Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Tornihuhut

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 12995
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 69 kertaa
Tykätty: 283 kertaa

Tornihuhut

#256

Viesti Kari Aittomäki » elo 20, 2017, 16.39

Aijaa. Ryömiikö tuossa joku? Nähdäkseni tuossa on kokoonnuttu hyökkäykseen.


Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 730
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Tykännyt: 14 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

Tornihuhut

#257

Viesti Antti » elo 21, 2017, 13.16

Tuli muuten mieleen, että kaikkihan muistavat Lahtisen "hevosmiesten tietotoimiston", mutta entä tämä Tuntemattoman toinen, myöskin töpinästä lähtöisin oleva tornihuhutapaus:
Tuntematon sotilas 2,2 kirjoitti: Siellä näkyi hypähtelevän vauhkoutunut hevonen, ja muutamia miehiä juoksi hillitsemään sitä. Eräs toisen pataljoonan komppania oli näet päättänyt juoda teen ennen lähtöä, mutta se oli myöhästynyt, ja keittiön ajomies toi sen linjaan saakka. Ryhmittymisen viivästymisestä ärtynyt ja hermostunut pataljoonan komentaja sattui paikalle ja alkoi ärjyä:
- Jumalauta, mies! Viekää helvettiin se keittiö! Mikä, mikä onneton te oikein olette?
Mies hätääntyi ja alkoi repiä hevostaan, joka puolestaan vauhkoutui kokonaan. Avuksi rientäneiden miesten toimesta saatiin hevonen viimein ympäri ja pois paikalta. Aukean takaa katselevat ensimmäisen pataljoonan miehet eivät enää osanneet yhtdstää tapausta huollosta myöhemmin kulkeutuneeseen huhuun, jonka mukaan toinen pataljoona olisi piruuttaan pannut kenttäkeittiön eteen rajaa ylittäessään. Tämä huhu kasvoi ja levisi laajalle. Pataljoonan komentaja oli tunnettu "Hurjan Kallen" nimellä, ja juttu liitettiin häneen. Tarpeeksi kaukana tapahtumapaikasta olleet nuoret upseerit sanoivat: Se on Kallen tapaista. Se sopii Kallelle. Monet heistä eivät olleet koskaan Kallea nähneetkään, mutta puhuivat aivan kuin hän olisi ollut heidän henkilökohtainen tuttavansa. Ennen pitkää kertoili jonkun tuollaisen äiti tuttavilleen, miten hänen poikansa ja joku Hurja Kalle yhdessä muiden upseerien kanssa olivat ensimmäisenä ajaneet kenttäkeittiöllä rajan yli. Vihollinen oli luullut hökötystä hyökkäysvaunuksi ja pötkinyt pakoon laukaustakaan ampumatta.
:D En ole juurikaan tutustunut Tuntemattoman todellisuuspohjiin, eli onkohan Linna tässä kertonut tositapauksesta vai onko kyseessä sepite?
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 5187
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 248 kertaa
Tykätty: 190 kertaa

Tornihuhut

#258

Viesti Ile » elo 26, 2017, 12.57

MikaM kirjoitti: Lienen jo maininnut Lasse Virenin Upinniemen Cooper ennätyksestä 4500m, jonka rikkomisesta saisi kuntsareita? Ei rikottu.
Piti vielä kaivaa tämä... Juuri IS:stä lukemani cooperin testiä koskevan jutun perusteella ylipäänsä jutut Virenin intissä juoksemasta cooperista ovat vain tornihuhuja, koska hänen aikanaan testi ei ollut vielä käytössä. :)


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 kurkkijaa