Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Puni

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

Puni

Viesti Puni »

Jaahas, henkeäsalpaavan rohkeuspuuskan seurauksena ajattelin siirtää oman, sangen vaatimattoman hengentuotokseni tältä vuodelta "aidan vihreämmälle puolelle". Pahoittelut copypasteilusta, mutta koen, että uudelleen kanonisointi tekisi liian hassua rasittuneelle mielipuolelleni.

Koetan karsia epäolennaisuudet ja liialliset yksityiskohdat, mutta silti narsiztina toki arvostan kommenteja.
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

Aloittelin treenaamisen ensimmäisen kerran vuonna 1987 Karaten merkeissä, sille tuli valitettavasti loppu vuonna 1989 muistaakseni vihreälle vyölle kun paikkakunnalta muutti poispoikkeen ainoa opettaja.

Jostain käsittämättömästä syystä eräs palokunnan kouluttaja vihjaisi samana vuonna, että toisen lajin, Han Moo Do:n rantautuminen suomeen on alkanut (toimit. huom. Olin aikamoinen plösö tuohon aikaan, eli juuri MINULLE asiasta mainostaminen oli jokseenkin outo veto). No, oli miten oli, päätin lajiin tutustua (ja myöhemmin tykästyä). Tätä tuli treenailtua vuoteen 1991 asti, sininen taisi olla vyöarvo tuolloin.

Olin hieman näreissäni huomattuani, että vetovastuu oli siirtymässä pääasiassa minulle (ei ne lajin suomeen tuoneet valllan joka tuppukylällä käyneet edes viikkotasolla), joten päätin kokeilla jotain uutta. Sopiva tilaisuus tuli vuoden 1991 syksyllä, kun suurehko kaveriporukka teki yhteispäätöksen aloittaa Taekwondo Varkaudessa. Ensimmäisissä harjoituksissa meitä oli peräti 30 kappaletta (siis kavereita, itse alkeiskurssi oli vielä suurempi). Toisiin harjoituksiin valui vielä urhoolliset kymmenen henkilöä, mutta ilmeistä oli, että seuran "luulot pois" -mentaliteetti karsisi käytännössä koko kaveriporukan pois. Minä jäin.

HMD oli siis kuoleva laji alueellani, joten pudotin sen repertuaarista kun tajusin, että Taekwondo olisi se minun lajini syrämessä asti.

Tästä alkoikin sellainen raivotreeni, etten vieläkään saata uskoa todeksi että olen moiseen joskus sortunut, vuoteen 1998 mennessä oli niin paljon tapahtunut, ettei sitä mitenkään voi sanoiksi pukea. Kilpailin aktiivisesti, toki sen mukaan mihin taidot riittivät, eli ei pitkälle, heh ja siinä sivussa toki yleisurheilin ja pelailin säbäpalloa. Historian kirjoihin on säilynyt runsaasti treenipäiväkirjojani, joiden mukaan peruskuntokaudella ylsin jopa kahdeksaantoista viikkoharjoituskertaan, mikä on siis täysin järjetön määrä ("sivulajit" siis mukana, toimit.huom.) Tämän sain huomata siinä vaiheessa kun selkä sanoi poks ja sieltä löytyi sellainen hyvinkin nyrkin kokoinen pullistuma. Toistaiseksi viimeiseksi vyöarvokseni WTF-Taekwondossa jäi sininen vyö (4.KUP).

Käytännössä tämä siis tarkoitti ensialkuun puolen vuoden pakkolepoa, kouluunkin menin taksilla, vaikka asuin asuntolassa muutaman sadan metrin päässä. Vuosi 1999 oli muutenkin elämässä aika synkkää aikaa, yritys meni konkurssiin, selkä oli tårta på tårta jnejne jne.

Kuntoutumiseen meni käytännössä kolme vuotta ja lääkärini mielestä saan nykyäänkin olla onnellinen siitä, että pystyn edes kävelemään normaalisti.

Tästä eteenpäin elämä veikin maailmalle jo, töiden perässä raahustin ja loppujen lopuksi päädyin pääkaupunkiseudulle, missä vuodatin vuosia sydänvertani työlleni. Mitään lajia en varsinaisesti treenannut, mutta huomattavan moneen tutustuin ja perehdyin.

Vuonna 2009, toinen isompi katastrofi-jakso elämässäni, sen hetkisen kumppanini avustuksella (toi mulle alkeiskurssilapun), todettuani ettei paikkakunnalla Tammisaaressa ole Taekwondo-seuraa, joten päätin antaa Taekwon-do:lle mahdollisuuden. Yllätyksekseni tykästyin todella paljon, vaikka "verivihollinen" olikin nyt juuri se tyylisuunta, minne olin rantautunut.

Vuoden 2009 aikana huomasin, että minulla on vielä monta taitavaa pukua jäljellä, en muutoin, mutta noita koruja pukkasi heti keltaisesta vyöstä lähtien roppakaupalla kisoissa, yllätyksekseni ottelun lisäksi myös liikesarjoissa. It wasn't me, it was the Do-Bok, vai mitensenytoli. Jokatapauksessa ensimmäisen ja tällä haavaa viimeisen vyökokeen välissä oli noin vuosi ja ilmeisesti jotenkin poikkeuksellisesti minulle on tuolloin myönnetty ylempi sininen vyö (3. GUP).

Siihenpä se ura hetkeksi sitten toppasikin, viime kesänä päätin pitää hieman taukoa että koivet paranisi kilpailuvuoden vammoista. Olisi pitänyt jatkaa vaan, koska jostain käsittämättömästä syystä paranemisen sijaan alkoi siunaantua uusia vammoja jatkuvalla syötöllä. Nilkka murtui, kuumetta piti, polvi meni rikki, sormet oli kokoajan päreinä ja kaikki huipentui jälleen kerran siihen, että selkä sanoi poks. 3kk kontrollin jälkeen (lokakuu) sain treeniluvan, mutta jälleen kerran veri, hiki ja kyyneleet ammatin puolesta pitivät miehen työllistettynä.

Tammikuun päätin kuitenkin lähteä viimein kokeilemaan, josko sitä paikat olisi jo siinä kunnossa, että treeni käy taas. Toivottavasti ei nyt ihan heti joudu vyökokeeseen...
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

Ja sitten asiaan. Päivämäärät ovat hieman puutteelliset, mutta keskimäärin neljästi viikkoon on tämä alkuvuosi mennyt lajiharjoitusten parissa (ja aion myös rajata sen nimenomaan lajiharjoitteisiin, tuloo ranne kipiäksi muutoin).

2011/1

Masalan monitoimitalolle oli hirvittävä kävelymatka, 2min tuulessa ja tuiskussa ja pyjama päällä. Säädyllisyyden nimissä pistin toki seuran verkkaritakin päälle etteivät pikkulinnut vallan säiky.

Päivän epistolassa oli alkulämmittelyä sählyjalkapallon merkeissä (siis sellaisella pienellä jalitsupallolla ja mailoilla). Osanottajia oli kymmenkunta, joten joukkueet olivat melko tasaväkiset, jos olkoonkin me aikuiset olimme vähemmistönä.

Lämmittelyn jälkeen kertauksenomaisesti (minun pyynnöstäni) ja joulutauosta johtuen käytiin keltaisesta punaiseen vyöhön perustekniikkaa siten, että jokainen sai tehtyä siihen asti opitut ja pari uutta tekniikkaa. Näissä on kyllä paketti kasassa, kunhan vaan nuo nimet muistaisi. Ihmeellistä kyllä, vaikka en kyseistä tekniikkaa nimestä aina tunnistanut, on jo sen verran oppinut korean kieltä soveltamaan, että sai hahmoteltua mielessään mitä haetaan.

