Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

hightower
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 128
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Lahti
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#1

Viesti hightower » joulu 31, 2011, 12.12

Työturvallisuuteen kiinnitetään nykyään paljon huomiota kaikilla toimialoilla. Olen kuitenkin huomannut että suojavarusteiden käyttö turvallisuusalalla on usein jätetty työntekijän oman harkinnan varaan.

Keskustellaan siis siitä miten itseänne suojaatte ja voidaan myös keskustella varusteiden hyvistä ja huonoista puolista, työpaikkakohtaisista määräyksistä ja kaikesta muustakin aiheeseen liittyvästä.

Eli siis:

Nykyisin toimin järjestyksenvalvojana anniskeluravintoloissa (välillä myös yleisötilaisuuksissa)
Työtehtävissä käytän seuraavia suojavarusteita:
  • Suojaliivit (Burgmann PRO NIJII + pistosuojaus)
  • Viiltosuojattu aluspaita (totalsek- under armor shirt)
  • Viiltosuojahanskat (armor tex FP 89)
Suojaliivejä käytän aina työvuorossa, mutta tunnustan että kesän kuumimmilla helteillä se on "unohtunut" joskus kaappiin :oops:
Viiltosuojattu aluspaita on pari kuukautta sitten tekemäni löytö. Se on ollut kyllä todella hyvä! Siinä on jotain urheilualuspaitamateriaalia liivin alla, mutta kainalot, hartiat ja hihat on viiltosuojattu. Yllätyin siitä että se on hemmetin mukava päällä. ( Samoin sillä on saanut OOOH- efektejä kun on vähän näyttänyt kavereille kuinka se kestää terää :lol: )
Viiltosuojahanskoja käytän ovella, sisällä kiertäessä ne ei kyllä ole kädessä. Nämä nykyiset on kestänyt tosi hyvin käyttöä, edellisistä lähti saumat purkautumaan alle kuukauden käytön jälkeen.

Itse sain työnantajan osallistumaan liivikustannuksiin, itselle jäi kyllä reilusti maksettavaa, mutta liivit ovat omat ja voin käyttää niitä myös muille firmoille tekemilläni keikoilla. Olen ollut liiveihini tyytyväinen, ne istuvat hyvin eivätkä paina mistään epämukavasti edes pitkän vuoron aikana. Kun tein vartijan hommia niin meillä oli firmalla yhteiskäytössä olevia liivejä. Niitä en pitänyt, eikä pitänyt kyllä mielestäni juuri kukaan muukaan. Yhteiskäyttö ei mielestäni toimi liivien suhteen ollenkaan, ajatus toisten hikisiin vehkeisiin pukeutumisesta on todella vastenmielinen ...

Tunsin muuten aikanaan järjestyksenvalvojan joka käytti työvuorossa aina teräksisistä alasuojaa, tunnustaako kukaan muu käyttäneensä?

Ehdottaisin että tähän keskusteluun voisi joku ylläpitäjistä liittää gallupin siitä kuinka moni järjestyksenvalvoja tai vartija käyttää suojaliivejä aina työvuorossa. (Poliiseillahan se on käsittääkseni määräys?)


Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 23150
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 55 kertaa
Tykätty: 316 kertaa
Viesti:

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#2

Viesti Mjölnir » joulu 31, 2011, 14.02

Itse en ole vartija tai järjestyksenvalvoja, mutta sotilaspoliisitehtävissä käytän aina vähintään alussuojaliiviä työtehtävissä.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 2430
Lauteille: Tammikuu 2006
Tykännyt: 35 kertaa
Tykätty: 39 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#3

Viesti sinappi » joulu 31, 2011, 15.14

Sehän ei kansalaiselle kuulu, minkälaisia suojavermeitä mie käytän. Hallinnon hyväksymillä ja sponssaamilla kuitenkin mennään. :)

Yksityisen turvallisuusalan suojavarustepolitiikan näen olevan pääsääntöisesti hanurista sikäli, kun niiden hankinta jää yleensä työntekijälle itselleen. Minusta pitäisi olla itsestään selvää, että työnantaja varustaa ja vaatettaa työntekijänsä asiaankuuluvilla ja tehtävien edellyttämillä suoja- ja voimankäyttövälineillä.

