Sivu 1/3

Jinenkan Jissen Kobudo

Lähetetty: heinä 9, 2007, 22.26
Andy
http://www.jinenkan.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Voisiko joku kertoa enemmän tästä mielenkiintoisesta lajista? Mitä treeneissä käytännössä tehdään? Kuinka pitkälle edistyneitä lajin parhaat suomalaisharrastajatovat ja onko heillä ehkä taustaa jostain muusta lajista? Miten Jinenkan Jissen Kobudo on tullut Suomeen?

Lähetetty: heinä 9, 2007, 22.35
kenttiensankari
Minua kiinnostaisi tietää että mikä on Bujinkan Budo Taijutsun ja Jinenkan Jissen Kobudon historia. Kun ilmeisesti jonkinnäkösiä ristiriitoja on näillä lajeilla olemassa.

Lähetetty: heinä 9, 2007, 22.53
Pocari
Tää on varmaan tälläkin foorumilla aika monta kertaa kysytty, mutta Jinenkanin perustaja (Manaka Fumio) on Bujinkanin perustajan (Hatsumi Masaaki) entinen oppilas. Sen ihmeempää historiaa ei näillä liene, eikä tietääkseni ristiriitojakaan?

Lähetetty: heinä 9, 2007, 22.54
Mika
Kiireisimmät voisivat lukea tämän ketjun, jossa on myös linkkejä muihin aihetta käsitteleviin ketjuihin.

Re: Jinenkan Jissen Kobudo

Lähetetty: heinä 9, 2007, 23.58
SWJL
Andy kirjoitti: http://www.jinenkan.fi/" onclick="window.open(this.href);return false;

Voisiko joku kertoa enemmän tästä mielenkiintoisesta lajista? Mitä treeneissä käytännössä tehdään? Kuinka pitkälle edistyneitä lajin parhaat suomalaisharrastajatovat ja onko heillä ehkä taustaa jostain muusta lajista? Miten Jinenkan Jissen Kobudo on tullut Suomeen?
Juu, lankakorissa on klippejä joista käy esille miltä tekeminen näyttää. Lisäksi verkosta löytyy useita lajikuvauksia, jos vaan jaksaa surfata. Eli kataa ja wazaa tehdään paljon ja kun perusteet turvalliseen treenaamiseen on hallussa, niin sitten tulee aseet mukaan kuvioihin. Tervetuloa leirille elokuussa tai jos satut joskus olemaan paikkakunnalla, niin sitten tutustumaan suoraan treeneihin.

Olen treenannut Jinenkania tällähetkellä reilun 1½v, saman minkä Jinenkan on ollut Suomessa. Sitä ennen muita, myös samankaltaisia lajeja. Jinenkan on saapunut suomeen toistaiseksi noutamalla ulkomailta, mutta nyt jatkossa tapahtuu myös perilletoimitusta :lol:

------
SWJL

Lähetetty: heinä 10, 2007, 00.18
SWJL
kenttiensankari kirjoitti: Kun ilmeisesti jonkinnäkösiä ristiriitoja on näillä lajeilla olemassa.
:? En voi sanoa kun omalta kantilta ja sieltä katsottuna ei kyllä ristiriitoja löydy. Päinvastoin. :respect: Ja ymmärtääkseni välit organisaatio tasollakin on ristiriidattomat.

-------
SWJL

Lähetetty: heinä 10, 2007, 00.18
Rojola
Olen ymmärtänyt että ristiintreenaus X-kan (Bujinkan/Jinenkan/Genbukan) järjestöjen välillä olisi kielletty. Olen myös siinä ymmärryksessä, että kaikki kolme tahoa olisivat samaa mieltä asiasta. Tietäväisemmät korjatkoon, jos olen ymmärtänyt väärin.

Lähetetty: heinä 10, 2007, 00.31
SWJL
Rojola kirjoitti: Olen ymmärtänyt että ristiintreenaus X-kan (Bujinkan/Jinenkan/Genbukan) järjestöjen välillä olisi kielletty. Olen myös siinä ymmärryksessä, että kaikki kolme tahoa olisivat samaa mieltä asiasta. Tietäväisemmät korjatkoon, jos olen ymmärtänyt väärin.
Jinenkan ei kiellä harjoittelijoiltaan muita aktiviteettejä, eikä ota kantaa muihin "harrasteisiin". Jos kieltoja on, ne on ilmeisesti yksipuolisia, sekä muiden tahojen noudattamia.

