Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Potku.netin Cooper-ranking

Keskustelua voimaharjoittelusta, kamppailulajien oheisharjoittelusta, liikuntaravitsemuksesta ja urheiluvammoista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
jussip
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2447
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Suomi

#106

Viesti jussip »

Noh, tulipa nyt sitten tämän threadin innostamana vihdoin ja viimein otettua itseä niskasta ja vetästyä Coopperi.

Tulos: 2850 m
Alusta: Kimmoisa kumimattoinen ulkojuoksurata
Lämpötila: n. 14 C
Tuuli: Liikaa ja väärään suuntaan
Aika: n. klo 16 paikallista aikaa

Muut selittelyt:
Päätin jo tuossa aamulla että pakko sitä on koittaa saada jonkin sortin Cooper tulos vielä tälle kaudelle ennen lumientuloa (vaikka täällä vähän lämpimämmät säät onkin kuin Suomessa). Mietiskelin sopivaa testipaikkaa, ja sen sijaan että olisin jaksanut vaivautua viereiselle liikunta-alueelle, niin tarkistin Google Earthin kautta sateliittikuvista että kyllä sieltä tosiaan juoksurata löytyy :) (Google Earth on muuten ihan hyvä työkalu juoksulenkkien pituuksien arvioimiseen, jos siis sattuu peitealueella oleskelemaan).

Tein mahtavat suunnitelmat miten työpäivän päätteeksi menen kotiin, teen tankkaukset, sopivat lämmittelyt/venyttelyt, vauhdinjakostrategiat ja vaihdan päälle juoksukamat (kun nyt erikseen hommatut juoksupaidat sun muutkin löytyvät). Päätin kotimatkalla käydä tarkistamassa tuon kentän kunnon (ja että varmasti pääsen alueelle), joten köpöttelin suoraan töistä kyseisellä kentälle (kyseessä siis MIT:n kampuksen yleisurheilukenttä). Paikalla ei ollut juuri ketään, ja siinä rupesi sitten itämään ajatus että samahan tuo olisi koittaa vetäistä se Cooperi alta pois nyt, eikä taas jättää mietintöjen varaan.

..Siihen paikkaan sitten jäi suunnitelmat tankkauksista, venyttelyistä, juoksuvarusteista, vauhdinjaosta jne, ja pistin vaan kännykkään hälytyksen ja lähdin painelemaan kenttää ympäri. Varusteisiin kuului mm. pitkät puuvillahousut ja nahkavyö (oleellisia juoksuennätyksiä tehdessä). Sopivat kengät olivat sentään jalassa. Tavoitteena oli tuo maaginen 3000 m (edelliset Cooper tulokset jostain 5 vuoden takaa, 2850 m armeijassa jne, eipä mennyt rikki).

Rata oli juoksun kannalta oikein hyvä, ainoa mikä olosuhteissa oikeasti haittasi oli toisella suoralla oleva ilkeä vastatuuli, ja rakennusten sijoittelun takia sitten vastaavasti toiselta suoralta puuttuva myötätuuli :)

Nojoo, tulokseen olen ihan kohtuu tyytyväinen, vaikka tavoitteesta jäätiin. Kesän alkupuolella juoksukunto olisi varmasti ollut hieman parempi, nyt syksymmällä olen vääntänyt lähinnä lajitreeniä ja lenkkeily on jäänyt lähinnä silloin tällöin töihin/töistä kotiin parin-kolmen kilometrin pituisen lenkin hölköttelyyn ja satunnaisiin kevyisiin/lyhyisiin iltalenkkeihin.

Yksi selittelyn paikka on sitten tietysti tuo ajanottovälineeni, eli Nokian 9300i "kommunikaattori", jonka kaivaminen taskusta ja josta väliaikojen tihrustelu (minuuttinäytöstä, sekunteista ei ollut hajuakaan), ei ollut ihan se parhaan ratkaisun tuntuinen valinta. Etenkin loppukiri meni vähän harakoille kun ei ollut selkeätä käsitystä että paljonka aikaa on jäljellä.

Kaiken kaikkiaan rasitus jakautui aika mukavan tasaisesti kehoon, eli tuli puuskutettua, rintaa vähän juili, jalkoa pakotti jne, mutta mikään paikka ei varsinaisesti "pettänyt". Eli tuntui ilkeältä, mutta ei missään yksittäisessä paikassa liian ilkeältä, niin että olisi joutunut keskeyttämään suorituksen, tai että voisi sanoa että jollain osa-alueella olisi selkeästi parannettavan varaa.

Juupa. Vaikka ihan tyytyväinen olenkin, niin jäi vähän semmonen fiilis että kunto olisi ehkä riittänyt 3k:nkin, jos vaan varustus, tuuliolosuhteet, ajanottovälineet ja jonkinlainen ennakkotuntuma vauhdinjaosta olisi ollut paremmin hallussa (onko riittävät selittelyt?). Saatankin koittaa vetästä tuon Cooperin uusiksi vaikkapa ensi viikolla, nytkun kentän sijaintikin on tiedossa ja on vähän hajua omasta suorituskyvystä.

P.S. Oikeasti vihaan juoksua ja juoksuharjoittelua. Rauhalliset kävelylenkit ovat enemmän makuuni.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#107

Viesti Elina »

Ketjun ensimmäisessä viestissä oleva Virallinen Lista päivitetty! 8)
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 20
Viestit: 93960
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#108

Viesti Mika »

7.10.2006
Ratina
(ulkostadion)
12°C, pilvistä, aamulla satanut (eli täydellinen juoksukeli)
2740 metriä

Selitykset jätän muille, minä vain juoksen... :badgrin:
Mutten näköjään kovaa. Rytmitys kuitenkin onnistui ihan hyvin, joten juurikaan tuon pidemmälle en tällä hetkellä 12 minuutissa pääse.

Tähän ketjuun aiemmin linkitetyn taulukon mukaan tulos on erinomainen. Pitää kuitenkin muistaa, että taulukoita on monenlaisia. Itse pidän tulosta ikäiselleni aktiiviliikkujalle keskivertona. Kestävyysurheilijat ovat sitten luku erikseen.

Muut Tampereen Mantikset voinevat kirjoittaa omat tuloksensa tänne.

:running:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Hollow
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 535
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Tampere

#109

Viesti Hollow »

2700m tuli juostua. Tavoite oli saada vähintään 2800m, mutta eiköhän se sitten keväällä onnistu. :)
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#110

Viesti Elina »

Jos 2 tuntia kestänyt siivousurakkani muunnettaisiin Cooper-tulokseksi, meni 3000 rikki 8)
Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 6487
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere

#111

Viesti Kristian Hyvärinen »

Mika kirjoitti: 7.10.2006
Ratina
(ulkostadion)
12°C, pilvistä, aamulla satanut (eli täydellinen juoksukeli)
2740 metriä

Selitykset jätän muille, minä vain juoksen... :badgrin:
Mutten näköjään kovaa. Rytmitys kuitenkin onnistui ihan hyvin, joten juurikaan tuon pidemmälle en tällä hetkellä 12 minuutissa pääse.

:running:
Siinähän tuli jutut jaariteltua minun puolestani. Vaikka juoksimmekin eri aikaan. 8)
... well, that aged like milk.

If you're not perfect, there's something wrong with you.

- George Carlin
Kuvake
AnatZu
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 58
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: Vantaa

#112

Viesti AnatZu »

7.10.2006, 12.00
Ratina, ulkostadion 400m sisärata
12°C, pilvistä, aamulla satanut

2800 metriä. Ihan ok juoksu. Pari ensimmäistä kierrosta meni sopivan lujaa ja viimeinen kierros oli nopein (95sek), mutta aika tasavauhtinen juoksu kuitenkin.
Kuvake
JakkiNaama
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 81
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Kotka

#113

Viesti JakkiNaama »

9.10.2006 klo. 16.45
Paikka: Kotkan Tavastila
Sää: Sateinen +10 astetta
Maasto: Julkinen tie alku asfalttia ja loppu hiekalla. Ei merkittäviä mäkiä kumpaankaan suuntaan.
Tulos: 2500m