Noiden viiltosuojahanskojen olen huomannut olevan täysin turhia. Niiden tarkoitushan lienee suojata käyttäjän käsiä turvallisuustarkastusta tehtäessä. Niiden läpi kun ei vain tunne yhtään mitään. Ne eivät edes pidä lämpöä!

Kuvake
SirSamuel
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 848
Lauteille: Maaliskuu 2010
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#4

Viesti SirSamuel » joulu 31, 2011, 15.53

Oon huomannu kans, että viiltosuojakinnas on aivan hyytävän viileä. Jos ne on vähänkään paksummat niin tosiaan tunne on olematon. Itsellä jotkut rautakaupasta hakitut viiltosuoja kintaat. Kalliit mutta toimii eivätkä ole mitkään tunnottomat betonirukkaset! Silloin ku aikanaan tein keskiyön sulatusuunia(keskustorin mäkkäriä) niin liivit oli mielle jopa työsuojeluviranomaisen mukaan pakolliset. Eikä ihme meinaa siellä lyötiin miestä ja mies löi takaisin kaikella mikä liikkuu! Liiviä ei ole yksikään firma sponssannut ja harvakseltaan tulee käytettyä. Jossain kuoleman paikoissa kyl täytyy pitää vaikka vähä vanhentunuhan se taitaa mulla olla. Vaan joo ei ole sanottua etteikö sitä jossain stokkallakin narkki yritä linkkuveitten kans tehdä mulle suunnitelematonta munuaisen poistoa! Ikinä en ole miltään firmalta mitään turvakenkiäkään saanu! Kaasun antaa nykyinen firma kyllä ja TKP:n(jos sitä jyt jollakin kohteella saa käyttää)!
"Ainoastaan erinomaisen lahjakkaita hoitajia, joiden luotettavuutta ja tarkkuutta on monta kertaa koeteltu, voipi lääkäri ottaa lähimmiksi apulaisikseen operationeissa ja haavain sitelemisessä, täten osoittaen ikäänkuin erityistä kunnioitusta hoitajaa kohtaan." (T Billroth: Käsikirja sairainhoidossa, 1885)

Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2751
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 300 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#5

Viesti Daddy » joulu 31, 2011, 16.55

C.P.E:n Pro-liivit tuli hommattua ovihommiin. Sitä kun pari kertaa kahlasi yökerhossa kolmen aikaan aamuyöstä lasinsirpaleiden läpi, niin alkoi ihan tosissaan miettimään, että jos "asiakaspalvelutilanteessa" joutu painimaan sirpaleiden keskelle, niin olisi hiton kiva kun päällä olisi jotain paitaa tukevampaa... Onneksi ei ole vielä tarvinnut testata liivien toimivuutta.

Turvallisuusvarusteena noita liivejä pidän. Ihan samalla lailla puen ne töihin lähtiessäni päälle kuin mitä aina autolla ajaessani käytän turvavyötä. Pirun kalliithan nuo liivit on, mutta loppujen lopuksi ihan halpa henkivakuutus.
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3337
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#6

Viesti obmijoy » joulu 31, 2011, 18.28

omat oli nämä
poken kamat

1 maiharit magnumit oli ihan hyvät talvella tosin liukkaat koska tehty lämpimille asfalteille erikoishattivateille vakauttamaan MP5:sen iskemä-kasaa

2 futis säärisuojat

3 boxerit joiden päälle kohtuu tiukat uimahousut (hillitsee stondista ei hävetä palvella kauniimpaakaan sukupuolta)
on hyvä myös jos sisään tulee asiakkaita joista saattaa aiheutua toimintaa niin voi laittaa alasuojakupin narikan perällä housujen väliin ja KAS itseluottamusta riittää vaikka asiakas vetäs kevyesti munillekkin

((( asian vierestä---
munakuppi pitää olla tarvittaessa paikoileen laitettava sillä kun ei ole kyseessä jääkiekko matsi tai kampailu matsi vaan työ jossa kuppia, joka on hankalasti ja hitaasti asennettava, pidetäisiin kokoajan
voi: tuntejen(6-12h) pito ja jopa viellä istuminen joka vetää keskivartalon muutenkin lyttyyn: aiheuttaa kiveslaskimoiden verenvirtauksessa hidastumaa/tukkiumaa, joka laajentaa kiveslaskimoita ja aikaan saa jomotusta joka ei parane ilman leikausta ja kuten tiedämme se leikaus menisi pieleen ja leikattava menettäisi joko silmänsä tai jalkansa tai sen kylilläkin tunnetun lisääntymiskykynsä.)))

