Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

Mynttinen
potkutyyny
potkutyyny
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1
Lauteille: Kesäkuu 2009
Paikkakunta: USA
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#46

Viesti Mynttinen » kesä 9, 2009, 15.15

Mikä kumman vimma ihimisillä on tuomita ensin ja ihmetellä vasta jälkikäteen. Kaikki eivät edes ihmettele vaan tuomitsevat ja pitävät ensimmäistä arviotaan faktana.

Nyt on suomipoika lueskellut huulet töttöröllä ruotsinkieltä eikä ole edes ymmärtänyt kaikkea lukemaansa (pois lukien suomenruotsalaiset).
Lehtien juttuja kuitenkin vesitetään ja aikapitkälti riippuu kirjoittajan ammattitaidosta sekä hankituista faktoista mitä ja miten ne tuodaan kirjoitukseen esille.
Onko muuten kaikki esim. vaparista kirjoitetut jutut olleet sellaisia jotka ovat kiillottaneet lajin julkisuuskuvaa......Niinpä

Antaa tutkinnan ensin loppua josta toivon mukaan selviää kuka teki ja mitä teki sekä missä laajuudessa.

Epäilen että kukaan tähän ketjuun kirjoittaneista ei ole perillä mitä
a. on tapahtunut tarkalleen
b. mikä on ko. herran rooli ollut tilanteessa
c. mikä on ko. herran ajanut tilanteeseen jossa on hölmöilty
d. mikä on ko. herran rooli Hiltin johdossa
e. millainen on Hiltin organisaatio yleensä

Nyt on tuomittu heti ammattirikollisena koska on parit liikennerikkomukset sekä yksi pahoinpitely yli kymmenen vuoden takaa.

Voisin esim. itseäni väittää jopa taparikolliseksi koska ajelen säännöllisesti ylinopeutta, varastan toimistotarvikkeita, olen joskus nuoruudessa tapellut yms. Hölmöä.....Mutta en ole jäänyt kiinni......Katsokaa peiliin älkääkä ensimmäisenä tuomitko.

Sitten mitä tulee Hiltillä harjoitteluun. Eikös Benu juuri todennut että Hilti tuomitsee kaiken mahdollisen rikollisen toiminnan.
Väitän että niin Alliancesta, Barrasta, Brasasta löytyy hölmöilyjä jos nyt ruvetaan tonkimaan kunnolla.

Ja sitten vääräleuoille tiedoksi en liity millään tavalla Hiltiin mutta rupesi aavistuksen korpeamaan koska onhan maassamme nähty kriminaaleja muissakin lajeissa ja heidän treeneissään käy myös normaaleja sällejä.....Toiset tietämättä ja toiset tietäen vetäjän taustan.


Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 23278
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 65 kertaa
Tykätty: 355 kertaa
Viesti:

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#47

Viesti Mjölnir » kesä 9, 2009, 15.17

Mynttinen kirjoitti: Mikä kumman vimma ihimisillä on tuomita ensin ja ihmetellä vasta jälkikäteen. Kaikki eivät edes ihmettele vaan tuomitsevat ja pitävät ensimmäistä arviotaan faktana.
Missä on tuomittu? Täällähän on lähinnä spekuloitu sillä, olisiko merkitystä, JOS treenien vetäjä olisi tuomittu rikollinen
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

steelduck
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 923
Lauteille: Helmikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#48

Viesti steelduck » kesä 9, 2009, 16.14

...ja pyydetty selvitystä mistä tuossa jutussa osoitettua kaveria SYYTETÄÄN.

Kuvake
tiikerinsilmä
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 373
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: raisio
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#49

Viesti tiikerinsilmä » kesä 9, 2009, 16.19

Jos tuomio on kärsitty ni musta on ihan jees kyl mennä reenaa....tiesvaikka se tukis kaidalla tiellä pysymistä.
"I should have went to sleep, but I tapped like a bitch" - Ed Herman

Kuvake
Mano
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 519
Lauteille: Lokakuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#50

Viesti Mano » kesä 9, 2009, 17.31

AMH kirjoitti:
bodyguard kirjoitti: Tässä tapauksessa siis kyse ammattirikollisesta.
Ei ehkä kuulu tähän ketjuun, mutta mikä tekee ihmisestä ammattirikollisen?
Ammattirikollisuutta tutkineen kriminologi Mika Junnisen haastattelussa sanotaan ammattirikollisuuden ja taparikollisuuden eroista seuraavaa:
"Ammattirikolliset eivät rötöstele nälän tai muun pakon ajamana, vaan koska haluavat tehdä rikoksia.--"

Kriminologin silmissä eliittikonnan erottaa taparikollisesta juuri rötöstelyn suunnitelmallisuus ja tuottavuus - ammattitaito.

Usein päihdeongelmaiset taparikolliset ajelehtivat ongelmasta toiseen. Ammattirikolliset suhtautuvat rikollisuuteen kuin bisnekseen. He reagoivat herkästi kulutustrendien muutoksiin ja kansantalouden heilahteluihin.

Hienosteleville nykynuorille on hankala kaupata venäläistä pirtua, mutta huumeet käyvät kaupaksi. Kun pankit jakavat nousukaudella löysästi lainarahaa, niitä ei kannata ryöstää aseella, vaan huijaamalla.

"Ammattirikollinen tekee sitä, mistä milloinkin saa mahdollisimman paljon rahaa. Jotkut tekevät rikosten ohella myös laillista bisnestä", Junninen sanoo.
Lähde: "Kuin kuka tahansa", HS 23.11.2008.

Arvokuljetusryöstö on sinällään vakavanpuoleinen rikos, mutta jos jos puhutaan yksittäisestä rikoksesta eikä jatkuvasta toimintatavasta, ei mielestäni kuitenkaan ole samasta asiasta kyse kuin ammatti- tai taparikollisuudessa.

Jos tuollainen tapaus sattuisi niin kai siinä pitäisi seuran sitten rangaistuksen suorittamisen jälkeen istua asianomaisen kanssa alas ja keskustella asiasta. Lähinnä siis selvittää, mitä motiiveja rikoksen taustalla oli - oliko henkilöllä esim. velkoja vai oliko tarkoitus jatkossakin hakea toimeentulo rikollisuudella. Jos tyypillä olisi esim. edelleen päihdeongelma tai ei olisi realistista käsitystä siitä, miten aikoo toimeentulonsa laillisin keinoin hankkia, en ainakaan itse hirveästi luottoa pistäisi ko. henkilöön. Ainakaan jos olisi itsepuolustuksesta kyse. Ei olisi hirveän siistiä treenata vaikka luotiaseita vastaan tarkoitettuja toimintatapoja henkilön kanssa, jolla on tapana ryöstää rahankuljetusautoja.

Kaikki edellä sanottu on tietysti yleisen tason pohdintaa, kun tämän puheena olevan epäilyn kohdalla ei tiedetä edes syyllisyydestä.
Explanations exist; they have existed for all time; there is always a well-known solution to every human problem — neat, plausible, and wrong.
H. L. Mencken, "The Divine Afflatus"

Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#51

Viesti Abe Simpson » kesä 9, 2009, 17.52

Mano kirjoitti: Ei olisi hirveän siistiä treenata vaikka luotiaseita vastaan tarkoitettuja toimintatapoja henkilön kanssa, jolla on tapana ryöstää rahankuljetusautoja.
Miksei? Tämä ei oikein aukea itselleni, jos siis unohdetaan hetkeksi se jo esiintuotu seikka, ettei rikollisille tulisi osoittaa sosiaalista hyväksyntää millään tasolla ja puhutaan ihan vain treenaamisesta.
"Pallomerimies on erimies"

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 9878
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 38 kertaa
Tykätty: 46 kertaa

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#52

Viesti Jorge » kesä 9, 2009, 17.59

Mjölnir kirjoitti: Asia ei ole niin yksinkertainen, että "joo" tai "ei". Joissain tapauksissa rikoksista tuomion saaminen ei varmasti vaikuttaisi mitenkään treenaamiseen tai treenien vetämiseen, mutta virkamiehenä tai yksityisellä turvallisuussektorilla pitää miettiä myös maineasioita, ja sitä, vaikuttaako tämän henkilön tunteminen negatiivisesti kykyyn hoitaa työtehtäviä.
Mielenkiintoinen juttu. Varsinkin parin viime vuosikymmenen aikana noiden spiidi- ja horkkakauppajuttujen tiimoilta on varsin selvää, että monet poliisit ja yksityisellä turvallisuussektorilla toimivat tuntevat tekijöitä hyvinkin - mm. juuri voima- ja kamppailutreenien piiristä ym. Onpa varsinkin tuolta yksityispuolelta moni tyyppi sekaantunut itsekin noihin juttuihin (ja selvennykseksi: kun sanon "moni", niin en silti tarkoita enemmistöä)

Tiedän tapauksia, joissa poliisi on jäävännyt itsensä tutkinnasta, kun on tuntenut epäillyn liian hyvin.

Sieppo
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 177
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#53

Viesti Sieppo » kesä 9, 2009, 18.01

"Jos tuollainen tapaus sattuisi niin kai siinä pitäisi seuran sitten rangaistuksen suorittamisen jälkeen istua asianomaisen kanssa alas ja keskustella asiasta. Lähinnä siis selvittää, mitä motiiveja rikoksen taustalla oli - oliko henkilöllä esim. velkoja vai oliko tarkoitus jatkossakin hakea toimeentulo rikollisuudella. Jos tyypillä olisi esim. edelleen päihdeongelma tai ei olisi realistista käsitystä siitä, miten aikoo toimeentulonsa laillisin keinoin hankkia, en ainakaan itse hirveästi luottoa pistäisi ko. henkilöön. Ainakaan jos olisi itsepuolustuksesta kyse. Ei olisi hirveän siistiä treenata vaikka luotiaseita vastaan tarkoitettuja toimintatapoja henkilön kanssa, jolla on tapana ryöstää rahankuljetusautoja.
Niin siis tässähän on käsittääkseni kyse koko Hiltin perustajasta ja ihmisestä joka on antanut tiimille nimen ja kaikki mustat vyöt. Kuka siinä sitten keskustelisi ja kenen kanssa mitä :D? Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Kuvake
Abe Simpson
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 1565
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Springfield Retirement Castle
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#54

Viesti Abe Simpson » kesä 9, 2009, 18.09

Sieppo kirjoitti: Kuka siinä sitten keskustelisi ja kenen kanssa mitä :D? Korjatkaa toki jos olen väärässä.
Höh, kuka vaan tietysti. Kyllä mä näen ihan helposti kuinka joku Keuruun Pullistuksen kuulasotsainen peruskurssilainen ottaa leiriä vetämään saapuneen Andersonin isälliseen puhutteluun pukuhuoneessa.

"Hei kaveri, tuus käymään vähän täällä...ja ja just du där, tules tänne niin katsotaan vähän tätä sun tilannetta."
"Pallomerimies on erimies"

Kuvake
Mano
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 519
Lauteille: Lokakuu 2008
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#55

Viesti Mano » kesä 9, 2009, 18.32

Abe Simpson kirjoitti:
Mano kirjoitti: Ei olisi hirveän siistiä treenata vaikka luotiaseita vastaan tarkoitettuja toimintatapoja henkilön kanssa, jolla on tapana ryöstää rahankuljetusautoja.
Miksei? Tämä ei oikein aukea itselleni, jos siis unohdetaan hetkeksi se jo esiintuotu seikka, ettei rikollisille tulisi osoittaa sosiaalista hyväksyntää millään tasolla ja puhutaan ihan vain treenaamisesta.
Kyllä mä sosiaalista hyväksyntää henkilöä kohtaan voisin osoittaa, koska en ajattele paljoakaan paheksunnan moraalia kohentavista vaikutuksista ja itse kullakin on kuitenkin oikeus olla olemassa. En kuitenkaan haluaisi myötävaikuttaa ammattirikollisen ammattitaitoon harjoittelemalla hänen kanssaan hänen ryöstöissä tarvitsemiaan taitoja. En myöskään haluaisi oppia hätävarjeluun liittyviä toimintatapoja henkilöltä, joka on kiinnostuneempi suckerpunchin kuin pre-emptiven harjoittelusta.

Toisekseen olisi sitten se harjoittelun ulkopuolinen puoli. Tähän itsepuolustuspuoleen kuuluu ymmärtääkseni ennakointi ja se, että valitsee seuransa. Minulla raja menee siinä, etten hengaa henkilöiden kanssa, jotka ovat tapa- tai ammattirikollisia. Jos siis on joskus ollut vaikka vankilassa, se on yksi asia, mutta on eri asia, jos edelleen elää samalla tavalla.

Voisi ajatella, että nämä asiat voisi pitää erillään eikä olisi tarve osallistua mihinkään harjoittelun ulkopuolisiin toimintoihin tällaisten tyyppien kanssa, mutta en oikein luota itseeni siinä, että tällainen asioiden erillään pitäminen onnistuisi. Seuran koko varmaan vaikuttaa sekin: jos on iso seura ja isot ryhmät, kaikkiin harjoittelijoihin ei tutustu. Jos seura on pieni, vuorovaikutusta tulee väkisin enemmän.
Sieppo kirjoitti: Niin siis tässähän on käsittääkseni kyse koko Hiltin perustajasta ja ihmisestä joka on antanut tiimille nimen ja kaikki mustat vyöt. Kuka siinä sitten keskustelisi ja kenen kanssa mitä :D? Korjatkaa toki jos olen väärässä.
En tiedä, onko kyse yhdistyksestä vai mistä, mutta jos yhdistyksestä puhuttaisiin niin yhdistyksen säännöissä yleensä sanottaisiin, millä perustein yhdistyksestä voi erottaa. Jos tyyppi sattuu olemaan seuran pääjehu niin se on voi voi, ei sillä mustalla vyöllä ihan yhdistyslain yli kävellä kuitenkaan. Eikös siellä ole jo jotain erottamisen kaltaista tapahtunut, jos nimi kerran on otettu pois listoilta?
Explanations exist; they have existed for all time; there is always a well-known solution to every human problem — neat, plausible, and wrong.
H. L. Mencken, "The Divine Afflatus"

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#56

Viesti bodyguard » kesä 9, 2009, 19.56

Mjölnir kirjoitti: Asia ei ole niin yksinkertainen, että "joo" tai "ei". Joissain tapauksissa rikoksista tuomion saaminen ei varmasti vaikuttaisi mitenkään treenaamiseen tai treenien vetämiseen, mutta virkamiehenä tai yksityisellä turvallisuussektorilla pitää miettiä myös maineasioita, ja sitä, vaikuttaako tämän henkilön tunteminen negatiivisesti kykyyn hoitaa työtehtäviä.
Juuri näin, Mjölnir toi asian selvemmin esille.
Viimeisistä kolmesta työpaikastani kaksi on sellaisia joissa en näkisi mitään mahdollisuutta työskentelevän henkilön joka treenaisi esim. arvokuljetusryöstöihin sekaantuneen alaisuudessa. Näin se vaan menee, ihan tårta på tårta että ihminen olisi kaikki sovittanut kun tuomio on kärsitty, ei se päde missään yhteiskunnassa. Se on kirkko jossa saa synninpäästöjä.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

S_L
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 659
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#57

Viesti S_L » kesä 9, 2009, 21.33

Jarppa kirjoitti: Millaista piittaamista tarvitaan, jos joku on tehnyt rötöksen, saanut tuomion ja istunut sen? Eiköhän se ole kaikkein parasta että antaa jatkaa niiden laillisten asioiden (kuten treeninvetämisen/seuranpyörittämisen) parissa?
tiikerinsilmä kirjoitti: Jos tuomio on kärsitty ni musta on ihan jees kyl mennä reenaa....tiesvaikka se tukis kaidalla tiellä pysymistä.
Periaatteessa hieman samaa mieltä. Riippuu kuitenkin todella paljon teosta ja muista asian haaroista. Sen verran taidan kuitenkin olla "kukkahattumainen", että esim Sami Greussin tai Shon K. Bakerin treenit jäisi käymättä.

Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 10812
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 85 kertaa
Tykätty: 70 kertaa

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#58

Viesti flammee » kesä 9, 2009, 22.03

Mynttinen kirjoitti: Nyt on tuomittu heti ammattirikollisena koska on parit liikennerikkomukset sekä yksi pahoinpitely yli kymmenen vuoden takaa.
No juu, tulkitsin ja oletin tuon "rikollistaustan" "vähän" väärin tuon yhden viestin perusteella.

Kuvake
tiikerinsilmä
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 373
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: raisio
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#59

Viesti tiikerinsilmä » kesä 10, 2009, 13.07

Voisin lisätä tähän että jos kaveri nyt toistuvasti tälläisiin vakavampiin rikoksiin syyllistyy niin kyllä reenaus loppuis kaverin alaisuudessa.
"I should have went to sleep, but I tapped like a bitch" - Ed Herman

steelduck
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 923
Lauteille: Helmikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ruotsalainen BJJ-guru vauhdissa

#60

Viesti steelduck » kesä 10, 2009, 14.00

S_L kirjoitti:
Jarppa kirjoitti: Millaista piittaamista tarvitaan, jos joku on tehnyt rötöksen, saanut tuomion ja istunut sen? Eiköhän se ole kaikkein parasta että antaa jatkaa niiden laillisten asioiden (kuten treeninvetämisen/seuranpyörittämisen) parissa?
tiikerinsilmä kirjoitti: Jos tuomio on kärsitty ni musta on ihan jees kyl mennä reenaa....tiesvaikka se tukis kaidalla tiellä pysymistä.
Periaatteessa hieman samaa mieltä. Riippuu kuitenkin todella paljon teosta ja muista asian haaroista. Sen verran taidan kuitenkin olla "kukkahattumainen", että esim Sami Greussin tai Shon K. Bakerin treenit jäisi käymättä.
Niin, kyllähän se rikoksen laadusta on paljon kiinni. Jos kaveri on tehnyt jotain taloussotkuja tai varastellut autoja tms. sellaista missä rikos kohdistuu omaisuuteen, niin en henkilökohtaisesti sitä pitäisi esteenä treeneissä käymiselle.

Jos taas riikos kohdistuu henkilöihin tai jos omaisuusrikoksen oheessa tehdään väkivaltaa, kuten käsittääkseni tässä jutussa (ammuskellaan poliiseja kohti Kalashnikoweilla ja tapetaan poliisikoira yms.), niin jäisi kyllä treeneihin menemättä.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 kurkkijaa