Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

jussip

Potkulaisten julkiset harjoituspäiväkirjat

Valvoja: Valvoja

jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#16

Viesti jussip »

Hmm, teinpä sitten joutessani pientä yhteenvetoa helmikuulta (perustuen tänne kirjaamiini juttuihin).

BJJ treenit (1,5 h): 23 kpl
Open mat: n. 120 min
Lepopäiviä: 4 kpl
Sairaspäiviä: 3 kpl

Mielestäni ihan hyvät treenimäärät kun ottaa huomioon että mukaan mahtui useampi sairaspäiväkin. Jos laskeskelee että terveitä päiviä oli 25 kpl, niin siihen nähden 23 harjoituskertaa + 120 min open mattia on tälläiselle sivutoimiselle harrastelijalle ihan hyvä saavutus.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#17

Viesti jussip »

Suunnitelmien mukaan treenimielessä aikamoinen tynkäviikko. Toivottavasti tästä kuitenkin on pitkässä juoksussa hyötyä. Ainakin tuli levättyä ja syötyä hyvin.

Ma 5.-Pe 9.3.: Chillailua ja matkustelua.
La 10.3.: BJJ 1 h. Kävin treenamassa Renzon salilla New Yorkissa. Kivaa oli, vauhdikkaat treenit. Aika samanlaista kuin "kotosallakin", noin niinkuin tekniikoiden ja tunnin rakenteen puolesta. Positiivisena puolena tuli huomattua että oma jujitsu on vahvaa myös kotisalin ulkopuolella ja monet omaan peliin kuuluvat perusjutut toimivat paljon paremmin kuin tuttujen harjoituskumppaneiden kanssa. Oli myös jännää katsella kun salillinen oikeasti ammattimaisia ottelijoita treenasi lukkopainia. Siis onhan noita nähty ennenkin, mutta oli jotenkin outoa nähdä reilu parikymmentä huippu-ukkoa vääntämässä keskenään. Joukossa vino pino BJJ mustiavöitä, ammattimaisia vapaaottelijoita ja kasa tyyppejä joita en tuntenut, mutta joista osa pyöritteli edellämainittuja ihan miten halusi. Selkeni kyllä minkä takia Renzon salia pidetään yhtenä parhaista harjoittelupaikoista Jenkeissä.
Su 11.3.: BJJ 1,5 h
Kuvake
vanu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2007
Paikkakunta: Kuopio

#18

Viesti vanu »

*kuiks*
Deathmatchia odotellessa :D
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#19

Viesti jussip »

MA 12.3.: BJJ 1,5 h. Sain polvesta & nyrkistä silmäkulmaan reeneissä. Hassua.
TI 13.3.: BJJ 2,5 h. Katos, musta silmä. harmittaa.
KE 14.3.: BJJ 2,5 h. Hmm, silmään koski treenien jälkeen.
TO 15.3.: Jaahas, silmä punertaa ja vihloo. Treenit väliin.
PE 16.3.: Silmälääkärille. Värikalvon tulehdus. Vastaava kuin vuosi sitten, jolloin tulehdus jatkui n. 3 kk. Nyt ainakin sain (toivon mukaan) oikean diagnoosin ja lääkkeet heti. Joka tapauksessa treenikieltoa tuli myös.
LA 17.3.: Kävin katselemassa BJJ/SW kisat. Oman seuran ukot veti hyvin. Päivän hienoimmasta suorituksesta vastasi Brasseista asti raahautunut oman tiimin nouseva tähti "Tussa". Voitti 8-miehen gi ja no-gi turnaukset, yhteensä noin 5 minuuttia tehokasta matsiaikaa.
SU 18.3.: Silmä vähän parempi. Huomenna taas silmälääkäri.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#20

Viesti jussip »

Ma 19.3.-Pe 23.3.: Sen lisäksi että silmä on tulehtunut, iski myös flunssa. Ei siis viitsinyt mennä treeneihin edes katselemaan.
La 24.3.: Kävin open matilla pyörähtämässä 1,5 h. Ihan hyvin sai treenattua ja sain guruilta kaipaamiani vinkkejä open guardiin.
Su 25.3.: Lepopäivä. Vaikka eilinen riehuminen meni ihan hyvin niin otetaan nyt rauhallisesti tässä ja toivotaan että silmän tilanne ei pahenisi ja varmistellaan että flunssa on oikeasti ohi. Joka tapauksessa silmä on vieläkin tulehtunut ja kontrolleja/lääkitystä jatketaan useampi viikko.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#21

Viesti jussip »

Ma 26.3.-Su 1.4.: Viikon saldoksi taisi tulla yksi 2 h BJJ treeni. Olin suurimman osan viikosta reissussa Chicagossa ja tiukan ohjelman takia en päässyt vierailemaan paikallisella salilla. Muuten oli hyvä reissu. Ja ehkä hyvä pitää vähän taukoa muutenkin koska silmä on edelleen tulehtunut ja lääkitys jatkuu. Jospa tämä viikko olisi kuitenkin treenintäytteisempi.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#22

Viesti jussip »

Parina viime viikkona treenailu on ollut harmillisen satunnaista. Enemmänkin semmoista puuhastelua, muutaman kerran viikkoon. Tekosyitä tosin löytyy, sairastelu (silmätulehduksen takia lääkitys edelleen päällä), reissussa olo ja Suomesta kantautuneet ikävät uutiset (vakavasti harkitsin pikaista Suomen reissuakin), sekä kaikkea muuta vastaavaa.