4 liivit

A asenne: nöyrä mutta asiallisen jämerä periksiantamaton tarvittaessa eli leukaa ei nostella ja siksipä katselaankin vähän yläviistoon
ja rauhallisella olemuksella tehdään rauhallisuutta

5 tästä puuttui se viiltosuoja kerrasto (reisiäkin olisi hyvä suojata, alavatsan,kainaloiden ja kaulan lisäksi, veitsi on nopee)
ja aseistus joka pitää olla sellainen jota mutkattomasti osaa käyttää

Asenne on myös ase, joka rakentuu kasvatuksesta tai omasta kasvuhalusta ja joka viritetään
laji-/työ-kokemuksella.

Taitavan vastapuolen ollessa kyseessä sinun aseesi ovat ehkä helposti hänenkin käytettävissä.
Hyvä manipuloitsija voi käyttää sinua saaden sinut hoitamaan kaikki ikävät ja ei niin sallitut jutut.

(((asian vierestä...
Näin erästä entistä oppipoikaani käytetään juuri ja oletettavaa on, että hän menee häkkiin ja lankojen liikuttelija jää vapaaksi. Parhaat kaverit on siitä tosi hyviä että ne osaa cusettaa kaikein parhaiten.
Parhaat kaverit vie jopa ihan koko hengen, mutta mitäpä sitä ei parhaan kaverinsa apuolesta.)))


B elämä: Olethan tyytyväinen vuorossasi itseesi ja elämääsi noin suurinpiirtein? Asiat sovittu vaimonkanssa (hyvä vaimo jollainen minullakin joskus oli "lähettää miehensä vuoroon tyytyväisenä jos vain ehtii". Lapset on halattu jne ja jälkikasvun kans on tehty kaikkea fiksua ja vähemmän fiksua viikon aikana.


OT kaikki loppu...

Lopulta herää vaan kysymys: "Etkö voi itsellesi mitään vai tuleeko sieltä räkälästä niin paljon rahaa vai viekö toiminta/palveluriippuvuus sinne ovelle"?. Sillä jos sun asiat on noin hyvin löytyi sulle muutakin hommaa. (tuo ei oo totta aina, joskus ei vaan löydy, joskus poken työ on parasta työtä just siihen elämänvaiheeseen)

No väheksymättä ollenkaan ovityötä jonne ehkä saatan joskus viellä kulkeutua, nytkin jo 14v takana. On elämä nyt mukavempaa kun en niitä enään tee(luvatkin vanheni). Tekis kyllä joskus mieli jos se hinta olisi sopiva.
No ei onnistuis siltikään(luulen) viikonloput menee pojan kanssa onneksi. Ja on tää potkuun kirjoittelukin ihan OK hommaA.

Elämässä on baskan tasapaino eli jos on hyvä vaimo vaikka esim . ei taatusti oo kauvoa ja tai sitten se on hermoviila.
Jos on hyvä ovi ja hyvät poke kaverit on muun henkilökunnan kanssa ihme hommaa.

Iltalehden lööppi eilen esim 5lapsen yh tarjoilija ei kumuluksessa hymyillyt niin restellin-sisäiset-kytät-järjetelmä järjesti potkut.
lapset kiittää ruoka pöydän ääressä.


No elämässä kiitos on epä-kiitos ja empäs muuten ajatellut kiittää siitä.

Pitemmittä puheitta siunattua uuttavuotta kaikille potkulaisille tai vaikkapa vaan ihan helvetin hyvää vuotta 2012.

Hyvä vaimo on muutenski baska juttu ku sitteku se jättää sut sä rakastat sitä silti vaikka se wituttaakin ja pistää enimäkseen vaan vihaksi.

