Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Shogobudo

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

#16

Viesti Pocari »

sinappi kirjoitti: Jodo tosiaan kuulostaisi uskottavammalta meriitiltä, koska se tavallaan tukee noita miehen muita juttuja.
Joo ja jotkut tosiaan transliteroi sen jyodo (samoin kuin jūdō --> jyudo etc.)
Mika kirjoitti: Pitää silti muistaa, että Jaappaniassa ainakin joissakin lajeissa mustan vyön voi saada todella nopeasti.
Todellakin voi, lajista ja salista riippuen mutta kyllä.
- Maailmassa ei ole monta yhtä laaja-alaista opettajaa, isä Pertti Kuorttinen kehaisee.
Että tätä ei varmaan tartte erikseen kommentoidakaan...
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#17

Viesti M. Vilenius »

http://194.251.35.222/Kiinteasivu.asp?K" onclick="window.open(this.href);return false; ... kymaID=191

Tuo jyodo on todellakin jôdô yhdellä translitterointitavalla. Liekö kyse kendôliiton alaisesta jôdôsta, tuolla yllä olevalla sivulla kun lukee "Seitei sekä Koryu". Tietääkseni nimenomaan kendôliitossa aloitetaan seiteillä jôdôn (ja iaidôn) harjoittelu (näin voi toki olla muissakin liitoissa..). Olisi mielenkiintoista saada tietää hieman tarkemmin Mikko Kuorttisen harjoittelutausta. Erityisesti mitä miekkailutyylisuuntaa hän on harjoitellut.

Voisin kirjoittaa hänelle sähköpostia ja kysellä hieman, ellei sitten satu niin sopivasti, että Potkun admin ottaa häneen yhteyttä ja kutsuu keskustelemaan täällä :p

Sôgô tarkoittaa -- kuten täällä onkin jo todettu -- "kattavaa" ja sôgôbudôlla / bujutsulla usein viitataan perinteisiin koulukuntiin, joissa harjoitellaan useita eri osa-alueita, niin että samoja periaatteita sovelletaan jokaiseen osa-alueeseen. Kuorttinen käyttää selvästikin tuota termiä hieman eri merkityksessä (en suinkaan sano, että väärin).

Missään ei näytetä sanovan, monesko dan Kuorttisella on kussakin lajissa, joten tuo "musta vyö" voi tarkoittaa mitä tahansa 1.-10. danin suljetulta väliltä :)
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#18

Viesti M. Vilenius »

Pitipä vielä sanomani, että ilmeisesti Euro Budo on siis nimitys sille, että Kuorttinen opettaa noita kaikkia lajeja rinnakkain, eikä kyse ole hänen keksimästään uudesta lajista. Näin minä ainakin ymmärrän tuota y.o. sivua lukiessani.
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
Kuvake
Pocari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 611
Lauteille: Helmikuu 2005

#19

Viesti Pocari »

M. Vilenius kirjoitti: Olisi mielenkiintoista saada tietää hieman tarkemmin Mikko Kuorttisen harjoittelutausta. Erityisesti mitä miekkailutyylisuuntaa hän on harjoitellut.
Ja toki myöskin mitä jūjutsua, karatea ja iaidōta... sinälläänhän tuo ei ole vielä kovin informatiivinen listaus.
M. Vilenius kirjoitti: Missään ei näytetä sanovan, monesko dan Kuorttisella on kussakin lajissa
Jep, suoraanhan tossa ei sanota, mutta vihjataankohan tuolla "mahdollistaa kaikkien näiden lajien opettamisen myös Japanissa" sitten opettaja-asteisiin?
M. Vilenius kirjoitti: ilmeisesti Euro Budo on siis nimitys sille, että Kuorttinen opettaa noita kaikkia lajeja rinnakkain
Tuommoisia kohtia bongailin:
Perustaidot opittuaan harrastaja voi ottaa osaa Sogobudo kilpailuihin, jossa pystyy mittaamaan oppimiaan ja todellista Budolajien osaamista. Ensimmäiset Sogobudo kilpailut järjestetään Suomessa syyskaudella 2006.
Kurssi perustuu Sogobudo-tyyliin, jossa harjoitellaan mm.Aikidoa, Judoa, Jujitsua, Jyodoa, Kenjitsua ja Karatea.
Mikko on toiminut Eurobudo Kojinjitsun valmentajana Japanissa itsepuolustuskursseilla, harjoituksissa sekä yksityisopettajana.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#20

Viesti Mika »

M. Vilenius kirjoitti: Voisin kirjoittaa hänelle sähköpostia ja kysellä hieman, ellei sitten satu niin sopivasti, että Potkun admin ottaa häneen yhteyttä ja kutsuu keskustelemaan täällä :p
Kutsuttu. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19110
Lauteille: Helmikuu 2005

#21

Viesti Jussi Häkkinen »

Urgh...
Veppisaitti kirjoitti: Muita yleisiä Budolajeja ovat esim. Taekwondo(Korea), Kungfu (Kiina).
Näyttää paikalta, jossa olisi suhteellisen viihdyttävää tehdä dojo arashi...
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
M. Vilenius
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2443
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Tokio

#22

Viesti M. Vilenius »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Urgh...
Veppisaitti kirjoitti:Muita yleisiä Budolajeja ovat esim. Taekwondo(Korea), Kungfu (Kiina).
Niin.. Japanissa tietysti nuokin ovat budôa ;)
In 1194 Minamoto Yoritomo set out for a hunt with his vassals. On the 8th day the hunt was suspended for a Buddhist belief to abstain from killing on that day. Instead the party enjoyed the company of prostitutes from nearby post stations on the Tokaido road.
7*kido
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 198
Lauteille: Huhtikuu 2006
Paikkakunta: KAARINA

#23

Viesti 7*kido »

onkohan kukaan kuullut Sogo Budo Silenius asiasta koskaan?Shoryukan dojo Littoisissa..eli kysymyksessä Aikido opettajani 6 dan P.Silenius.........ihan vaan tuosta sogo budo kirjoittelusta tuli mieleen
JKoskinen
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 764
Lauteille: Tammikuu 2006

#24

Viesti JKoskinen »

7*kido kirjoitti: onkohan kukaan kuullut Sogo Budo Silenius asiasta koskaan?Shoryukan dojo Littoisissa..eli kysymyksessä Aikido opettajani 6 dan P.Silenius.........ihan vaan tuosta sogo budo kirjoittelusta tuli mieleen
No, siellähän sitä onkin yksi selitys:
http://www.sileniusbudo.com/sivut/?sivu ... o=SOGOBUDO
Sogo Budo on alun perin tarkoittanut budoa, systematisoitua japanilaista taistelutaitoa, joka on monipuolinen kokonaisuus. Sogo Bujutsu tai Sogo Budo on siis käsite, joka pitää sisällään sekä aseettoman että aseellisen taidon taistella tai puolustaa itseään. Fyysisen taidon lisäksi siihen on sisällytetty myös strategia eli Heiho.

Olen lainannut tämän käsitteen aikido- ja Katori Shinto ryu- opettajani Tetsutaka Sugawara-sensein koulun nimestä Sugawara Sogo Budo Kenkyosho, Sugawaran Sogo Budo koulu. Se kuvastaa mielestäni hyvin budon todellisia tavoitteita. Bu sanan merkitys on syvimmillään hyvin pasifistinen. Yleensä se käännetään taistelemiseksi tai sotilaalliseksi, mutta oikeastaan kirjainmerkkinä se tarkoittaa keihään pysäyttämistä. Pyrimme siis elämään rauhassa muiden ihmisten kanssa, mutta tarvittaessa meillä tulee olla kyky puolustaa itseämme ja läheisiämme joko paljain käsin tai aseilla.

Koska olen harjoitellut aikidoa, Katori Shinto ryu'ta ja shiatsua, ja teen niitä kaikkia ammatikseni, päätin kuvata opettamiani asioita nimellä Sogo Budo Silenius. Aikido kuvastaa tapaani välttää konfliktit pehmeästi, ja luoda rauhanomainen ilmapiiri ympärilleni. Katori Shinto ryu terävöittää aikidoani, ja luo mahdollisuuden puolustaa ja myös hyökätä tehokkaalla mahdollisella tavalla. Shiatsu auttaa minua löytämään oman elämäni tasapaino silloin kun olen sairastumassa tai kun haluan toipua rankan budoharjoittelun aikaansaamista rasituksista tai vammoista. Shiatsulla voin myös auttaa muita ihmisiä heidän vaivoissaan.

Budon harjoittelijoina me opettelemme taitoja, joissa tarvittaessa voimme vahingoittaa vakavastikin muita ihmisiä. Tämä ei kuitenkaan ole päämäärämme. Jos opiskelemme tuhoamisen taitoa, meillä tulee olla myös taito parantaa ja korjata aiheuttamamme vahingot. Elvyttämisen taito tai kyky korjata elimistön energiatasapaino ovat taitoja, joita jokaisen edistyneemmän budon harjoittelijan tulisi opiskella. Harjoitelkaamme budoa oman elämämme tasapainottamiseksi, jotta voisimme heijastaa rauhaa ympärillemme.
Olisin muuten lyönyt vaika vetoa tuotsa Sugawara-lainauksesta tässäkin asiassa. :) Osoitetta myöten...
Kuvake
Mikko Kuorttinen
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Savitaipale/Kobe

