Sivu 1/17

Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

Lähetetty: joulu 19, 2005, 18.27
Saturnus
Löytyykö tyylisuunnan harrastajia? Osaako joku kertoa tästä karaten tyylisuunnasta mitään oleellista?

Re: Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

Lähetetty: joulu 19, 2005, 18.34
TimoS
Saturnus kirjoitti: Löytyykö tyylisuunnan harrastajia? Osaako joku kertoa tästä karaten tyylisuunnasta mitään oleellista?
Yksi nykyinen (kenttiensankari) ja ainakin pari kolme entistä (minä, kattikukkula ja periaatteessa myös Häkkinen). Mitä haluat tietää ?

Lähetetty: joulu 19, 2005, 19.07
kenttiensankari
Perustiedot tyylistä on saatavilla http://www.renshinkan.fi, http://www.kusanku.net/tyylisuunta.shtml.

7 eri karateseuraa ympäri Suomen, suurimpina Imatran Kusanku, Lahden Shoreikan ja Jyväskylän Jigotai. Leirejä järjestetään ahkerasti ja ne ovat erittäin edullisia(20 euroa normaali leiri, ulkomaalaisten opettajien leirit maksanevat 50-100 euroa). Tyylissä otellaan täyskontaktilla boogutzuki tyyliin, ideana olisi oppia lyömään ja potkimaan realistisesti, mutta samalla turvallisesti.

Tyylin ideana on minimiväistöt ja oikea liikkuminen, tyyli korostaa myös vahvoja iskuja(perustan väitteeni ottelutyyliin). Jos potkimisesta tykkää niin shorinjiryu renshinkan on oikea tyyli, potkimista on paljon (joidenkin arvioiden mukaan 70-30 olisi oikea suhde lyömiseen verrattuna).

Sen lisäksi että leireillä käyminen on edullista, niin samoin on harrastaminen. Vuosimaksut pyörivät siinä 90 euron nurkilla. Renshinkanissa on myös todella hyvä ryhmähenki, ja leireillä sekä dojolla on mukava treenata.

Tyylin pääopettaja on Nidai Soke Tamotsu Iwao, joka on perustajan poika. Hän vierailee Suomessa vuosittain. Suomessa opetuksesta vastaa sensei Hannu Nietosvuori, erittäin mukava tyyppi, jonka opetuksessa taatusti viihtyy.

Imatran Kusankun pääopettaja toimii sensei Anne Kettunen, hänellä on jo 30 vuoden kokemus karatesta, ja myös käytännön kokemusta vaarallisista tilanteista ammatistaan johtuen. Lahden pääopettajana toimii aikaisemmin mainittu sensei Nietosvuori. Jyväskylässä opetuksesta vastaa sensei Jorma Kokkonen, joka on myös mukava tyyppi, ja taatusti näyttää missä mättää jos teet väärin.

Voin toki kertoa jostain tarkemminkin jos haluat tietää, nyt pitää rientää treeneihin :)


Mod.edit TimoS. Linkkien korjaus

Lähetetty: joulu 19, 2005, 19.20
TimoS
kenttiensankari kirjoitti: 7 eri karateseuraa ympäri Suomen, suurimpina Imatran Kusanku, Lahden Shoreikan ja Jyväskylän Jigotai.
Mitä muita seuroja kuuluu Suomen Renshinkan porukoihin ? Yritin katsella tuolta sivuilta, mutta en oikein tyhjentävää vastausta sieltä löytänyt

Lähetetty: joulu 19, 2005, 19.39
Saturnus
Mitäs normaalit harjoitukset pitävät yleensä sisällään? Mitenkä eri osa-alueita painotetaan?

Lähetetty: joulu 19, 2005, 21.45
kenttiensankari
TimoS kirjoitti:
kenttiensankari kirjoitti:7 eri karateseuraa ympäri Suomen, suurimpina Imatran Kusanku, Lahden Shoreikan ja Jyväskylän Jigotai.
Mitä muita seuroja kuuluu Suomen Renshinkan porukoihin ? Yritin katsella tuolta sivuilta, mutta en oikein tyhjentävää vastausta sieltä löytänyt
Mainitsin tuosta viime leirillä, että pitäisi näkyä sivuilla noi neljä muutakin. Kontiolahdella, rovaniemellä ja lappeenrannassa taitaa ainakin olla jotain toimintaa, toi yksi ylimääräinen on sitten täysi arvoitus.

Lähetetty: joulu 19, 2005, 21.51
kenttiensankari
Saturnus kirjoitti: Mitäs normaalit harjoitukset pitävät yleensä sisällään? Mitenkä eri osa-alueita painotetaan?
Tämäkin on sitten aika lailla seurasta kiinni. Kusankussa normitreenit on aika pitkälle perus sekä paritekniikoita, kataa, perus itsepuolustusta, perus ottelutekniikoita, ja ottelunomaista lämmittelyä. Sitten on kisaryhmä jossa ryhmän mukaan joko katan hinkkaamista, tai sitten kisoista riippuen ottelua. Ensi vuonna ottelua aletaan ilmeisesti painottamaan enemmän kuin tänä vuonna(eli ihan kunnolla oma matsiryhmä). Kusankussa on myös lanseerattu termi sikatreenit, rasva sulaa ja sen tuntee :)

Jigotai taitaa järjestää eniten treenejä vyöllisille, 6 ohjatut treenit taisi olla ainakin tänä keväänä kun katselin heidän sivustollaan. Jigotailla on myös perinteitä matsaamisessa, ja seurassa onkin menestyneitä ottelijoita(ja voin todistaa että ne jannut osaa liikkua ja iskeä kovaa)

Lahden treenitavoista en tiedä, kuitenkin Suomen päämies opettajana. Suomen tämän hetken menestynein karateka Miia Nietosvuori myöskin treenaa shoreikanissa. Joten tietämystä on sekä omasta tyylisuunnasta, että mahdollisesti jos haluaa kilpailla(karateliitto) niin siltäkin puolelta. Miia on samalla tyylisuunnan mestari naisten boogutzukissa, eli varmaankin todella kovaa matsia sielläkin vedetään.

