Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Premier

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#91

Viesti premier »

Cuculcan kirjoitti: Sait mut niihin naposteluporkkanoihin koukkuun :badgrin:

Riittti että kerran maistoin kun tarjosit, ja nyt tykitän niitä jo ränniin.
:lol: Ne on ihqui :smt038

Arvaa vaan mikä kriisi ja vierotusoireet mulla on nyt, kun en oo löytäny niitä tällä viikolla kaupoista ollenkaan :shock: :shock: :x
premier
fatman
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 4042
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Karkkila

#92

Viesti fatman »

premier kirjoitti: tylppä kipu selkärangan vasemmalla puolella pakaralihaksen ja pitkän selkälihaksen välimaastossa. Kipeytyy aina säännöllisesti pari kertaa vuodessa.
Tapanani on näitä iskiasvaivoja bongailla muiden viesteistä. :oops: Mutta suosittelen kyllä fysiatrilla käyntiä.
In my heart, in my mind, in my soul
lalalaalaa lalalaalaa lalalaa
tabitha
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 6065
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#93

Viesti tabitha »

Hyvää syntymäpäivää (siis eiks se ollut tänään?)
Eerik Norvio
Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. -Friedrich Nietzsche
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#94

Viesti premier »

Juu olihan se :) Kiitos kiitos :)

Tiistai

Olen pitänyt tässä nyt parisen viikkoa (?) joulutaukoa, kun on ollu kaikenlaista pikku kremppaa. Tuo aikaisemmin mainitsemani selkävaiva, joka on sitemmin siirtynyt lantion puolelle ja vasemman keskisormen nivel on myös huonossa kunnossa.

Tänään kävin kuitenkin treeneissä, kun alkaa pää hajoilemaan himassa istuskelemiseen. Ei ole tällainen sopivaa urheilijan luonnolle. Ei ole saanut oikein nukuttuakaan :( Kai se on paras, jos vaan treenailee sen verran kun pystyy ja yksinkertaisesti vaan ei tee niitä juttuja, mitkä sattuu. Tuo sormi on kyllä sellanen, että se täytyy immobilisoida täysin ja välttää sen kolahtelua kaikin mahdollisin keinoin. Ei tuo tule muuten ikinä kuntoon. Tarkoittaa siis sitä, että monet harjoitukset on jätettävä väliin ja tehtävä sillä aikaa vaikkapa tao luuta.

Tämän päivän treeneissä olin alkuun mukana normaalisti ji ben gongissa. Zhan zhuangin jätin väliin tuon selkä/lonkka homman takia. Ji ben gongissa piti hieman himmailla, kun vasemman puolen alaselkä, lonkka & pakara tuntui olevan jumissa. Varsinaista kipua ei kuitenkaan tuntunut.

Ji ben gongin jälkeen tein hieman tao luuta. Lan jietä, fan cheetä, cuo gangia, beng buuta ja hieman shi ba shouta (en muistanut enää :shock: ) Kaikki tuntui tasasen kököltä enkä sitten viitsinyt väkisin vääntää. Tämän jälkeen häröilin ympäriinsä tehden satunaisesti erilaisia kombinaatioita ja pätkiä liikesarjoista ja miettien erinäisiä taktisia kuvioita. Näytti sivustakatsojan silmin varmasti hieman oudolta :) Treeniteho oli siis melkolailla olematon.

Muu porukka teki lopussa vielä hieman bu faata yksittäin niin siihen tulin sitten vielä mukaan. Loppuajan sitten vaan katselin kun muut teki ja venyttelin hieman.


Päivän ravinto

Aamupalalla 2 palaa ruisleipää. Päällä margariini ja juusto. Juomana mustaherukkamehu.

Lounaalla kiinalaista. Kanaa, kasviksia ja riisiä. 2/3 annoksesta (erittäin iso sellainen) lounaalla ja loput söin ennen treeneihin lähtöä. Päivän aikana tuli juotua ehkä 3 mukillista light kokista.

