Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Hermopistekamppailusta

Muun maailman lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
juha212
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 71
Lauteille: Toukokuu 2005

#46

Viesti juha212 »

Yhdyn k.magan puheisiin. Hermopisteet voivat olla hyvälisä hallintaotteissa yms. ja moni tuttu on saanut positiivisia kokemuksia akupunktiosta. (asian laidasta.) Uskon myös että oikeanlainen osuma oikeaan kohtaan saa aikaan paremman vaikutuksen.
Mutta kuten aikaisemmin mainitsin tämä hankaloituu kun kaveri ei seiso paikallaan(kun ei välttämättä vaikuta edes paikallaan olevaan kaveriin)

Kun puhutaan no touch yms hommista niin Yleensä ne jutut tuppaa sitten vaan karkaamaan niin "syvällisiksi". Kun uskoo pisteisiin niin nehän on meridiaaneilla ja meridiaaneissa kiertää chi ja chi:tä virtaa chakrojen kautta ja ne sijaitsee jollain astraalitasolla? ja sitten ollaan henkimaailman hommissa yms.( huom. teksti saattaa sisältää asiavirheitä, jos jollain on tarvetta korjata en loukkaannu) :oops:
Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 49
Viestit: 23344
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Yhteystiedot:

#47

Viesti TimoS »

Ettekö tosiaan tiedä mitä englanninkielen lausahdus "can of worms" tarkoittaa? :shock: No huh! Sivistäkää itseänne
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei
Kuvake
Takakäsi
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 232
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

#48

Viesti Takakäsi »

TimoS kirjoitti: Ettekö tosiaan tiedä mitä englanninkielen lausahdus "can of worms" tarkoittaa? :shock: No huh! Sivistäkää itseänne
Mulle matopurkki on edelleenkin matopurkki. Otan purkin mukaan(matoineen) :shock: kun menen kalaan, näkemättä taustalla mitään filosofista multitulkintaa. :badgrin:
En lyönnyt , hän vain horjahti nyrkkiini.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 58
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

#49

Viesti Andy »

Olen itseasiassa nähnyt nyrkkeilymatsin, jossa ottelija tyrmättiin otsasta. Lyöjä tosin painoi noin 120 kiloa ja täräytti vastapalloon. :badgrin:

Kehon heikkojen kohtien tuntemisessa ei ole mitään pahaa. Ei siinäkään, jos kampailutaidossa painotetaan tarkkaa lyömistä heikkoihin kohtiin. Mutta siinä vaiheessa mennään pieleen, kun aletaan käyttää pisteyhdistelmiä. Asikainen, joka on Euroopan parhaita nyrkkeilijöitä, ja varmasti lyö tarkasti, sai takoa lähes puoli tuntia, että osui yhteen heikkoon kohtaan. Kauanko pitäisi huitoa, että saisi ensin viritettyä pisteen meridiaanista ja sitten heti perään osuttua juuri sopivaan pisteeseen, jonka vaikutus näin tehostuu? Eihän sellaiseen pysty kukaan, kun toinen lyö takaisin :!: Puhumattakaan kolmen-viiden pisteen kombinaatioista.

Tuollainen virittäminen ja laukaiseminen voi onnistua vain, jos vastustaja seisoo paikallaan, eikä aavista lyönnin tulevan. Mutta mitä hyötyä siitä on? Kamppailu-urheilussa sellaista tilanetta ei tule ikinä, eikä yllätyshyökkäys pahaa-aavistamattoman uhrin kimppuun hermopisteiskuin oikein kuulosta itsepuolustukselta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#50

Viesti Polvi »

AnarkiaMies, osaatko kertoa jonkin konkreettisen hermopistetekniikan, kuinka se tehdään, millaisessa tilanteessa ja mikä on toivottu vaikutus?

Ja ne isku leukaan/maksan kärkeen ei käy! :lol:
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Jopo
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 11
Viestit: 2241
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Pori

#51

Viesti Jopo »

Polvi kirjoitti: AnarkiaMies, osaatko kertoa jonkin konkreettisen hermopistetekniikan, kuinka se tehdään, millaisessa tilanteessa ja mikä on toivottu vaikutus?

Ja ne isku leukaan/maksan kärkeen ei käy! :lol:
Miten ois potku munille!?!

Oulun kyusho jopo kempo:
- ensin virität pisteen "mies jolla ei enää seiso"
- sitten kolhaiset pisteeseen "nukkuva nyrkkeilijä"
- nyt vielä potkaiset miestä, jolla ei seiso, nilkkaan
- Kato nyt, kyllä se vaan huutaa tuskissaan ja minä vain kevyesti sipaisin tuota nilkkaa

Saliputiikista lisäravinteet ja viagra.
” Liiasta nestetankkauksesta seuraa ainoastaan se, että paska lentää keihästä kauemmaksi.”
Rädyn ohje kaikille urheilijoille
Kuvake
AriJ
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 53
Viestit: 12708
Lauteille: Tammikuu 2005

#52

Viesti AriJ »

Andy kirjoitti: Kauanko pitäisi huitoa, että saisi ensin viritettyä pisteen meridiaanista ja sitten heti perään osuttua juuri sopivaan pisteeseen, jonka vaikutus näin tehostuu? Eihän sellaiseen pysty kukaan, kun toinen lyö takaisin :!: Puhumattakaan kolmen-viiden pisteen kombinaatioista.
Juttelin tänään muutaman vuoden jotain "hermopistekamppailutyyliä" harjoitelleen kanssa, ja kysäisin jossain vaiheessa että kuinka te niitä treenasitte, oliko teillä sparria esim.? Sanoi että juu, usein oli... mutta jatkoi että ei ne hemopisteet siinä oikein toimineet, mutta matossa niillä sai jotain aikaiseksi...
______________________
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

#53

Viesti L.K. »

Jossain vähän staattisessa tilanteessa,esim. kaveri roikkuu rivelyksissä jne. voitaneen käyttää näitä monen pisteen aktivointeja,mutta onhan se sanomattakin selvä,ettei sparrissa tai kovassa liikkeessä niitä voi hakea.

Ehkä moni juuri mieltää hermopisteilyn liian pitkäli noihin knokkauksiin,kun kuitenkin lajin ominaispiirteisiin kuuluu paljolti se,että opitaan niitä kehon heikkoja kohtia ja miten sinne aina on parasta hyökätä.Eli miten mitäkin paikkaa kannattaa manipuloida (hieroa,painaa,lyödä jne.). Kuitenkinhan nuo knokkaukset yms. on vain jäävuoren huippu,joita nyt tykätään hermopistekamppailijoiden osalta paljon käyttää näytöksissä ja muissa.
Varmaan aika vastaava kun vaikkapa TKD:n näytöksissä on paljon murskauksia ja korkeita hyppypotkuja,mutta tuskin nämä ovat ainoita tai edes tärkeimpiä treenikohteita TKD:n perustreenissä?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 56
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#54

Viesti Kari Aittomäki »

Varmaan aika vastaava kun vaikkapa TKD:n näytöksissä on paljon murskauksia ja korkeita hyppypotkuja,mutta tuskin nämä ovat ainoita tai edes tärkeimpiä treenikohteita TKD:n perustreenissä?
Hyvä esimerkki.
Kysymys on kuitenkin kyushojutsun markkinointipelistä.
Hermopistehyökkäyksiä voi käyttää kun taitotaso on riittävän hyvä.
kamppailun strateginen rakentaminen kevyen tason osaamiseen on vain ja ainoastaan traagista.
Pätee sinänsä kyllä mihin hyvänsä kamppailulajien markkinointikoukkuun.

Asian suora tyrmääminen sivuaa mainiosti sivupotkukeskustelua: Koska en osaa, jutun on oltava kakkaa.

luulisin että hermopisteitten käyttö on aina ollut jonkinlaista ihanteellisen tason ideaalia; kun on tiedetty vaikutusmahdollisuudet, on asetettu ihanne kamppailun hallitsemisesta siihen mittaan jotta hermotärskäysten käyttö oikopolkuna on mahdollista.
Reaalitappelu vajavaisilla tiedoilla on sitten eri asia.
Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 6487
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere

#55

Viesti Kristian Hyvärinen »

Nonnih, nyt se kunnioituskin alkoi jo osin haihtua.

Ei, minä en ala kertoa teille miten mikäkin piste aktivoidaan mistä ja millä tavalla koska en ensinnäkään välttämättä hallitse sen käyttöä kunnolla, sen kertominen netissä olisi hankalampaa kuin konkreettinen näyttäminen ja lisäksi en ala kertoa juttuja lajeista muille ihan vain todistellakseni näille että se toimii. Minä en todistele kenellekään mitään, koska jos minä itse tiedän että jokin toimii, se riittää minulla. :) Jutun otin täällä iste asiassa uudelleen puheeksi sitä varten että voisin saada aikaiseksi järkevämpää keskustelua kuin täällä on aiemmin ollut.

Olen nähnyt sitä käytännössä ja kokenut. Se riittää minulle.
Se että missä vaiheessa niitä pisteiden käyttöä soveltaa on joakisen oma päätös. Jotkut soveltavat lyöntiin, toiset vaikka paikallaanpitämiseen, jotkut tyrmäykseen, jotkut maahan viemiseen jne.
... well, that aged like milk.

If you're not perfect, there's something wrong with you.

- George Carlin
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 56
Viestit: 16086
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

#56

Viesti Kari Aittomäki »

Iisisti anarkia. Tämä on tätä.
Kuvake
Polvi
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 8
Viestit: 9836
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Wisteria Lane

#57

Viesti Polvi »

Ensin:
AnarkiaMies kirjoitti: Jos joku haluaa väittää vastaan, tulkoon väittämään, yritän vastata kysymyksiin parhaani mukaan--
Sitten:
AnarkiaMies kirjoitti: Ei, minä en ala kertoa teille miten mikäkin piste aktivoidaan mistä ja millä tavalla koska en ensinnäkään välttämättä hallitse sen käyttöä kunnolla, sen kertominen netissä olisi hankalampaa kuin konkreettinen näyttäminen ja lisäksi en ala kertoa juttuja lajeista muille ihan vain todistellakseni näille että se toimii. Minä en todistele kenellekään mitään, koska jos minä itse tiedän että jokin toimii, se riittää minulla. :)
--
Olen nähnyt sitä käytännössä ja kokenut. Se riittää minulle.
Se että missä vaiheessa niitä pisteiden käyttöä soveltaa on joakisen oma päätös. Jotkut soveltavat lyöntiin, toiset vaikka paikallaanpitämiseen, jotkut tyrmäykseen, jotkut maahan viemiseen jne.
:roll:
Kari Aittomäki kirjoitti: Asian suora tyrmääminen sivuaa mainiosti sivupotkukeskustelua: Koska en osaa, jutun on oltava kakkaa.
Mielenkiintoinen tulkinta kyseisestä keskustelusta.
Arrogance and ignorance go hand in hand
Metallica - Holier than thou
Kuvake
Samppa
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2239
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Jyväskylä

#58

Viesti Samppa »

Sylvesteri kirjoitti: Sinä olet huono testihenkilö, koska pärjäisit ihan samalla tavalla 90%:lle nyrkkeilyn, potkunyrkkeilyn ja thainyrkkeilyn harrastajista.
Kiitos kunniasta mutta uskosin, että tuo prosentti ei aivan noin suuri olisi :lol:
Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 6487
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere

#59

Viesti Kristian Hyvärinen »

Polvi, pahoitteluni. Tuota ensimmäistä viestiäni kirjoittaessani en ollut ajatellut että minua pyydetään kertoaman tarkkaan mistä mikäkin piste aktivoidaan. ;) Sori. Voisin muuten ehkä jopa kertoa mutta jostakin kumman syystä se sotii moraaliani vastaan (ei, älkää kysykö miksi :roll: ).

Ja tarkoitukseni ei ole ollut tulistua.
... well, that aged like milk.

If you're not perfect, there's something wrong with you.

- George Carlin
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

#60

Viesti JanneM »

'Jo kertaalleen päätin, että en tähän keskusteluun puutu, mutta puutunpahan kuitenkin...

Minkä takia tarjoudut hirveän alkuvuodatuksen jälkeen kertomaan vastauksia hermopisteilystä jos niitä et kuitenkaan anna vaan vastauksesi ovat "ei toimi jos ei usko" "mä ainakin uskon ja tiedän..." jne...? Ja toinen ihmetyksen aihe tuosta samasta on, että miksi tarjoudut hermopistekamppailun "äänitorveksi" ja vastaamaan kysymyksiin jos et ole lajissa minkään tasoinen auktoriteetti etkä edes varsinainen harrastaja?

Ei muuta...
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 28 kurkkijaa