Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Alioppilas
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 5053
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#46

Viesti Alioppilas »

Kyynikko kirjoitti: No mitäs luulet kaikkiin kysymyksiin??? En missään vaiheessa väittänyt tilanteen olevan reilu, vain jotain mikä tulisi ottaa huomioon jos edes yksi herne siellä korvien välissä kiertää.
Sanoisin, että mitä pitemmän aikaa kiinni, sitä vähemmän merkitsee niiden herneiden lukumäärä. Ainakin näin miehenä voi todeta, että ajattelu siirtyisi helposti aivoista hieman alemmas mikäli sukupuolijakauma olisi miespuoliselle yhtä otollinen kuin naispuoliselle.
Kyynikko kirjoitti: Tuskin olet sen kanssa erimieltä että armeijaan menevän naisen ei kannata naida koko komppanian kanssa??
Periaatteessa olen täysin samaa mieltä, mutta jos esittäisit saman kysymyksen 18-vuotiaalle Alioppilaalle kurkkusalaateissaan, olisi vastaus varmaan jotain ihan muuta. Jos se naisi koko komppanian kanssa, niin jopa minä saisin. Ja jos 99 % komppaniasta olisi ollut naisia, niin Alioppilas 18-v. olisi saattanut jäädä puolta vuotta pidemmäksi aikaa.




Minä puhuin tosiaan reiluudesta, sinä et, ja intissä jos missä nallekarkit eivät mene aina tasan. Henkilökohtaisesti minua vaan ottaa päähän kuvaus himojaan hallitsemaan kykenemättömästä naistaistelijasta joka pani useita miehiä. Yleensä näihin hommiin tarvitaan kaksi - tässä tapauksessa vissiin vähän useampikin - ja miehenä uskallan väittää ettei näillä uhreilla ole ollut mitään toimenpidettä vastaan. Se sukupuolitaudin tartuttaminen oli kyllä nihkeä temppu, toisaalta, jos panee puolta komppaniaa niin aika vähällä pääsee jos vain yksi tartunta todetaan.

Kun tasa-arvo on tässä ketjussa mainittu niin mielestäni tässä(kin) asiassa se voisi toteutua hieman paremmin, ja nimenomaan naisten eduksi, koska uskon sen koituvan myös miesten hyväksi.
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#47

Viesti bodyguard »

Tästä aiheesta on puhuttu joskus aiemmin ja hartaamminkin, mutta näin lyhyesti voisin sanoa että olen Alioppilaan kanssa samaa mieltä. Sama ilmiö ei ole havaittavissa ainoastaan armeijassa vaan yhteiskunnassa muutenkin.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Minna
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 623
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Stormi

#48

Viesti Minna »

Yritettäisiinkö pysyä aiheessa? Selväksi on tullut, että piparin jakaminen on parempi jättää asepalveluksen ulkopuolelle. Ihan niin kuin se ei olisi selvää muutenkin. Eikä kannata lähteä, jos syynä on näyttämisenhalu itselleen ja muille.

Jos lähtee, niin kannattaa olla oma itsensä ja hyödyntää omia vahvuuksia.

Edelleen mielellään lisää kommentteja, miten naiset ovat pärjänneet asepalvelussa. Mikä on mennyt hyvin, mikä huonosti?
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 24789
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

#49

Viesti Mjölnir »

Minna kirjoitti: Edelleen mielellään lisää kommentteja, miten naiset ovat pärjänneet asepalvelussa. Mikä on mennyt hyvin, mikä huonosti?
Yleensä naiset pärjäävät paremmin motivaatiossa, huonommin fyysisissä ominaisuuksissa. Varsinkin kun motivoituneet eivät välttämättä kehtaa hakea vapautuksia niin helposti kuin ei-motivoituneet ja saavat sitten esim marssimurtumia.

Mutta toisaalta, hyväkuntoinen nainen on monesti paremmassa kunnossa kuin ne huonokuntoisimmat miehet.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Tsunetomo
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 193
Lauteille: Lokakuu 2006
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

#50

Viesti Tsunetomo »

Mjölnir kirjoitti:
Minna kirjoitti: Edelleen mielellään lisää kommentteja, miten naiset ovat pärjänneet asepalvelussa. Mikä on mennyt hyvin, mikä huonosti?
Yleensä naiset pärjäävät paremmin motivaatiossa, huonommin fyysisissä ominaisuuksissa. Varsinkin kun motivoituneet eivät välttämättä kehtaa hakea vapautuksia niin helposti kuin ei-motivoituneet ja saavat sitten esim marssimurtumia.

Mutta toisaalta, hyväkuntoinen nainen on monesti paremmassa kunnossa kuin ne huonokuntoisimmat miehet.
Meillä oli pinohiirissä neljä nais-alokasta samassa saapumiserässä ku minä. Yksi niistä oli melkonen kaappi, ja keikutti telamiinoja ku tyhjää vaan. Meni AUKkiin ko. henkilö, ja kyllä siellä miesalokkaillakin napsu komeasti asennot kun se käskytti. Loput kolme olikin sitten aika pikkasia, ja niille ku pisti jumppakuutiot (á 20 kg) käsiin niin tais elopaino lähes tuplaantua. Eihän siitä mitään tullut. Mutta suurin osa hommista suju ihan mallikkaasti, ja mukavia tyyppejä olivat. Kyllä sieltä uunompia jätkiä löyty hirvittävä määrä.

Se motivaatio kyllä näkyi siellä täällä. Niillä likoilla oli selvästi kovempi kynnys valittaa, kun kaikki tiesivät että vapaa-ehtoisina ovat kuitenkin palveluksessa. Spolleista tein sellaisen epävirallisen mutu-havainnon, että ne naispuoleiset spollit olis ollut vielä vähän enemmän tosissaan kuin miespuoleiset kollegansa. Ainakin ne suuttu enemmän jos hiukan ääneen hymyili kun niillä oli "tilanne päällä".

Niin ja yks naispuoleinen tykkimieskokelas, (vai tasa-arvon nimissä tykkihenkilökokelas?) joka tuli vastaan kassulla, osoittautui aika huumorintajuttomaksi. Rupesi meuhkaamaan kun en tervehtinyt (eihän nyt tykkimiehiä sentään...). Sillä ei ainakaan ollut kauhean hyvä kunto. Ei saanut kiinni kun läksin karkuun.

Tasa-arvo kysymystä en tästä vääntäis. Todellista tasa-arvoa (ja mun logiikan mukaan fiksua) olis että nais-ihmisillä olis oma maanpuolustuksellinen velvollisuutensa. Vaikka "Lotta-koulu" nimeltänsä. Ensiavut, sairaanhoidon perusteet, ammustehtaalla toimimiset, ilmavalvonnat jne. Meinaan ei ne naisetkaan varmaan arkeaan jatka siinä vaiheessa kun bat-puhelin soi.
A.A.
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1166
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu

#51

Viesti A.A. »

Itse suosittelen palveluksen käymistä naiselle, mikäli tästä tuntuu että siihen olisi draiveja ja kiinnostusta. Etenkin sitä johtajakoulutusta, luulisin siitä olevan mahdollisesti naisille kaikenlaista hyötyä. Itse asiassa isosiskoni kävi armeijan ja AUKin oliko 90'-luvun loppupuolella ja ilmeisesti RUK olisi kutsunut mikäli hänellä ei olisi todettu erästä hankalaa sydänvikaa (joka kylläkin oli suurempi onnenkantamoinen, saatiin korjattua ja on oma tarina erikseen) juuri tämän kynnyksellä. Joka tapauksessa pitää armeijaa arvokkaana kokemuksena ja on hänellä naisena työnhaussakin tästä ollut jotain hyötyä kuulemma. :)
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

#52

Viesti L.K. »

uku kirjoitti:
Mosa kirjoitti:Yleensä vain vanhemmiten siitä ei tarvitse puhua kaiken aikaa. Ei ainakaan kaikkien.
Kummasta: asepalveluksesta vai piparista? Mielestäni kävelevät käsi kädessä. Ihminen aikuistuessaan ei ota sotajuttujaan esille omasta palveluksestaan eikä ole tarve myöskään jutella piparista samalla tavoin.

Tai jos on tarvetta, jokin tarve on tyydyttämättä.
Uskallanpa väittää,että kun joukko 20-40 vuotiaita miehiä laitetaan vaikkapa saunailtaan,jossain vaiheessa iltaa puheet kääntyvät armeijajuttuihin ja varmasti myös piparista puhutaan..
Ja tämä on enemmistön toimintaa.

Itsellä naisista ns. lähituntuman kokemuksia eli töissä niihin törmää jatkuvasti.Ja havainnot samoja kuin Mjölnirilläkin.
Itse asiassa on valitettavaa,ettei meillä ole ollut omassa osastossa naisvarusmiehiä vähään aikaan.Yksikin nainen saa äijät siivoamaan ihan eri tavalla ja muutenkin huolehtimaan hygieniastaan paremmin mikä ei normaalisti 18-kesäisellä nuorella miehellä välttämäti ole aina ihan hanskassa...

Valitettavasti myös näitä palvelustovereihin ja myös kantahenkilökuntaan yhtymisä on tapahtunut kohtuullisen paljon naisten osalta.
Tosin myös toisinkin päin eli naiskapiainen varusmieheen..
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Mosa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 1264
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Stormi

#53

Viesti Mosa »

Tarkoitin aikaisemmin siis jatkuvaa piparista jauhamista. Armeijassa kun liike lakkasi, niin rötväyksen lisäksi alkoi jauhaminen siitä ihtestänsä. Kun mies kasvaa aikuiseksi, niin ymmärtää, että ei siitä koko tarvitse olla puhumassa.

