Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Senshidosta

Nykyaikaiset itsepuolustuslajit eli Defendo, ICS, Krav Maga, MilFight, PDFS, Senshido jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 236
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Senshidosta

#451

Viesti Rojola »

Mika kirjoitti: OK, viimeksi kun kautta rantain sanoin tämän saman, VKA otti ja lähti.
Mielenkiintoista, pitääkin kysyä tästä.
Dimitri on varmasti hyvin monien ihmisten mielestä tällä hetkellä kamppailulajeja opettavista se ärsyttävin. Edelleenkään se ei vaikuta hänen varsinaisiin taitoihinsa, mutta toisaalta, taitoja ne ovat pedagogiset ja markkoinointitekniset taidotkin.
Jostain syystä hänen olemuksensa ei juurikaan ärsytä minua. Markkinoinnista Tuomo vastasikin jo.
Olen siis sitä mieltä, että suomalaisten Senshido-opettajien tulisi irtisanoitua tuosta tyylistä, jota Dimitri viljelee
Umm... Voitko täsmentää? En oikein ymmärrä mitä ajat takaa. Miten tämä irtisanoutuminen käytännössä tehtäisiin? Kirjoittamalla Potkuun joku yhteinen "irtisanoudumme" kirjoitus? Jokainen opettaa omalla tyylillään ja jos siitä ei harjoittelijana pidä, voi äänestää jaloillaan, kuten kaikissa muissakin lajeissa.
Ja kun Tuomo ja Rojola (no, Rojola on aika viileä kaveri kyllä) luette tätä, älkää vastatko heti vaan miettikää asiaa. Sen tiedän faktaksi, että edustan aika suurta osaa kamppailijoista mielipiteeni kanssa.
Itselläni ei ole sen kummempia tunnesiteitä Senshidoon, joten en nyt ole oikein varma mitä minun tässä pitäisi erityisesti miettiä...
Laji on hyvä, aivan selvästi. Sitä kannattaa vaalia, mutta sitä kannattaa vaalia maassa maan tavalla.
Mikähän se maan tapa on? Onko joku poikennut tästä linjasta radikaalisti? Missä näin on tapahtunut? Olen ollut sekä VKA:n, että Richin opissa (Tuomon vetämissä reeneissä en ole toistaiseksi vierailut) ja molemmilla on omanlaisensa tyyli vetää harjoituksia. Mielestäni VKA ei vedä samalla tavalla harjoituksia kuin Rich.
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
Pirunnyrkki
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 510
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Senshidosta

#452

Viesti Pirunnyrkki »

Kun tuolla treenatessa koetan sitä treenikaveria mahdollisuuksien mukaan pieksää, niin ei se kovin helppoa ole. Johtuu siitä, että omat "työkalut" ovat tavallisen tallaajan pää, kädet ja jalat. Ei näillä mitään tuomipäivän tuhomässyjä jaella. Ja kun kohde puolustautuu oman parhaan kykynsä mukaan, niin hyökkäysten teho on vielä pienempi.
Välillä tulee (siis juuri nyt) mieleen, että saisinkohan tiputettua yhdellä lyönnillä kaveria, vaikkei hän suojautuisi mitenkään. Minut on kyllä kerran lyöty polvilleni treeneissä. Ja sormet taittuivat kerran, kun tarttuivat blokatessa jotenkin vastustajan hihaan. Tuli varmaan kolmen viikon tauko treenissä. Varmaan joku on joskus gi:hinkin sotkeutunut ja ollut samanmittaisia aikoja pois treeneistä. Enkä ole muistanut joka kerran ottaa edes alasuojia mukaan treeneihin ja pois olen päässyt omin jaloin.
Kyljessä on tällä hetkellä ainakin puolenkymmentä treenipuukon jälkeä viime maanantailta, käsivarressa "puolustautumisvammoja" samasta puukkohipasta ja toinen käsi on täynnä sormenjälkiä, kun hyökätessäni puukon kanssa kaveri otti kontrollin jollain hevosenpuraisutarrautumisella hauiksesta.
Hyvät oli treenit, kiitoksia vaan Rojolalle ja sille toiselle (kyllä minä nimen muistan, en vaan viitsi mainita).
Tuomo

War does not determine who is right- only who is left.
Pirunnyrkki
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 510
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Senshidosta

#453

Viesti Pirunnyrkki »