Treenien jälkeen juustoinen kasviskeitto (mikroruoka), n. 7 lihapullaa mausteena sinappi ja ketsuppi, kokojyväpaahtosämpylä, 3 fazerminttiä, 3 "vihreää" kuulaa ja lasillinen gefilusmehua.

EDIT: Niinjoo. Ja onhan tässä sitten vielä puskemassa taas jälleen joku flunssapöpö. Kovasti väittää, että olis kurkku tulossa kipeeks. Itse olen eri mieltä :x
premier
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#95

Viesti premier »

Perjantai

Normi treenit kampin liikuntasalilla. Paikalla oli 3 henkeä, joista yksikään ei ollut täysikuntoinen :D Sen lisäksi oli vielä kaksi henkeä vilttiketjussa :D Eilisessä potkun oluttapaamisessa olleet ymmärtää miksen ollut aivan treenikunnossa tänään :lol:

Corlione ehdotti, että tehtäisiin ji ben gong ja zhan zhuang, jonka jälkeen tehtäisiin loppuaika tao luuta omaan tahtiin. En itse innostunut zhan zhuang ajatuksesta, joten sekin sitten lopulta tiputettiin päivän ohjelmasta. Päädyimme siis tekemään ainoastaan ji ben gongin, jonka jälkeen tehtiin omaan tahtiin tao luuta. Taisin tehdä kertaalleen kaikki muistamani liikesarjat, mutta se riitti sitten tältä päivältä. Loppuun epämääräistä häröilyä ja satunaista venyttelyä. Kaikenkaikkiaan taisimme treenata noin tunnin verran :lol:

Ei se nyt taas niin vahvasti mennyt...


Päivän ravinto

Aamupalaksi iso lautasellinen makaronilaatikkoa ja gefilusmehua. Päivän mittaan paljon nestettä, vitaminoitua mehua, tupla-patukka, 3/4 purkki pringlesejä.

Treenien jälkeen McFeast ateria mäkkärissä lisukesalaatilla ja light kokiksella. 3 tuoppia olutta ja 1 tuoppi siideriä.

Kotiin päästyä 3 palaa pizzaa, lasillinen mehua ja muutama fazerin sininen suklaakarkki.


Yöuni

Kotiuduin aika myöhään eilen, joten pääsin hieman ennen kuutta nukkumaan. Heräsin joskus klo 11 jonka jälkeen en saanut enää unta, kun oli sen verran huono olo. Eli noin 5-6 tuntia tuli nukuttua. Poikkeustilanne, joten tätä on turha sen enempää analysoida :)
premier
Kuvake
Naked
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2185
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Yhteystiedot:

#96

Viesti Naked »

premier kirjoitti: Kotiuduin aika myöhään eilen, joten pääsin hieman ennen kuutta nukkumaan. Heräsin joskus klo 11 jonka jälkeen en saanut enää unta, kun oli sen verran huono olo. Eli noin 5-6 tuntia tuli nukuttua.
Nilkki! Minä sentään olin töissä jo ennen yhtätoista.
Nuutti Kotivuori

"Karvainen ja helppo"
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#97

Viesti premier »

Lauantai

Tultiin viettämään uutta vuotta Tampereen mantisten kanssa. :partyman: Aamupäivällä käytiin nääshallilla treenailemassa. Alkuun otettiin ji ben gong ja zhan zhuang. Muut jatkoivat normaalisti treenejä, mutta itse lopetin tähän, kun täytyy pyrkiä rauhoittamaan tuo sormi, jotta se paranisi joskus. Tein loppuajan hieman liikesarjoja. Puolitehoilla kuitenkin mentiin, kun aamulla oli herätys seitsemältä ja eilen meni aika myöhään ja siten jäi yöunet vähiin.

Liikesarjoissa treenasin cuo gangia, fan cheetä, lan jietä ja beng buuta.


