Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Veitsi FMA:ssa

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Fist Of Fury
polveenpotkija
Viestit: 189
Lauteille: Heinäkuu 2007
Paikkakunta: Kuopio
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitsi FMA:ssa

Viesti Fist Of Fury »

Tässä nyt tällainen kysely, että miten paljon ja minkälaista on yleensä treeneissänne veitsellä harjoittelu kun se veitsi kuitenkin on melko merkittävässä roolissa FMA lajeissa ja tämä kyselyhän nyt koskee vain Filippiiniläisten lajien harrastajia :p . Laittakaahan tyylin nimikin mukaan.

Aloitanpa itse. Meillä Modern Arniksessa ei ole kovinkaan paljon veitsi harjoittelua vielä ollut. Yksittäisiä tekniikoita on kyllä tehty, mutta ne ovat jääneet melko vähälle. Tulevat kuulema myöhemmässä vaiheessa.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti mronkain »

Olen treenannut BIFFiä ja Pekiti-Tirsiaa. BIFFissä ei silloin alussa ollut veitsjuttuja mukana, eikä käsittääkseni vieläkään ihan heti. Järjestys oli keppi-veitset-aseeton.

Pekiti-Tirsiassa oli suht. alusta alkaen kaikkea, painotus ehkä keppiä eniten, veistä toiseksi eniten ja aseetonta kolmanneksi. Veitsellä tarkoitan siis nimen omaan veistä. Pekiti-Tirsiassa treenataan myös kepillä niin että sitä ajatellaan teräaseena (miekkana).

On niitä sellaisiakin tyylejä, joissa ei teräaseita ole ollenkaan ja keppikin on vain keppi, eli sillä treenataankin niin että sitä ajatellaan keppinä.

- Marko
Filipino
reiteenpotkija
Viestit: 358
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Veitset versus B.I.F.F

Viesti Filipino »

B.I.F.F.:n "vanhan liiton" syllabuksessa veitset esiintyy viidennessä oppilasasteessa ja ylemmillä instructortasoilla toiminta painottuu selkeästi veitsiin.

Saman perustekniikan soveltamisestahan on kyse. Tässähän tämä FMAnerous piilee: saavutetaan ne tarvittavat - onnistuneet! - 10 000 toistot. Siis ajan myötä MAHDOLLISTA.

Kunhan vaan treenaa!
MikaelF
etupotkija
Viestit: 893
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Viesti MikaelF »

Näin evp instructorina pitää kysyä mitä Filipino tarkoittaa "vanhalla liitolla".

Olin itse muuten kommentoimassa BIFF:n veitsitekniikoista samaa kuin Filipinokin.

Veitsen käsittelyn opettaminen on joidenkin mielestä vähemmän PC (poliittisesti korrektiä) kuin muut asiat mitä kamppailulajeissa opetetaan. Näin ollen on hyvin ymmärrettävää että laajoille massoille opettaessa yleensä ko aihe käsitellään edistyneillä tasoilla. Tällä tavalla pystyy ehkä paremmin karsimaan kenelle opettaa ja mitä... Toisaalta olen opettanut veitsijuttuja varhaisessa vaiheessa henkilöille, joita tuntee hyvin ja joihin nimenomaan luottaa.
Filipino
reiteenpotkija
Viestit: 358
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti Filipino »

MikaelF kirjoitti: Näin evp instructorina pitää kysyä mitä Filipino tarkoittaa "vanhalla liitolla".
Jayn muutaman vuoden takaista uudistusta graduointivaateissa. Tosin voi jatkaa myös "vanhalla kaavalla" instrun niin halutessa.
jussmatt
polveenpotkija
Viestit: 123
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: PK-seutu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti jussmatt »

Pekiti-Tirsiassa peruskurssiin ei kuulu veitsi vs. veitsi opetusta. Mikä tulee kuitenkin heti, on veitsikulttuurin (Knife Culture) opettamista ja korostamista. Se erittäin oleellinen osa PT:tä ja veitsellä harjoittelu myöhemmin korostaa sitä. Ilman sitä kaikki harjoitteet ovat vain tyhjiä teknisiä suorituksia.

Lyhyesti:
Kulttuuriin kuuluun esimerkiksi olemmalla ystävällinen toisille ihmisille ja siten jo ennalla ehkäistä ettei veistä käytetä sinua vastaan. Käyttäymällä kusipäisesti, riski joutua hankaluuksiin kasvaa monikertaiseksi.

Pakal is better because of the power and hooking.
-jussi-

*PT mies torjuu ranteella kepin iskut*

http://ptkfinland.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;