Tuli vielä mieleen, että jos henkilön X persoona ja tyyli ei miellytä, voiko hän silti tehdä jotain oikein? Näin yleisellä tasolla.
Dimitrin vetämissä treeneissä en ole itse päässyt käymään, mutta ehkä tulevaisuudessa. Videoissa on hieman ylidramaattista otetta, joka ei oikein minuun vetoa. Kyllä niistä silti on jotain ehkä irti saanut. VKA:n tyyli opettaa on kyllä ollut (minulle) erittäin toimiva ja selkeä.
Tuomo

War does not determine who is right- only who is left.
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 129
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Senshidosta

#454

Viesti L.K. »

Kukaanhan ei ole minusta väheksynyt Dimitrin taitoja, eniten on keskusteltu hänen tavastaan esittää asioita ja muutenkin "esiintymisestään".

Värikkäitä persooniakin tarvitaan ja en itsekään ole mikään robottimaisen opettamisen fani, mutta äärilaidat on aina äärilaitoja.Toki en ole ko. henkilöä livenä nähnyt ja voi olla että videoklipit luovat vääränlaisen vaikutelman ihmisille.
Jos näin on niin voisihan siihen silti yrittää vaikuttaakin jos haluaa?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Tuomo
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 100
Viestit: 300
Lauteille: Toukokuu 2007
Paikkakunta: Terrestrial North Pole

Senshidosta

#455

Viesti Tuomo »

L.K. kirjoitti: Itse en oikein purematta niele sitä että ammattiopettaja ei pyrkisi edes jonkun verran myös oikeasti tekemään rahaa touhullaan, koska onhan ammattiopettajan tie aika pitkä ja kivinen eikä hommia välttämättä ole vuosikymmeniksi eteenpäin. Minusta on vain järkevää silloin ns. takoa kun rauta on kuumaa kunhan homma ei mene rahastukseksi ja/tai bullshidon myymiseksi.

Jokaisella on oma tapansa, myös Richillä. Senshidossa ei voi ostaa tietään sisään, eikä siinä järjestetä varsinaisia ohjaajakursseja.

Rich haluaa tuntea jokaisen ohjaajan henkilökohtaisesti. Hänelle on tärkeää, että ohjaajat tekevät hommaa sydämellään, ammattitaitoisesti ja oikeista tarkoitusperistä. Hänelle olisi mahdoton tilanne se, että kaupungilla tulisi joku vastaan ja esittäytyisi ohjaajana ja Rich tuskin tuntisi kaveria.

Minusta tämä on hieno tapa, vaikkei varmasti se rahakkain. Senshido ohjaajakaarti on muutoinkin hienoja ihmisiä. Hienosti yhteen hitsautunut porukka. Jokainen antaisi vaikka viimeisen paitansa päältään minulle, jos sen tarvitsisin olematta koskaan mitään vailla takaisin. Ihailtavan nöyrää ja mukavaa porukkaa.
-Jos smurffia kuristaa, niin minkä väriseksi se muuttuu-
Pirunnyrkki
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 510
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Tampere

Senshidosta

#456

Viesti Pirunnyrkki »

Olisi ehkä sittenkin pitänyt poistaa se ensimmäinen lause edellisestä kommentistani...

Suomi taitaa olla aika pieni (mutta fanaattinen...;)) markkina-alue. Ehkä tuollainen kouhkaaminen myy jossain muualla paremmin. Tai sitten se pitää todistaa livenä, että se puree paremmin.


(OT. Huomasin että onpa tässä ollut jostain syystä kiire joulusta saakka.Pöytälaatikossa on ollut tuo Defendo Alliancen dvd-paketti, enkä ole ehtinyt katsomaan. Korjataanpa tilanne samantien.)
Tuomo

War does not determine who is right- only who is left.
Kuvake
Rawson
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 680
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Senshidosta

#457

Viesti Rawson »

L.K. kirjoitti:
Rojola kirjoitti: Ihan mielenkiinnosta kyselisin, että olitko harjoitellut kamppailulajeja aiemmin tätä tapausta ja kuinka pitkään?
Mihin tällä muuten pyrit? Kun tässä ketjussahan on selvästi tuotu esiin se kuinka jo aloittelijan kanssa voi senshidossa treenata niin "että hyökätään täysillä".
L.K. tuossa tiivisti omatkin ajatukseni hyvin. Oman kokemukseni perusteella en suosittele Sensidoa aloittelijalle. Olisi hyvä olla kokemusta kovan kontaktin kamppailusta.

