Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kerkko

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ke 23.5.Taas painottelua. Sen verran jo tullut tottumusta, että eivät enää niin painavia nuo puntit. Voimaa nyt ei ole tullut vielä tässä vaiheessa, mutta tottumus touhuun. Lihaksetkaan eivät kipeät seuraavana päivänä.

Lajitreenit jäävät liian vähälle, mut tuleepahan edes jotain tehtyä.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Su 27.5. Kwondoa tunti ja vartti. Itsepuolustustreenin nimikkeellä, mut muutaki puuhattiin. Totesin olevani surkea. :( Lämmittelyksi potkittiin kierto- ja takakiertopotkuja. Takakierrot menivät ihan yllättävän hyvin, ottaen huomioon, etten ole vuoteen tehnyt niitä. Se olikin ainoita positiivisia juttuja tekemisessäni.

Lämmittelyn jälkeen vähän vääntelyitä. Erilaisista kuristuksista vapautumisia. Olin melko hukassa. En saanut vääntöjä ja kaatoja mitenkään sujumaan. Brutaalimmat tekniikat toimivat jotenkuten, mutta selkään ois varmastikin tullu tositilanteessa. Olihan parini isompi ja parempi, mutta vaikkei hän laittanut vastaankaan, eivät jutut sujuneet.

Sitten olikin ihan uusi aluevaltaus itselleni, tehtiin ihan pystymatsia suojien kanssa. Hyvin kevyesti tyypit ottivat, en pärjänny, mutta ei tullut kovia koppejakaan. Vaistomaisesti koitin torjua vartaloon tulevia potkuja alatorjunnalla, ja näin oli suojaus poissa. Muutenkaan en saanut yhtään mitään tehtyä isompia/samankokoisia tyyppejä vastaan, etenkään käsillä. Mutta tuollaista treeniä olisi kiva tehdä lisääkin, kovemmallakin kontaktilla. Hammassuojat pitäis ostaa. On ollu hankintalistalla jo pitkään.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 31.5. 2,5 tuntia tkd:a. Ensin poomsetreeni, ja sitten perään potkutreeni. Mukavaa kun joka treenissä oppii uusia asioita. Tätä silti odotinkin, koska eri vetäjät tietenkin huomaavat eri juttuja. Tällä kertaa seiskapoomsessa tuli pari suoritustapaa korjattua. Ko. liikesarja onkin ollut selvästi heikoiten osaamani repertuaaristani. No, on varmaan edelleen, mutta parempi kuin ennen.

Ihan kivasti riitti virtaa vielä potkutreenissäkin. Lopun lihaskunnot kyllä väsyttivät ja jumittivat.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ti 19.6. Tkd 1,5 h. Vähän kaikenlaista tehtiin, en varmaan ees muista kaikkea. Pääasiassa kuitenkin potkuja ja erilaisia ottelukombinaatioita.

Ma 25.6.1,5 h. Taas oli paljon sisältöä treenissä. Matsitekniikkaa, potkuilua ja askelottelutyylisiä juttuja. Oikein hyvä treeni. Varsinkin askelottelumuodossa tehdyt maahanvientijutut miellyttivät.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ti 26.6.Tehtiin askelotteluita ja jotain muuta, en muista mitä. Perustekniikkaa ainakin jonkin verran. Poomsessa sain rytmin toimimaan mielestäni kohtuullisen hyvin. Muutenkin tuli taas sellainen fiilis, että piristävää olla uudessa seurassa. Tulee hiukan erilaisia ja piristäviä juttuja.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Jaaha, taas mennään. On menty jo hetken, mut eipä oo tullu merkkailtua. Mutta nyt uusi laji kuvioissa. Aloitin Yuishinkai karatejutsun alkeiskurssin yliopistolla. Sen lisäksi tarkoitus ois myös taekwondoilla kerran viikkoon.

Kahtotaas sit mitä muistan. Voipi mennä sisällöt väärinki, mutta mänköön.

To 13.9. Karate 1 h. Perusasentoja ja muistaakseni etupotkua. Joku ranteesta irrottautuminen. Kevyt treeni, mutta koska juoksin kotimatkan, olin ihan puhki. Juoksu se on kamalata.

Ti 18.9 Karate 1 h. Asentoa, lyöntiä ja potkua taasen, sekä samantyylinen irtautumisharjoite. Kotiin taas juosten. Lyhyt matka, mutta kun on huono kunto ni on.

Ke 19.9. Taekwondo 1,5 h. Ottelutyylistä potkintaa, askelotteluita ja jotain muuta potkintaa loppuun. Oikein rattoisat treenit. Hyvä fiilis.

To 20.9. Karate 1 h. Asentoja, torjuntoja ja kaatumisia. Tuntuu etten oo paljon edistyny kaatumisissa, vaikka noita jonkin verran kwondossa onkin tehty, ja itsekseni oon niitä harjoitellu. No, perusjutut on kaalissa paremmin kuin alkuvaiheessa, mut itse suoritus ei kovin sujuva. Kotiin taas juoksennellen.

Ti 25.9.Karate 1 h. Menin jostain syystä täysin puhki alkulämmittelyissä, vaikkeivat olleet normaalia rankemmat. Onneksi tuosta palauduin kuitenkin jossain rennommassa vaiheessa. Torjuntoja hiottiin, pari uuttakin ennen opeteltujen lisäksi. Sitten taas lyöntiä ja etupotkua. Loppuun rinnusotteesta irtautumista. Pari ihan kätevää pointtia tuli tuohon.

To 27.9.Karate 1 h. Torjuntoja jälleen, ja opeteltiin uutena sivupotku. Oli mukavaa, mut ois voinu kestää pidempään. Tai sitten olla kovempi harjoitus. Tänään jäi liikaa energiaa. Sivupotkua oli kuitenkin mukava tehdä. Kwondossa sitä en oo saanu tehdä tarpeekseni, tykkään k.o. tekniikasta.

Yleishuomiona uusi harrastus on kyllä piristänyt. Elän toivossa, että saan liikunnasta jälleen rutiinin elämääni. On taas tullut huomattua kuinka kiva fiilis usein liikunnan jälkeen on. Hiukan liian vähäistä tämä vielä on, vaikka ohjattujen treenien lisäksi oonki lihaskuntoillu, ja aiemmin pari lyhyttä juoksulenkkiäkin kipaisin. Lisäksi yksi treeni putoaa kuukaudeksi pois, koska menen kitarakurssille.

Karate on jollain tavalla hirmu sopiva kwondotaustalta, mutta sitten on pieniä eroja, jotka pukkaavat päälle hirmu nopeasti. Hiukan erilaiset asennot, eri paikat käsille ja tuommoset. Toiset eroista on helpohko poistaa, kun vain muistaa ajatella tekemistään. Sitten pari juttua vain tuntuu tulevan automaattisesti.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ke 3.10. Tkd 1,5 h. Ottelutyylistä potkintaa, hiukan perustekniikkaa, ja kolmospumsen opettelu. Tein kamalasti virheitä tossa poomsessa, huomaa ettei oo taas kuukausiin tehnyt.

Jossain vaiheessa kolautin parin kanssa jalat yhteen kaksikin kertaa peräkkäin. Ei tuntunut juuri missään, eikä haitannut treeniäkään, mutta harjoitusten jälkeen huomasin, että sääreen on noussut melko mojova patti, jonka keskellä on punertava mustelma. Ei se edelleenkään kovin kipeä ole, hiukan kosketusarka. Jotain ruhjevoidetta hieman tuohon levitin.

Kaiken kaikkiaan oli mukavat harjoitukset, vaikka aika paljon tekeminen takkusikin.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 4.10. Karate 1 h. Paljon kaikenlaista tehtiin. Ihmeellistä miten hankalaa on vieläkin tehdä sujuvasti juttuja, joita on harjoitellut jo monta vuotta, kuten paikaltaan lyöminen. Samaan tapaan tuota taekwondossakin tehtiin, mutta hirmu hankalalta se edelleen tuntuu. Ja muutenkin jostain syystä hyvin samanlaiset jutut kuin mitä oon tehny tuntuu kovin vaikeelta. Ehkä se sitten johtuu siitä varmuuden puutteesta. Kun ei osaa kuitenkaan sitä karatetyyliin, niin se ei tule sujuvasti.

Lohdutan itseäni sillä, että olen kuitenkin alkeiskurssilla, joten ei minulta siinä mielessä paljon parempaa tekemistä vaaditakaan. Itse vain vaadin.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ke 10.10. Tkd 1,5 tuntia. Ottelutyylistä potkintaa, perustekniikkaa ja poomsea. Hyvin samalla kaavalla kuin viimeksikin siis. Tuntui menevän oikein kivasti kauttaaltaan. Menin hiukan liian puhki alkulämmittelyn hyppelyissä, mutta ihan hyvin siitä palautui. Oli miellyttävää harrastaa taas.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Muistankohan taaskaan...

To 11.10. Karate 1h. 7-kumitea, eli eräänlaista ennaltamäärättyä torjunta+vastahyökkäys -harjoitusta. Samantyyppinen kuin taekwondon askelottelu. Tästä johtuen tuppasinkin alkuun vaistomaisesti tekemään tätä taekwondotyyliin. Siis alkuasennossa tuli ihan automaatiolla koko ajan taekwondoseisonta. Muutenkin vähän takkusi. (itseasiassa voi olla, että tämä oli jo edellisissä treeneissä, en vain tullut merkanneeksi. No, nyt tehdään kuitenkin näin!)

Myös kämmensyrjälyöntejä taidettiin tällöin opetella, koska en aiemmin niitä kirjannut. :) Lisäksi torjuskeltiin jonnin verran. Muistaakseni ihan mukavat treenit.

To 18.10. Karate 1h. Lisää 7-kumitea. Sujui paremmin kuin ennen. Kehotettiin tekemään vähemmän vaiheissa, ja niinhän se tuntuikin mukavalta. Oikeanlaiset asennot ehkä vähän takkusivat, mutta muuten kulki.

Myös perustorjuntoja tehtiin, ja hiukan ranteesta irrottautumista. Pari lukkoakin sai siinä sivussa tehdä, ja sepä oli kivaa. Oon kamppailu-urani aikana saanu liian vähän treenata lukotuksia. Ehkä sit tarttis joskus testata aikidoa tai jotain. Aikido vois muutenki olla kivaa. Joskaan ei varmaan ainoana lajina.

Ke 24.10. Tkd 1,5 h. Potkintaa ja kolmospoomsea. Potkut oli ihan kivoja, tehtiin vähän erilaista kamaa kuin yleensä oon tottunu tekemään. Joistain tosin tuli vähän yliannostusta. Hyppytakakierto sujui oikealta jotenkuten, vasemmalta ei oikeen. Poomse oli turhan jäykkää, mut ainahan multa rentous puuttuu.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 25.10. Karate 1 h. Pääasiassa kämmensyrjälyöntejä reenailtiin. Lisäksi etu- ja sivupotkuja, sekä vähän kai lyömistäkin. Siteeraus Raptorilta kuvaa melko hyvin tänkin treenin tunnelmia: "liikkeiltäni olen funky kuin rautakanki". Lisäksi huomautettiin takapainoisesta asennostani, ja mietin, että ehkä sitä pitäisi tosiaan alkaa korjata. Tämä ei ole mikään pikkujuttu, koska luonnollinen seisoma-asentoni on takakeno. Kuitenkin sen muuttaminen vois olla ihan hyvä juttu muutakin elämää aatellen.

La 27.10. Ensimmäinen leiripäivä, ohjelmassa kolme noin 3 tuntia kobudoa. Bo:n perusteita opettelimma me aloittelijat. Perusasentoja, -torjuntoja ja -hyökkäyksiä. Lopussa vielä tehtiin vielä kumitea, elikkäs (ainakin tässä tapauksessa) ennaltasovittua hyökkäys - vastaisku -harjoitusta.

Oli perin mukavaa! Kuten olen jo pitkään arvellut, kyllä kobudo taitaa olla minulle sopiva laji. Ehkäpä jossain vaiheessa alan ihan täysipainoisesti treenata "pyhää kaksinaisuutta" : karate+kobudo -yhdistelmää. Mutta kun on niitä mahdollisia vaihtoehtoja niin paljon muitakin. Vaikiaa on ihmisen elo. :doubt: Tai sitten ei ole, jos vaan tekee kuten tuntuu hyvältä. Saattaa tosin mennä vähän surffailuksi, mutta ehkä sitten on niin, että "jos niin käy, niin käy." Jopa menee mukafilosofiseksi. :?
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Su 28.10. Toinen päivä leiriä, karatea noin 3 h. Perustekniikkaa ja 7-kumitea. Lisäksi jonkin verran muuta pariharjoittelua. Lyönneissä mulla oli aika paljon ongelmia. Käsi hiukan tuppasi kaartumaan suorissakin. Tuntui että aina kun jätin lyönnit tarkoituksella lyhyeksi, tuli myös lyötyä koukkumaisesti.

Ihan hauska leireily oli tänäänkin, mutta kyllä tuo eilinen kobudopäivä vei voiton. Ehkä siinä on sekin, että se oli aika selkeästi uutta, karaten treenaaminen kun on aika samanlaista kuin taekwondonkin. Jokohan sitä näin yhden treenin nähneenä kävis hankkimassa bo:n. :) Eilen jo mopin kanssa kotona tein juttuja. :) Hauskaa joskus innostua jutuista.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Ke 31.10. Tkd, 1,5. Vähän porukkaa treeneissä, joten meni vähän lepsuksi touhu. Tehtiin hiukan itsepuolustuskamaa, hyppypotkuja ja jonkin verran sparrailua.

