Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Wyrmfang
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 294
Lauteille: Heinäkuu 2008
Paikkakunta: Jyväskylä

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#1

Viesti Wyrmfang »

Nyt ei lueta mukaan vakavampia loukkaantumisia. Mitkä ovat ikävimpiä silloin tällöin normaalitreenauksessa käyviä muksauksia ym? Tarkoituksellisia tai jonkun mokailusta johtuvia. Laji voi olla syytä mainita.

Itse treenaan Hokutoryuta. Vaikka lajiin kuuluukin mm. täyskontaktiottelua hanskoitta ja suojitta (lukuunottamatta alasuojia ja hammassuojia), niin kovin kovaa ei yleensä treenata. Omasta mielestä inhottavinta on toisen kyynerpäähän potkaiseminen. Ei tarvitse todellakaan kovaa mällätä niin ottaa pirun kipeää. Jotkuthan tuohon ovat varmasti tottuneet miltei täysin, mutta itse en viitsi ajatellakaan paljonka sattuisi, jos täysillä vetäisisi suoraan kyynerpäähän. Toinen ikävä, mikä kävi ensimmäistä kertaa viime viikolla, on kun onnistuu pamauttamaan nyrkit yhteen toisen kanssa. Ei liikkunut pariin päivään sormi mihinkään ja yöllä särki niin, että häiritsi nukkumista. Myös epäonnistuneesta heitosta esim. suoraan selälleen tuleminen on aika herkkua, jos toinen voimalla ruimaisee.
cyt
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3103
Lauteille: Helmikuu 2008

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#2

Viesti cyt »

Wyrmfang kirjoitti: Omasta mielestä inhottavinta on toisen kyynerpäähän potkaiseminen. Ei tarvitse todellakaan kovaa mällätä niin ottaa pirun kipeää. Jotkuthan tuohon ovat varmasti tottuneet miltei täysin, mutta itse en viitsi ajatellakaan paljonka sattuisi, jos täysillä vetäisisi suoraan kyynerpäähän.

Se muuten oikeesti sattuu.
Aikido(aikikai), Karate(shorinji-ryu renshinkan), Ju-jutsu (Hokutoryu)
Harjoituspäiväkirja[/linkki]
[113_linkki=http://potku.net/blogit/cyt/]Cytin blogi![/113_linkki]
ArtoH
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 392
Lauteille: Syyskuu 2008
Paikkakunta: Ylivieska

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#3

Viesti ArtoH »

Taatusti kivuliasta on myös potkaisu polveen, isovarvas huutaa hoosiannaa pitkään ja sukan laittaminen jalkaan saa aikaan tuskanhien...

Kerran karate-treeneissä Sensei näytti liikettä ja olin vastustajana. Kävin kiinni kohtuu lujaa ja sen seurauksena lensin myös maahan vastaavalla vauhdilla. Muuten oli mukavaa, mutta nyrkissä oleva käsi oli kylkiluun ja tatamin välissä. Yhteen kylkiluuhun tuli murtuma ja pariin viikkoon keuhkojen täyteen vetäminen sattui ihan mukavasti, yskimisestä puhumattakaan...
Sitav Abdullah
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2389
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#4

Viesti Sitav Abdullah »

Esim kun kaveri swiippaa, ja oma käsi jää huonosti molempien alle. Tai se että kun kaadutaan sormet jää huonosti, ja sitten sattuu ihan VIDUSTI :D .
Baby voit vetää mut guardiin milloin vaan :D

Antaa kukkien kukkia, ei niitä kaikkia tarvitse talloa.

Sitav "the hopa-man" Abdullah
Kuvake
Janne Oksanen
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1576
Lauteille: Tammikuu 2009
Paikkakunta: Praha
Takalajit: paini, potkunyrkkeily, ju-jutsu, judo, bujinkan

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#5

Viesti Janne Oksanen »

Bujinkanissa tehdään paljon kaikkea epämiellyttävää, mutta ensimmäisenä tuli mieleen se, kun otetaan vastustajan sisäreidestä kourallinen nahkaa käteen, eli tavallaan "nipistetään". Tätä käytetään mm. hallintaotteista vapautumiseen ja voin sanoa, että kun tarraa kunnolla kiinni, niin kaveri ei pidä enää yhtään niin kovaa kiinni. :D
Learning budo is like playing snakes and ladders without the ladders.
Kuvake
Eelo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1692
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#6

Viesti Eelo »

hmm, maksasta tipahtaminen sattui aika paljon. Toisaalta alapotkusta tipahtaminenkin sattui kanssa...

Niin ja ashihara karatea treenaan.
Eelis Mikkola
Kuvake
Paappa
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12787
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#7

Viesti Paappa »

Sormilukkojen treenaaminen defendossa tuntuu aina yhtä herttaiselta. Kun kuulutetaan että nyt treenataan näitä, tulee jo ennalta sellainen lämmin ja kehräävä olo että nyt on mukavaa tiedossa.

Eli sattuvat aivan helvetisti. Välillä pelottaa että mitenkähän tuo tietokoneen käyttö huomenna onnistuu.
"Always keep an edge on yr knife, son, always keep an edge on yr knife
'cause a good sharp edge is a man's best hedge against the vague uncertainties of life"
(Corb Lund)
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#8

Viesti AriJ »

Janne Oksanen kirjoitti: Bujinkanissa tehdään paljon kaikkea epämiellyttävää, mutta ensimmäisenä tuli mieleen se, kun otetaan vastustajan sisäreidestä kourallinen nahkaa käteen, eli tavallaan "nipistetään". Tätä käytetään mm. hallintaotteista vapautumiseen ja voin sanoa, että kun tarraa kunnolla kiinni, niin kaveri ei pidä enää yhtään niin kovaa kiinni. :D
Vinkkinä - koitapa ensi kerralla kuitenkin vaan pitä kiinni, tiukentaen otettasi vielä, kun toinen nipistelee reittäsi 8-)
______________________
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#9

Viesti Lasse Candé »

Wyrmfang kirjoitti: Toinen ikävä, mikä kävi ensimmäistä kertaa viime viikolla, on kun onnistuu pamauttamaan nyrkit yhteen toisen kanssa.
Tästä tuli mieleen potkun huono torjunta sormet edellä siten että pikkurilli vääntyy poispäin muista sormista. Karatesparrissa käy silloin tällöin jos ei ole tilanteessa mukana. Käytin reilun vuoden hanskoja jotka erottelevat sormet toisistaan ja tuollaisen seurauksena oli sormi muutaman kuukauden siinä jamassa että kipeytyi pienestä tällistä samaan jamaan joka kerta. Sitten siirryin kakehanskoihin ja ovat muuten hyvät, paitsi yllyttävät pienissä määrin virheelliseen lyöntitekniikkaan, muttei mitään ylitsepääsemätöntä. Milloinkohan joku valmistaa täydelliset hanskat?
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 6424
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#10

Viesti AlexMachine »

Paljon on treeneissä sattunut mutta ylitse muiden on joskus junnuna sattunut.
Ikää noi 15v ja laji judo. Mustavöinen valmentaja vetäisi pystyrandorissa uchimatan ja vajaan vuoden treenannut AMachine lähti kuin kuoriämpäri. Ukemi onnistui, mutta oltiin niin lähellä tatamin reunaa että oikean jalan kehräsluu osui tatamin ulkoreunalla olevaan puuhun (siis siihen mikä kiertää tatamia ja pitää mattoja kasassa). Enpä osaa edes sanoin kuvata sitä kipua.
The beatings will continue until morale improves.
Kuvake
Fubarbarian
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1332
Lauteille: Lokakuu 2007

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#11

Viesti Fubarbarian »

Rottinkikeppi näpeille ei koskaan tehnyt eetvarttia, kun tuli kalissa sparrailtua. Aika kipakasti kirvaisi joka kerta. Saati sitten kerran, kun tuli kepistä silmään. Silloin pelästyikin jo ihan stanasti, että lähtikö nyt näkö. Onneks ei lähtenyt, mutta treeneistä tuli lähtö kyllä samantien silmäklinikalle.
A suspicious mind is a healthy mind
Sape
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 374
Lauteille: Elokuu 2007

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#12

Viesti Sape »

Kun joku tekniikkaa tehdessään "potkaisee" munille (lajina judo). Esim. tuossa AMachine:n mainitsemassa tekniikassa.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#13

Viesti Elina »

Tankulassa ekan tason matsailuissa (eli avokämmenin) tulee sormiongelmia, jos sparri menee semmoiseksi huitomiseksi. Ja niitä sormia on sitten helppo kalastaa myös silmiin. Avokämmenet ja korvat eivät myöskään sovi hyvin yhteen (itselleni ei ole kyllä tullut kämmenkuppia korvalle ja toivottavasti ei tulekaan - sen verran on tullut korvalle, että korva on soinut, mutta kipua ei ole kertaakaan varsinaisesti tullut koettua). Kovetusharjoituksissa on pari ilkeää kohtaa - vatsaan lyömistä ja sen sellaista (riippuu aika pitkälti parista, mitenkä kovaa mennään). Kaadot, joissa jalka/jalat potkaistaan alta tuntuvat aina aika inhottavilta. Lennän yleensä aika riuskasti ilman suurempaa voimankäyttöäkin. Tietysti kaikki vahinkojutut ovat helposti kivuliaita - sääret yhteen, jalkaterä kyynärpäähän, sitä rataa. Eikä se olkapään sijoiltaan pyrkiminenkään mukavalta tunnu. :smt003
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 8623
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#14

Viesti mronkain »

Filippiiniläisissä lajeissa vakio-ongelma on kämmien ja sormien nahan irtoaminen alussa ja joskus pidempien treenitaukojen jälkeen (ja muutenkin). Ensin tulee rakkuloita ja sitten rakkulat puhkeilevat ja kädet ovat vereslihalla. Treenaaminen on silloin uskomattoman kivuliasta. Vielä jos kepeissä on erkkaa ja siitä irtoaa liimaa ja nöyhtää vereslihaan, ah mikä Erlebnis!

Itselläni kivuliain varsinainen vamma taisi olla kun sain potkun jalkapöytään/nilkkaan, joku rusto vaurioitui ja jalka turposi aika palloksi, ei ole vieläkään parantunut. Tukisidettä täytyi pitää kuukausikaupalla. Sinänsä ei vakava vamma, mutta pitkäaikainen (pysyvä?) ja kivulias.

Sormien vääntymiset ja kepillä lyönnit niveliin ja rystysiin tekevät myös kutaa, samoin kuin erilaiset rajoille viedyt lukot.

Joskus on saanut tällejä ns. hermopisteisiin ja silloin kyllä ymmärtää miksi niitä kutsutaan hermopisteiksi.

Maksankärkeen en itse ole ottanut, mutta olen kuullut että sitä ei haluakaan kokeilla.

- Marko
Kuvake
Wyrmfang
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 294
Lauteille: Heinäkuu 2008
Paikkakunta: Jyväskylä

Kivuliaimmat tilanteet treeneissä

#15

Viesti Wyrmfang »

AlexMachine kirjoitti: Paljon on treeneissä sattunut mutta ylitse muiden on joskus junnuna sattunut.
Ikää noi 15v ja laji judo. Mustavöinen valmentaja vetäisi pystyrandorissa uchimatan ja vajaan vuoden treenannut AMachine lähti kuin kuoriämpäri. Ukemi onnistui, mutta oltiin niin lähellä tatamin reunaa että oikean jalan kehräsluu osui tatamin ulkoreunalla olevaan puuhun (siis siihen mikä kiertää tatamia ja pitää mattoja kasassa). Enpä osaa edes sanoin kuvata sitä kipua.
Niin joo, tuo unohtuikin. Vielä tuota puureunaa parempi on tatamien välissä olevan verhon alla roikkuva metallinen neliön muotoinen paino. Siihen pamahti jalansyrjä kerran, mutta onneksi oli onneton heitto ja käytännössä vain tipahdin omalla painollani siihen. Silti pääsi jokunen hyvin tarkoin harkittu sana :D
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 51 kurkkijaa