Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Practical Hapkido

Korealaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
magamies
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 508
Lauteille: Joulukuu 2005
Tykännyt: 15 kertaa
Tykätty: 15 kertaa

Practical Hapkido

#1

Viesti magamies » joulu 10, 2016, 14.16

Ylipotkija: Siirretty omaksi ketjukseen.
Miten Combat Hapkidon tilanne nyt Suomessa? Huomasin että HIPKO ottanut Combat Hapkidon tilalle uuden lajin practical hapkido, kuka tietää tästä lajista?
Magamies


Alapotku
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 221
Lauteille: Heinäkuu 2011
Paikkakunta: Rovaniemi
Etulaji: Combat Hapkido
Sivulajit: Libre Fighting, Baraw Sugbo, kuntonyrkkeily
Takalajit: Thaiboxing
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Practical Hapkido

#2

Viesti Alapotku » joulu 10, 2016, 19.01

Sen verran tiedän, että kaksi Combat Hapkidon 4 Dania, Ikka Koivu ja Anssi Lehtinen, päättivät perustaa oman lajin nimeltä Practical Hapkido. Olivat ilmeisesti valmistelleet asiaa muutaman vuoden. Heidän mukanaan Combat Hapkidosta Practical Hapkidoon siirtyi Hipkon lisäksi Sahalahden/Kuhmalahden Kamppailukoulu.

Combat Hapkidon harrastus jatkuu muissa seuroissa entiseen tapaan. Combat Hapkido Finlandia johtaa edelleen Ari Laine. Lajin suurmestari John Pellegrini on tulossa Suomeen seminaaria pitämään taas ensi vuoden syyskuussa.

Practical Hapkidosta voinevat parhaiten kertoa Ilkka Koivu, Anssi Lehtinen, A-P Valtti ja Timo Räkköläinen. En tiedä, ovatko he potkussa.

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 88908
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 607 kertaa
Tykätty: 216 kertaa
Viesti:
Kuukauden kynäilijä

Practical Hapkido

#3

Viesti Mika » joulu 12, 2016, 06.43

Ilkka Koivu ja Anssi Lehtinen ainakin ovat potkulaisia, mutten muista heidän Potku-nimiään tältä istumalta. Toivottavasti joku mainituista kertoo enemmän lajista tässä ketjussa. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

taikaviitta
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 553
Lauteille: Maaliskuu 2011
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Hokutoryu Ju-jutsu
Sivulajit: Kobukai Kobudo / Sutekki ryu Bojutsu
Takalajit: EKJT
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 4 kertaa

Practical Hapkido

#4

Viesti taikaviitta » joulu 14, 2016, 01.06

Viikko siitten sattumalta näin ja juttelin Koivun Ilkan kanssa, mutta eipä siinä pienessä hetkessä ehtinyt paljon enempää asiasta juttelemaan kun mitä magamies jo kertoi. Tosiaan useemman vuoden olivat tätä jo omassa rauhassaan kehitelleet. Huhua tästä olin kuullut jo paljon aikasemmin, mutta vahvistuksen sain nyt kun olivat sen virallisesti julkaisseet.

Sen verran käsitin, että practilan hapkidon olisi paljon käytännönomaisempi ja nopeatempoisempaa. Siinä on paljon enemmän (eli lähes joka treeneissä) sparria. Nopeammilla tilanneharjoituksilla ja matsiharjoittelulla päästään lähemmäs käytännön tositilanteita, mitä CH:ssa ei ole juurikaan.

Anssin kanssa kun ehtisi joskus juttelemaan niin kuulisi perusteellisemmin. Toivottavasti Ilkka tai Anssi tulisivat itse tänne avaamaan ja kertomaan tarkemmin mistä on kyse.

Bobi
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 20
Lauteille: Heinäkuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 2 kertaa

Practical Hapkido

#5

Viesti Bobi » marras 4, 2018, 17.40

Sattumalta huomasin tämän ketjun. Practicaliin en ota kantaa, mutta Combat Hapkidon tilanne Suomessa on hyvä ja Pirkanmaalaisittain erittäin hyvä.
Suomessa CH:a voi harrastaa tällä hetkellä seuraavissa kaupungeissa:
Lempäälä
Pirkkala
Ikaalinen
Merikaarto
Rovaniemi

Mitä tulee matsiharjoitteluun niin en ihan allekirjoita tuota väitettä. Seuroissa on toki eroja, samoin vetäjissä mutta kyllä matsaaminen pystyssä, matossa sekä aseistettuna kuuluu lajiin hyvin vahvasti ja on erittäin suositeltavaa.

Ari Laine on tosiaan lajin päämies Suomessa ja hän saikin hetki sitten Grandmaster arvonimen 8. danin myötä. Hän on lajin ensimmäinen USAn ulkopuolinen GM. GM Laine on myös CH:n kattojärjestön ICHF:n varapresidentti.
Lajilla menee Suomessa hyvin vaikka muutama kaupunki jäikin matkan varrelle Practicalin tulon myötä. Nykyisten seurojen opettajat ovat osaavia ja intoa tuntuu piisaavan. Combatissa pidetään CH Finlandin yhteisleiri vähintään kerran vuodessa ja isompi kaikille avoin suurleiri kerran vuodessa. Lajin perustaja GM John Pellegrini vierailee edelleen vuosittain Suomessa. Vuonna 2018 suurleiri oli kansainvälisesti merkittävä, harrastajia oli Suomen lisäksi Virosta, Espanjasta, Ranskasta ja USAsta

Lisätietoja CH:sta voi kysellä esim allekirjoittaneelta.
Potkulaiset jotka tykkäävät kirjoittajan Bobi viestistä (yhteensä 2):
JanneMMika


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 kurkkijaa