Senshidossa on hyviä juttuja. Pidän itse noista viidestä periaatteesta ja fencestä. Olenkin niitä ip-tilanteessa joutunut soveltamaan ja selviytynyt ilman naarmuakaan. Kamppailutaidot olen kyllä hankkinut aivan toisenlaisella treenauksella.

Richin tapa esittää asiat ja kyvyttömyys ottaa vastaan kritiikkiä (tämä kuva minulle tuli hänen omaa foorumia lukiessa) kertoo tietynlaisesta persoonallisuudeta.
Purple belt papa power
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Senshidosta

#458

Viesti AriJ »

Tuomo kirjoitti: Senshidon viiisi fyysisen vastahyökkäyksen perusperiaatetta (ei tärkeysjärjestyksessä):

1. Liikkeen taloudellisuus
2. Ei sähköttävä liike
3. Lähin ase lähimpään kohteeseen
4. Pääkohteet silmät ja kurkku
5. Tuntoaistin käyttäminen
Kiinnostaa kyllä, että miten tuota sitten opetetaan, jotta se ei ole mitenkään sarja tapahtumia. Pitääkin kysyä Rojolalta demoa Oulussa ensi kuussa (jos ollaan molemmat matolla samaan aikaan).
MUOKKAUS: Hei, ja oululaisillahan on se Redmansuit!!!!!!
MUOKKAUS: Poistettu tuplaviesti, editopitu kijroituvihreitä.
______________________
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 45
Viestit: 93835
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Senshidosta

#459

Viesti Mika »

Rojola, oikeastaan tuo, että pilkoit lyhyen viestini viiteen osaan, kertoo enemmän kuin tarpeeksi...

Se on hyvä, ettei Dimitri ärsytä teitä. Monia muita hän ärsyttää. Jatkakaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 4145
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja

Senshidosta

#460

Viesti YJT »

Ôari kirjoitti:
Tuomo kirjoitti: Senshidon viiisi fyysisen vastahyökkäyksen perusperiaatetta (ei tärkeysjärjestyksessä):

1. Liikkeen taloudellisuus
2. Ei sähköttävä liike
3. Lähin ase lähimpään kohteeseen
4. Pääkohteet silmät ja kurkku
5. Tuntoaistin käyttäminen
Kiinnostaa kyllä, että miten tuota sitten opetetaan, jotta se ei ole mitenkään sarja tapahtumia. Pitääkin kysyä Rojolalta demoa Oulussa ensi kuussa (jos ollaan molemmat matolla samaan aikaan).
En ole mikään Senshido-opettaja enkä edes treenaa systeemiä säännöllisesti. Olen kuitenkin ollut useamman eri opettajan koulutuksessa useammassa eri seminaarissa, joten ehkä osaan vastata oman käsitykseni mukaisesti.

Nähdäkseni eräs perustavanlaatuisista harjoituksista on seuraavanlainen:
- hyökkääjä ja puolustaja seisovat vastakkain (tai jossain muussa lähtöasetelmassa, esim. hyökkääjä hyökkää takaa tai puolustaja istuu, tms).
- hyökkääjä hyökkää jollakin etukäteen määrittelemättömällä tavalla täydellä nopeudella, ja puolustaja reagoi hyökkäykseen refleksinomaisesti, etukäteen määrittelemättömällä tavalla
- tilanne jäädytetään välittömästi tähän siten, että liike pysähtyy mutta liikkeen suunta säilyy
- puolustaja tarkastelee tilannetta ja päättää oman vastahyökkäyksensä em. periaatteiden mukaisesti (eli pyrkii hyökkäämään lähimmällä aseellaan lähimpään kohteeseen, käyttämään ei-sähköttävää liikettä, jne). *
- puolustaja kysyy, onko hyökkääjä valmis, ja sen jälkeen puolustaja tekee oman vastahyökkäyksensä, johon hyökkääjä reagoi kuten reagoi
- tilanne jäädytetään uudestaan
- puolustaja tutkii taas tilannetta ja päättää seuraavan vastahyökkäyksensä
- tilanne jatkuu, kunnes se päättyy (esim. hyökkääjä on saatu maahan ja puolustaja pääsee pakenemaan)
- harjoitus otetaan uusiksi joko samasta tai erilaisesta alkuasetelmasta
- taitojen kartuessa tilanteen jäädyttämisaikaa voidaan lyhentää (tai se lyhenee itsestään, kun harjoittelijat oppivat näkemään lukemaan tilannetta ja päättämään vastahyökkäyksensä nopeammin)

