Portsarit

Keskustelua suojelu- ja turvallisuusammateista

Ylipotkijat: JanneM, Mjölnir

Vastaa
sinappi
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 2268
Lauteille: Tammikuu 2006
Tykännyt: 5 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Portsarit

#1291

Viesti sinappi » loka 8, 2018, 13.30

MikaM kirjoitti:
loka 8, 2018, 13.04
No eikös Kari lopettanu viimesen kirjotuksensa 'se on mennyttä aikaa'?
Juu, mutta kirjoituksessa myös preesensissä todettiin, että ne aseet narikassa ovat arkea, minkä vuoksi vastasin jotain. Markka-aikana en ollut kyllin vanha baariin, että siitä ajasta minun on paha mitään sanoa.

Kuvake
Ile
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 4829
Lauteille: Lokakuu 2009
Tykännyt: 91 kertaa
Tykätty: 75 kertaa

Portsarit

#1292

Viesti Ile » loka 8, 2018, 13.51

airakti kirjoitti:
loka 7, 2018, 22.56
Joo, meinasin. 80 ja vielä 90-luvun alussa kun juuri mitkään ravintolat ei ollut Jouluna auki, me olimme, liksat nousi yli 500mk/h, ja kyllä, töitä sai tehdä, 5h vuoron jälkeen oli fyysisesti ihan puhki.
Tuli näistä mieleen, että paljonkohan Kallen poket Eki ja Antti ehti tienata urallaan? Taisivat tehdä samaa ovea yli 20 vuotta, olisko Antilla ehtinyt tulla jopa 30 täyteen..? Toki siellä oli narikan puolelle aika monta jakamassa kokonaispottia, mutta kyllä kantisjonolaisilta sujahti aika tukevasti seteliä käteen portinvartijoille.

pukeonfloor
ilmaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 8
Lauteille: Elokuu 2018
Etulaji: Defendo, lukkopaini/bjj
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

Portsarit

#1293

Viesti pukeonfloor » loka 8, 2018, 21.25

sinappi kirjoitti:
loka 8, 2018, 12.54
Ymmärrän että sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Minusta ja ymmärtääkseni myös lainsäätäjän mielestä järkkärin pitäisi olla lain oikealla puolella. Sellaiset ravintolat, joiden tuotto perustuu aseistettujen rosvojen juottamisee sietävätkin lakata olemasta.
Tästä olen ihan samaa mieltä. Ihmetyttää kovin miten silti vähän joka kaupungista löytyy niitä lähiöpubeja joiden liikeidea nimenomaan perustuu aseistettujen rosvojen juottamiseen. Keskustan yökerhot taas saavat sanktioita jos pöydissä on liikaa tyhjiä laseja

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 95
Viestit: 11764
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 79 kertaa

Portsarit

#1294

Viesti Kari Aittomäki » loka 9, 2018, 02.03

sinappi kirjoitti:
loka 8, 2018, 12.54
Kari Aittomäki, rattijuoppojuttu tuli toisesta ketjusta, jossa puhuttiin niistä kännissä baariin ja pois hirvipyssyjen kanssa körötelleistä isännistä. Kyllä minä soisin, että kännissä ajelijoista ilmoitettaisi. Laskisi kynnystä lähteä uudelleen rattiin, kun siitä jäisi kiinni. Kännissä autoilijat kuitenkin aiheuttavat ison siivun liikennekuolemista.

Tuo rosvopyssyjen kerääminen narikkaan kuulostaa minusta aivan jostain Reijo Mäen Vareksista revityltä. En tunnista tuollaisen ilmiön olemassaoloa 2000-luvun Suomessa - ainakaan siten että se olisi arkea. Poliisihan tekee myös ravintolatarkastuksia.

Mitä haittaa siitä sitten on, jos otetaan baarireissun ajaksi mutka narikkaan ja annetaan lähtiessä takaisin? Se laskee turvallisuutta yleisellä paikalla, jos luodaan kulttuuri, että viihteelle voi lähteä aseen kanssa. Baariin aseen kanssa tulevat luuserit kun usein ovat ihmistyyppiä impulsiivinen väkivaltarikollinen. Ei ole kerta tai kaksi, kun baarireissun päätteeksi rosvo sohii FN-Browningin kanssa, kun joku katsoi tai sanoi pahasti. Tätä sekoilua ei tarvita lisää.

