Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Senshidosta

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Tyttö
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 7295
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)

Senshidosta

#466

Viesti Tyttö »

Ôari kirjoitti:
YJT kirjoitti: Nähdäkseni eräs perustavanlaatuisista harjoituksista on seuraavanlainen:
- hyökkääjä ja puolustaja seisovat vastakkain (tai jossain muussa lähtöasetelmassa, esim. hyökkääjä hyökkää takaa tai puolustaja istuu, tms).
- hyökkääjä hyökkää jollakin etukäteen määrittelemättömällä tavalla täydellä nopeudella, ja puolustaja reagoi hyökkäykseen refleksinomaisesti, etukäteen määrittelemättömällä tavalla
- tilanne jäädytetään välittömästi tähän siten, että liike pysähtyy mutta liikkeen suunta säilyy
- puolustaja tarkastelee tilannetta ja päättää oman vastahyökkäyksensä em. periaatteiden mukaisesti (eli pyrkii hyökkäämään lähimmällä aseellaan lähimpään kohteeseen, käyttämään ei-sähköttävää liikettä, jne). *
- puolustaja kysyy, onko hyökkääjä valmis, ja sen jälkeen puolustaja tekee oman vastahyökkäyksensä, johon hyökkääjä reagoi kuten reagoi
- tilanne jäädytetään uudestaan
- puolustaja tutkii taas tilannetta ja päättää seuraavan vastahyökkäyksensä
- tilanne jatkuu, kunnes se päättyy (esim. hyökkääjä on saatu maahan ja puolustaja pääsee pakenemaan)
- harjoitus otetaan uusiksi joko samasta tai erilaisesta alkuasetelmasta
- taitojen kartuessa tilanteen jäädyttämisaikaa voidaan lyhentää (tai se lyhenee itsestään, kun harjoittelijat oppivat näkemään lukemaan tilannetta ja päättämään vastahyökkäyksensä nopeammin)
Kuulostaa mielenkiintoiselta tavalta, joskin vaikealta (tuo hommaan stoppaaminen ja jatkomahdollisuuksien tutkiminen). Aloitetaanko sitten uudestaan alusta kun eka vastahyökkäys on valittu? Jos ei, niin se "kesken kaiken alusta aloittaminen" kuulostaa taasen hankalalta - tilanne kun ei ole sama, eli enää ei olla oikeasti siinä reagoidussa tilassa, vaan ollaan tavallaan luotu alku sarjataitoon....

Hahmotan varmaan jotain taas päin... noh, Oulu, Rojola ja "Redman suit up!" :)
Vielä täsmennyksen vuoksi haluaisin tietää, onko lajissa ns. oikeita suorituksia (=työkaluja) eri hyökkäyksiin vai onko jokainen tapa, jolla ensimmäinen hyökkäys tavalla tai toisella torjutaan "oikea tapa".
Krav Maga 1998 > ja Judo 2006 >
KMG Instructor: Self Defence, Kids & Teens, Combat & Fighting, VIP, Women
Ammattivalmentaja
Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaaja
Kahvakuulaohjaaja
Kuvake
joksanen
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3170
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Turku

Senshidosta

#467

Viesti joksanen »

YJT kirjoitti: Nähdäkseni eräs perustavanlaatuisista harjoituksista on seuraavanlainen:
- hyökkääjä ja puolustaja seisovat vastakkain (tai jossain muussa lähtöasetelmassa, esim. hyökkääjä hyökkää takaa tai puolustaja istuu, tms).
- hyökkääjä hyökkää jollakin etukäteen määrittelemättömällä tavalla täydellä nopeudella, ja puolustaja reagoi hyökkäykseen refleksinomaisesti, etukäteen määrittelemättömällä tavalla
- tilanne jäädytetään välittömästi tähän siten, että liike pysähtyy mutta liikkeen suunta säilyy
jne
Kuulostaa ihan renzoku-kumitelta. Escriman puolella tätä on tehty jollain lock'n hold -nimityksellä. Riippuu sitten ihan treenaajasta (eli opettajasta) miten tämä käytännössä tapahtuu. Valitettavan usein tästä tulee pelkkää tanhua. Yks-kaks-kaa, kaks-kaks-kaa, treenataaks täs pashaakaa?

