Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Hyol Do Bup

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hyol Do Bup

#31

Viesti Mika Väyrynen »

Mielenkiintoinen aihe.

Kyseessähän on siis hermopisteoppi, korealaiseen tapaan. Monissa lajeissa systeemiä on, mutta eri nimillä. Joissain lajeissa, myös korealaisissa, oppi on sisällytetty muodolliseen tekniikkaan, karaten kata-tyyppisesti. Itse pidän ko. tyylistä opetusta ja oppimista tehokkaana: monesti hermopistehommissa siitä tulee helposti "pääasia", sanan negatiivisessa merkityksessä. Itse näkisin että kyseessä on eräs harjoittelun osa-alue: pelkkä hermopisteillä pelleily ja meridiaanien yms "tietäminen" ei johda mihinkään, ellei refleksit, liikekokonaisuudet, strategia jne. ole opittuna. Ja monesti hermopistesovellutukset löytyvät muodollisesta tekniikasta (hyung, kata jne.) ihan suoraan - kun vaan joku kertoo mitä tapahtuu.

Ylipäätään, olisi hyvä opiskella vaikkapa vain muutama pisteyhdistelmä, ja treenata niitä sillä tavalla että asiaa voi siinä viitekehyksessä soveltaa. Parempi vähemmän kuin tolkuttoman paljon - jos kamppailutoimintaa ajatellaan.

Muistan hauskana seikkana, kun eräs WonHwaDo-oppilas knokkasi parinsa vahingossa. Teki muodollista paritekniikkaa, mutta ilmaan vetelyn sijaan otti kaikki tekniikassa olevat osat kontaktilla - ei kovalla. Siinä sitten paria elvyttelemään ja naureskelemaan että: olisi varmaan ollut parempi kertoa asiasta (että tuommoisiakin juttuja niissä tekniikoissa piilotellaan) oppilaille ennen kuin moista tapahtuupi...

Mielestäni kaikki hermopistehommat, seminaarilla oltaessa, ovat sinällään hauskaa ajanvietettä ja viihdettä. Mukava katsella kun paikallaan seisovaa "uskovaista" tyrmäillään. Mutta asian oikea oppiminen vaatii oikeaa harjoittelua ja todella osaavaa opettajaa. Minulle Okinawan mallinen karaten harjoittelu on malliesimerkki totaalisesta, kokonaisesta ja ehjästä tavasta treenata: mitään osa-aluetta ei ylikorosteta, vaan kaikki tukevat toisiaan.

Väittävät että Shukokain Kimura-sensei olisi tokaissut kun häneltä kysyttiin hermopisteistä, jotain tähän tyyliin: Kun minä hyökkään, koko vastaanottava osapuoli on yksi hermopiste..." :-)

Mika Väyrynen
Kuvake
Pexi
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 210
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hyol Do Bup

#32

Viesti Pexi »

Mvayrysen viimeisimpään viestiin täytyy kyllä sen verran vastata, että juuri sen takia Hyolin tietämys vaaditaankin vasta neljännellä danilla. Ei tule kuuloonkaan että sotketaan alempivyöarvoisten päät ja koko treenaaminen asialla joka saa heidän mahdollisesti jo pelkällä ideologiallaan kyseenalaistamaan valmentajien mielenterveyttä. :D Tietenkin on mahdollista tutustua aiheeseen mikäli se kiinnostaa erinäisillä seminaareilla ja siten valmistaa tietämystään asian saralta. Lisäksi 'normaalitreenailijat'/'kuntoilijat' voivat treenata koko ikänsä tietämättään yhtään sen tarkemmin mitä Hyol Do Bub oikeastaan edes sisältää.


Aikaisempiin aiheisiin vastaten:

Korealaiset käyttävät galligrafiassa samaa merkistöä kuin Japanilaisetkin. Se on ollut aikanaan tärkeä taito ylläpitää maiden välistä kommunikaatiota.

Hyol ja Ji:
Ji Han Jae ei opeta Hyol Do Bupia Sin Moo Hapkidossa erillisenä konseptina. Hermopistetietämys jää muutenkin melko kapealle huomiolle hänen opetuksessaan.
Yin Yang -teoria taas ei ole Hyolin trademark vaikka tuntuva merkitys Hyolissa käsitteellä onkin. Yin Yang tuodaan esille Hapkidon saralla monessakin kohtaa kuten aikaisemminkin asia jo mainittiin.


Kysymyksiä voi esittää ja mahdollisuuksien mukaan pyrin itsekin niihin vastailemaan (nimim. testin suorittanut). Toisarvoiset mielenilmaisut jää ilman vastausta ainakin minun puolestani, mutta mikäli oikeasti on kiinnostunut niin vapaasti esittämään kysymyksiä.


Pekka

Ps. Mut unohrettiin kans Sin Moon harrastajien listasta. ;D
Sin Moo Hapkido 1.dan
BJJ/Lukkopaini
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hyol Do Bup

#33

Viesti Mika Väyrynen »

Jees,

eipä ollut millään muotoa tarkoitus mennä "henkilökohtaisuuksiin" Sinmoohermopiste-asioissa. Pätevää porukkaa, ja ne joita olen tavannut vielä erittäin hyväkäytöksistä sakkia joilla asenne kunnossa. (Meidän Haedong Kumdon Ruotsin päämies, Pierre Sundin 3.dan - on muuten käynytkin Vainionpäällä opissa, Hapkidoa (4.dan) ja Kombatania kun treenaa myös.)

Kunhan yleisesti ottaen kommentoin, ja juuri sitä että ns. hermopisteoppia opetetaan milloin missäkin - kohderyhmille jotka eivät millään tapaa ole valmiita hommaan. Tuo nelosdanin taso kuulostaa hyvältä jutulta, sen tason porukalla on jo refleksit kunnossa ja kyky "lukea" erilaisia kehotyyppejä sekä löytää sieltä hyökkäyspisteitä jo ihan intuitiivisesti - ilman sen kummempaa hakemista ja häsläämistä.

Mikään ei ole kamalampaa kuin perustreenissä alemmalla tasolla oleva tyyppi joka hurahtaa hermopisteisiin, uskovaisen lailla: siinä sitten Pena roikkuu ranteessa kiinni, ei löydy, ei löydy, ei löydy... Lyö naamasta hampaat sisään tai nenän auki, kun ei löydy, ei löydy...:-)

Mika Väyrynen
Haedong Kumdo 3.dan
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Re: Hyol Do Bup

#34

Viesti AriJ »

mvayryne kirjoitti: Mikään ei ole kamalampaa kuin perustreenissä alemmalla tasolla oleva tyyppi joka hurahtaa hermopisteisiin, uskovaisen lailla: siinä sitten Pena roikkuu ranteessa kiinni, ei löydy, ei löydy, ei löydy... Lyö naamasta hampaat sisään tai nenän auki, kun ei löydy, ei löydy...:-)
Eikös sen enemmänkin näkisi olevan se, miten niitä pisteitä käyttää? Itse kun yhä näen että niitä käyttävät kaikki kamppaiulajit... ne kun ovat luonnollinen osa ihmisten olemusta, ja sinne fyysiseen olemukseen niitä omia jäseniä viskotaan efektiä tekemään.. oli se sitten leuan sivu, maksan kärki tai kilikilikellot....
______________________
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hyol Do Bup

#35

Viesti Mika Väyrynen »

Tottahan toki.

Tuo viittaukseni oli tarkoitettu "lakonisenhumoristiseksi" kommentiksi koskien "hermopistelahkolaisia", joille asia menee muun harjoittelu/lajikokonaisuuden yli. On tullut nimittäin sitä nähtyä ja se on KAMALAA katsottavaa :-)

Oman näkemykseni mukaan, pisteet kuuluvat todella moneen lajiin. Osassa niitä ei tarvitse kovin teoreeettisesti opettaa, koska tekniikka "vaan toimii" - eli pisteitä kosketellaan ihan ohimennen... Tehostavat tekniikkaa anyway. Minulla henk.koht (huom: siis HENK.KOHT:-) on syntynyt vuosien mittaan allergia kaikkea "ylireagointia" vastaan: kaikkia todellinen taito ja tieto saadaan mielestäni vaan ahkeralla harjoittelulla, oli kyseessä sitten tekniikan oppiminen, kondis, ottelutaito, itsepuolustus, asenne, hermopisteet jnejne.

Nykyään monia toimintatapoja hallitsee "amerikkalaisuus" eli: "satanen kouraan ja näytän sulle miten leuan syrjästä saa tajun kankaalle. Parilla sadalla opit tekemään sen niskan puolelta... ja jos maksat kolme sataa: näytän miten niitä käytellään yhtäaikaa. Seuraava seminaari kuukauden päästä, silloin näytän sulle... miten tyrmään sut 10 metrin päästä, verhon takaa - mulle kun on tota KII-energiaa siunaantunut! :-)

Mika
Jusa
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Pori

Re: Hyol Do Bup

#36

Viesti Jusa »

mvayryne kirjoitti: Nykyään monia toimintatapoja hallitsee "amerikkalaisuus" eli: "satanen kouraan ja näytän sulle miten leuan syrjästä saa tajun kankaalle. Parilla sadalla opit tekemään sen niskan puolelta... ja jos maksat kolme sataa: näytän miten niitä käytellään yhtäaikaa. Seuraava seminaari kuukauden päästä, silloin näytän sulle... miten tyrmään sut 10 metrin päästä, verhon takaa - mulle kun on tota KII-energiaa siunaantunut! :-)

Mika
Tää on kyllä nykypäivänä kaiken hermopistekamppailun taakka, että heti kun puhutaan että meidän lajissa tai lajin pääkouluttajan opettamassa konseptissa on hermopistehyökkäyksiä sekä parantamista niillä. Niin kaikki (yleensä tavalliset pulliaiset) yhdistävät sen heti ajatuksenvoimalla tyrmäämiseen tai poppamiesparantamiseen. :D Vielä väli huomiona: Tämä koominen jenkkitapa mistä mvayryne kirjoitti tai nämä ajatuksen voimalla tyrmäämiset, eivät siis liity mitenkään Hyol Do Bub-menetelmään.
Sin Moo Hapkido 1.Dan
Mika Väyrynen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 943
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hyol Do Bup

#37

Viesti Mika Väyrynen »

Jees,

ei tosiaan ollut tarkoituskaan viitata "koomisella jenkkitavalla" Hyol Do Bup:iin. Sellaista väärinkäsitystä ei saa syntyä, eikä varmaan syntynytkään. Kunhan omia ajatuksiani noin ylipäätään kirjoittelin ja osa meni tämän ketjun varsinaisen teeman ohi - eli aloin kirjoittelemaan hiukan muusta kuin Hyol Do Bup:sta.

Mika
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Re:

#38

Viesti AriJ »

Piitteri kirjoitti: - Hermopisteet ovat 4. danin vyövaatimuksissa (sis. pisteet, ensiapu yms.).
Missä vaiheessa näitä ruvetaan opettamaan?

Ja, opetetaanko niitä erillisinä - esim. tyrmäyspainotteisesti, mikäs se termi jota on käytetty... knokkauksen kautta - vai jotenkin muuten?
______________________
Kuvake
Skyrider
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 214
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Vantaa

Re: Re:

#39

Viesti Skyrider »

Ôari kirjoitti:
Piitteri kirjoitti:- Hermopisteet ovat 4. danin vyövaatimuksissa (sis. pisteet, ensiapu yms.).
Missä vaiheessa näitä ruvetaan opettamaan?

Ja, opetetaanko niitä erillisinä - esim. tyrmäyspainotteisesti, mikäs se termi jota on käytetty... knokkauksen kautta - vai jotenkin muuten?
Niitä opetetaan lähinnä juuri noilla Hyol Do Bup leireillä ja aina ohimennen tekniikoissa, kuten tämä tekniikka kuuluu osua hermopisteeseen joka on tossa. Suomessa on kaksi henkilöä Sin Moossa jolla on 4.dan tai yli, en tiedä miten he ovat ne opiskelleet, mutta molempia näkee hyol-leireillä. Siihen 4.danin kokeeseen kuuluu mielestäni joku kirjallinen koe ja jotain muuta mutta en tiedä tarkaan mitä.

Hyol leirit keskittyvät vähän kaikkeen, eli siellä ei ole mitään knokkaus-painotettua leiriä...