Lukkoja sun muuta oon treeneihin odotellutkin, mutta ei ne menny oikeen kivasti. Syitä on monia: oma osaamattomuus, kaverin lepsut ranteet ja tuo yleinen treeneissä vallinnut mielentila. Noiden jälkeen treeni alkoi olla ihan mukavaa, hyppypotkut olivat juuri sopivaa puuhaa tuollaiseen rentoon treeniin. Eivätkä ees menneet ihan huonosti, hyppytakapotkutkin menivät jotenkuten, vaikken ole niitä tehnyt pitkään aikaan, varmaanki vuosia mennyt.

To 1.11. Karatea 1 tunti. Etu- ja sivupotkua, 7-kumitea, maassa puolustautumista ja haliotteesta poispääsyä. Aika hankalaa tuo viimeinen kyllä on, kun tosissaan vastaan pistää. Vaikka toisaalta, jos puolustautujalla olisi mahdollisuus oikeasti ruhjoa, niin hieman helpottuisi.
Tuo 7-kumite mulla hiukan tökkii. Jutut menee sujuvasti, mutta tehokkuudessa ois parantamisen varaa. Lisäksi hätäilen tuossa liikaa.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

To 8.11. Karatea 1 tunti. Tehtiin kämmensyrjälyöntejä, polvipotkuja ja 7-kumitea. Pääasiassa kuitenkin itsepuolustushenkistä juttua. Kaulaan tökkimisiä sun muuta mukavaa. Ihan hauskaa oli. Ei nyt osaa juuri kuvailla tai muistaa yksityiskohtia. Tuo kumite meni ihan kivasti muuten, mut en oikeen vauhtiin päässy. Alun tekemiset oli vähän töksähtäviä.
Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1622
Lauteille: Helmikuu 2006

Viesti Kerkko »

Tuhannet innokkaat lukijani ovat taas joutuneet odottamaan monta viikkoa, kun olen laistanut velvollisuudestani raportoida harjoitteluni käänteitä. No, parempi myöhään jne, väittävät.

To 15. 11. Karatea tunti. Erilaisista otteista irrottautumisia, myös maassa. Lisäksi 7-kumitea. Muuta en muista. Ensimmäiset meni ihan kivasti, jälkimmäiset vähän tahmeasti.

Ke 21. 11. Kwondoa 1,5 h. Perustekniikkaa, askelotteluita hiukan poomsea ja hyppypotkuja. Ihan leppoisat ja mukavat reenit. Taekwondo tuntuu nykyään hemmetin helpolta, kun on tottunut tökkimään karaten kanssa. Varsinkin perustekniikassa tunnen usein tekemiseni ihmeen helpoksi. Väittäisin tämän johtuvan henkisestä rentoudesta. En yritä liikoja, teen vain. Lisäksi harjoituksissa on usein huomattavan rento ilmapiiri. Joskus tämä johtaa löysäilyyn, mutta viime aikoina mulla on toiminut kivasti.

To 22. 11. Karatea 1 h. Vyökoetyyppinen treeni. Miltei kaikki keltsin tekniikat tehtiin läpi. Tempokin oli kovahko. Hikikin tuli, vaikka treenin jälkeen vetäjälle totesinkin, että melkein tuli. Lupasi että seuraavalla kerralla tulee. Muu porukka osoitti kiitollisuuttaan. :) Etenkin kun ilmaisin olevani estynyt seuraavien harjoitusten aikaan.

Toisaalta tuntuu, ettei tuo vyökokeeseen tuleva repertuaari ole kummoinenkaan, mutta toisaalta kaikki osa-alueet jotenkin tökkivät. Ainakin kovemmalla tempolla ja eri tilanteissa. No, nyt oon kotosalla entistä enemmän hionut muistiin juttuja.

Ke 28. 11. Tkd noin 1,5 h. Oikein kivat treenit, kaavaltaan hyvin mieleiset minulle. Ensin alkulämmittelyksi kevyttä potkintaa, ja hiukan käsien pyörittelyjä, venyttelyjä sun muita. Sitten perustekniikkakombinaatioita, joita myöhemmin sovellettiin tarttumisiin. Tämän jälkeen hiukan lisää perustekniikkaa, jonka jälkeen potkintaa reagointityyliin. Loppuun melko rankat lihaskuntosessiot ja venyttelyä. Oli mukavaa, vaikka treenin jälkeen kädet olikin ihan jumissa lopun voimailujen vuoksi.

Seuraajat

Kuvake
Kerkko