Viime viikon reenejen kohokohdaksi mainittakoon että sain vihdoinkin otettua itseäni niskasta kiinni ja uskaltaudutta muay thai harjoituksiin. Kivaa oli, kunto kesti paremmin kuin oletin (joten jäin treenien jälkeen vielä 2,5 h BJJ reeneihin, se tosin taisi olla virhe) ja harjoittelu tuntui kaikinpuolin mielekkäältä.

Minullahan on siis taustalla pari-kolme vuotta potkunyrkkeilyä, mutta tuosta on aika monta vuotta aikaa. Samoin tietty on tullut treenailtua pitempään krav magaa ja vähäsen vapaaottelua, joten periaatteessa suurin osa muay thai tekniikoista oli ennestään tuttuja (siis potkunyrkkeilyä ja siihen päälle kyynärpäät/klintsi/polvet krav maga/vapari ympyröistä).

Edellisestä kerrasta kun olen treenannut enemmän tosissaan pystyä on varmaan joku kolmisen vuotta ja sen kyllä huomasi. Ajoitus ja pelisilmä puuttui täysin, samoin koordinaatio potkuissa oli huono, sekä pelkäsin osumia (vaistomaisesti käännyin lyöntejä karkuun jne). Positiivisena puolena mainittakoon että rauhassa tekniikoita tehdessä oikeestaan kaikki tekniikat muistui yksityiskohtia myöten mieleen hyvin ja teoriapohja oli kaikinpuolin kunnossa. Enää siis pitäisi saada tuo käytännön toteutus kuntoon, ja se taas varmasti vaatii paljon tekniikoiden hiomista ja etenkin sparria. Mutta tosiaan kivaa oli ja salilla missä harjoittelen voi siis treenata samaan pakettiin kerran viikossa muay thaita ja se tuntuu juuri sopivalta määrältä itselleni (BJJ kuitenkin kiinnostaa huomattavasti enemmän). Jospa tässä nyt kuitenkin saisi pikkaisen taas tuntumaa tuohon pystyotteluunkin..
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93922
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#23

Viesti Mika »

Onko Suomessa kaikki OK nyt? :?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#24

Viesti jussip »

Mika kirjoitti: Onko Suomessa kaikki OK nyt? :?
No miten sen nyt ottaa, tällä viikolla vietetään hautajaisia. Kyseinen kuolemantapaus oli myös täysin odottamaton, joten tilanne on aika raskas läheisille. Omalta osalta tilanne tietysti myös siinä mielessä hankala että olen täällä rapakon takana, joten surutyötä joutuu tekemään aika lailla itsekseen eikä toisaalta voi olla muiden tukena. Mutta elämä jatkuu jne.
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#25

Viesti jussip »

Hyviä uutisia!

-Tällä viikolla on taas treeni alkanut maistua
- Toissapäivänä lääkäri totesi että silmätulehdus on vihdoinkin parantunut (eikä kestänytkään kuin vajaa pari kuukautta lääkekuuria jne), eli lääkekuuri seis ja voin alkaa taas treenaamaan täysiä jne
- Nyt on BJJ superviikonloppu, salillamme on hyväntekeväisyysseminaari, joten koko viikonlopun kolmen päivän ajan on vaikka mitä BJJ painotteista ohjelmaa ja paljon hyviä ohjaajia ja vielä hyvää tarkoitusta varten
- Sain tänään vihdoinkin joku aika sitten tilaamani sykemittarin, kelitkin kun paranivat niin tarkoitus olisi aloitella kova lenkkeilyohjelma
- Lähitulevaisuudessa tiedossa muutamia erinomaisia seminaareja, mm. erikseen Daniel Gracien ja Carlos Gracie Jr:n seminaarit

Ja sitten huonoja uutisia!

- Eilen treenien jälkeen silmä alkoi ärtyä, ja tänään siihen taas koski ihan samaan malliin kuin pari kk sitten ennen lääkekuurin aloittamista, eli ollaan taas aloituspisteessä. Puoli päivää menikin sitten tutustuessa jenkkiläiseen sairaalapäivystysmeininkiin joka sinänsä toimi paremmin kuin normaali suomalainen terveyskeskus, mutta ei silti vastannut mielestäni mukavaa viikonlopputekemistä. Eli ilmeisesti ei riittänyt että vähensin huomattavasti treeniä ja tiputtelin troppeja silmään vähän väliä, ilmeisesti ei pitäisi treenata ollenkaan pariin kuukauteen.
- On se BJJ superviikonloppu. Ja en voi treenata.
- On se uusi sykemittari. Ja en voi rasittaa itseäni.
- Olisi ne seminaaritkin tulossa. Saa nähdä olenko siinä (tai enää missään) vaiheessa treenikelpoinen.