Taas vastasin mahdollisimman epäselkeästi, toivottavasti tajusitte jotain... :D
Viimeksi muokannut Skyrider, elo 30, 2008, 20.17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Piitteri
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 78
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hyol Do Bup

#40

Viesti Piitteri »

Pakko laittaa korteni kekoon tähän keskusteluun. Hermopisteiden harjoittelu alkaa jo peruskurssilta tekniikoiden mukana. Itse en ole tähän päivään asti sen tarkemmin alkanut omassa ja muille opettaessani miettimään mikä piste on kyseessä. Pääasia on että sattuu. Itse suoritin 3.danin kesällä ja nyt olisi edessä noiden Hyol asioiden opettelu. Opiskelu tapahtuu käytännössä näiden leirien käymisellä ja tämän jälkeen itsenäisesti treenaamalla ja harjoittelemalla.

Täytyy muistaa että Hyolissa ei tarkoituksena ole harjoitella vain vastustajan knokkaamista vaan tarkoitus antaa työkalut Hapkidon tekniikoiden entistä parempaan sisäistämiseen ja tehostamiseen.
Petri Raunio
3. dan Sin Moo Hapkido
Jusa
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 93
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Pori

Re: Hyol Do Bup

#41

Viesti Jusa »

Pilkun viilauksena vielä, koska äsköinen Piitteri kuulosti kovasti siltä että Hyol ei ole muiden laji. Niin mielestäni se antaa valmiudet ihan minkä lajin harrastajalle tahansa "maustaa" tekniikoitaan.

Mvayryne minä, enkä usko että ketään muukaan ajatellut, että olisit halventanut Hyol menetelmää.
Sin Moo Hapkido 1.Dan
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 9
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Re: Hyol Do Bup

#42

Viesti AriJ »

Piitteri kirjoitti: Pakko laittaa korteni kekoon tähän keskusteluun. Hermopisteiden harjoittelu alkaa jo peruskurssilta tekniikoiden mukana. Itse en ole tähän päivään asti sen tarkemmin alkanut omassa ja muille opettaessani miettimään mikä piste on kyseessä. Pääasia on että sattuu. Itse suoritin 3.danin kesällä ja nyt olisi edessä noiden Hyol asioiden opettelu. Opiskelu tapahtuu käytännössä näiden leirien käymisellä ja tämän jälkeen itsenäisesti treenaamalla ja harjoittelemalla.

Täytyy muistaa että Hyolissa ei tarkoituksena ole harjoitella vain vastustajan knokkaamista vaan tarkoitus antaa työkalut Hapkidon tekniikoiden entistä parempaan sisäistämiseen ja tehostamiseen.
Kuulostaa tutulta periaatteelta oman lajin saralta. Kiittää vastauksesta ja :bow:
______________________
Kuvake
Naked
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2185
Lauteille: Elokuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Yhteystiedot:

Re: Hyol Do Bup

#43

Viesti Naked »

Jusa kirjoitti: Pilkun viilauksena vielä, koska äsköinen Piitteri kuulosti kovasti siltä että Hyol ei ole muiden laji. Niin mielestäni se antaa valmiudet ihan minkä lajin harrastajalle tahansa "maustaa" tekniikoitaan.
Olikos nämä Hyol leirit sitten avoimia muiden lajien harrastajillekin?
Nuutti Kotivuori

"Karvainen ja helppo"
Piitteri
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 78
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vantaa

Re: Hyol Do Bup

#44

Viesti Piitteri »

Meidän liittomme leirit ja myös seurojen leirit ovat avoimia kaikille kamppailulajien harrastajille. Eli tervetuloa jos kiinnostaa joskus tulla kokeilemaan.
Petri Raunio
3. dan Sin Moo Hapkido
Kuvake
HapkidoHenryy
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 22
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Pori

Re: Hyol Do Bup

#45

Viesti HapkidoHenryy »

jos joitakin kiinnostaa joskus osallistua hyol do bup leirille, niin kannattaa aina välillä vilkuilla sivuja http://www.hapkido.fi" onclick="window.open(this.href);return false; tai http://www.hyol.net" onclick="window.open(this.href);return false;

siellä sitten lukee jos meidän liiton saralta tullooo leiriiii
-Fighting Art Of The Gods-
Sin Moo Hapkido
Kombatan
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 48 kurkkijaa