumerikokset ajoittuvat kesään 2009 sekä viime vuoden tammi-lokakuun väliseen jaksoon.

"Törkeä rikos"

Kurunsaari oli myynyt rikoskumppanilleen useissa erissä noin 400 grammaa amfetamiinia. Myöhemmin hän puolestaan oli ostanut tältä useilla kerroilla 30-40 grammaa samaa huumetta.

Syytteen mukaan Kurunsaari oli lisäksi talvella 2010 ollut kaverinsa kanssa useita kertoja etsimässä 300 gramman amfetamiinikätköä Helsingin Kivikosta. Miehet eivät kuitenkaan löytäneet kyseistä maastokätköä.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että vaikka myynnit ja ostot olivat tapahtuneet useissa pienemmissä erissä, kyse oli kuitenkin kokonaisuudessaan törkeän rikoksen täyttävästä määrästä erittäin vaarallista huumetta.

Syytteet maastokätkön etsinnästä oikeus kuitenkin hylkäsi, koska huumeen olemassaolosta ei koskaan saatu näyttöä.

Kiisti alussa

Käräjäoikeus tuomitsi Matti Kurunsaaren lokakuun lopulla kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen huumerikoksesta sekä törkeästä huumerikoksesta.

Hänen kaverinsa tuomittiin samasta vyyhdistä puoleksitoista vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Kolmas mies selvisi 60 tunnin yhdyskuntapalvelulla, neljäs sai sakkotuomion. Juttu on vielä auki yhden syytetyn osalta.

Tutkinnan alussa Matti Kurunsaari oli kolme viikkoa tutkintavankeudessa. Alussa hän kiisti jyrkästi osuutensa tutkittavana olevaan vyyhtiin. Kuulustelujen edetessä hän alkoi pikkuhiljaa myöntää tekojaan, joskin hän kiisti voitontavoittelun. Kyse oli hänen mukaansa aineen vaihtamisesta kavereitten kesken.

Käräjäoikeudessa Kurunsaari vastasi vapaalta. Asian käsittely jatkuu hovioikeudessa, sillä mies ilmoitti tyytymättömyytensä koko tuomioonsa.

Nopeita toimia

Espoon Palloseuran puheenjohtaja Jari Salminen lupaa, että asia käydään nopeasti läpi seuran ja joukkueen johdossa:

- Mitään tällaista ei meillä voi hyväksyä. Kukaan, joka on tuomittu tuollaisesta rikoksesta, ei voi meillä toimia.

Tuomitun valmentajan nimeä ei enää keskiviikkona löytynyt seuran verkkosivuilta.

"Stadin yön hyvä jätkä"

Törkeästä huumerikoksesta vankeustuomion saanut Matti Kurunsaari on tuttu mies Helsingin yössä liikkuville.

Yli 20 vuotta pintapaikkojen ovilla päivystänyt mies on ehtinyt uransa aikana pitää järjestystä yllä muun muassa Hesarin, Hype Clubin, Helmen, 10th Floorin, President Clubin ja Apollon jonoissa.

- Hyvä jätkä, ei mikään yrmy, mutta tarpeen tullen tiukka, Kurunsaaren tunteva bilettäjä kuvailee Iltalehdelle.

Viime vuoden maaliskuussa Kurunsaari kertoi Helsingin Sanomissa suunnitelleensa alun perin juristin uraa. Oikeustieteiden ylioppilas ajautui portsarialalle ja jäi sille "puolivahingossa".


RISTO KUNNAS
risto.kunnas@iltalehti.fi
PeterLS
nilkkaanpotkija
Viestit: 25
Lauteille: Elokuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti PeterLS »

Entiedä onko aikaisemmin linkitetty, mutta oheisessa

" onclick="window.open(this.href);return false;

On juttua kaikenlaisilta ovimiehiltä, Lenny McLean mukaanlukien.
Osia on yhteensä 5, nr.4 puuttuu ääni.