Tosin vanhojen kirjojen ja vanhan kansanviisauden mukaan ne ei kuuleman jätä.
vaan
31:12 Hän tekee miehellensä hyvää, ei pahaa, kaikkina elinpäivinänsä.

toisaalta se yksinjääminenkin on joskus sitä elämän parasta puolta.

nyt tää mopotaa meinaa lähtee eli smmutampas virran ja lopet...

Heh en pettänyt taaskaan odotuksianne, vaan sain tästäkin näinkin selkeästä asiasta kuin lista 1,2,3...
tehtyä aika sekavan ;)
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

T-T
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 3596
Lauteille: Helmikuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#7

Viesti T-T » tammi 1, 2012, 03.03

munakuppi pitää olla tarvittaessa paikoileen laitettava sillä kun ei ole kyseessä jääkiekko matsi tai kampailu matsi vaan työ jossa kuppia, joka on hankalasti ja hitaasti asennettava, pidetäisiin kokoajan
voi: tuntejen(6-12h) pito ja jopa viellä istuminen joka vetää keskivartalon muutenkin lyttyyn: aiheuttaa kiveslaskimoiden verenvirtauksessa hidastumaa/tukkiumaa, joka laajentaa kiveslaskimoita ja aikaan saa jomotusta joka ei parane ilman leikausta ja kuten tiedämme se leikaus menisi pieleen ja leikattava menettäisi joko silmänsä tai jalkansa tai sen kylilläkin tunnetun lisääntymiskykynsä.)))
menee mainonnan puolelle, mutta on hyvät, ja kupin saa tarvittaessa aika nopeasti pois, ja takaisin...

http://www.kamppailuvaruste.fi/catalog/ ... suojat.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Muuten

liivit, myös sivuilta hyvin peittävät. viiltosuojahanskat sormenpäiden pistosuojilla, mutta aika paljon tulee pelattua niiden ja ihan perus kynsikkäiden kanssa työvuoroissa.

En muista myöskään maihareiden merkkiä, mutta on kyllä ollut hemmetin kestävät, ja pohjatkin pitävät aika hyvin vaikka tulee pakkasta. Miinusta aikas pehmeästä kärjestä.

Yleisesti kaikki varusteet ihan radiokotelosta lähtien omia, sillä eihän nyt toisen omiin saa sellaista tuttua tatsia :D tällai ollaan menty ihan alusta asti.

obmijoy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 3337
Lauteille: Maaliskuu 2009
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#8

Viesti obmijoy » tammi 1, 2012, 03.34

käytin ensin tolaita mutta päädyin boxeri uikkari verfsioon koska oli tiukempi ja kohilansa peremmin pysyvä

kärki pehmeä kuten magmumeissaKIN EI VÄLTTÄMÄTTÄ HUONO ASIA
ALOITTELIJA perehdy tähän:
linkki
tärkeintä on venyt. ja keskivart. vahvistus, jotta voi harjoitel. turvallisesti linkki
http://kiusatunvastaisku.blogspot.com/p ... tulle.html

Kuvake
Daddy
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2751
Lauteille: Elokuu 2011
Paikkakunta: Mansesta päin
Tykännyt: 300 kertaa
Tykätty: 29 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#9

Viesti Daddy » tammi 1, 2012, 13.52

obmijoy kirjoitti: A asenne: nöyrä mutta asiallisen jämerä periksiantamaton tarvittaessa eli leukaa ei nostella ja siksipä katselaankin vähän yläviistoon
ja rauhallisella olemuksella tehdään rauhallisuutta
Totta, oma asenne on paras suojavaruste ovihommissa. Kyllähän siinä hommassa pääsis painimaan vaikka kuinka monta kertaa työvuoron aikana, jos vaan haluaisi. Ja vastaavasti oikealla asenteella pystyy välttämään nekin painit, jotka ovat hyvin ilmeisiä.

Painissa kun aina voi tulla pipi myös itselleenkin. Ainakin siinä tulee helposti hiki, ja se ei oo kivaa jos töissä tulee hiki...
"Täydellinen on hyvän pahin vihollinen"
-Tuntematon

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#10

Viesti L.K. » tammi 1, 2012, 14.00

Liivit on ruhoa lämmittäneet vuodesta 97 alkaen. Niin kesät kuin talvet, keliin katsomatta. Ainoastaan sellaisissa työkomennuksissa en ole pitänyt, missä on pystynyt 100-prossan varmuudella sanomaan ettei minkäänlaista väkivallan uhkaa tms. ole.