*Vaikka silmät ja kurkku ovatkin pääköhteita, niihin ei pyritä välttämättä heti, vaan sitten kuin tilaisuus tulee. Senshidossa kuitenkin idea on tehdä sarja nopeita ja jatkuvia vastahyökkäyksiä sen mukaan, miten paikkoja syntyy. Tavoitteena ei ole saada mitään tyrmäyslyöntejä, vaan saada aikaan reaktio, joka mahdollistaa uuden hyökkäyksen tekemisen. Eli rikotaan hyökkääjän OODA-silmukka ja pyritään rikkomaan sitä koko ajan lisää.

Noin. Toivottavasti tämä selvensi, eikä toisaalta selittänyt väärin systeemiä jossa en ole mikään asiantuntija.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään yrityksen, yhteisön, organisaation tai viranomaistahon kannaksi)
S_L
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 659
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Tampere

Senshidosta

#461

Viesti S_L »

L.K. kirjoitti: Kun olet BJJ-treenissä saanut käden jujia varten sopivasti, oletkos siis rysäyttänyt sen kerralla tappiinsa nopeasti ja mahdollisimman räväkästi?
En tykkää heittäytyä lukkoihin, jos sitä tarkoitat. Mutta se johtuu siitä, että se ei mielestäni ole tehokkain tapa painia. Kyllä minä aika nopeasti yritän lukot tehdä, ongelmahan niissä yleensä on se, että vastustaja laittaa hanttiin...
Clancy B. kirjoitti:
S_L kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti: enpä ole koskaan nähnyt mitään hurjempaa....voi jukujen juku.
Hiekkalaatikkotappelua oppii hiekkalaatikolla.
Clancy B. kirjoitti: ihan hauskaa amariikkafilmiä kokemattomille. kyseinen Rich on niin tohkeissaan kun osaa tollasia hurrjia salaisuuksia kamppailusta

opetetaanko tässä "isää panemaan" nykysuuntauksen mukaan?
Selvitätkö vielä, onko tämä nyt sinusta liian hurjaa vai ei tarpeeksi hurjaa vai haluatko vaan tuoda ilmi negatiivisuuttasi lajia kohtaan etkä keksi mitään muutakaan kommentoitavaa?
ei lajia kohtaan negatiivisuutta, vaan hiukan rotia tuohon hypetykseen. Kun en ainakaan ole nähnyt senshidossa mitään mitä en olisi itse vuosien saatossa treenannut ja nähnyt treenattavan. Ameriikka hype tökkii.
Varmasti hyvää treeniä muuten suosisi sitä kerrottavan tohkeissaan kuin oisi ruudin keksinyt uudestaan.
OK. Helposti tulee vaan tuollaisista huuteluista aika nilkkimäisen kuva, varsinkin, kun en ole huomannut kenenkään keskustelijan tässä sortuvan minkäänlaiseen ylihypetykseen.
Clancy B. kirjoitti: Mutta toisaalta ei taidakaan olla juttu niinkään avarakatseisille vaan muulle kohderyhmälle.
Juuri tälläisille heitoille olisi kiva saada edes joku peruste
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 34
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Senshidosta

#462

Viesti AriJ »