Ymmärrän että sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Minusta ja ymmärtääkseni myös lainsäätäjän mielestä järkkärin pitäisi olla lain oikealla puolella. Sellaiset ravintolat, joiden tuotto perustuu aseistettujen rosvojen juottamisee sietävätkin lakata olemasta.
Vai niin.
No, tietysti poliisityötä voi tehdä monella tavalla ja julkisuuskuvaan kuuluu tuo asiantuntija-klangi.
Mutta aikanaan, tilanteitten jälkipeleissä kun poliisit pääsivät tonteille, hyvin yleinen virkamieskysymys näissä tietyissä paikoissa oli "oliko kenelläkään mitään päällä?"
Eli riisuitko ketään aseista/ näitkö kahvoja ja onko se tapaus jossain ja kenties vielä menopäällä?

Impulsiiviset kun tosiaan ovat impulsiivisia ja tilannetta tarkkailleella kokeneella saattoi olla tilanteeseen jotain annettavaa.
Sellaset poliisimiehet olivat mukavia kontakteja. Ja niitä oli. Varmasti on yhä.

Noista aseista, kyseessä on enimmin imago. En muista kuin muutaman tapauksen joissa nää ammattikonnaroolia kantavat olisivat käyttäneet asetta muutakuin varsinaisissa bisneksissä.
Ja silloinkin se oli enimmin uhittelua.
Sekopalloiset sekakäyttäjät ja muut hysteeriset ovat hiukan eripeli.
Lukemani perusteella nykyään jopa mustalaispojilla on mutkia kannossa tai lähisaatavilla.
Josta muistuu eräs tapaus kun eräs pääroiston tukimiehistä livahti ulos ja meni autolleen, oli just avaamassa takaluukkua kun huomasi mun katselevan. Näytin no-no-merkkiä, jätkä jäykisty, nyökkäs ja lähti maleksimaan tiehensä.
Se mesta oli sovitusti sellasta neutraalia aluetta, sisällä ei juttuja ratkottu.

Eli jollet tajua miksei portsari voi alkaa vasikaksi niin sitten et tajua.
Sanotaanko vaikka niin että siitä ei ole mitään hyötyä. Tuollainen neutraali status on työläs rakentaa siten, että doncorleonien imago alleviivautuu.
Vasikointi ei vaan käy.
Kun ei siitä hyödy.

xYm
nilkkaanpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 40
Lauteille: Joulukuu 2014
Etulaji: Vapaaottelu
Sivulajit: Lukkopaini, potkunyrkkeily
Takalajit: Practical wing chug kung fu
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Portsarit

#1295

Viesti xYm » loka 12, 2018, 02.38

Tapahtuipa kerran yöelämässä omituinen sattuma, mikä on ihmetyttänyt näihin päiviin asti. Täällä on paljon portsareita ja joku ehkä on kuullut moisesta tai sitten oli ihan yksittäistapaus.

Olimme kaveriporukalla menossa uudellamaalla yökerhoon ja kun pääsimme narikkaan niin portsari totesi, että se on 2e. Heti perään hän totesi että suojeluraha on 6€. Olin ihan äimänkäkenä, että mikä hiton suojeluraha ? :D Totesi vain että narikka 2€ ja suojeluraha 6€, muuten ei päästä sisään. Noh, käännyin 180 astetta ja menimme toiseen paikkaan juhlimaan.

Oliko tämä joku yhden miehen päähänpisto vai onko tälläistä käytäntöä ollut joskus olemassa ? Tästä tapahtumasta on n.10v aikaa.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 95
Viestit: 11764
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 79 kertaa

Portsarit

#1296

Viesti Kari Aittomäki » loka 12, 2018, 12.04

Ennoo kyllä kuullukaan suojelurahasta muutaku silloin kun prätkäjengit aloitteli.

Sehän on jo terminä aikamoisen arvolatautunut koska mafialeffat ja siten aikas arveluttava ajatuskin.
Kun sillähän se narikkamaksu on perusteltu.
- Mistä mä oikeen maksan?
- Sulla on iso suu. Jos joku lujaranteinen päättää sulkea sen nyrkillä, portsari on se joka sua oikeasti ja välittömästi auttaa. SIITÄ sä maksat.


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 kurkkijaa