Tää on kuitenkin hyvä välivaihe soljuvampaan flowhin mentäessä, kun eri liikkeet ja mahdollisuudet ei oo ihan vielä selkäytimessä. Gapit pienenee koko ajan, kuten YJT sanoikin. Oon tehnyt wingissä itsekin.
Kuvake
Clancy B.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 3386
Lauteille: Kesäkuu 2009

Senshidosta

#468

Viesti Clancy B. »

S_L kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti:
S_L kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti: enpä ole koskaan nähnyt mitään hurjempaa....voi jukujen juku.
Hiekkalaatikkotappelua oppii hiekkalaatikolla.
Clancy B. kirjoitti: ihan hauskaa amariikkafilmiä kokemattomille. kyseinen Rich on niin tohkeissaan kun osaa tollasia hurrjia salaisuuksia kamppailusta

opetetaanko tässä "isää panemaan" nykysuuntauksen mukaan?
Selvitätkö vielä, onko tämä nyt sinusta liian hurjaa vai ei tarpeeksi hurjaa vai haluatko vaan tuoda ilmi negatiivisuuttasi lajia kohtaan etkä keksi mitään muutakaan kommentoitavaa?
ei lajia kohtaan negatiivisuutta, vaan hiukan rotia tuohon hypetykseen. Kun en ainakaan ole nähnyt senshidossa mitään mitä en olisi itse vuosien saatossa treenannut ja nähnyt treenattavan. Ameriikka hype tökkii.
Varmasti hyvää treeniä muuten suosisi sitä kerrottavan tohkeissaan kuin oisi ruudin keksinyt uudestaan.
OK. Helposti tulee vaan tuollaisista huuteluista aika nilkkimäisen kuva, varsinkin, kun en ole huomannut kenenkään keskustelijan tässä sortuvan minkäänlaiseen ylihypetykseen.
Clancy B. kirjoitti: Mutta toisaalta ei taidakaan olla juttu niinkään avarakatseisille vaan muulle kohderyhmälle.
Juuri tälläisille heitoille olisi kiva saada edes joku peruste
videot ovat varsinkin sitä ylihypetystä, ja etkö sinä lue tai sisäistä viestejä tarkoin, juurihan tuossa perustelen miksi suunnattu aloitteleville mitä ilmeisimmin, sillä kokeneelle kamppailu - ja itsepuolustustaidon harrastajalle ei senshido näkemäni perusteella "avaa taivasta" mitenkään. Samoja asioita on treenattu ennenkin, mutta ei ehkä yhtä tohkeissaan esitelty niitä netissä ja tehty videoita. Tämä on tämän hetkinen tilanne että nykypäivän viestintävälineet mahdollistaa monenlaista, hyvää ja vähemmän hyvää. Olen sitä mieltä että jos nuo senshidon teemat ja ideologiat ovat tuiki tuntemattomia (terminologiaan puuttumatta), on kyseessä kokematon henkilö taistelutekniikan ja taktiikan saralla. Ehkä tuo "avarakatseinen"-sana oli väärin minulta valittu mutta pointti kävi toivottavasti selväksi.

Kannattaa lukea juuri ilmestynyt Jalamon ja Talosen kirjoittama Renkaita vedessä, kirja luotaa hyvin nykyistä ja mennyttä. Kirjassahan näytti olevan VKA kin antanut arvokkaita kommentteja ja lisäyksiä joihinkin osioihin.
Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys; look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death.

Sun Tzu
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 129
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Senshidosta

#469

Viesti L.K. »

Ymmärsinkö oikein että tuossa YJT:n kuvaamassa harjoitteessa puolustaja siis onnistuu aina ekan torjunnan jälkeen aloittamaan vastatoimintansa?
Eikö tämä ole vähän outoa jos se hyökkääjän hyökkäys kilpistyy aina täysin ekaan blokkiin,vielä jos kyse on ns. flinch responsesta jolloin se torjunta ei edes välttämättä ole vahvin mahdollinen?

Ja Jorgelle sen verta että kuten Dimitrin "ärsyttävyydestä" jo joku mukin mainitsi,on siitä puhuttu useasti.Varmasti vastaavia tapauksia on paljonkin mutta harvempi on videoilla esiintynyt Dimitrin tavoin.Edelleen kukaan ei ymmärtääkseni ole kyseenalaistanut miehen taitoja..?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 3400
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Senshidosta

#470

Viesti Jasse »

Pakko myöntää että itseänikin kyllä jollain tavalla ärsyttää Richin oleminen näin vaan videoita katsellessa. En epäile etteikö olis hyvä opettaja ja jopa hauskaa seuraa livenä. Selvästi asialleen omistautunut kuitenkin.

Minusta näissä seuraavissa klipeissä näkyy vähän tuota pysäyttämistä ja viiden periaatteen mukaisen toiminnan funtsimista:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Myös VKAn maassakamppailu DVDllä "betonitatami" (vai oliko se asfaltti..) esitellään tätä metodia. Liikaa aivojumppaa minulle. #-o
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Senshidosta

#471

Viesti YJT »

Ôari kirjoitti: Aloitetaanko sitten uudestaan alusta kun eka vastahyökkäys on valittu?
Ei, vaan homma jatkuu aina eteenpäin kunnes tilanne on saatu jollakin tavalla päätökseen. Sen jälkeen aloitetaan alusta, ja tilanne kehittyy jälleen omanlaisekseen. Eli ideana ei ole kokeilla jokaista mahdollisuutta, vaan ainoastaan etsiä jokaisessa tilanteessa useita mahdollisuuksia ja valita niistä yksi. Mutta ei kai mikään estä treenaamasta niinkin, että kokeillaan jokainen mahdollisuus ja palataan taas takaisin.
Tyttö kirjoitti: Vielä täsmennyksen vuoksi haluaisin tietää, onko lajissa ns. oikeita suorituksia (=työkaluja) eri hyökkäyksiin vai onko jokainen tapa, jolla ensimmäinen hyökkäys tavalla tai toisella torjutaan "oikea tapa".
Jokainen tilanne on uniikki, eikä voi ajatella että jokaiseen tilanteeseen olisi etukäteen valittu yksi optimaalinen tapa. Periaatteessa "oikea tapa" on se, jolla keho reagoi vaistomaisesti* hyökkäykseen (koska se on refleksinomainen, se on nopein), ja tilanteen eteneminen määrittelee mitkä tavat jatkaa tilannetta ovat parhaita tai ylipäätään mahdollisia siitä tilanteesta.

*okei, selän kääntäminen ja kilpikonnaan vetäytyminen ei ehkä ole oikea tapa vaikka saattaa tullakin luontaisesti
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Kuvake
Tyttö
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 7295
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)

Senshidosta

#472

Viesti Tyttö »

YJT kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Vielä täsmennyksen vuoksi haluaisin tietää, onko lajissa ns. oikeita suorituksia (=työkaluja) eri hyökkäyksiin vai onko jokainen tapa, jolla ensimmäinen hyökkäys tavalla tai toisella torjutaan "oikea tapa".
Jokainen tilanne on uniikki, eikä voi ajatella että jokaiseen tilanteeseen olisi etukäteen valittu yksi optimaalinen tapa. Periaatteessa "oikea tapa" on se, jolla keho reagoi vaistomaisesti* hyökkäykseen (koska se on refleksinomainen, se on nopein), ja tilanteen eteneminen määrittelee mitkä tavat jatkaa tilannetta ovat parhaita tai ylipäätään mahdollisia siitä tilanteesta.

*okei, selän kääntäminen ja kilpikonnaan vetäytyminen ei ehkä ole oikea tapa vaikka saattaa tullakin luontaisesti
Ei varmasti olekaan yhtä oikeaa tapaa reagoida, mutta millä henkilö opetetaan reagoimaan "jollain lailla oikein"? Jos se oma reaktio ei olekaan tilanteeseen optimaalinen (vaikka se kilppari). Mietin, miten tilanteesta on tarkoitus selvitä, jos ei opeteta keinoja. Onko tarkoitus opetella yrityksen ja erehdyksen kautta?
Krav Maga 1998 > ja Judo 2006 >
KMG Instructor: Self Defence, Kids & Teens, Combat & Fighting, VIP, Women
Ammattivalmentaja
Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaaja
Kahvakuulaohjaaja
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Senshidosta

#473

Viesti YJT »

L.K. kirjoitti: Ymmärsinkö oikein että tuossa YJT:n kuvaamassa harjoitteessa puolustaja siis onnistuu aina ekan torjunnan jälkeen aloittamaan vastatoimintansa?
Asiaa paremmin tuntevat voivat paikkailla jälkikäteen:

Tämä kuvailemani oli erään Senshido-harjoituksen perusmuoto. Mikään ei estä muokkaamasta harjoitusta vaikkapa siten, että hyökkääjä hyökkää kunnes kokee että puolustajan vastahyökkäys oli sellainen, että siitä toipuminen kestää niin kauan että puolustajalle tulee paikka hyökätä. Tai voihan olla, että tuollainen versio tulee heti tämän perusversion jälkeen. Muutenkin tuossa(kin) harjoituksessa ideana on nimenomaan reagoida toisen vastahyökkäyksiin eikä toimia etukäteen päätetyllä tavalla. Senshidossahan on valtava määrä eriaisia harjoitteita, ja ne ovat luonteeltaan enemmän tai vähemmän eläviä.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
S_L
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 659
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Tampere

Senshidosta

#474

Viesti S_L »

Clancy B. kirjoitti: videot ovat varsinkin sitä ylihypetystä, ja etkö sinä lue tai sisäistä viestejä tarkoin, juurihan tuossa perustelen miksi suunnattu aloitteleville mitä ilmeisimmin, sillä kokeneelle kamppailu - ja itsepuolustustaidon harrastajalle ei senshido näkemäni perusteella "avaa taivasta" mitenkään. Samoja asioita on treenattu ennenkin, mutta ei ehkä yhtä tohkeissaan esitelty niitä netissä ja tehty videoita. Tämä on tämän hetkinen tilanne että nykypäivän viestintävälineet mahdollistaa monenlaista, hyvää ja vähemmän hyvää. Olen sitä mieltä että jos nuo senshidon teemat ja ideologiat ovat tuiki tuntemattomia (terminologiaan puuttumatta), on kyseessä kokematon henkilö taistelutekniikan ja taktiikan saralla. Ehkä tuo "avarakatseinen"-sana oli väärin minulta valittu mutta pointti kävi toivottavasti selväksi.
Clancy B. Kolme pointtia, jotka kirjoittelussasi minua ihmetyttää:

Tänne keskustelupalstalle on linkitetty varmasti satoja eri videoita erilaisista kamppailulajeista. Ja aikamonen näistä mainonnassa on käytetty paljon enemmän ylisanoja kun Senshidon. Miksi kommentoit juuri tätä näin myrkyllisesti etkä esim. "maailman tehokkaimman kamppailulajin", Thaiboxingin videoita? Ja miksi ylipäätään kaikkien senshidovideoiden pitäisi olla "taivaan aukaisevia"?

Minäpä katsoin oikein uudelleen ne neljä videota, joita olit kommentoinut enkä havainnut niillä juurikaan sitä hypettämistä mistä valitat.

Jos oikein ymmärsin, sinusta senshido on jos ei nyt aivan alkeisluokan kamaa, niin ei ainakaan mitään uutta kamppailulajimaailmassa. Missä sinä olet näitä juttuja treenaillut? Itse olen kaikenmoisiin lajeihin tutustunut Suomessa ja ulkomailla ja kyllä minä ainakin olen ihan uutta oppinut senshido-treeneissä?
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Senshidosta

#475

Viesti AriJ »

YJT kirjoitti:
Ôari kirjoitti: Aloitetaanko sitten uudestaan alusta kun eka vastahyökkäys on valittu?
Ei, vaan homma jatkuu aina eteenpäin kunnes tilanne on saatu jollakin tavalla päätökseen. Sen jälkeen aloitetaan alusta, ja tilanne kehittyy jälleen omanlaisekseen. Eli ideana ei ole kokeilla jokaista mahdollisuutta, vaan ainoastaan etsiä jokaisessa tilanteessa useita mahdollisuuksia ja valita niistä yksi.
"Yritys ja erehdys" tulee tuosta mieleen, eli iteroidaan sitä kullekin toimivaa tapaa... mutta tämä yhä kuulostaa minusta henkilökohtaisen sarjataidon (vaimikäsenytoli) luomiselta.

Vai missä vaiheessa opetetaan ne työkalut joita tuohon reagoinnin jatkoksi sitten laitetaan hyökkääjän päänvaivaksi?

Tavallaanhan tämä on sama kuin perinteisissä lajeissa - on tämä tapa toimia, koulitaan sut siihen. Eli Senshidossa vastaavasti - etsitään sulle ominainen tapa toimia... Tämähän tekee opettamisesta hyvinkin hankilökohtaisen sillä jokainenhan oppii eri tavalla, ja jos vielä eri asioita. Me likes that way.

Metsään pahastikin?
______________________
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Senshidosta

#476

Viesti YJT »

Tyttö kirjoitti: Ei varmasti olekaan yhtä oikeaa tapaa reagoida, mutta millä henkilö opetetaan reagoimaan "jollain lailla oikein"? Jos se oma reaktio ei olekaan tilanteeseen optimaalinen (vaikka se kilppari). Mietin, miten tilanteesta on tarkoitus selvitä, jos ei opeteta keinoja. Onko tarkoitus opetella yrityksen ja erehdyksen kautta?
Senshido-ohjaajat olisivat parempia henkilöitä vastaamaan tähän, mutta käsittääkseni Senshidossa treenataan myös niitä työkaluja, ja toisaalta rohkaistaan harjoittelijoita hakemaan työkaluja myös muista lajeista. Varmaan taito kasvaa ihan samalla tavalla kuin kamppailulajeissa sparratessa.

En osaa sanoa, kuinka paljon ohjaajat korjaavat huonoja ratkaisumalleja. Varmaan se selän kääntäminen ym. karsitaan sparraamisella tms. keinoilla. Joka tapauksessa pitäisin selvänä, että tuhoisat toimintamallit (esim. se selän kääntäminen) karsitaan pois, mutta se optimaalinen (tai sanotaan vaikka ko. henkilölle luontainen ~ optimaalinen) tapa löytyy ainakin jossakin määrin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Koska olen treenannut Senshidoa lähinnä seminaareissa, niissä treenaamisen painopiste on luonnollisesti ollut "Senshidon-omaisessa treenaamisessa", eikä näitä työkalujen perustreenaamista ole ollut. Näin ollen en ole paras henkilö kertomaan, miten Senshidoa treenataan "oikeasti".
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
Kuvake
Tyttö
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 7295
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)

Senshidosta

#477

Viesti Tyttö »

YJT kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Ei varmasti olekaan yhtä oikeaa tapaa reagoida, mutta millä henkilö opetetaan reagoimaan "jollain lailla oikein"? Jos se oma reaktio ei olekaan tilanteeseen optimaalinen (vaikka se kilppari). Mietin, miten tilanteesta on tarkoitus selvitä, jos ei opeteta keinoja. Onko tarkoitus opetella yrityksen ja erehdyksen kautta?
Senshido-ohjaajat olisivat parempia henkilöitä vastaamaan tähän, mutta käsittääkseni Senshidossa treenataan myös niitä työkaluja, ja toisaalta rohkaistaan harjoittelijoita hakemaan työkaluja myös muista lajeista. Varmaan taito kasvaa ihan samalla tavalla kuin kamppailulajeissa sparratessa.

En osaa sanoa, kuinka paljon ohjaajat korjaavat huonoja ratkaisumalleja. Varmaan se selän kääntäminen ym. karsitaan sparraamisella tms. keinoilla. Joka tapauksessa pitäisin selvänä, että tuhoisat toimintamallit (esim. se selän kääntäminen) karsitaan pois, mutta se optimaalinen (tai sanotaan vaikka ko. henkilölle luontainen ~ optimaalinen) tapa löytyy ainakin jossakin määrin yrityksen ja erehdyksen kautta.

Koska olen treenannut Senshidoa lähinnä seminaareissa, niissä treenaamisen painopiste on luonnollisesti ollut "Senshidon-omaisessa treenaamisessa", eikä näitä työkalujen perustreenaamista ole ollut. Näin ollen en ole paras henkilö kertomaan, miten Senshidoa treenataan "oikeasti".
Kuulostaa siltä, että parhaan hyödyn Senshidon harjoittelusta saisi henkilö, jolla on työkaluja jo ennestään.

Olisi kiva kuulla lisää, miten Senshido-ohjaajat opettavat työkalujen perustreenaamista, "oikeita" toimintamalleja ja korjaavat mahdollisia reagointivirheitä.
Krav Maga 1998 > ja Judo 2006 >
KMG Instructor: Self Defence, Kids & Teens, Combat & Fighting, VIP, Women
Ammattivalmentaja
Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaaja
Kahvakuulaohjaaja
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Senshidosta

#478

Viesti AriJ »

Tyttö kirjoitti: Olisi kiva kuulla lisää, miten Senshido-ohjaajat opettavat työkalujen perustreenaamista, "oikeita" toimintamalleja ja korjaavat mahdollisia reagointivirheitä.
Voiko väärin reagoida?

Sehän on juuri sitä luonnollista toimintaa kullekin, ja itse näkisin ennemminkin asian niin että miten saada se reagointinsa haltuun, eli "fight or flight" valinta jatkolle. Kilppari kai on periaatteessa flight, mutta saman reaktion josta siihen etenee voinee kääntää myös fightiksi.

Ainakin että ei siihen kilppariin jää kuin pakenevaksi hetkeksi, ja sitten tullaankin ottamaan omansa takaisin (jotenkin näin olen ymmärtänyt esim. Defendon kanssa mentävän).

Jos korjataan reagointivirheitä niin silloin minusta mennään siihen aiemmin mainitsemaani tyylisuunnanmukaiseen toimintamalliin kontra henkilökohtainen.

Taas metsässä? :)
______________________
Kuvake
tomato can
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 354
Lauteille: Lokakuu 2006

Senshidosta

#479

Viesti tomato can »

Minuakin rupesi aihe ja nuo videot kiinnostamaan ja pakko tarttua väitteeseen jota kukaan ei ole tainnut vielä kommentoida.
Tuomo kirjoitti: Ei Senshidoon oteta vaikutteita BJJ:stä tai vaparista. Toki lajien treenaamiseen kannustetaan (Onhan Rich mm. BJJ black belt :) ).
Siis jos RIch tarkoittaa Richard Dimitriä niin ainakin tämän haastattelun mukaan kyse ei ole BJJ:stä.
[MD] Certified as what exactly? Instructor in Brazilian Jiu-Jitsu?

[RD] No, not Brazilian Jiu Jitsu, I was certified in 'Grappling Arts Academy' as a black belt and instructor which at the time was a grappling system based on BJJ.

The founder was a Canadian Jiu Jitsu Gold Medallist and I trained with him privately for a few years acquiring my black belt. I was training with him to enhance my ground game because at the time (1994) all I had as a grappling base was Greco-Roman wrestling.
http://www.martialdirect.com/profiles/dimitri_pg2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tässä seminaarivideolla joku jamppa yrittää lukottaa Dimitriä samalla kun Dimitri repii häntä naamasta (vai miten tuo shredding pitäisi suomentaa?). Ymmärrän, että tarkoitus oli varmaan mattopainin "voittamisen" sijaan demota nimenomaan shreddingin tehokkuutta maassa taistellessa, mutta silti kummastuttaa tuo tyyli millä hän sitä tekee. Joko Dimitri ei osaa juurikaan perusjuttuja matossa kuten positiot tai sitten hän shreddaillessaan ei koe tarpeelliseksi keskittyä niihin. Vai oliko tässä nyt tarkoitus juuri näyttää kuinka mattopainia treenaamatonkin henkilö voi pärjätä grapplerille pelkästään shreddauksella?

[youtube][/youtube]

Okei, en ehkä edes ymmärrä mitä siinä yritettiin tehdä, mutta ei vakuuta. Mestarilta meni toinen olkapää sököksi heitosta joka olisi siellä reality based lasinsiru-/miina-/laavakentillä tehnyt vielä paljon pahempaa jälkeää. 10 sekuntia kun olisi painia jatkettu niin paksu poika olisi vääntänyt siihen terveeseen olkapäähänkin americanan.
Toki "oikeassa" tilanteessa Rich olisi voinut tökkiä silmiin jne., mutta silti... olen ihmeissäni.
Kuvake
Tyttö
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 7295
Lauteille: Huhtikuu 2007
Paikkakunta: Kirkkonummi
Etulaji: Krav Maga
Sivulajit: Judo
Takalajit: Defendo, Karate (shorinji-ryu)

Senshidosta

#480

Viesti Tyttö »

Ôari kirjoitti:
Tyttö kirjoitti: Olisi kiva kuulla lisää, miten Senshido-ohjaajat opettavat työkalujen perustreenaamista, "oikeita" toimintamalleja ja korjaavat mahdollisia reagointivirheitä.
Voiko väärin reagoida?

Sehän on juuri sitä luonnollista toimintaa kullekin, ja itse näkisin ennemminkin asian niin että miten saada se reagointinsa haltuun, eli "fight or flight" valinta jatkolle. Kilppari kai on periaatteessa flight, mutta saman reaktion josta siihen etenee voinee kääntää myös fightiksi.

Ainakin että ei siihen kilppariin jää kuin pakenevaksi hetkeksi, ja sitten tullaankin ottamaan omansa takaisin (jotenkin näin olen ymmärtänyt esim. Defendon kanssa mentävän).

Jos korjataan reagointivirheitä niin silloin minusta mennään siihen aiemmin mainitsemaani tyylisuunnanmukaiseen toimintamalliin kontra henkilökohtainen.

Taas metsässä? :)
Ymmärrän pointtisi.

Jos reaktio jokaiseen hyökkäykseen on kuitenkin esim. selän kääntäminen tai kilppariin meno, niin kyllä mielestäni voisi puhua siitä, että reagoi tilanteessa "väärin" tai ei ainakaan optimaalisesti. Vaikka se olisi kuinkakin luonnollista reagoivalle henkilölle. Mielestäni on ihan fiksua jalostaa reagointia käytännöllisempään ja tehokkaampaan suuntaan.

Sen takia kysyinkin, että onko Senshidossa ensimmäisiä torjuntoja/reaktioita/työkaluja, jotka ovat enemmän oikein kuin toiset. Ja miten harjoittelijaa opetetaan/ohjataan haluttuun suuntaan.
Krav Maga 1998 > ja Judo 2006 >
KMG Instructor: Self Defence, Kids & Teens, Combat & Fighting, VIP, Women
Ammattivalmentaja
Method Putkisto ja MP Pilates -ohjaaja
Kahvakuulaohjaaja
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 22 kurkkijaa