YJT kirjoitti: Nähdäkseni eräs perustavanlaatuisista harjoituksista on seuraavanlainen:
- hyökkääjä ja puolustaja seisovat vastakkain (tai jossain muussa lähtöasetelmassa, esim. hyökkääjä hyökkää takaa tai puolustaja istuu, tms).
- hyökkääjä hyökkää jollakin etukäteen määrittelemättömällä tavalla täydellä nopeudella, ja puolustaja reagoi hyökkäykseen refleksinomaisesti, etukäteen määrittelemättömällä tavalla
- tilanne jäädytetään välittömästi tähän siten, että liike pysähtyy mutta liikkeen suunta säilyy
- puolustaja tarkastelee tilannetta ja päättää oman vastahyökkäyksensä em. periaatteiden mukaisesti (eli pyrkii hyökkäämään lähimmällä aseellaan lähimpään kohteeseen, käyttämään ei-sähköttävää liikettä, jne). *
- puolustaja kysyy, onko hyökkääjä valmis, ja sen jälkeen puolustaja tekee oman vastahyökkäyksensä, johon hyökkääjä reagoi kuten reagoi
- tilanne jäädytetään uudestaan
- puolustaja tutkii taas tilannetta ja päättää seuraavan vastahyökkäyksensä
- tilanne jatkuu, kunnes se päättyy (esim. hyökkääjä on saatu maahan ja puolustaja pääsee pakenemaan)
- harjoitus otetaan uusiksi joko samasta tai erilaisesta alkuasetelmasta
- taitojen kartuessa tilanteen jäädyttämisaikaa voidaan lyhentää (tai se lyhenee itsestään, kun harjoittelijat oppivat näkemään lukemaan tilannetta ja päättämään vastahyökkäyksensä nopeammin)
Kuulostaa mielenkiintoiselta tavalta, joskin vaikealta (tuo hommaan stoppaaminen ja jatkomahdollisuuksien tutkiminen). Aloitetaanko sitten uudestaan alusta kun eka vastahyökkäys on valittu? Jos ei, niin se "kesken kaiken alusta aloittaminen" kuulostaa taasen hankalalta - tilanne kun ei ole sama, eli enää ei olla oikeasti siinä reagoidussa tilassa, vaan ollaan tavallaan luotu alku sarjataitoon....

Hahmotan varmaan jotain taas päin... noh, Oulu, Rojola ja "Redman suit up!" :)
______________________
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Senshidosta

#463

Viesti Jorge »

Mika kirjoitti: Rojola, oikeastaan tuo, että pilkoit lyhyen viestini viiteen osaan, kertoo enemmän kuin tarpeeksi...

Se on hyvä, ettei Dimitri ärsytä teitä. Monia muita hän ärsyttää. Jatkakaa.
Minulla ei ole aavistustakaan siitä, kuka on Dimitri, mutta voisitko valottaa, että miksi kyseinen herra kaikista Suomen kamppailuihmisistä saa tuollaisen erityishuomion?
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

Senshidosta

#464

Viesti jussip »

Jorge kirjoitti:
Mika kirjoitti: Rojola, oikeastaan tuo, että pilkoit lyhyen viestini viiteen osaan, kertoo enemmän kuin tarpeeksi...

Se on hyvä, ettei Dimitri ärsytä teitä. Monia muita hän ärsyttää. Jatkakaa.
Minulla ei ole aavistustakaan siitä, kuka on Dimitri, mutta voisitko valottaa, että miksi kyseinen herra kaikista Suomen kamppailuihmisistä saa tuollaisen erityishuomion?
Koska Dimitri on venäläinen maahanmuuttaja ja Mika on rasisti.. :roll:

Eikun siis, lukekaa näitä ketjuja! Eiköhän tuo Dimitrin ärsyttävyys ole tässä ja muissa ketjuissa aika moneen kertaan selitetty ja selvinnee kun katsoo pari videota herrasta.

Itseänikään ei muuten hänen esiintymisensä ärsytä, vaikka ymmärrän kyllä minkä takia se voi ärsyttää. Kaverilla tuntuu olevan aika kova palava halu opettaa ja selittää asioita, ja se näkyy sitten vähän turhautumisen oloisena, mutta ei se nyt minulta mitenkään ole pois, vaikka kaveri on esimerkiksi jossain yhteydessä dissannut lajeja joita olen harjoitellut. Mutta joo, itse en ole Senshidoa treenannut tai Dimitriä tavannut, mutta voisin kyllä mielelläni koittaa jos joskus tilanne tulisi. Varsinainen pidempiaikainen treenaus ei kyllä niinkään kiinnosta (kuten ip-harjoittelu nyt muutenkaan).
Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 11231
Lauteille: Kesäkuu 2008

Senshidosta

#465

Viesti Jorge »

Niin, mutta ei kai se nyt niin harvinaista ole, että kamppailupiireissä on niiden (asioiden suhteen) nöyrien työjuhtien lisäksi se toinen, varsin isoegoinen, ellei jopa kusipäinen porukkansakin, jotka kuitenkin ovat kamppailijoina ja jopa opettajinakin ansioituneita. Eikä tuo leiri ole edes niin kovin harvalukuinen

Että siis miksi juuri tämä tapaus saa erityishuomion?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 18 kurkkijaa