Henkilökohtaisella tasolla minulla ei ole mitään noita muiden organisaatioiden kieltoja vastaan. Kukiin tehköön tyylillään.

------
SWJL

Lähetetty: heinä 10, 2007, 00.40
Rojola
EDIT:

Muotoillaampa uudestaan :lol:

Oletko siis saanut tämän tiedon Manaka-senseiltä?

Lähetetty: heinä 10, 2007, 01.14
SWJL
Rojola kirjoitti: Onko tämä tieto Manaka-senseiltä?
Höh :? Tietysti. Minulle tiedon on vahvistanut oma Dojo-Cho'ni, sekä monet muut. Tämä on meillä ihan yleisesti tiedossa olevaa asiaa. En tiedä mikä tässä on niin ihmeellistä?

------
SWJL

edit: keventää + typottaa

Lähetetty: heinä 10, 2007, 01.50
Rojola
Sitä "ihmeellisyyttähän" tässä koitin selventää kun toisaalla sanotaan että ristiintreenaus on kiellettyä kaikkien näkökulmasta ja toisaalla sanotaan että ei ole. Kysymällä asiat selviää, siinä ei liene mitään ihmeellistä vaan pikemminkin ne mahdolliset ihmeellisyydet tulee selviksi :idea:

Lähetetty: heinä 10, 2007, 02.10
SWJL
Rojola kirjoitti: Sitä "ihmeellisyyttähän" tässä koitin selventää kun toisaalla sanotaan että ristiintreenaus on kiellettyä kaikkien näkökulmasta ja toisaalla sanotaan että ei ole. Kysymällä asiat selviää, siinä ei liene mitään ihmeellistä vaan pikemminkin ne mahdolliset ihmeellisyydet tulee selviksi :idea:
Aivan totta.
Hyvä, jos olen vain jotenkin voinut auttaa tässä asiassa.

------
SWJL

Lähetetty: heinä 10, 2007, 10.15
MikkoS
Mistä kaikista kouluista Manakalla on menkyo kaidenit tai vastaavat? Jinenkanin virallisilla sivuilla näitä lajeja/kouluja ei sen tarkemmin eritelty.

Edit. Ja myönnetäänkö Jinenkanissa (vyö)arvoja erillisissä kouluissa vaiko vain itse Jinenkan Jissen Kobudossa?

Lähetetty: heinä 10, 2007, 13.14
Pocari
AFAIK hän on kertonut saaneensa Hatsumi-senseiltä paperit seuraavissa kuudessa:
  • Gyokko-ryuu
  • Kotoo-ryuu
  • Kuki Shinden-ryuu
  • Takagi Yooshin-ryuu
  • Shinden Fudoo-ryuu
  • Togakure-ryuu
Eikös nuo heidän harjoittelemansa setit nyt aika selkeästi mainita mm. tuolla Jinenkan.fi sivustolla?

Arvojen suhteen siihen olen itsekin törmännyt netissä, että ainakin kyuu- ja dan-arvot (Jinenkan) heillä on käytössä. SWJL voinee kertoa, onko jotain "alalajeja" lisäksi.

Lähetetty: heinä 10, 2007, 13.21
SWJL
MikkoS kirjoitti: Mistä kaikista kouluista Manakalla on menkyo kaidenit tai vastaavat? Jinenkanin virallisilla sivuilla näitä lajeja/kouluja ei sen tarkemmin eritelty.

Edit. Ja myönnetäänkö Jinenkanissa (vyö)arvoja erillisissä kouluissa vaiko vain itse Jinenkan Jissen Kobudossa?
Niissä mitä Jinenkanissa opetetaan; Koto-Ryu, Gyokko-Ryu, Togakure-Ryu, Kukishin-Ryu, Shinden Fudo-Ryu, Takagi Yoshin-Ryu. Jinen-Ryu:ssa nuo olisi varmaan merkityksettömiä :lol:

Jinenkanin vyöarvot myönnetään Jinenkan Jissen Kobudossa.

-------
SWJL