Niin ikään muodossa käytiin potkutekniikat läpi, tosin vain värivöillä opetettavat. Aivan hunningolla tuntuvat olevan omasta mielestäni.

Liikesarjoja tehtiin hitaasti ja muutamalla toistolla siten, että kaikki varmasti pääsivät juoneen kiinni taas, omalta osaltani sanottakoon että yllättäen siinä kävi kun olisi jenkkakahvoihin ottanut kiinni ja alkanut soittaa taas, tai pyöränsarviin ja ajamaan. Muisti ei muistanut mitään, mutta takki hoiti tekniset suoritteet moitteetta.

Lopuksi vedettin hieman erikoistekniikoita (hyppypotkuja) murskauslautoihin. Ihme kyllä, selkä ei vihmonut laisinkaan ja sain jopa lähes kelvollisen näköisiä suorituksia aikaiseksi.

Loppujen lopuksi teoriassa melko rennot treenit, mutta kun on tapana tehdä täysillä niin varsinaisen treeniajan 1h35min puitteissa seuraavaa statistiikkaa:
Kulutus: 1499kcal, 35% rasvaa, 65% hiilareita
Syke: 168 avg (86%), 197 max (104%)

Tämän viikon OI: 46 (pudonnut edellisestä treenistä toukokuussa kahdella), GOOD

Kaupantekijäisinä keskusteltiin puolisen tuntia teoriasta ja historiasta ja venyteltiin samalla.
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/2

Tammisaaressa kävin piipahtamassa kevätkauden avauksessa parin tunnin verran.

Lämmiteltiin pelaamalla pehmopallolla koripalloa maassa oleviin pieniin maaleihin sekä pienimuotoisella lihaskuntopiirillä. Porukkaa oli taas sen verran, että hyvät joukkueet saatiin. Sali oli muuten nuorisoseuran, mutta yllätyksekseni sali oli todella hyvä, ilmastointi pelasi ja lattia oli puhdas. Ilo oli myös huomata, ettei lihaskunnossa ole tapahtunut dramaattista huonontumista taukoni aikana.

Varsinaisen treeniosan aloitettiin tekemällä kunkin vyöarvon mukaisia tekniikoita uusimmasta liikesarjastaan. Omani tuntuivat jostain syystä istuvan hyvin hanskaan, toki muutamia uusia vihjeitä tuli taas.

Perustekniikan lisäksi kävimme läpi kolmen askeleen otteluita yksin yhteen suuntaan ja parin kanssa sekä yksin kahteensuuntaan ja kuin myös samaa parin kanssa.

Loppupuolella pelattiin hieman jalkapalloa ja venyteltiin aktiivisia venytyksiä.

Käytiin salaisen agentin kanssa piipahtamassa paikallisen pääopettajan luona, saunakin oli sopivasti lämmin niin sinnehän sitä sitten ajautui. Teki kyllä hyvää, mutta kotimatkalla alkoi jo tuttu lihasjumitus iskemään päälle, eli jotain on siis tehty, kun lihakset kipuilee.

Aika perinteinen kevyt aloitus treenikauteen, tavoitteena lähinnä paikkojen herättely.

Statistiikat 2h treenisessiosta:
Kulutus: 1878kcal, 20% rasvaa, 80% hiilareita
Syke: 168 avg (88%), 198 max (104%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/4

Masalassa perustekniikkatreeni, käytiin läpi ainoastaan uusia tekniikoita. Tuntui niihinkin pääsevän aika hyvin jyvälle. Naurattaa kyllä kun ITF:ssä on mustan vyön tekniikoina niitä samoja mitä WTF:ssä oli alemmilla värivöillä jo ja sama toki toisinpäin. Nimeämiskulttuurikin on just sen verran erilainen, ettei ihan kohtuutonta etua pysty saamaan kyllä.

Koko päivän ollut jotenkin oksettava olo, onneksi vähäsen helpotti treeneissä ja kun kuulemma on vatsaflunssaa liikenteessä, otan nyt tilkan viskiä lääkkeeksi.

Statsit 1h:
Kulutus: 722kcal, 45% rasvaa, 55% hiilareita
Syke: 145 avg (76%), 182 max (96%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/6&7

Eilen oli vähän huono olo niin lueskelin vain.

Tänään Masalassa harjoiteltiin pääasiassa liikesarjoja ja vähän potkuja lopussa. Lämmittelyt kuntopiirillä ja sitten venyttelyn kautta uusiin liikesarjoihin. Joong-Gun vaatinee vielä joitakin kymmeniä suorituskertoja mennäkseen sujuvasti, mutta liikkeet ja suunnat alkaa olla jo selkärangassa.

Lopussa innostuin vähän tiukempaan tempomaan potkuja, yllättävästi venyvyys tuntuu myös palautuneen.

Tämän viikon OI on noussut taas 48/excellent rajalle.

Statsit harjoituksista:
Kulutus 1h34min: 1161kcal, 55% rasvaa, 45% hiilareita
Syke: 139 avg (73%), 186 max (98%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/8

Tammisaaressa jumppasessiot, lämpöjä pelaamalla tennispallolla futista. Pääanti oli perustekniikassa ja liikesarjoissa, joskin loppupuolella harjoiteltiin ottelua suojat päällä, ensin pelkillä käsillä ja sitten pelkillä jaloilla ja loppuviimein sekä käsillä ja jaloilla, kuitenkin suhteellisen kevyesti.

Joong-Gun menee jo muistin varassa, mutta Yul-Gokissa meinasi vähän tökkiä. Pirulauta kun pitäs harjoitella kaikki liikesarjat joka päivä läpi vähintään kerran ettei tulis noita blackoutteja.

Harjoituksen statistiikkaa (1h53min):
Kulutus: 1808kcal, 25% rasvaa, 75% hiilareita
Syke: 161 avg (85%), 199 max (105%)
Viimeksi muokannut Puni, helmi 14, 2011, 18.52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/9

Veikkolassa kävin, olipas siellä monen monta uutta tuttua, hetken ehdin ennen omien harjoitusten alkua seurata alkeiskurssin promotoimiseksi järjestettyä näytöstä. Surullista kyllä, katsojia ei ollut vallan holtiton määrä.

Lämmiteltiin otteluliikkumisella ja siitä perustekniikkaan. Päivän aiheena oli Toi-Gyen tekniikat, vähän makustelun makua oli osittain vielä. Mutta pikaisen arvion mukaan ei pitäisi olla mikään liiallisen vaikea opeteltava.

Lopussa loppuverryttelyt kevyellä sparrilla, tuntuu vielä menevän koivet aika helposti hapoille.

Statistiikkaa (1h5min):
Kulutus: 734kcal, 40% rasvaa, 60% hiilareita
Syke: 133 avg (70%), 179 max (94%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/10

Masalassa lyhkänen perustekniikka/liikesarjatreeni, tein Toi-Gyen tekniikoita muodossa ja harjoittelin Joong-Gunia.

Statistiikkaa (57min):
Kulutus: 594kcal, 50% rasvaa, 50% hiilareita
Syke: 128 avg (67%), 177 max (93%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/11

Masalassa taas, perjantai-illan nopeat. Asialistalla kertaalleen liikesarja ja sitten loppuaika potku/ottelutekniikkaa. Oli aika reippaanpuoieista meisinkiä, läähpuuh.

Statistiikkaa (1h9min):
Kulutus: 1007kcal, 40% rasvaa, 60% hiilareita
Syke: 153 avg (81%), 191 max (101%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/12

Masalan monitoimitalolla tänään vähän pidempi, mutta silti aika rento jumppasetti. Lämmittelyt hoidettiin käytännössä potkutekniikoilla, joista siirryttiin melko suoraan uusien liikesarjojen tekniikoiden kimppuun. Lopussa puolen tuntia itsepuolustuksia.

Sovin huomisen leirin kuljetuksista ja muistin samalla, etten ole edes ilmoittautunut ko. leirille, pitänee soittaa Sabonimille ja kysyä saanko minäkin tulla treenaamaan.

Statistiikat tältä päivältä (1h36min):
Kulutus: 1168kcal, 40% rasvaa, 60% hiilareita
Syke: avg 138 (73%), 180 max (95%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/13

Lohjan Tennarissa oli (sunnuntaina) kauden avausleiritys, aamuyhdeksästä viiteen. Aiheina olivat perustekniikat, liikesarjat, itsepuolustukset ja ottelutekniikka.

Todella hyvä meininki oli, tahti ei luonnollisesti ollut oikein harjoitusvastuksen kannalta haastava, mutta kuuppa sai kyllä jumppaa koko seuraavaksi yöksi. Piti vähän passailla matsitreeneissä jo, tuollainen rypistys on jo vähän liikaa vanhalle miehelle.

Unohdin mun hienon FC Pompey -takin pukkariin, pitäisi varmaan soitella ja kysellä josko on löytyny.

Statistiikkoja (4h55min):
Kulutus: 2161kcal, 45% rasvaa, 55% hiilareita
Syke: 111 avg (58%), 185 max (97%)
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/13

Masalan alkeiskurssin avaijaisnäytös, kaikkia osa-alueita siinä näyteltiin ja murskattiinkin vähäsen. Aika napakka tuntuu takakäden lyönti yhä olevan, kolme levyä meni heittämällä rikki ja etupotkullakin lähes hipaisematta yksi levy.

Alkeiskurssilaisia ei ollut hyvin montaa paikalla ja niistäkin suurin osa minun värväämiä tuttuja ja sukulaisia. Noh, kuukausi tässä on aikaa vielä ilmoittautua, saapa nähdä tuleeko mimmonen lössi. Itse osallistuin näkyvimmin otteludemonstraatioihin ja noihin murskauksiin.

Asiasta kiinnostuneille tiedoksi: http://ekstkd.fi/uutiset/2011/1313" onclick="window.open(this.href);return false;

Rentoiluahan tuo käytännössä oli, mutta tässä statistiikkaa silti (32min):
Kulutus: 397kcal, 55% rasvaa, 45% hiilareita.
Syke: 139 avg (73%), 189 max (99%)
Kuvake
PDC
kylkeenpotkija
Viestit: 3966
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Kokkola
Etulaji: Aikido

McJanne

Viesti PDC »

Copy pastaakko nää vai ootko maailman nopein kirjoittaja? :D
Kuvake
Puni
etupotkija
Viestit: 3923
Lauteille: Kesäkuu 2010
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Taekwondo Ilshin
Sivulajit: -
ITF Taekwon-Do
(Ch'ang Hon)
WT Taekwondo
(Kukkiwon, SimUu)
Takalajit: -
Urheilu
Kilpailu

McJanne

Viesti Puni »

2011/14

Masalassa ottelutekniikkaharjoituksia ja vähäsen sparria. Mun mielestä oli kyllä silti aikaslailla mukavaa vähän vedellä piruleteillä potkuja pistareihin, selkä ei pottuillut ja potkut osuivat hyvin. Sparrissa vastahyökkäykseni toimivat hienosti ja kun siellä punasta näkyi vastassa, niin uskalsi vähäsen tehdäkin ilman pelkoa että toinen särkee itsensä. Kaikenkaikkiaan harjoitusajasta meni noin puolet sääntöjen kertomiseen alemmille vöille ja muuta teoriaa aiheesta, loppupuoli pisteltiinkin sitten sellaisella napakalla sykkeellä.

Statsit (1h2min):
Kulutus 768kcal, 40% rasvaa, 60% hiilareita
Syke: 140 avg (74%), 217 max (114%)

edit: olen unohtanut jo 2vko mitata OI:n lauantai-aamuna :C

Seuraajat

Le1kkola
Kuvake
Puni