Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Jon Risterin seminaari Oulussa

Filippiiniläiset ja Indonesialaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Asgeir
polveenpotkija
Viestit: 227
Lauteille: Kesäkuu 2005
Paikkakunta: Helsinki, Meilahti
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 7 kertaa

Jon Risterin seminaari Oulussa

Viesti Asgeir »

Pääsin tutustumaan Wu Hsin Kueniin varsin otollisella tavalla viime viikonloppuna, kun satuin olemaan työmatkalla Oulussa ja heillä oli vuosittainen sifu Jon Risterin-leiri.

Aiheena viikonloppuseminaarilla oli Kali ja heidän harrastama Inosanto Blend-tyylisuunta. Jon Risterin tapasin jo perjantaina kun satuimme samaan hotelliin. Varsin mukava mies, joka heti kyseli kiinnostuksen kohteita Fma:ssa ja alkoi kertomaan omia mietteitään aiheista. Lauantaina seminaari alkoi singlestickillä, jolla käytiin läpi tyylisuunnan 12 peruskulmaa ja perusharjoitteita (kahdeksikkoa). Jo perusharjoitteissa näki selkeästi mikä pointti WHK:ssä on muilla lajeilla ja erityisesti Wingin keskilinjan tuomisessa Kaliin.

Suurimpana antina leirillä oli toisena kokonaisuutena käydyt segang ja flaurette-lyönnit sekä taktikointi niiden avulla. Huomaa kyllä, että Risterillä on myös laaja Wekaf-tausta ja laajasti osaamista stickfightingistä. Loppuun käytiin laajahko :lol: setti disarmeja yksityiskohtaisella opetuksella.

Seminaarilauantaista jäi erittäin positiivinen maku ja uskon, että samanlaista osaamista Inosanto blendistä ei Suomesta ole löytynyt aikaisemmin. Olennaista oli huomata että Blendi pitää sisällään ison kirjon eri filipposlajeja, joita voi käyttää teknisesti ja taktisesti toisiaan vastaan.
lampska
ilmaanpotkija
Viestit: 15
Lauteille: Elokuu 2008
Paikkakunta: Oulu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Jon Risterin seminaari Oulussa

Viesti lampska »

Sunnuntaina oli lisää solo bastonia, koko päivä. Dumog-tekniikoita ensin primerasta (keppilyönti) ja sitten secundosta (esim keppi+takakäden suora) eri ajoituksilla ts. kaveri löi ennen ripostea/disarmia, sen aikana tai sen jälkeen. Guro Rister korosti jatkuvan lyömisen pehmentävää vaikutusta ennen iholle menoa. Eli ei suin päin karhun syliin, vaan nukutuspiikkiä kauempaa ensin :) Defanging the snake -mentaliteettia siis.

Näiden jälkeen drillattiin eri higot-hubud-lubud variaatioita: eri kulmia, energioita ja vastaanottotapoja, trappingia ja lyöntien sovittamista jatkuvaan liikkeeseen. Guro Rister selitti ja näytti hyvin eri variaatioiden tarkoituksen sekä käytännön. Yksi hubud tyylisen drillauksen kiistattomista eduista on, että liikeratojen toistoja saadaan ajettua sisään vauhdilla ja ilman keskeytyksiä. Viedään liike/tekniikka siis vain niin pitkälle, ettei esim. tarvitse noukkia keppiä maasta.

Sitten viikonlopun tekniikkatreeni ja drillaus yhdistettiin. Mentiin largo-medio-corto (pitkä-keski-lähi) etäisyyksillä sumbradasta hubudeihin, josta disarmia ja/tai dumogia plus takakäsi satunnaisella ajoituksella. Oli kiva antaa käsien flowata kun pää oli (jo jonkin aikaa ollut) valmis :) Tässä siis sumbrada ja hubud toimivat perustana, josta sai soveltaa itse. Jos elävyyttä olisi entisestään lisätty niin sparriksi olisi mennyt.

Lopuksi taidettiin vielä käydä stickfighting broken timing/beat taktiikoita erilaisia vastustajia vastaan. Eli kuinka pelata esim. luolamiestä tai in-fighteria vastaan. Itselle nuo sinällään yksinkertaiset ajoitusasiat ovat vielä aika haastavia sovellettavia täyden nopeuden sparrissa. Noh katsotaan miten huomisen Kuninkuuskali-kisoissa käy :)

Tämmöistä tällä kertaa, erittäin antoisa semi.
Whether you think you can, or you can't, you are usually right.
- H. Ford