Muuten pidän sillä ajatuksella, että mieluummin kannan vaikka 30v. "turhaan" jos ne sitten sen kerran(kin) pelastaa hengen tai estää vakavan vammautumisen.

Viitosuojakäsineistä aika samat kokemukset kuin muillakin. Ei toimi siinä mihin on eniten tarkoitettu ja ovella esim talvella pirun kylmät..

Munarit vois olla tietyissä hommissa paikallaan, mutta äkkiseltään tuntuu aika epäkäytännöllisiltä pitkiä vuoroja ptää päällä.

Viiltosuojapaidat tms. olis varmaan ihan jees ja jos rahaa olis tai firma tarjoais niin vois hankkiakin. Viiltosuojatakkien kanssa sama homma. Ostin kaverilta GK:n viiltosuojatakin kun halvalla sain. Ihan ok näköinen (tosin jokainen kontrollialan ihminen kyllä tunnistaa takin heti...) eli menee auttavasti siviilirotsinakin, mutta on aika painava ja jäykkä. Lisäksi hihat käsittämätömän lyhyet....ranskalaista suunnittelua?!

Muuten yksi aika tärkeä apuväline ainakin näin voimakkaasti hikoilevalle kenttäsialle on kunnon tekniset paidat liivin alla. En edes tajua miten aikanaan pystyin tekemään kesiä töitä jossain piirissä esim puuvillapaidan kanssa:)
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#11

Viesti nomad » tammi 2, 2012, 10.19

GK:n police ei ole viiltosuojatakki. Kestää todennäköisesti kerran viillon kylläkin.

Henk. koht. pidän liivejä ovella notkuessa, rankemmissa paikoissa sitten erillista viiltosuojarotsia kaulaan asti kiinni, paksuja housuja ja nahkahanskoja. Tapahtumissa ja muissa toimeksiannoissa sitten vähän homman mukaan. joskus ei mitään ja parhaimmillaan sitten hathat-maiharit, reisitaskuhousut, kumipintaset hanskat ja kaikki muut lurpakkeet mitä kaapista löytyy.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 12811
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#12

Viesti L.K. » tammi 3, 2012, 12.59

No juu,olet oikeassa tuosta GK-takista, tosin saahan tohon kyllä viiltosuojapaneelitkin.
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.

Kuvake
SirSamuel
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 848
Lauteille: Maaliskuu 2010
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#13

Viesti SirSamuel » tammi 3, 2012, 17.53

Viiltosuojapaita? Kokemuksia, komentteja, merkkejä, mistä saa, kestääkö yms.?
Nimimerkki: Vois kokeilla :)
"Ainoastaan erinomaisen lahjakkaita hoitajia, joiden luotettavuutta ja tarkkuutta on monta kertaa koeteltu, voipi lääkäri ottaa lähimmiksi apulaisikseen operationeissa ja haavain sitelemisessä, täten osoittaen ikäänkuin erityistä kunnioitusta hoitajaa kohtaan." (T Billroth: Käsikirja sairainhoidossa, 1885)

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#14

Viesti nomad » tammi 3, 2012, 18.06

Kyllä ne kestää sen mitä luokitus sanoo. Kalliitahan nuo on. Nordic Legion noita ainakin tekee, oiskos totalsecillä ollut oma mallinsa kanssa näistä epictactical-käyttöön tehdyistä. Halvemmalla toki pääsee jos ostaa työturvakamaa teollisuuden puolelta, mutta ne ei aina ole mustia.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 23150
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 55 kertaa
Tykätty: 316 kertaa
Viesti:

Suojavarusteiden käyttö turvallisuusalan työtehtävissä

#15

Viesti Mjölnir » tammi 3, 2012, 18.10

nomad kirjoitti: .. mutta ne ei aina ole mustia.
Ei siis kelpaa, koska ei Tactical (tm) :D

Myöskään Mil-tec ja Condor eivät ole kelvollisia Tactical (tm) -merkkejä, koska ne ovat liian halpoja.

Pitää olla musta tai oliivinvihreä, taikka kojootinruskea JA maksaa paljon.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa