Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

pitbulls

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2556
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

pitbulls

Viesti Kuhmu »

Mistä ihmeestä tulee Pekiti-Tirsia Pitbulls. Oliko Dog brothers ennen tuota Pitbullia? Siitäkö idea lie saatu? jenkkilässä Noita pitbull jengejä riittää.
kas kun muilla ei ole esim. Biff Mastifs, Eskrima concets Perro de presa canarios, Doce Pares cane Corsos, Balintawak Ca de Bous. ;)
”You must enjoy this”.
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti mronkain »

Mitenkäs se nyt menikään... Filippiineillä Manilan treeniporukan nimi oli aikoinaan "Pekiti-Tirsia Dogeaters". Dogeaters oli eurooppalaisten pilkkanimi aasialaisille, myös filippiinoille siis. Joten nämä ottivat sen ylpeänä käyttöön. Leo Gajella itsellään on useita (17 ainakin jossain vaiheessa, jollen väärin muista) pitbull-koiraa, mikä on saattanut vaikuttaa nimeen. Jenkkien treeniporukat ovat sitten monet noudattaneet samaa nimeämisperiaatetta.

Dog Brothersien nimi taas tulee Conan Barbaari -lehdestä, missä Conan oli huutanut palkkasotureilleen: "Come on, you dogbrothers!"

- Marko
jussmatt
polveenpotkija
Viestit: 123
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: PK-seutu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti jussmatt »

Filippiineillä 2001 kysyin Gajelta mistä Dogeaters tulee. Vastaus oli jälleen kerran taattua GT kamaa eli tuli ympäripyöreä luento vastauksena. Jollakin ihmeellisellä logiikalla Dogeaters itse asiassa tarkoittaa että he rakastavat koiria. Se on totta, koska ainakin GT:llä on vajaa 20 koiraa joista rakkaimat hänelle on Pitbulls. He hoitavat koiran koko elämän kaarren alusta loppuun ja viimeisenä vaiheena syövät kuolleen koiransa --> Dogeaters. Oletan että se oli symboolinen vertaus, eikä sitä oikeasti tehdä.

Dogeaters on Gajen eliittiryhmä (Rommel, Nonoy jne) ja joskus sitä sitä käytetään laajeman joukon yhteydessä. Ehkä se on eräänlainen kunnian osoitus. Pitbull sana on tullut käyttöön muutama vuosi sitten Dogetear sanan jälkeen. Sitä käytetään koulun yhteysdessä (New York Pitbulls, Manila Pitbulls).
Dogeaters sanan käytössä saattaa olla pieni vihjaus Dog Brothers jengin suuntaa. Gajen eliittiryhmä syö koiraveljekset.

-jussi-
Kuvake
Kuhmu
kylkeenpotkija
Viestit: 2556
Lauteille: Toukokuu 2005
Tykännyt: 17 kertaa
Tykätty: 5 kertaa

Viesti Kuhmu »

Varsin valaisevaa, kiitos.
”You must enjoy this”.
Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Viesti bodyguard »

Hieman erilainen versio tuosta Dogeaters- nimesät löytyy Hock Hochheimin keskustelufoorumilta, tästä keskustelusta: http://hockscombatforum.com/index.php/topic,3658" onclick="window.open(this.href);return false;

Tässä pieni esimerkki:
Hock kirjoitti: He created the Dog Eaters (stick fighters) of Pekiti Terisa in direct threat and hostility toward the Dog Brothers. In the late 1990s there was a SERIOUS, threatening war between them.

And that ain't half of it!


Hock
Hock kirjoitti: In....1996? 97-ish? 1998?

There was a huge blow-up between Leo and well, almost everyone else. There were these hateful emails sent everywhere claiming that if you did not train in the Philippines, in particular the Negros Isalnd, you were "nothing" in the FMA. (of course Dan Inosanto himself has never been to the Philippines, but his name was not mentioned)

"We are the dog-eaters, we will eat the hearts out ..... targeting the Dog Brothers.

I was not part of the tiff, because I HAD trained on the Negros Island. I was passed printed versions of these long, rambling and psychotic and hateful remarks. It was clear that the Dog brothers and then other American based FMA people like Bill McGrath, were targets of these wild threats and hate mail. There was talk of death in these emails!

Anywho...Dog Brother "founder" Erick Knauss - who is just a super guy and had at that time "retired" from the "original" Dog Brothers - stepped up and tried to smooth all this over. There was some kind of truce. Erick was kind of surpirsed and dumfounded by all this. I was told that this truce involved sending some of the group to the Negros to train (which translates to money for Leo) But, since this very lukewarm truce...Leo still clung to his nick-name dog-eaters and then the "Pit Bulls" stick fighters, you might hear mentioned today.

There was no truce for Bill McGrath of New York State. He is still the subject of much hatred by the group. I was glad for Bill to leave the group because the group, and Leo, was/is pretty incorragable to deal with.

There are worse stories that ring-kissing. I think these ring-kissers wait until they appear before just the right, submissive crowd. Richard Bustillo is another known to have his ring kissed.

Weird.
Hock
The truth is out there :lol:

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi
Kuvake
mronkain
etupotkija
Viestit: 8608
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Roihuvuori
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Viesti mronkain »

Joo, monenlaisia kiistoja on toki ollut, tuosta nimenomaisesta en itse ole kuullut, mutta se ei sinänsä todista mitään, koska ennen about vuotta 2000 en ollut noissa kuvioissa millään tavalla mukana enkä tutustunut niihin. Sinänsä toki "huvittavaa" nuo väitteet siitä että vain Negrosilla treenaaminen olisi jotain yhdistettynä dogbrothersien vastaisuuteen, koska Marc Denny ainakin on ollut treenireissu(i?)lla siellä, vieläpä Leo Gajen itsensä kanssa.

Leo Gajen riidat monien kanssa ovat johtuneet siitä, että on ollut erimielisyyksiä sen suhteen, miten treenisuhde elää. Toisin sanottuna hänen käsityksensä on (aika perinteiseen tapaan), että mestari-oppilassuhde on suurin piirtein elinikäinen. Jos menet jonkun mestarin oppiin, olet hänen oppilaansa, ellet sitten perusta omaa tyyliä, jolloin olet vihollinen. Näin se on kautta aikojen niillä nurkilla mennyt. Varsinkin jenkkioppilailla taas ajatus on, että treenataan aikansa, saadaan joku diplomi ja hieno titteli, ja sitten voikin perustaa oman koulun, jossa hääritään mestarina. Filippiiniläinen näkemys on että "ei näin", pahasti ristiriidassa sen kanssa että suhde on jatkuva ja suurmestari on suurmestari. Jokaisen opettajatason oppilaan pitäisi käydä säännöllisesti todistamassa että on kykeneväinen hommaan ja oppimassa uudet jutut (filippiiniläiset tyylit harvoin ovat perinteisesti staattisia, sekä tekniikat että tavat oppia elävät koko ajan). Jenkkien näkemys taas on, että tyyli on kokonaisuus, jonka voi oppia kerralla, saada diplomin ja sen jälkeen opettaa sitä mitä on oppinut omissa nimissään. Eli eräänlainen franchise.

Nämä ovat tietysti yleistyksiä, osa niin mestareista kuin oppilaistakin on sisäistänyt tämän eri tavalla. Itse näen tuollaisessa perinteisessä tyylissä kyllä tiettyä logiikkaa.

- Marko