Lennyparkaakin oli peffaan ammuttu, kun edestäpäin ei uskalleta.. :?
Kuvake
Presenter
kylkeenpotkija
Viestit: 1562
Lauteille: Tammikuu 2007
Sivulajit: BJJ, itsepuolustus, voimankäyttö, lähitaistelu
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Presenter »

Kyseessä on siis Bounce: Behind the Velvet Rope -dokkari. Useammalla tavalla mielenkiintoinen dokkari, vaikka jääkin ehkä hieman liian pintapuoliseksi lopulta.
Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit: 6707
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 124 kertaa

Portsarit

Viesti luupää »

Ravintoloiden järjestyksenvalvonta tulossa luvanvaraiseksi

"Hämärät portsarifirmat halutaan kuriin. Sisäministeriön poliisiosasto valmistelee parhaillaan laajaa yksityisen turvallisuusalan lakipakettia. Ammattimainen järjestyksenvalvonta otetaan tiukempaan valvontaan rikollisten kitkemiseksi turva-alalta. "


Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Jussi Huusko »

Järjestyksenvalvonta tiukempaan valvontaan

Hämärät portsarifirmat halutaan kuriin. Sisäministeriön poliisiosasto valmistelee parhaillaan laajaa yksityisen turvallisuusalan lakipakettia. Ammattimainen järjestyksenvalvonta otetaan tiukempaan valvontaan rikollisten kitkemiseksi turva-alalta.

Yksityinen turva-ala kasvaa kohisten. Samalla tarve nykyisen sekavan lainsäädännön selkeyttämiseksi ja valvonnan lisäämiseksi on noussut ajankohtaiseksi. Sisäministeriön poliisiosastolla valmistellaan parhaillaan yksityisen turvallisuusalan lakiuudistuksen kakkosvaihetta. Ylitarkastaja Timo Kerttula paljastaa, että ravintoloiden ovimiespalvelujen ja tapahtumaturvallisuuspalvelujen luvanvaraistaminen on nyt vakavan pohdinnan alla.

- Tullaan miettimään sitä, pitäisikö ammattimaisen järjestyksenvalvonnan olla ainakin osittain luvanvaraista, koska siihen liittyy tiettyjä epäkohtia.

Pahimmillaan puhutaan rikollisten pesiytymisestä alalle.

- Luvanvaraisuuden avulla voidaan ainakin ehkäistä tätä, ylitarkastaja Timo Kerttula toteaa.

Sisäministeriö haluaa estää uudistuksella samanlaisen kehityksen kuin Ruotsissa, missä rikolliset ovat vallanneet Tukholmassa kovin ottein ravintoloiden ovimiespalvelut. Rikolliset ovat mm. polttaneet ravintoloita ja ampuneet portsareita ovien haltuunsaamiseksi.

Keskusrikospoliisi on jo varoittanut järjestäytyneen rikollisuuden soluttautumisesta ravintoloiden oville myös Suomessa. Yli 20 vuotta järjestyksenvalvontayritystä pyörittänyt Jussi Visanka sanoo, että hämäräkauppaa käydään myös Helsingin yössä.

- Kuulen asiakkailta, että erilainen tavaran "diilaaminen" on luultua yleisempää ovilla. Toivon, että uudistus poistaa alalta näitä sekalaisia yrittäjiä, Visanka sanoo.

Uudistuksen haittapuolena Visanka pitää byrokratian lisääntymistä. Kun alalta karsiutuu hämäräyrittäjiä, saattaa uudistus johtaa myös järjestyksenvalvontapalvelujen hintojen nousuun, mikä voi olla myrkkyä ravintoloille.

Vartiointiala ei saa sakotusoikeutta

Vartiointiliikkeet ovat viime vuosina ottaneet entistä näkyvämmän roolin ns. puolijulkisen tilan, kuten kauppakeskusten ja liikenneasemien, valvonnassa. Poliisin apuna toimivien järjestyksenvalvojien oikeudet ovat olleet sekavia, ja näitä aiotaan selventää. Helsingissä Tallinnanaukion ja rautatieaseman järjestyksenpitoa hoitavan Turvatiimin palvelujohtaja Petri Miettinen pitää tätä tervetulleena parannuksena niin vartijoiden kuin kansalaisten kannalta.

