Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Oriental Moo Do -kisat

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Tapani
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1996
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Turku

#31

Viesti Tapani »

Muutama kysymys kisoihin liittyen: Minkä kokoinen ottelualue on? Entä miten se on rajattu ja millainen alusta on?


Tapani
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 18956
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#32

Viesti Andy »

Niin, ei kai mitään virallista kirjoitettua listaa "pahamaineisista" ihmisistä ja lajeista sentään olekaan olemassa, vaan asiat katsotaan tapauskohtaisesti. Minun osaltani sitä tuskin tuleekaan tarvetta ratkaista.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kahville
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 20
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä

#33

Viesti Kahville »

Joo ei todella ole tällaista "pahamaineisten" tahojen listaa olemassa - ilmaisusta "hyvämaineinenkin" voidaan ratkaisuna olla montaa mieltä. ;) Mutta lähtökohta on se, että kaikkia voivat kilpailuihin ilmoittautua ja asiat ratkaistaan sitten aina tapauskohtaisesti.

Tapanille:
Muutama kysymys kisoihin liittyen: Minkä kokoinen ottelualue on? Entä miten se on rajattu ja millainen alusta on?
Ottelualue on 8*8 metrinen avoin tatamialue + turva-alue tämän ympärillä.
-Ville Wacklin-
HMD
kivinyrkki
Viestit tässä aiheessa: 2

osallistumisoikeuksista ja muustakin...

#34

Viesti kivinyrkki »

Joskus ammoisina aikoina noi kilpailut, joissa Y.Suk oli ylimpänä auktoriteettinä, olivat aikamoista säätämistä. Säännöt olivat toki mustaa valkoisella oman salini seinältä luettavissa, mutta silti piti käydä jotain 15min kestäviä sääntöleirejä(!), jotka luonnollisesti olivat maksullisia.

Kerran osallistumiseni evättiin, kun olin jo puolessa välissä matkaa kohti kisapaikkaa(joka luonnollisesti oli jossain pikkupaikkakunnalla toisella puolen Suomea) ja syyksi sanottiin liiallinen kilpailukokemus. Kyseessä ei ollut mikään aloittelijoille suunnattu kilpailu, joten ihmetys oli suuri. Samassa bussissa samoihin kilpailuihin matkasi myös eräs hyvä ystäväni ja hän koki saman kohtalon. Haiskahti vähän siltä, ettei HMD-kisoja saanut voittaa muun lajin edustaja. Tämä on siis henkilökohtainen arvaukseni. Kyseesä ei siis ollut OMD-kisat.

Toivottavasti tuollaiset säädöt ja mielivaltaiset temput ovat jo poistuneet. Vähän kyllä epäilyttää tuo "hyvämaineisuus"-ehto OMD-kilpailuinfossa. Tuo antaa kätevän tekosyyn blokata pois kenet tahansa, eikä tunnetusti asoita kuitenkaan puitaisi kasvokkain, vaan kuitattaisiin vain näin olevan vai olenko väärässä? Olisi hienoa, jos kilpailuorganisaatiossa olisi esim kaikkien osallistuvien lajien edustaja, niin vältettäisiin epämääräiset diskaukset.

Kivinyrkki

"positiivisuus on pop"
Kuvake
Samppa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 2239
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: osallistumisoikeuksista ja muustakin...

#35

Viesti Samppa »

kivinyrkki kirjoitti: Kerran osallistumiseni evättiin, kun olin jo puolessa välissä matkaa kohti kisapaikkaa(joka luonnollisesti oli jossain pikkupaikkakunnalla toisella puolen Suomea) ja syyksi sanottiin liiallinen kilpailukokemus. Kyseessä ei ollut mikään aloittelijoille suunnattu kilpailu, joten ihmetys oli suuri. Samassa bussissa samoihin kilpailuihin matkasi myös eräs hyvä ystäväni ja hän koki saman kohtalon. Haiskahti vähän siltä, ettei HMD-kisoja saanut voittaa muun lajin edustaja. Tämä on siis henkilökohtainen arvaukseni. Kyseesä ei siis ollut OMD-kisat.
Mitenkä tämä liittyy OMD kisoihin, kun kerta kyseessä ei ollut OMD-kisat?
kivinyrkki
Viestit tässä aiheessa: 2

liittyy tottakai.

#36

Viesti kivinyrkki »

Liittyy tietenkin ja hyvinkin selkeästi, kun taustalla häärivät kaikesta viimeisen sanan sanovat SAMAT HENKILÖT. Vai päättääkö asioista nykyään HMD:n ja OMD:n osalta jotkut muut kuin Inseon ja hänen ihana setänsä? Nukkehallituksia ei sitte tartte mainita... :D



kivinyrkki
siipeilijä
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 134
Lauteille: Heinäkuu 2005

#37

Viesti siipeilijä »

Pian näyttäisi olevan mustien vöiden OMD-kisat

http://www.hanmoodo.fi/kilpailut/omdcup2006/
Kuvake
pulkkanaru
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 624
Lauteille: Elokuu 2006

#38

Viesti pulkkanaru »

Öh. Miten määritellään hyvämaineinen laji? Siis kuka päättää mikä on hyvämaineinen laji ja mikä ei? Pomppasi vaan silmiin tuolta OMD-sivulta.
"Osta aina halvinta. Se tulee kalliiksi ja kallis on laadukasta."
-Alivaltiosihteeri-
Sika
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 123
Lauteille: Lokakuu 2006

#39

Viesti Sika »

Mielestäni hyväkäytöksinen laji on käsitteenä vielä huomattavasti haastavampi..
Sein zum Tode.
Kuvake
Eizei
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 929
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Jyväskylä

#40

Viesti Eizei »

Varmasti aika pitkälti menee tyyliin: "hyppinyt päättävän tahon silmille" -> et ole tulossa.
Tuo antaa kätevän tekosyyn blokata pois kenet tahansa, eikä tunnetusti asoita kuitenkaan puitaisi kasvokkain, vaan kuitattaisiin vain näin olevan vai olenko väärässä?
Näinpä se monesti menee. Mä en ainakaan kutsu grillijuhliini ketään, kenestä en pätkääkään pidä. Mun takapiha, eikä kenenkään muun. Varmasti vähän samaa settiä tässäkin tapauksessa. Tosin tuota seikkaa voisi miettiä jatkossa tapahtuman markkinoinnissa.
Olisi hienoa, jos kilpailuorganisaatiossa olisi esim kaikkien osallistuvien lajien edustaja, niin vältettäisiin epämääräiset diskaukset.
Tämä olisikin hienoa. Tätä ei tosin ole tapahtumassa, koska silloin takapiha olisi yhteiskäytössä. :lol: Varmasti tässä pidetään sen verran lieka itsellä, että mahdollisuus ilmoittautua annetaan, mutta valta diskata pidetään. En usko että näin hienoa yhteistyötä on lähivuosikymmeninä tässä asiassa muodostumassa...

Mutta karkelot on olleet hauskat kyllä. Tervetuloa.
Haiskahti vähän siltä, ettei HMD-kisoja saanut voittaa muun lajin edustaja. Tämä on siis henkilökohtainen arvaukseni.
Kovasti veikkaan että arvauksesi on väärä. Veikkaisin enemmän huolenpidoksi siitä massasta joka ei lahjoja omannut. Tasaisia turvallisia matseja. Tuohon aikaan taso oli mitä oli. Taisi aika monet kisat Suhosen Jaakkokin käydä leikkimässä tuolla, kun vastustajat suunnilleen käänsivät selkää. Tasoerot olivat aika huimia, eikä hanskissa kyllä voitu edes tasosta puhua. Muutamia taitavia kavereita, armeijan verran heittopusseja. Mutta toki on todella vehkeestä, että osallistuminen evätään tyyliin kisamatkalla. Eihän tuossa ole mitään järkeä.
Antti Junikka
Nupo
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 20
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Heinola

#41

Viesti Nupo »

Noniin meitsi tuli taas kiusaamaan teitä. 8)

Kuulin omituista huhua että Karate kuuluu näihin "pahamaineisiin" lajeihin ja kun kysyin syytä niin oletin että vastaus olisi että karaten kilpasäännöissä päähänlyönti on sallittu mutta yllätyin kun vastaus oli että karate jampoilla on kuulemma liian kova kontakti OMD kisoihin? Pitääkö paikkansa? Jos ei niin voisko joku kertoa miten se asia oikeasti on.

Andyn tapauksessa sen ymmärtää miksei Andya päästettäisi millään ilveellä niihin kisoihin kun muistelee sitä keskustelua minkä kävit sukisukin kanssa. Mutta se nyt ei ole oleellista. Lähinnä tässä ihmetyttää se että onko OMD turneet ainoastaan korealaisten lajien harrastajille?

