4 dan -kirjailu vyöhön

Korealaiset lajit

Ylipotkija: JanneM

Kuvake
Lasse J
polveenpotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 169
Lauteille: marras 1, 2009
Paikkakunta: Vantaa

4 dan -kirjailu vyöhön

#16

Viesti Lasse J » heinä 25, 2016, 00.44

Täältä saa mitä vaan mihin lajiin tahansa: http://eosinpanther.com

Kaveri on tilannut sieltä useammankin vyön , ja on ollut tyytyväinen palveluun ja hintaan.
Once you are gone you can´t come back...

Kuvake
Lasse Candé
etupotkija
Viestit ketjussa: 1
Viestit: 13867
Lauteille: joulu 4, 2007

4 dan -kirjailu vyöhön

#17

Viesti Lasse Candé » heinä 25, 2016, 02.33

On kyllä mielenkiintoinen keskustelu ja kulttuurikin.
En mitenkään tuomitse... onhan nimenomaan noissa ylemmissä etenemisissä yleensä aikavälit pidempiä, joten sikäli ymmärrän vaikka uuden mustan vyön hankkimisen jokaiselle danille.

Itse tykkään omastamme silleen minnekään kirjaamattomasta kulttuurista, missä käytetään suht vähäeleistä mustaa vyötä. Itselläni lukee japaniksi oma nimi ja suomi wadokai tms. Ja sama vyö siitä saakka kun sain ja kunnes muuttuu rumaksi. Ajattelin pitää kuitenkin siitä kiinni, että repaloitumiseen en lähde, vaan kun vyö on passkana, niin uusi tilaukseen. Mun omasta henkilökohtaisesta mielestäni on vähän pelleä pitää ylikulunutta mustaa vyötä.Joissain karatetyyleissä ja yhteisöissä laitetaan uusi raita jokaiselle danille. Palauttaakseni alkuperäiseen take/korea-kontekstiin, onko tuollaiset jokaisen arvon kirjailut se normaali tapa, yhteisökohtainen juttu vai mahdollisesti henkilöiden omaa mieltymystä? Itse tähtään kaikessa lähelle yhteisön tapaa. En kyllä ikinä kirjailisi mitään avausviestin henkistä, ellei ihan kaikki muutkin tekisi samoin yhteisössä.
Nangu aku Pomona ukese mulanga ati kwena tepo ulubuli lupwile.

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan

Kuvake
Lasse J
polveenpotkija
Viestit ketjussa: 2
Viestit: 169
Lauteille: marras 1, 2009
Paikkakunta: Vantaa

4 dan -kirjailu vyöhön

#18

Viesti Lasse J » heinä 25, 2016, 10.40

Danit raidoilla tai ilman, punavalkoiset ja punaiset vyöt on tyylisuuntakohtainen juttu. Esim. Shorinjiryu Renshinkanissa vyö on aina musta ilman mitään raitoja, Shorinjiryu Choroukaissa vyön väri on musta ja raita per dani. Joissakin tyyleissä 6. dan puna-valkoinen ja jossakin "huipulla" sitten punainen, on mustaa vyötä punaisella raidalla jne. jne. Joissakin tyyleissä raidat tarkoittavat reshi (1 raita), kyoshi (2 raitaa) ja hanshi (3 raitaa) ja vyö on tällöin aina musta. Kaikille niille on yhteistä se, että takki pysyy kiinni....
Once you are gone you can´t come back...

Janne Puputti
munillepotkija
Viestit ketjussa: 3
Viestit: 709
Lauteille: huhti 19, 2006

4 dan -kirjailu vyöhön

#19

Viesti Janne Puputti » elo 4, 2016, 13.57

Lasse Candé kirjoitti:Palauttaakseni alkuperäiseen take/korea-kontekstiin, onko tuollaiset jokaisen arvon kirjailut se normaali tapa, yhteisökohtainen juttu vai mahdollisesti henkilöiden omaa mieltymystä? Itse tähtään kaikessa lähelle yhteisön tapaa. En kyllä ikinä kirjailisi mitään avausviestin henkistä, ellei ihan kaikki muutkin tekisi samoin yhteisössä.


Elän siinä luulossa, että kyseessä on yhteisökohtainen juttu ja pitkälti länsimainen sellainen. Epäilemättä koreastakin löytyy arvojaan vöihin tikkaavia, mutta oman kokemukseni mukaan se ei ole yleinen tapa, koska sotii melkoisesti kulttuurillia arvoja vastaan. Sen sijaan oman nimen kirjailu on yleistä Koreassakin,vaikka monet pitävät ihan kirjailematontakin vyötä.
JannePalaa sivulle Dojang

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 kurkkija