Selitykset: Matkalla pääkallopaikalle suunnittelin jaksotuksen ja miten aion käyttää nuo ruhtinaalliset 12min. Pohjalla oli herätys klo. 5.30, 30min aamulenkki, 15min pyöräily, 7,5h työpäivä, 15min pyöräily ja ruoka koko päivässä ennen kuupperia yksi (1) purkki tonnikalaa vedessä koska unohdin syödä aamupalan...
Ensimmäisen satasen aikana totesin, että hiiteen koko suunnitelma koska juoksu oli erittäin vaikeata ja päätin mennä aivan tunteella koko matkan. Kun olin juossut ensimmäisen kilometrin tuntui, että nyt tämä poika puhaltaa pelin poikki, kävelee pää kumarassa takaisin autolle ja menee kotiin häpeämään. Vielä mitä jatkoin tuskaista matkaani kohti tavoitettani mikä oli 2500m (koska all time ennätykseni on ajalta Aatami ja Eeva ja se oli 2400m). Kesällä juoksin keuhkot pihalla 2200m ja se tuntui jo kuolettavalta matkalta silloin. Aloitin aktiivisen kuntoilun siis tuolloin kesällä ja sitä ennen söin miten söin ja lihoin (nyt tosin paino pudonnut 9kg ja alkaa olemaan normaalissa painossa). Takaisin asiaan kun mittariin paukahti 2000m alkoi kylkeä pistää ja meno muuttui entistäkin piinallisemmaksi, mutta en perkule luovuta nyt. Kellosta (lue kännykästä) katsoin aikaa ja sitä oli jäljellä enää 1min joten otin sellaisen sprintin, että Asafa Powellkin olisi kateellinen *köh* kunnes oli enää 30sek aikaa ja simahdin täysin jatkoin kyllä juoksuani vaikka siinä taisikin rullata joku 200 vuotias kännykkään puhuva mummo rollaattorilla ohitseni nauraen räkäisesti esitykselleni. Kello soi ja pysähdyin ja sitten tajusin, että ei helvata pitää vielä raahata itseni takaisin autolle joten raahustin neliveto päällä saman matkan takaisin autolla ja totesin, että sitten talvella uudestaan ja ehkä paremmin valmistautuneena.
Yhteenvetona voisin sanoa, että olen erittäin tyytyväinen tulokseeni koska sitä tavoittelinkin ja erittäin pettynyt juoksuuni koska se oli sellaista kikkailua.
"You must unlearn what you have learned" -Yoda
"Dopo mee gusha, peedunkey?" (Do you feel lucky, punk? (in huttese))
Haggis
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 28
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#114

Viesti Haggis »

3050
Life is hard, then you die.
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#115

Viesti Elina »

Haggis, mikä päivä? Tänään?
Haggis
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 28
Lauteille: Syyskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki

#116

Viesti Haggis »

03.10
Life is hard, then you die.
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 6493
Lauteille: Maaliskuu 2005

#117

Viesti MarkkuT »

Paikka: Pirkkolan urheilupuisto (400 m rata), Helsinki
Sää: Lämpötila 7.8 °C, paine 1015.7 hPa, kosteus 82%, länsituulta 5 m/s
Tulos: 3000 m
Pvm: 30.11.2006

Haamuraja ylitetty! :D/

Ei ollut mikään hyvän tuntuinen päivä, mutta menin ja juoksin silti. Tuskinpa hyvänä päivänäkään juuri paremmin menisi. Oli kyllä ihan hirvee juoksu. Tokan kierroksen jälkeen mietin jo lopettamista. Vikat 200 metriä meni ihan hämärän rajamailla. Lopetin juoksun kolmen tonnin kohdalle ja aikaa jäi 15 sekuntia. Juoksun jälkeen syke tuli tosi nopeesti alas ja piti vähäksi aikaa istahtaa, kun rupesi huimaamaan.

Auton vaihtaminen fillariin on ihan selkeesti parantanut kuntoa. Aika hyvin oon pysynyt terveenäkin joten reenejäkään ei ole pahemmin jäänyt väliin.
Ain't no one.
Kuvake
MarkkuT
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 6493
Lauteille: Maaliskuu 2005

#118

Viesti MarkkuT »

Lista ei päivity. Byhyy.

:lol:
Ain't no one.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

#119

Viesti Mjölnir »

:thumbsup: Hyvä suoritus!
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Elina
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 16300
Lauteille: Joulukuu 2004

#120

Viesti Elina »

Hei - minä aattelin, että päivität itse tämän suorituksen :lol:
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 72 kurkkijaa