Tässä joka tapauksessa kuva tämän päivän seminaarista. Etsi kuvasta silmätulehduksesta kärsivä raukka joka ei päässyt treenaamaan.

Kuva
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 21
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#26

Viesti jussip »

Pidin tuossa puolisentoista viikkoa treenitaukoa silmätulehduksen takia, varmaan olisi ollut fiksua pitää pitempäänkin, mutta kun haluaa treenata niin pitää taas koittaa arpa onnea. Yleensä sieltä kyllä sitten tulee se tyhjä arpa.

Viikonloppuna tuli käytyä katsomassa ADCC, joten siinä mielessä tauko osui hyvään paikkaan kun muutenkin tuon takia olisi tullut muutama reenitön päivä. Hyvät oli kisat ja mukavaa oli tavata maailmantähtiä ja suomalaisedustusta. Matsit olivat erinomaisia ja homma pyöri niin kuin pitääkin. Ainoaa miinusta omista matkajärjestelyistäni jotka menivät ihan päin prinkkalaa.

Tällä viikolla tullut nyt sitten taas treenailtua. Osittain ADCC:n (ja osittain täällä vallitsevan helleaallon) innostamana sain vihdoinkin aikaiseksi mennä lukkopainiharjoituksiin. Mieli on tehnyt pitkään, mutta en ole tosiaankaan täällä käynyt yksissäkään lukkopainitreeneissä. Syitä on tietysti monia, suurin syy alun perin oli se että paikallisen käytännön mukaan harjoituksiin pääsee vasta sinisellä vyöllä. En ole tainnut täällä mainita että sain vyön jo useita kuukausia sitten, mutta en siltikään ollut saanut aikaiseksi vääntäytyä alistuspainimaan, osittain sen takia että pukupaini kiinnostaa enemmän ja täällä on kuitenkin joka päivä pukupainiharjoitukset, useimpina päivinä vähintään kahdet. Joten siis treeniä on riittänyt muutenkin. Monesti olen kyllä ottanut shortsit mukaan ja uskotellut itselleni että jään lukkopainitreeneihin BJJ reenien jälkeen, mutta jotenkin mieli on aina muuttunut 2,5 h BJJ touhuilun jälkeen. Sitten tässä on tietty ollut kaikkea muutakin minkä takia treenaus on jäänyt kaiken kaikkiaan vähän vähemmälle. Selitys on aina oltava(tm).

Vähäsen olen lukkopainia puuhastellut Suomessa ja esim. vuodenvaihteessa Suomi-reissulla oli ihan kohtalainen painikaverikin. Osasin siis suurin piirtein odottaa mitä tuleman pitää, ja niinhän siinä kävi että tempo oli kovempi mihin oli tottunut, otteita oli hankala saada ja luotin automaattisesti vähän liikaa että pystyisin puolustamaan tiettyjä juttuja. Kaiken kaikkiaan kivaa oli, ja ihan mukavaa oli tehdä krekon pystypaini ja alasvientijuttuja yms, kaikenlaista touhuilua josta minulla ei ole hirveästi kokemusta. Hyvistä painijoistahan täällä ei tosiaan pulaa. Pitänee pyrkiä ottamaan ohjelmaan 1-2 lukkopainikertaa viikossa.

Tällä viikolla salillamme on ollut vierailemassa sukuloimassa oleva Daniel Gracie ja hän on myös vetänyt treenejä. Mukavan (mutta samalla aika tiukan ja äkkipikaisen) oloinen kaveri, ja hänen opettamansa jutut ovat olleet erittäin hyviä kilpailuissa toimivia perustekniikoita, painottaen juurikin noita kilpailullisia aspekteja ja asennetta (miehen meriiteistä löytyy mm. mundial/pan-am/brasilian jne mestaruudet, eli aika luontevaa että kisajutut ovat lähellä sydäntä). Hauskaa on ollut myös jutella Danielin kanssa BJJ:stä/vapaaottelusta yleensäkin, hänellä on aika mielenkiintoisia tarinoita esim. otteluistaan Pridessä/IFL:ssä jne., tai oikeastaan mielenkiintoisimpia on ne kaikki kulisseissa tapahtuvat jutut mistä tv-katsojat eivät tiedä mitään.

Tämmöistä täällä siis tällä kertaa. Koitan tässä nyt pitää peukkuja että jospa tässä voisi pikkuhiljaa palata taas normaaliin päiväjärjestykseen reenauksen kanssa, vaikka noita terveydellisiä ongelmia nyt aina tuntuu riittävän.
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 77 kurkkijaa