Sogobudo

#25

Viesti Mikko Kuorttinen »

Hienoa että mainoksia on nähty ja lehtijuttu luettu!
Kerron tässä lyhyesti itsestäni ja historiasta Budolajeissa:
Aloitin Karate- ja itsepuolustuslajeissa 14vuotiaana Suomessa.
18 vuotiaana tarjoutui mahdollisuus lähteä U.S.A:han. Kävin vierailemassa
Sensei S.Kimuran Dojolla, pääsin Dojolle Uchideshiksi.
Harjoittelin päivittäin Karatea, samalla opiskelin urheilutiedettä Yliopistossa.
Sensein äkillisen kuoleman jälkeen autoin Sensein vaimoa muuttamaan
takaisin Japaniin. Samalla tarjoutui mahdollisuus asua ja harjoitella Japanissa, missä olen vieläkin suurimman ajan vuodesta.
17 vuoden aikana olen harjoitellut näitä Budolajeja:
-Aikido
Aikikai style(3Kyu)
Yohinkan style(4dan)
-Iaido
Eishinryu (1kyu)
Musoshindenryu(1dan)
-Jyodo
Shindomusoryujyojitsu
Zennihonkendorenmei(3dan)
-Judo
Kodokan(2dan vaiheessa)
-Karate
Shitoryu Karatedo
Gojuryu Karatedo
Shukokai style(1dan)
-Kendo Zennihonkendorenmei

Tässä nämä tärkeimmät.
Sogobudosta vielä:
Käytämme Sogobudoa harjoittelu-terminä. Koska Seuramme,Eurobudo ry:n, harjoituksissa voidaan harjoitella useita eri Budolajeja.
Sogo=Multible, en keksinyt suomalaista vastinetta.

Lähettäkää kysymyksiä mistä vain, yritän vastata parhaani mukaan.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#26

Viesti Mika »

:tervetuloa:


Tää ei kyllä liity lajeihin, mutta olen utelias...:D

Mikä tarkkaan ottaen (englanniksi) oli pääaineesi Jenkeissä ja missä yliopistossa opiskelit?

Joka tapauksessa sopinee hyvin yhteen kamppailulajien kanssa. :thumbsup:
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Mikko Kuorttinen
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 6
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Savitaipale/Kobe

SogoBudo

#27

Viesti Mikko Kuorttinen »

Kiitoksia!
Pääaineena oli Exersice science.
Opiskelin Bergen Community College:ssa ja
Mountclair State University:ssä.
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 93926
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

#28

Viesti Mika »

8)

Ilmeisesti siis täällä? Kannattaa hakea muuten vastaavuuspäätös Opetushallitukselta (jos et jo ole), jos haluat vaikka tehdä Suomessa töitä. Ehditkö ennen Japaniin muuttoasi suorittaa Masters-tutkinnon?
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 19110
Lauteille: Helmikuu 2005

Re: Sogobudo

#29

Viesti Jussi Häkkinen »

Mikko Kuorttinen kirjoitti: 17 vuoden aikana olen harjoitellut näitä Budolajeja:
-Aikido
Aikikai style(3Kyu)
Yohinkan style(4dan)
-Iaido
Eishinryu (1kyu)
Musoshindenryu(1dan)
-Jyodo
Shindomusoryujyojitsu
Zennihonkendorenmei(3dan)
-Judo
Kodokan(2dan vaiheessa)
-Karate
Shitoryu Karatedo
Gojuryu Karatedo
Shukokai style(1dan)
-Kendo Zennihonkendorenmei
Kysymys 1:

Opetatko lajeja erikseen vai sekaisin?


Kysymys 2:

Miksi listaat karaten budolajiksi?


Uteliaisuuteni on ainakin jonkin verran herännyt. Se, onko se hyvä vai huono asia, selviää joskus tulevaisuudessa. Ts: Haluan nähdä.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

Re: Sogobudo

#30

Viesti AriJ »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Miksi listaat karaten budolajiksi?
Budokaratea?

Itselleni tuo Sôgô-termin käyttö noiden lajien kirjossa ei oikein osu... tuossahan on vain useita eri lajeja, ei yhtä Sôgô-lajia. Ellei ole sitten muokaatu yhteväksi, opetea kokonaisuutena, toisiinsa jouhevasti nivoutuneena - jolloin myös sangen mielenkiintoista nähdä miten on saatu sumplittua.

Oma lisäkyssäri - kuka/ketkä mahtavat olla opettaj(i)asi, ja kuinka he ovat olleet kuvioissa tämän oman lajisi synnytyksessä (luvat ja tuki jne.)?

8) perinnevammaisuuteni nostaa taas päätään :sorppa:

PS. :tervetuloa:
______________________
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 27 kurkkijaa