Päivän ravinto

Aamupalaksi 2 palaa pizzaa ja lasillinen gefilusmehua. Lounaaksi 3/4 pannupizzaa Tampereen Napolissa. Juomana 0,5l olutta. Nyt on uuden vuoden juhlinta jo alkanut. Parempi olla listaamatta loppuillan syömisiä ja juomisia ;) :lol:


Yöunet

2:30-7:00. Väsytti ihan helkkaristi aamulla. Mutta tämä oli poikkeustilanne, kuten eilenkin :D


Naked.

:lol: ootsää kyllä kova jätkä :bow:
premier
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#98

Viesti premier »

Tiistai

Normitreenit kisiksellä 19-21. Tulin paikalle hieman myöhässä, joten lämmittelyt jäi vähiin. Lähdin siis melkolailla kylmiltään ji ben gongiin. Tämän jälkeen tehtiin zhan zhuang. Sen jälkeen muut alkoivat tekemään paritekniikkaa, mutta itse siirryin sivuun tekemään liikesarjoja sormeni takia. Tein kertaalleen lan jien, mutta loppuajan hioin fan cheetä. Otin pätkiä ja jauhoin niitä. Kovin suurella intensiteetillä en kuitenkaan tehnyt. Kokeilin myös erilaisia potkukombinaatioita ja mietin tapoja käyttää potkuja siltana shuei faahan. Ihan mielenkiintoista ajatusleikkiä.

Ji ben gong meni yllättävän hyvin kylmiltäänkin. Ei mitään ihmeempää ongelmaa saada monoa nousemaan, mikä oli positiivista. Zhan zhuang tuntui kulkevan kohtuullisesti pitkästä aikaa. Pääsin hieman jopa fiilistelemään asennoilla. Oma veikkaus on, että kyseessä oli onnistunut tankkaus (iso kebab annos riisillä lounaaksi). Kyllä sillä ravinnolla on vaan uskomaton merkitys treenin kannalta. Harmi vaan, ettei joka päivä oikein pysty kebabia syömään. Jotain muuta pitäisi kehittää :) Liikesarjat kulki ihan kohtuullisesti.

Fan cheen ajatus alkaa pikkuhiljaa avautumaan. Jotain hyötyä siis on ollut siitä liikesarjatreeniä häiritsevästä pohdiskelusta ja siihen liittyvästä häröilystä :lol: Mielestäni on välttämätöntä välillä pysähtyä miettimään liikesarjan liikkeitä oikein kunnolla, vaikka moni tästä onkin eri mieltä. Oikean voiman tuoton ja liikeradan löytäminen ilman opetusta ei onnistu vain päättömästi tekemällä liikesarjaa. Sitä täytyy pysähtyä miettimään :) Mutta toki liikesarjan hillitön treenaus ja toisto on oleellista, jos aikoo liikkeet tosissaan oppia ja vieläpä menestyä liikesarjakilpailussa.


Päivän ravinto

Aamupalalla kaksi täysjyväleipäviipaletta, päällä margariinia ja kurkkua. Juomaksi lasillinen vissyä.

Lounaalla iso kebab riisillä ja salaatilla. Juomana 0,4l pepsi max. Päivän mittaan välipaloina karjalanpiirakka, pari naposteluporkkanaa, hedelmäviinikumikarkkeja, apteekin salmiakkia, pala suklaata, 2,5 kuppia light kokista.

Treenien jälkeen 6 lihapullaa, 4 nappia, 1,5 desin verran kevytperunasalaattia ja kaksi viipaletta täysjyväleipää. Mausteena sinappi ja ketsuppi. Juomana gefilusmehu.


Yöunet

n.7 tuntia. Aamulla pikku väsy. Piti herätä aamulla aikasin, kun piti mennä lääkäriin.

Tein lääkärin kanssa ikäänkuin tilinpäätöksen ja kävin läpi kaikki viime vuoden aikana ja tällä hetkellä vaivaavat asiat. Tekee ihan hyvää joskus purkaa kaikki itseään vaivaavat isot ja pienet asiat. Poistaa paljon painolastia elämästä. Ja onhan se muutenkin suositeltavaa, kun oma terveys on kyseessä. Pelottavaahan se on, kun saattaa kuulla, että ittessä on jotain vikaa, mutta kai se kuuluu osana elämään. Ja viat on yleensä helpompi korjata, kun niiden olemassaolo tiedostetaan :)
premier
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#99

Viesti Mika »

premier kirjoitti: Ji ben gong meni yllättävän hyvin kylmiltäänkin. Ei mitään ihmeempää ongelmaa saada monoa nousemaan, mikä oli positiivista.
[smilie=krohom.gif]
Muistanpa vain eräänkin keskustelun muutaman kuukauden takaa, jossa joku ihmetteli varsin epäilevään sävyyn, miten muka Ji Ben Gongeja voi tehdä kylmiltään...:-"
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#100

Viesti premier »

Mika kirjoitti: [smilie=krohom.gif]
Muistanpa vain eräänkin keskustelun muutaman kuukauden takaa, jossa joku ihmetteli varsin epäilevään sävyyn, miten muka Ji Ben Gongeja voi tehdä kylmiltään...:-"
:D

Niinno. Noh, niinno. Ihan umpinyypälle en suosittelis edelleenkään :)
premier
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#101

Viesti premier »

Ja edelleen pysyn kannassani, että ji ben gong ei ole alkulämmittelyä, vaikka voissa paistais :)
premier
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#102

Viesti Mika »

premier kirjoitti:
Mika kirjoitti: [smilie=krohom.gif]
Muistanpa vain eräänkin keskustelun muutaman kuukauden takaa, jossa joku ihmetteli varsin epäilevään sävyyn, miten muka Ji Ben Gongeja voi tehdä kylmiltään...:-"
:D

Niinno. Noh, niinno. Ihan umpinyypälle en suosittelis edelleenkään :)
Ettei vain olisi unohtunut jotakin siitä keskustelusta? :D

Siinä keskustelussa mainittiin että Ji Ben Gongien tekeminen kylmiltään on mahdollista vain ja ainostaan, jos niitä on tehnyt jonkin aikaa JA jos harjoittelee säännöllisesti. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
KungFuMiäs
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 5373
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Vaasa

#103

Viesti KungFuMiäs »

Harmi vaan, ettei joka päivä oikein pysty kebabia syömään.
Kyllä voi!!: http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?t=2917" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuvake
premier
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 77
Viestit: 750
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#104

Viesti premier »

Hehe. No, okei. Pystyy syömään, mutta ei se terveellistä ole :) Pitäisi löytää suunnilleen sama proteiini/hiilarisuhde vähärasvaisena. Ja tuskin noita kaloreita olisi ainakaan tänään tarvittu ihan noin paljoa.

Kohta alkaa onneksi koulu, jossa saa ihan oikeaa ja hyvää ruokaa. Sillä paranee ruokavalio jo huomattavasti. Riittää, että saa sieltä sen yhden hyvän ruoka-annoksen päivässä. Kotona voi siten pöpeltää noita mikroruokia. Sen olen huomannut, että jos lounaaksi vetää mikroruoan, ei jaksa varmasti treeneissä. Ei ainakaan ilman välipalaa. Siksi olen aika usein joutunut käymään ennen treenejä mäkkärin kautta :oops:

EDIT:

Toteutin muuten tänään lääkärikäynnillä aika hyvin uudenvuoden lupaukseni numero 6. http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?p=61037#61037" onclick="window.open(this.href);return false;

:D/ Siitä se lähtee! :D
premier
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 18973
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#105

Viesti Andy »

Oletko kuullut sellaisesta ateriasta kuin päivällinen? Se syödään tuossa kolmen ja viiden välillä iltapäivällä. Treenaavalle ihmiselle tämä on käytännössä päivän tärkein ateria, koska se tulee ennen iltatreenejä. Päivällisessä pitäisi olla reilusti hitaita hiilihydraatteja ja se tulisi nauttia vähintään 2 tuntia, mieluummin 3 tuntia ennen treenejä.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 73 kurkkijaa