On mielestäni ihan normaalia, että ukot jorisevat armeijasta, mielestäni yksi vuosi tavallisesta arjesta poikkeavaa elämää on sen verran mieleenjäävää. Mikäli kaveri ei osaa puhua mistään muusta kuin armeijasta, niin se on epänormaalia.
Olli Leimu
Kepistä päähän vuodesta 1998
Kuvake
MikkoS
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 261
Lauteille: Toukokuu 2005
Paikkakunta: HKI

#54

Viesti MikkoS »

Vaimoni on käynyt asepalveluksen, oli alikersantti. Tapasimme vasta intin jälkeen, emmekä palvelleet samassa paikassa. Hänelle kyllä jäi ihan positiiviset kokemukset. Tai no molemmilla meistä taitaa olla nyt kymmenen vuoden jälkeen melko samanlainen käsitys inttiajastamme. Tuntuu niin vieraalta koko touhu vaikka olihan se hyvä kokemus.

Palveluspaikassaan oli useampi nainen ja ovat pitäneet yhteyttä jonkin verran siviilissäkin. Yksi porukasta jatkoi kadikseenkin.
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

#55

Viesti L.K. »

Mosa kirjoitti: Tarkoitin aikaisemmin siis jatkuvaa piparista jauhamista. Armeijassa kun liike lakkasi, niin rötväyksen lisäksi alkoi jauhaminen siitä ihtestänsä. Kun mies kasvaa aikuiseksi, niin ymmärtää, että ei siitä koko tarvitse olla puhumassa.

On mielestäni ihan normaalia, että ukot jorisevat armeijasta, mielestäni yksi vuosi tavallisesta arjesta poikkeavaa elämää on sen verran mieleenjäävää. Mikäli kaveri ei osaa puhua mistään muusta kuin armeijasta, niin se on epänormaalia.
Toki jatkuvasti armeijajuttuja jauhava kaveri on epänormaali.Sehän on selvä.
Ellei sitten satu olemaan kapiainen. :)
Mutta silloinkin on epänormaalia jos ei osaa yhtään irroittautuaa työstään... ;)
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

#56

Viesti Jopo »

Mosa kirjoitti: Kun mies kasvaa aikuiseksi, niin ymmärtää, että ei siitä koko tarvitse olla puhumassa.
Siis kun mies menee naimisin..

Kyllähän tuo vaan pakkaa oikeasti olemaan niin, että kun pistetään porukka miehiä kolmeksiviikokosi jonnekin kiinni (ilman niitä) vaimoja niin yllähän siellä naisista aletan puhumaan, eikä todellaan filosofisessa mielessä.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
S.A
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 154
Lauteille: Syyskuu 2006

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

#57

Viesti S.A »

Reippaalla ja hyvällä mielellä kun menee armeijaan ja on avoimin mielin niin ei ole paha paikka.
Neuvona antaisin itse intin käyneenä 04 ja 08 että naiseudestaan ei kannata numeroa tehdä ja nuo menkatkin kyllä hoituu niin kassulla kuin metsässä.

Miesten kanssa kun elää tuon armeija ajan oppii kyllä talon tavoille ja kaikista heitoista ei kannata numeroa tehdä.
Fyysisesti jaksaa kun pitää mielessä että parhaani teen ja kaikkeni annan.Jokaiselle niin miehelle kuin naisellekkin tulee heikkoja hetkiä marsseilla kuin muussa palveluksessakin siksi hyvä yhteishenki ja porukkaan kuuluminen on hyvä juttu.

Eikun sinne vaan.
harja
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 153
Lauteille: Elokuu 2008

#58

Viesti harja »

L.K. kirjoitti:
uku kirjoitti:
Mosa kirjoitti:Yleensä vain vanhemmiten siitä ei tarvitse puhua kaiken aikaa. Ei ainakaan kaikkien.
Kummasta: asepalveluksesta vai piparista? Mielestäni kävelevät käsi kädessä. Ihminen aikuistuessaan ei ota sotajuttujaan esille omasta palveluksestaan eikä ole tarve myöskään jutella piparista samalla tavoin.

Tai jos on tarvetta, jokin tarve on tyydyttämättä.
Uskallanpa väittää,että kun joukko 20-40 vuotiaita miehiä laitetaan vaikkapa saunailtaan,jossain vaiheessa iltaa puheet kääntyvät armeijajuttuihin ja varmasti myös piparista puhutaan..
Ja tämä on enemmistön toimintaa.
Uskallan väittää vastaan. Aika vähän armeija- tai pi11ujuttuja kuulee, kun osallistujien keski-ikä alkaa nousta vaikka sinne 25 vuoden yläpuolelle. Siinä vaiheessa intti alkaa olla kaukaista menneisyyttä ja pi11uakin on jo saatu.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93761
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Naisten vapaaehtoinen asepalvelus

#59

Viesti Mika »

harja, sun pitää nyt muistaa että L.K. on tonnari... :smt003
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#60

Viesti bodyguard »

harja kirjoitti: ja pi11uakin on jo saatu.
:o :( :cry:

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 10 kurkkijaa