Tosin eipä siinä veikkaan että ollaan Andy vähän niinku samassa veneessä ettei kummallakaan ole asiaa OMD kilpailuihin :roll:

ps. mistäs Andy kerkes SM mitallin nakkaamaan? :D o/
IM BACK BOYS!!!!!
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 93921
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#42

Viesti Mika »

Nupo kirjoitti: Lähinnä tässä ihmetyttää se että onko OMD turneet ainoastaan korealaisten lajien harrastajille?
Meidät eli Tang Lang on kutsuttu kisoihin ja aiomme osallistua (Tampereen HMD-seura on sitä paitsi vähän kuin ystävyysseuramme muutenkin). Tang Lang on kiinalainen laji.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Nupo
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 20
Lauteille: Tammikuu 2007
Paikkakunta: Heinola

#43

Viesti Nupo »

Okei kiitos tässä tuli vastaus tuohon "korealaisten lajien kisat" kysymykseen :)
IM BACK BOYS!!!!!
Kahville
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 20
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä

#44

Viesti Kahville »

Hämmennystä tässä asiassa saattaa aiheuttaa se, että näitä Oriental Moo Do - kisoja pidetään myös värivöille. Näihin kisoihin ovat osallistuneet vain OMD-liiton jäsenseurat.

Mutta tähän mustien vöiden OMD-Cupiin ei ole lajeja ainakaan viime vuosina enää rajattu alkuperämaan mukaan. Muistaakseni ainakin Shukokai karatesta on jaappanialaisista lajeista edustusta ollut. Kiinalaisista ainakin San Shou - kaverit ovat käyneet aiemmin kisaamassa ja nyt toivottavasti saadaan Tang Langista osanottajia. :)

Lisätietoa kiinnotuneilla löytyy tosiaan osoitteesta: http://www.hanmoodo.fi/kilpailut/omdcup2006/" onclick="window.open(this.href);return false; Kilapilusivuille on tavaraa tulossa vielä lisää, mutta kilpailukutsu ja säännöt sieltä jo löytyvät.
-Ville Wacklin-
HMD
varras
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 23
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

#45

Viesti varras »

Kuulin omituista huhua että Karate kuuluu näihin "pahamaineisiin" lajeihin ja kun kysyin syytä niin oletin että vastaus olisi että karaten kilpasäännöissä päähänlyönti on sallittu mutta yllätyin kun vastaus oli että karate jampoilla on kuulemma liian kova kontakti OMD kisoihin? Pitääkö paikkansa? Jos ei niin voisko joku kertoa miten se asia oikeasti on.
Itse en ole ainakaan aikaisemmin kuullut että karate kuuluisi näihin pahamaineisiin lajeihin. Muistaakseni ainakin aikaisemmin on karaten edustajia kisoissa näkynyt. Ja jollen väärin muista, jotain karate porukoita on kisoihin ihan kutsuttu, mutta kisat taisivat silloin olla päällekkäin heidän omien kisojen kanssa.

Tietääkseni kisoissa on aikaisemminkin otellut sellaisia kilpailijoita joiden oman lajin kisasäännöt sisältävät päähän lyönnit ja jaloille potkimisen. Eikä karaten säännöillä pitäisi olla mitään tekemistä omd-karkeloiden kannalta, sillä kisoissa otteluita käydään vain han moo do säännöillä. Joten en usko sen olevan syy luokitella laji pahamaineiseksi.

Hmd-porukkaa on muistaakseni tippunut vierailevien artistien jaloista ja silti he ovat saaneet vierailla vuosi toisensa jälkeen kisoissa. Joten kontaktin kovuudenkaan en uskoisi olevan syy pahamaineistamiseen.
Tosin eipä siinä veikkaan että ollaan Andy vähän niinku samassa veneessä ettei kummallakaan ole asiaa OMD kilpailuihin
Käsittääkseni noita "pahamaineisia" ei ole tarkkaan määritelty ketä tai minkä lajin porukkaa he ovat. Ilmeisesti kaikkien lajien edustajille ovat ovet avoinna. Käsittääkseni kisoihin osallistuminen on evätty vain muutamalta henkilöltä. Ilmeisesti tilannetta arvioidaan tapauskohtaisesti. En myöskään usko että Andyakaan on sen kummemin millekkään mustalle listalle vedetty, mutta noistahan en nyt sitten osaa sanoa varmuudella.

Sivusta seuranneena voisin sanoa että melkein kuka tahansa noi 1.dan, sm-menestys, jne... kriteerit täyttävä pääsee osallistumaan karkeloihin. "Pahamaineiset lajit" termi tuntuu kärjistyneen ja moni arvelee lukeutuvansa niihin.

Itse neuvoisin pyrkimään kisoihin ja katsoa pääseekö ottelemaan. Tuleepahan sillekkin sitten varmuus. Noita "pahamaineis" asioita tuskin setvitään ennen kuin kisailmoittautuminen on postitettu.
-Janne Pääkkönen-
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 42 kurkkijaa