Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva KuvaKuva Kuva Kuva Kuva Kuva

Taekwondon valmennuskeskus

Korealaiset lajit

Ylipotkija: JanneM

Vastaa
jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 314
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Taekwondon valmennuskeskus

#91

Viesti jarkko » marras 25, 2013, 10.46

Valmennuskeskuksen Haastajaryhmän urheilija saavutti opiskelijoiden EM-pronssia:

http://www.suomentaekwondoliitto.fi/?x103997=1032341" onclick="window.open(this.href);return false;


jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 314
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Taekwondon valmennuskeskus

#92

Viesti jarkko » joulu 31, 2013, 16.13

Valmennuskeskuksen ensimmäinen toimintavuosi on ohi. Urheilijat ylsivät mitaleille U21 ja Opiskelijoiden EM-kisoissa, lisäksi neljä urheilijaa sijoittui U14, U18 ja liikesarjojen EM-kisoissa Top10-sijoille. Lisäksi vuoden aikana kertyi lähes 20 Euroopan A-Class-mitalia, 17 Pohjoismaiden mestaruutta ja 29 Suomen mestaruutta. Nyt on aika arvioida ja kehittää, jotta ensi vuosi on vielä parempi.

Valmennuskeskuksen toimintakertomus 2013 ja kolme videokoostetta (kevät, kesä, syksy) kuluneen vuoden meiningistä on nähtävissä tästä: http://www.suomentaekwondoliitto.fi/taekwondoliitto/valmennuskeskus/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kiitos mukanaolleille, ja yhtälailla kiitos myös toimintaa kritisoinneille - aktiivisen palautteen ja yhdessä tekemisen kautta tulee parasta jälkeä.

Hyvää uutta vuotta! :)

jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 314
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Taekwondon valmennuskeskus

#93

Viesti jarkko » syys 6, 2014, 20.08

Sain eilen kunnian esitellä taekwondon valmennuskeskuksen toimintaa eri kamppailulajien valmentajille, jotka opiskelevat 3-tason valmentajakoulutusta Pajulahden Urheiluopistossa. Aiheena oli erityisesti yleisen valmennussuunnitelman yksilöllistäminen (luento) ja lisäksi taitoharjoittelu (treeni). Illan aikana nousi niin monta kiinnostavaa kysymystä ja keskustelunalkua, että ajattelin heittää aiheen ilmaan vielä täällä foorumissa, jos vaikka syntyisi lisää oivalluksia.
Oliko paikalla kukaan Potkulainen?

jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 314
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Taekwondon valmennuskeskus

#94

Viesti jarkko » joulu 25, 2014, 18.22

Valmennuskeskuksen toinen toimintavuosi on ohi. En sitten tiedä, kiinnostaako aihe potkulaisia ensinkään, mutta kirjoitan muutaman rivin, koska aiheelle on oma otsikko, jonka alla käytiin taannoin vilkastakin keskustelua. Erityisesti valmennuskeskuksen sijoittaminen Turkuun ja samaten allekirjoittaneen valinta vastuuvalmentajaksi herätti monenlaisia tunteita. Siksi on mielestäni perusteltua kertoa, missä mennään nyt.

Toisen vuoden aikana osa urheilijoista luopui leikistä ja vastaavasti tilalle valittiin uusia kunnianhimoisia urheilijoita. Urheilijoiden kokonaismäärä on pysynyt samana (noin 40 urheilijaa). Yli puolet tällä hetkellä olevista urheilijoista tähtää tosissaan kansainväliseen menestykseen, mikä lienee määrällisesti enemmän kuin koskaan ennen suomalaisessa taekwondossa. Esimerkiksi lähes 20 valmennuskeskukseen kuuluvaa urheilijaa on lähdössä tammikuussa Arabiemiraatteihin kansainväliselle otteluleirille ja World Ranking G1-turnaukseen.

Pidän vuoden 2014 tärkeimpänä saavutuksena valmennusryhmän kehittymistä kokonaisuutena, mikä näkyy siinä, että kovimpiinkaan otteluihin tai turnauksiin ei enää lähdetä hakemaan pelkästään kokemusta, vaan voittoja. Tämän muutoksen takana on satoja tunteja treeniä, joka on kehittänyt paitsi osaamista myös uskoa omaan osaamiseen. Ei nimittäin riitä, että haluaa menestyä, vaan siihen on oikeasti uskottava ja tehtävä töitä sen mukaisesti.

Muita hienoja saavutuksia satunnaisessa järjestyksessä:

- aikuisten maajoukkueen valmistautuminen EM-kilpailuihin sekä Turussa että Madridissa ja EM-kisoissa saavutettu menestys (Suvi Mikkonen EM3, Roosa Närhi EM5, Saina Savage EM5, Tanja Pasanen EM9...)
- alle 14-vuotiaiden MM-joukkueen yhteishenki ja Niko Saarisen eteneminen finaaliin kolmen kovan otteluvoiton kautta. MM-finaalissa Niko taisteli tasapäisesti Koreaa vastaan saavuttaen historiallisen MM-hopean ja luoden uskoa Suomen mahdollisuuksiin
- yhä useampien urheilijoiden tukeminen Olympiakomitean toimesta kertoo valmennuskeskuksen toiminnan olevan arvostettua ja OK:n uskovan mahdollisuuksimme menestyä jatkossa
- yllämainittu pitää paikkansa myös Turun Seudun Urheiluakatemian kohdalla
- Frans Salmi muutti viime vuonna perheineen Lohjalta Turkuun, jotta Frans pääsi valmennuskeskukseen. Yrittäjäperheen panostus sai marraskuussa huikean palkinnon, kun Frans saavutti ensimmäisenä suomalaisena liikesarjojen MM-mitalin
- valmennuskeskus aletaan tuntea paitsi Suomessa myös kansainvälisesti ja siitä on kehittymässä kiinnostava yhteistyökumppani

Itselleni hienoja tunnustuksia olivat tietenkin äskettäin tehdyt nimeämiset Suomen Valmentajat ry:n Kuukauden valmentajaksi ja Suomen Taekwondoliitto ry:n Vuoden valmentajaksi. Kiitos näistä tunnustuksista, samoin kiitos kaikille vuoden aikana jollain tavalla toimintaan osallistuneille tai sitä tukeneille - jokaisen panos on tärkeä!

jarkko
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 39
Viestit: 314
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Taekwondon valmennuskeskus

#95

Viesti jarkko » joulu 26, 2014, 11.26

Sorry Niko, ei ollut tarkoitus vähätellä. MM-finaaliin pääsy tietenkin edellytti NELJÄN kovan ottelun voittamista :)

Korostettakoon samalla nyt vielä sitäkin, ettei kuluneen vuoden menestys ole valmentajan ansiota, eikä ole tarkoitus nostella kissan omaa häntää. Menestyksen saavuttavat yksilölajeissa aina yksittäiset urheilijat, joiden tukena on ollut erilaisia valmennuksellisia järjestelyjä. Valmennuskeskuksen pointti on juuri tässä: on saatu aikaan olosuhteet, joista on mahdollista nousta kansainväliselle tasolle. Tärkeintä on, että motivoituneet urheilijat saavat treenata päivittäin yhdessä toimivien asiantuntijapalveluiden tukemana.

Kaksi vuotta on todella lyhyt aika, ja montaa asiaa pitää ehdottomasti parantaa edelleen, mutta sanoisin hyvää kehitystä tuottavan toimintatavan löytyneen. Vähitellen valmennuskeskus vaikuttaa saavuttaneen nuorten lahjakkuuksien (ja heidän perheidensä) luottamuksen, mikä on avainasemassa perheiden pohtiessa nuoren urheilu-uran rakentamista eri ikävaiheissa. Valmennuskeskusta voi hyödyntää monella eri tavalla ja nuoren urheilijan kannattaakin huolella miettiä, mikä olisi itselle se toimivin tapa. Yksi luonteva ratkaisu on hakea ysiluokan jälkeen opiskelemaan Turun Seudun Urheiluakatemiaan kuuluvaan toisen asteen oppilaitokseen (urheilulukio, ammatti-instituutti) yhdistäen sitä kautta opiskelu ja valmennuskeskusharjoittelu, mutta se ei todellakaan ole ainoa oikea vaihtoehto!


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa