Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti.
Paras ruokaohjeesi!
Valvoja: Valvoja
Paras ruokaohjeesi!
En tiedä, kuuluisiko tämä enämpi tuonne naisten pukkariin , mutta laitanpa tänne, jos vaikka muutama miespuolinenkin kokkari innostuisi vastaamaan.
Paras ruokaohjeesi, siis - saa olla kanaa, jauhelihaa, mitä vaan! Olisi kiva kuulla vaikka joistain eksoottisemmistakin ohjeista, jos teillä niitä on ja olette kokeilleet.
Tässä törkeän hyvän kanasalaatin ohje - ja on muuten itse keksitty! Ohje on yhdelle tosi nälkäiselle tai sitten kahdelle ei niin nälkäiselle.
1 hunajamarinoitu broilerin rintaleike
useampaa erilaista salaattilajiketta, oman maun mukaan (esim. lehtisalaatti,
tammenlehväsalaatti, keräsalaatti)
muutama aurinkokuivattu tomaatti, basilikaöljyssä (esim. Royal)
pinjansiemeniä (n. 1 rkl)
1 tomaatti
Kypsennä broilerileike uunissa kypsäksi (225 C). Broilerin hieman jäähtyessä
revi tai leikkaa veitsellä salaatinlehdet sopiviksi paloiksi. Viipaloi
tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja levitä salaatinlehtien päälle. Valuta
aurinkokuivattuja tomaatteja (esim. 4 kpl riittää salaattiin) hetki, jotta
enin öljy valuu pois. Leikkaa sitten saksilla aurinkokuivatut tomaatit
pieniksi paloiksi salaatinlehtien joukkoon. Ripottele päälle pinjansiemenet
(jotka voit halutessasi myös paahtaa kuivalla pannulla) ja lorauta
aurinkokuivattujen tomaattien basilikaöljyä kastikkeeksi salaattiin. Ota
broileri uuniastiastaan ja aseta salaatin päälle.
Paras ruokaohjeesi, siis - saa olla kanaa, jauhelihaa, mitä vaan! Olisi kiva kuulla vaikka joistain eksoottisemmistakin ohjeista, jos teillä niitä on ja olette kokeilleet.
Tässä törkeän hyvän kanasalaatin ohje - ja on muuten itse keksitty! Ohje on yhdelle tosi nälkäiselle tai sitten kahdelle ei niin nälkäiselle.
1 hunajamarinoitu broilerin rintaleike
useampaa erilaista salaattilajiketta, oman maun mukaan (esim. lehtisalaatti,
tammenlehväsalaatti, keräsalaatti)
muutama aurinkokuivattu tomaatti, basilikaöljyssä (esim. Royal)
pinjansiemeniä (n. 1 rkl)
1 tomaatti
Kypsennä broilerileike uunissa kypsäksi (225 C). Broilerin hieman jäähtyessä
revi tai leikkaa veitsellä salaatinlehdet sopiviksi paloiksi. Viipaloi
tomaatti ohuiksi viipaleiksi ja levitä salaatinlehtien päälle. Valuta
aurinkokuivattuja tomaatteja (esim. 4 kpl riittää salaattiin) hetki, jotta
enin öljy valuu pois. Leikkaa sitten saksilla aurinkokuivatut tomaatit
pieniksi paloiksi salaatinlehtien joukkoon. Ripottele päälle pinjansiemenet
(jotka voit halutessasi myös paahtaa kuivalla pannulla) ja lorauta
aurinkokuivattujen tomaattien basilikaöljyä kastikkeeksi salaattiin. Ota
broileri uuniastiastaan ja aseta salaatin päälle.
- KungFuMiäs
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 5372
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Vaasa
hapanimelä kana (se jota saa aina kiinalaisista rafloista)
Kanaa suikaloituna
ananas paloja
tomaatteja
random vihanneksia mistä pitää (itse laitan aina lisäksi bambua, sipulia ja sieniä)
Ruskista kana wokkipannussa runsaassa öljyssä, lisää myös tässä vaiheessa jo possun makuista food seasoning jauhetta hieman (Ros Dee merkki on hyvää, saa aasia ruokakaupoista) ja oyster saucea reilusti (saa myös aasia ruokakaupoista)
Sitten kun vihannekset ananas ja tomaattipalat on lisätty niin tee siitä hieman kastikemaisemman lisäämällä vesi/perunajauho sekoituksen ja laita soyjaa sekaan (muista että soya on suolaista että tähän ei vältämättä tarvi lisätä suolaa enää). Sitten kun on kiehunu kunnolla niin lisää mausteet ja anna maustua jonkin aikaa.
Syö jasmin riisin kanssa. mmm-m
Kanaa suikaloituna
ananas paloja
tomaatteja
random vihanneksia mistä pitää (itse laitan aina lisäksi bambua, sipulia ja sieniä)
Ruskista kana wokkipannussa runsaassa öljyssä, lisää myös tässä vaiheessa jo possun makuista food seasoning jauhetta hieman (Ros Dee merkki on hyvää, saa aasia ruokakaupoista) ja oyster saucea reilusti (saa myös aasia ruokakaupoista)
Sitten kun vihannekset ananas ja tomaattipalat on lisätty niin tee siitä hieman kastikemaisemman lisäämällä vesi/perunajauho sekoituksen ja laita soyjaa sekaan (muista että soya on suolaista että tähän ei vältämättä tarvi lisätä suolaa enää). Sitten kun on kiehunu kunnolla niin lisää mausteet ja anna maustua jonkin aikaa.
Syö jasmin riisin kanssa. mmm-m
Viimeksi muokannut KungFuMiäs, tammi 8, 2005, 17.11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
- Zherec
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1097
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
(Pakko kai se jollakin viestillä on tämän foorumin käyttö aloittaa)
Pesto-vuohenjuusto lasagne
1 pkt Lasagnelevyjä
2-3pss Bernaisekastiketta
Pestoa
n50g vuohenjuustoa
1. Pese kädet ja varmista että tuotteet eivät ole pilaantuneita. (Jos hometta löytyy niin muista että se on vain antibioottia). Ota esille myös astia johon lasagnen haluat tehdä.
2. Valmista bernaisekastike pussien ohjeen mukaisesti ja lisää sen joukkoon 30g vuohenjuustoa.
3. Ala kasaamaan lasagnea niin että pesto ja bernaisekastike vuorottelevat kerroksittain ja niin, että ylin kerros on kastiketta.
4. Paista 175 asteisessa uunissa niin kauan että lasagnelevyt ovat kypsiä, ja kiertoilmalla jätetään se lämpö 150:een.
Pesto-vuohenjuusto lasagne
1 pkt Lasagnelevyjä
2-3pss Bernaisekastiketta
Pestoa
n50g vuohenjuustoa
1. Pese kädet ja varmista että tuotteet eivät ole pilaantuneita. (Jos hometta löytyy niin muista että se on vain antibioottia). Ota esille myös astia johon lasagnen haluat tehdä.
2. Valmista bernaisekastike pussien ohjeen mukaisesti ja lisää sen joukkoon 30g vuohenjuustoa.
3. Ala kasaamaan lasagnea niin että pesto ja bernaisekastike vuorottelevat kerroksittain ja niin, että ylin kerros on kastiketta.
4. Paista 175 asteisessa uunissa niin kauan että lasagnelevyt ovat kypsiä, ja kiertoilmalla jätetään se lämpö 150:een.
-
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 1996
- Lauteille: Joulukuu 2004
- Paikkakunta: Turku
yksinkertaista ja helppoa(ei kylläkään paras resepti):
kanan filesuikaleita, currya, banaani muusattuna, ruokakermaa, maissia mausteita.
Paista kana, lisää kerma ja maissi, lopuksi vielä banaani. voit kokeilla myös esim. ananasta.
TAI
pestokalaa. Ota kalafile, suolaa ja laita hiukan sitruunaa. Valele pestolla ja heitä uuniin. Erityisen hyvää kuhan tai ahvenen kanssa.
Tapani
kanan filesuikaleita, currya, banaani muusattuna, ruokakermaa, maissia mausteita.
Paista kana, lisää kerma ja maissi, lopuksi vielä banaani. voit kokeilla myös esim. ananasta.
TAI
pestokalaa. Ota kalafile, suolaa ja laita hiukan sitruunaa. Valele pestolla ja heitä uuniin. Erityisen hyvää kuhan tai ahvenen kanssa.
Tapani
-
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 4457
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Mushroomland
Lohta, kuhaa, kanaa tai kalkkunaa pannussa paistettuna, teriyaki-kastikkeella maustettuna keitetyn kokojyväriisin kera. Helppo ja nopea ruoka. Sekaan voi heittää myös cashew-pähkinöitä.
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...
Liity Etupotkijaksi!
Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Liity Etupotkijaksi!
Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!
Kopioin netistä tämän tänne, koska netistä sen alunperin löysin. Kokeilkaa!
Piri piri -kana
# 1 kg broilerinpaloja (4 rintaleikettä tai 6 koipipalaa)
# 3 rkl sitruunamehua
# 10 valkosipulinkynttä
# 2 rkl oliiviöljyä
# 2 tl kuivattuja chilihiutaleita
# ½ tl suolaa
Purista valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Leikkaa koipipalat kahteen osaan. Rintaleikkeestä luut poistetaan vasta kypsennyksen yhteydessä. Sivele mausteseos lihapaloihin ja aseta ne tiiviisti kulhoon. Peitä kulho kannella ja anna kanan maustua vähintään neljä tuntia, mielellään jopa vuorokauden.
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kytke päälle grillivastus. Aseta palat nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja vuoka uunin ylätasolle. Kypsennä 10-15 minuuttia.
Käännä palat, aseta vuoka uunin keskiosaan ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia. Tässä vaiheessa rintaleikkeiden luut irtoavat jo lihasta melko helposti. Sivele alapuoli välillä marinadilla.
Tarjoa kanan kanssa keitettyä riisiä sekä vihersalaattia, mustia oliiveja ja sitruunanlohkoja.
Piri piri -kana
# 1 kg broilerinpaloja (4 rintaleikettä tai 6 koipipalaa)
# 3 rkl sitruunamehua
# 10 valkosipulinkynttä
# 2 rkl oliiviöljyä
# 2 tl kuivattuja chilihiutaleita
# ½ tl suolaa
Purista valkosipulinkynnet kulhoon ja lisää sitruunamehu, öljy ja mausteet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
Leikkaa koipipalat kahteen osaan. Rintaleikkeestä luut poistetaan vasta kypsennyksen yhteydessä. Sivele mausteseos lihapaloihin ja aseta ne tiiviisti kulhoon. Peitä kulho kannella ja anna kanan maustua vähintään neljä tuntia, mielellään jopa vuorokauden.
Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kytke päälle grillivastus. Aseta palat nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja vuoka uunin ylätasolle. Kypsennä 10-15 minuuttia.
Käännä palat, aseta vuoka uunin keskiosaan ja jatka kypsennystä noin 15 minuuttia. Tässä vaiheessa rintaleikkeiden luut irtoavat jo lihasta melko helposti. Sivele alapuoli välillä marinadilla.
Tarjoa kanan kanssa keitettyä riisiä sekä vihersalaattia, mustia oliiveja ja sitruunanlohkoja.
- TimoS
- etupotkija
- Viestit tässä aiheessa: 9
- Viestit: 23344
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Hesa
- Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
- Sivulajit: Matayoshi kobudo
- Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
- Yhteystiedot:
Hmm, vieläköhän mä muistan ulkoa tämän yhden ruokareseptin, jonka aikoinaan löysin Whisky magazinesta (suositeltavaa luettavaa muuten kaikkien jalojen mallasjuomien ystäville)
Ruskista broilerinfileet paistinpannulla
Ota broilerit pois pannulta vähäksi aikaa ja laita tilalle sipulia
Kuullota sipulit ja lisää curryä maun mukaan
Laita broilerit takaisin pannulle ja lisää viskiä (mitä parempaa viskiä raaskii käyttää, sen paremman maun se antaa, esim. Bowmore antoi mielestäni mukavan maun)
Sytytä viski eli liekitä kanat ja sipulit (erittäin näyttävää muuten. Joittenkin mielestä tosin tuo liekittäminen tuhoaa aromit, joten sen voi jättää tekemättä)
Lisää kermaa. Liekit sammuvat samalla
Tarjoile esim. riisin kanssa. Alkuperäinen ohje muistaakseni kehotti tarjoilemaan perunamuusin kanssa, mutta minä teen aina riisiä.
Hyvää, näyttävää ja maistuvaa. Kannattaa kokeilla
Ruskista broilerinfileet paistinpannulla
Ota broilerit pois pannulta vähäksi aikaa ja laita tilalle sipulia
Kuullota sipulit ja lisää curryä maun mukaan
Laita broilerit takaisin pannulle ja lisää viskiä (mitä parempaa viskiä raaskii käyttää, sen paremman maun se antaa, esim. Bowmore antoi mielestäni mukavan maun)
Sytytä viski eli liekitä kanat ja sipulit (erittäin näyttävää muuten. Joittenkin mielestä tosin tuo liekittäminen tuhoaa aromit, joten sen voi jättää tekemättä)
Lisää kermaa. Liekit sammuvat samalla
Tarjoile esim. riisin kanssa. Alkuperäinen ohje muistaakseni kehotti tarjoilemaan perunamuusin kanssa, mutta minä teen aina riisiä.
Hyvää, näyttävää ja maistuvaa. Kannattaa kokeilla
Timo Saksholm
Karate wa kunshi no bugei
Karate wa kunshi no bugei
-
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 4145
- Lauteille: Helmikuu 2005
- Paikkakunta: Lohja
kana-kuskusrisotto:
raaka-aineet:
kanaa (esim. rintafileitä tai paistisuikaleita)
1 pss wokkivihanneksia
kuskusta
Kypsennä kana uunissa (rintafileet) tai pannussa (paistisuikaleet). Jos käytit rintafileitä, kuutio ja laita pannulle. Lisää wokkivihannekset ja kuumenna ohjeen mukaan. Tällä välillä kypsennä kuskus paketin ohjeen mukaan. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Ruoan valmistaminen vie noin 15 minuuttia (paistisuikaleista tai valmiiksi kypsennetyistä rintafileistä tehtynä), eli syömiseen menee enemmän aikaa kuin tekemiseen.
raaka-aineet:
kanaa (esim. rintafileitä tai paistisuikaleita)
1 pss wokkivihanneksia
kuskusta
Kypsennä kana uunissa (rintafileet) tai pannussa (paistisuikaleet). Jos käytit rintafileitä, kuutio ja laita pannulle. Lisää wokkivihannekset ja kuumenna ohjeen mukaan. Tällä välillä kypsennä kuskus paketin ohjeen mukaan. Sekoita kaikki aineet keskenään.
Ruoan valmistaminen vie noin 15 minuuttia (paistisuikaleista tai valmiiksi kypsennetyistä rintafileistä tehtynä), eli syömiseen menee enemmän aikaa kuin tekemiseen.
- keskilinja
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 2609
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
Minun lempi pirtelö:
1. Sauvasekota eka jäätelöä ja pirtelöä sen verran kun haluat pirtelöä tehdä.
2. Lisää joukkoon hunajaa parikolme ruokalusikkaa, ruokalusikallinen kaakaojauhetta, banaani viipaleina, jäämurskaa ja lopuksi ananas jugurttia jonkuverran
3. Sekota ja voila, makunautinto on taattu
1. Sauvasekota eka jäätelöä ja pirtelöä sen verran kun haluat pirtelöä tehdä.
2. Lisää joukkoon hunajaa parikolme ruokalusikkaa, ruokalusikallinen kaakaojauhetta, banaani viipaleina, jäämurskaa ja lopuksi ananas jugurttia jonkuverran
3. Sekota ja voila, makunautinto on taattu
Hernberg Jussi
Tu tö deth!!!
Tu tö deth!!!
- keskilinja
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 2609
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Tampere
- Cuculcan
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1100
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Alkupalat
Pilko se vanha venhäleipä kuutioiksi
Putsaa kasari ja laita pohjalle runsaasti oliiviöljyä.
Iske kuumaan pannuun isoksi pilkottuja valkosipulin kynsiä.
Ajatus on vain saada valkosipulin makua öljyyn. Pidä huoli ettei
ne pala,
Lyö pannuun pari ruokalusikallista pestoa
Iske leipäkuutiot pannuun ja kuullota. Mausta
Silppua tuorebasilikaa päälle.
Tämä satsi on niin voimakkaan makuinen että se kaipaa vahvan punaviinin vierelleen.
Pääruoka
Kuullota sipuli ja valkosipuli kasarissa
Lisää tomaattimurska ja pyre purkki
(tuoreet tomaatit on oikea resepti. jos teet niistä, tupla määrä ja keitä tripla aika - eli jos on päivä aikaa niin sitten näin)
Anna keittyä miedolla lämmöllä n. 1.5-2h tai kunnes kastike on homogeenista. "Sipuli sulaa kastikkeeseen"
mausta mustapippurilla ja suolalla.
Keitä vaikkapa fusillia tai lempipastaasi (al dente) ja sekoita lopuksi kastike ja fusilli yhteen.
Voila !
Pilko se vanha venhäleipä kuutioiksi
Putsaa kasari ja laita pohjalle runsaasti oliiviöljyä.
Iske kuumaan pannuun isoksi pilkottuja valkosipulin kynsiä.
Ajatus on vain saada valkosipulin makua öljyyn. Pidä huoli ettei
ne pala,
Lyö pannuun pari ruokalusikallista pestoa
Iske leipäkuutiot pannuun ja kuullota. Mausta
Silppua tuorebasilikaa päälle.
Tämä satsi on niin voimakkaan makuinen että se kaipaa vahvan punaviinin vierelleen.
Pääruoka
Kuullota sipuli ja valkosipuli kasarissa
Lisää tomaattimurska ja pyre purkki
(tuoreet tomaatit on oikea resepti. jos teet niistä, tupla määrä ja keitä tripla aika - eli jos on päivä aikaa niin sitten näin)
Anna keittyä miedolla lämmöllä n. 1.5-2h tai kunnes kastike on homogeenista. "Sipuli sulaa kastikkeeseen"
mausta mustapippurilla ja suolalla.
Keitä vaikkapa fusillia tai lempipastaasi (al dente) ja sekoita lopuksi kastike ja fusilli yhteen.
Voila !
)) << >> ((
- Cuculcan
- kylkeenpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 2
- Viestit: 1100
- Lauteille: Tammikuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Tee vaikutus puolisoon kalaruualla
Osta kokonainen kala (pitää olla ainakin nahka tallella). Nieriä on todella hyvä tähän reseptiin, mutta mikä tahansa kala käy.
Osta tuplamäärä karkeaa merisuolaa. Yksi sitruuna ja hyvä valkkari.
Kilonen nieriä tarvii sellaiset kaksi kiloa suolaa.
Pese kala
Laita vuokaan suolapeti, ja aseta kala makaamaan siihen päälle.
Hautaa kala suolaan. Ideana on että kala on kokonaan joka puolelta
hyvän suolakerroksen peittämä. Älä laita suolaa kalan sisälle.
Uuniin 225c koosta riippuen (1 kg ~ 25 min).
Suola kovettuu kalan ympärille muodostaen suojaavan kuoren. Kala käytännössä muhii omissa mehuissaan, eikä mitään mausteita tarvita.
Keitä riisit tai tee raikas salaatti. Muista että ideana on syödä hyvän makuista kalaa, joten lautasella ei sovi olla mitään kovin voimakkaan makuista.
Ota kala uunista ja riko suola "sarkofagi" esim lusikalla. Ota kala varovasti pois suolasta toiseen astiaan. Suolat voit heittää roskiin.
Voit tehdä valkkarista kastikkeen kalalle tai juoda sinällään
Osta kokonainen kala (pitää olla ainakin nahka tallella). Nieriä on todella hyvä tähän reseptiin, mutta mikä tahansa kala käy.
Osta tuplamäärä karkeaa merisuolaa. Yksi sitruuna ja hyvä valkkari.
Kilonen nieriä tarvii sellaiset kaksi kiloa suolaa.
Pese kala
Laita vuokaan suolapeti, ja aseta kala makaamaan siihen päälle.
Hautaa kala suolaan. Ideana on että kala on kokonaan joka puolelta
hyvän suolakerroksen peittämä. Älä laita suolaa kalan sisälle.
Uuniin 225c koosta riippuen (1 kg ~ 25 min).
Suola kovettuu kalan ympärille muodostaen suojaavan kuoren. Kala käytännössä muhii omissa mehuissaan, eikä mitään mausteita tarvita.
Keitä riisit tai tee raikas salaatti. Muista että ideana on syödä hyvän makuista kalaa, joten lautasella ei sovi olla mitään kovin voimakkaan makuista.
Ota kala uunista ja riko suola "sarkofagi" esim lusikalla. Ota kala varovasti pois suolasta toiseen astiaan. Suolat voit heittää roskiin.
Voit tehdä valkkarista kastikkeen kalalle tai juoda sinällään
)) << >> ((
-
- päähänpotkija
- Viestit tässä aiheessa: 1
- Viestit: 6065
- Lauteille: Toukokuu 2005
- Paikkakunta: Helsinki
Valkosipuliperunat
8 keskikokoista perunaa
3 tai 4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
Kuori perunat ja viipaloi. Pane voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunaviipalekerros ja murskatun valkosipulin kerros. Laita jokaisen kerroksen päälle vähän öljyä ja suolaa, niin että ne levittyvät tasaisesti.
Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteessa noin tunti.
Mehujäät
Tämä "ohje" on itse keksimäni... joten taso voi olla mitä vain. Laita mehua tai limsaa lasiin tai kertakäyttömukiin ja lasit pakastimeen. "Mehujään" sisään voi jäädyttää marjoja tai hedelmänpaloja. Jos ei halua sokeria niin voi aina käyttää sokeritonta mehua tai light limsaa.
8 keskikokoista perunaa
3 tai 4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tl suolaa
Kuori perunat ja viipaloi. Pane voideltuun uunivuokaan vuorotellen perunaviipalekerros ja murskatun valkosipulin kerros. Laita jokaisen kerroksen päälle vähän öljyä ja suolaa, niin että ne levittyvät tasaisesti.
Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteessa noin tunti.
Mehujäät
Tämä "ohje" on itse keksimäni... joten taso voi olla mitä vain. Laita mehua tai limsaa lasiin tai kertakäyttömukiin ja lasit pakastimeen. "Mehujään" sisään voi jäädyttää marjoja tai hedelmänpaloja. Jos ei halua sokeria niin voi aina käyttää sokeritonta mehua tai light limsaa.
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Lauteilla
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 85 kurkkijaa