- Onhan jokaisen oikeusturvan kannalta ikävää, ettei edes lainsäätäjä tiedä, mitä tälläinen vartija saa tehdä ja mitä ei, ja sitten näitä asioita koeponnistetaan eri oikeusasteissa, Miettinen napauttaa.

Poliisiylijohto on toivonut vartijoille sakotusoikeutta näpistelytapauksissa, mutta tätä ei valmistella sisäministeri Päivi Räsäsen vahvan vastustuksen vuoksi. Sen sijaan yksityisen putkavartioinnin salliminen on pohdinnan alla. Juoppokuljetukset olisivat jäämässä kuitenkin poliisille, sanoo ylitarkastaja Timo Kerttula

- Kyllä se keskittyy tähän putkavartiointiin, koska kuskaaminen on vaikeampi kysymys vielä.

Turvallisuusalan koulutusvaatimuksiin ei olla toistaiseksi kajoamassa jo pelkästään ajan puutteen vuoksi. Lakiuudistuksen pitäisi olla eduskunnan suuressa salissa jo syksyllä. Ylitarkastaja Kerttula muistuttaa, että kansainvälisesti vertailtuna turva-alan työntekijöiden koulutus on hyvällä tasolla jo nykyisellään.

YLE Uutiset / Jan Fredriksson
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/02/j ... 49227.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit: 5863
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 328 kertaa
Tykätty: 187 kertaa

Portsarit

Viesti Ile »

sikajudoka kirjoitti: Tunnettu helsinkiläisportsari sai kovan tuomion stadissa. Alla Iltalehden uutinen
...Portsarinakin tunnettu mies tuomittiin vankilaan törkeästä huumerikoksesta.
Matti Kurunsaari on yli kaksikymmentä vuotta ollut tuttu näky Helsingin pintapaikkojen ovilla.
Oho, olin missannut uutisen. Harmillinen tapaus. Matti on erittäin mukava ja lämminhenkinen kaveri. Kävin aikanaan samalla salilla Pikkuroballa treenaamassa ja yössäkin tuli toki törmättyä.
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Jussi Huusko »

YLE Uutiset "Suora linja"-ohjelmassa oli tänään keskitytty pelkästään tuohon ravintoloiden järjestyksenvalvontaan.

Katseltavissa täällä:
http://areena.yle.fi/video/1329327682766" onclick="window.open(this.href);return false;

"Keskustelua" aiheesta täällä:
http://yle.fi/uutiset/puheenaiheet/2012 ... 53831.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

Viesti Ralle Ryökäle »

Johan oli "ammattitaidolla" tehty ohjelma :? Vahingossakaan ei haastateltu oviyrittäjiä, ei poliisia tai esitetty mitään konkreettista faktaa noiden juorujen tueksi. Haastatellaan joitain räkänokkia ja sitten nimetöntä "ovimiestä". No vastuu on katsojalla.
Tätä samaa uutistahan tungettiin poliisin toimesta jo viime keväänä, vailla sen suurempaa pohjaa tyyliin "on havaittu" tai "on tullut tietoon" Konkreettiset tapaukset sitten jäävätkin siihen promilleen alalla toimijoista. Mutta näillä potaskoillahan niitä lakiehdotuksia aina eteenpäin ajetaan, sama oli nähtävissä surullisen kuuluisassa HE106 aselaki-esityksessäkin.
Viranomaiset ovat mielestäni tämän asian kanssa 15-20 vuotta jäljessä. Silloin ovilla rehotti aika villi meno, mutta täytyy sanoa että silti meni ihan mallikkaasti.
Tänä päivänä ilman korttia ei tosiaankaan voi pitkälle pötkiä, ennen pitkää siellä jotakin tapahtuu ja tulee kontaktia viranomaisten kanssa.
Tällainen uutisointi on mielestäni myös todella vastuutonta. Tätä kun jatketaan tarpeeksi menettävät asiakkaat luottamuksensa ovimiehiin, jos kerran roistoiksi näin julkisesti ruvetaan leimaamaan.
Pääosin homma kuitenkin pelittää aika pirun mallikkaasti. Joka päivä ovat tuhannet kapakat auki eikä sen suurempaa uutista kuitenkaan ole kuin ehkä kerran vuodessa luettavissa ylilyönneistä tai isommista virheistä.
Totuuden mukainen uutinen kulkisi tyyliin otsikolla "Rikollisuus ja harmaa talous ravintoloissa on vähentynyt selvästi"
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit: 14778
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 207 kertaa
Tykätty: 381 kertaa

Portsarit

Viesti Kari Aittomäki »

Olipas epäinformatiivista taasen.
Eiköhän liene kyse sanahelinästä ja varsinainen motiivi verotulojen kahminnassa.

Mitäs ne krimiryhmittymät ovilta tahtois edes?
Ovirahoja? Eikös se ole silloin ihan legitiimiä yritystoimintaa?
Kyllähän tolla jonku pimeepullo- ja jopa horppakaupan fyrkat pesee, mutta varsinaisesti tuottavien alojen rahavirtoihin on ovifyrkat kylläturhan pieni pesukone.
Kuvake
Vanhakankea
kylkeenpotkija
Viestit: 3401
Lauteille: Helmikuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Portsarit

Viesti Vanhakankea »

Ainakin itselle tulee kolme-neljä kiinnostuksen kohdetta mieleen:
1) huumeiden jakelu
2) muun kaman jakelu
3) ilotyttöjen välitys
4) suojelurahat/kiristys


Nämä siis ilman reaalimaailman kosketusta ovihommiin tai rikollisuuteen.
* Entinen idealisti - nykyinen nihilisti
** Suoraan huipulle pääsee vain oikotietä
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Portsarit

Viesti Ralle Ryökäle »

Vanhakankea kirjoitti: Ainakin itselle tulee kolme-neljä kiinnostuksen kohdetta mieleen:
1) huumeiden jakelu
2) muun kaman jakelu
3) ilotyttöjen välitys
4) suojelurahat/kiristys


Nämä siis ilman reaalimaailman kosketusta ovihommiin tai rikollisuuteen.
No niinpä ;)
Jokainen voi mennä kokeilemaan miten kauan tuollainen toimii täällä.
Onhan noita pari puupäätä yrittänyt ja aika äkkiä touhut loppunu.
Kyllä ne vähän "turvallisemman" ympäristön jakeluilleen haluaa nämä ammattirikolliset, kuin ovimieheltä tilaamisen, heh!
Näitä rikollisryhmien nimiä olisi ihan kiva kuulla noin niinku poliisinkin suusta. Mutta toipa on taas sitä lehdistön korvaan supatusta "varmana" tietona sillä VIRRRANOMMMAINEN ON AINA OIKEASSA! Ja kansa uskoo...
Tiedän että esim kuulien jäseniä on ja on ollut ovilla, mutta kortilla ja ilman rikollista taustaa, siitä kun menee ne luvat.
Aika harva ravintola haluaa toisekseen ottaa riskiä menettää anniskelulupansa noin vähäpätöisen asian kanssa, varsinkin kun se ei nyky hinnoilla tuo minkäänlaista säästöä.

Seuraajat

airakti
ALehtonen
Kuvake
Aleksi T
Kuvake
AlexMachine
Kuvake
antti jokela
Ari Lahdenmäki
Kuvake
Arskanator
Kuvake
Clancy B.
Kuvake
Daddy
halmehe
Kuvake
Hukka
Iiro Kampman
Kuvake
injunjack
jjs
K Manninen
Kuvake
Kamishimo
Kari Aittomäki
Kuvake
KillerBee
KingBuzzo
Lowclass
Mika Luostarinen
MikkeM
Morninglight
mrkekkerinorsu
NAMatööri
Kuvake
NCP
obmijoy
Kuvake
Paanari
peksi
PeterLS
Kuvake
Point
ppauke
Prestamos
pukeonfloor
Rahanpesijä
Kuvake
Räikkönen
Sakuk
Kuvake
Setä
sikajudoka
Sinappi358
sonni
stemu
Kuvake
Stick
T-T
Teurassika
Thelema
xYm
yloneha
Yrittäjä
Åba