Parhaiten tietoa kuitenkin saa kun ottaa yhteyttä paikallisen seuran vetäjiin, ja kyselee tietoa toiminnasta ja treenitavoista.


EDIT: ja jonkinlaista kuvaa voit saada tarkastelemalla kynässä ja vihkossa minun treenikirjastani. Aktiivisesti olen käynyt treeneissä joten hyvän kuvan saa miten treenataan.

Lähetetty: joulu 19, 2005, 21.58
flammee
Saturnus kirjoitti: Mitäs normaalit harjoitukset pitävät yleensä sisällään? Mitenkä eri osa-alueita painotetaan?
Täältä voisi löytyä hieman kuvausta normitreeneistä. ;)

Edit: alkeiskurssin treenit eronnee tuosta tosin jonkin verran.

Re: Shorinji-ryu Renshinkan Karatedo

Lähetetty: joulu 19, 2005, 23.36
Jussi Häkkinen
TimoS kirjoitti: ja periaatteessa myös Häkkinen
Noo, kyllä minä ihan käytännössäkin entinen Renshinkanisti olen, vaikken koulukunnan parissa tainnut kuin ~8-9v viettääkään.

Lähetetty: joulu 20, 2005, 11.44
kenttiensankari
Alkeiskurssin treenit ovat aika pitkälle pelkkää muodon hinkkaamista, varoitan ihan etukäteen, seurakohtaisia eroavaisuuksia toki voi olla. Mutta paljon asentoja, lyöntejä, potkuja, paritekniikoita, ja yksi liikesarja on varmaan mitä treeneissä hinkataan se 3kk. Joskus on tainnut olla vähän perustekniikanomaista sparria, mutta täpöllä ei vedetä kun aloittelijoita on pelissä.

Toki kun sinulla on tuota lajitaustaa, niin varmaan voit ohjaajalta tai apuohjaajalta kysyä että voisiko sitten sparrailla hänen kanssaan vähän kovemmin.

Lähetetty: joulu 20, 2005, 13.15
Saturnus
Entäpä alkeiskurssilta eteenpäin? Kuinka suuri osuus harjoittelusta käytetään katojen hinkkaamiseen. Itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta katoista, jotenka vähän askarruttaa, kuinka paljon innostuisin niistä. Wing Tsungia harrastaessa tuli tutustuttua vähän erilaisiin liikesarjoihin(nimeä en nyt muista) ja niitä oli ihan mukava reenailla. Kuinka paljon on leirejä/seminaareja tiedossa? Millaiset yhteydet ulkomaalaisiin opettajiin on? Puristetaan nyt kaikki mahollinen saatavilla oleva tieto. :)

Lähetetty: joulu 20, 2005, 13.28
TimoS
Saturnus kirjoitti: Entäpä alkeiskurssilta eteenpäin? Kuinka suuri osuus harjoittelusta käytetään katojen hinkkaamiseen
Lienee seurakohtaista. Silloin kun vielä itse treenasin Renshinkania, niin niissä kahdessa seurassa joissa olin niin suoranainen katan hieronta (siis pelkän ulkomuodon) ei ollut mitenkään keskeisessä asemassa.

Lähetetty: joulu 20, 2005, 13.33
kenttiensankari
Saturnus kirjoitti: Entäpä alkeiskurssilta eteenpäin? Kuinka suuri osuus harjoittelusta käytetään katojen hinkkaamiseen.
Täysin seurakohtaista. Ensi vuonna ilmeisesti painotetaan entistä enemmän bunkaita, kun ollaan nyt saatu ulkomuodot kohilleen. Japskikaratea kun on niin muotoa saa hinkata silti aika paljon.

Kuinka paljon on leirejä/seminaareja tiedossa? Millaiset yhteydet ulkomaalaisiin opettajiin on? Puristetaan nyt kaikki mahollinen saatavilla oleva tieto. :)
Onhan noita aika usein, tänä vuonna olen itse tainnut 11 leiriä käydä. Joista pari tosin on tyylisuunnan ulkopuolisia. Ulkomaisiin opettajiin on nyt saatu todella hyvät yhteydet, kuuleman mukaan monesta maasta on innokkaasti tänne tulossa korkeatasoisia opettajia. Keväällä tänne tulee sensei Michael Black 5.dan Ameriikan ihmemaista. Ja Syksyllä itse Nidai Soke tulee Imatralle pitämään suurta kesäleiriä. Jokaisella seuralla on yhteydet Japaniin, ja sensei Nietosvuorella taitaa olla suorat yhteydet jokaiseen renshinkania harjoittavaan maahan.

Lähetetty: tammi 14, 2006, 03.35
ook
kenttiensankari kirjoitti: Kontiolahdella, rovaniemellä ja lappeenrannassa taitaa ainakin olla jotain toimintaa, toi yksi ylimääräinen on sitten täysi arvoitus.
Rovaniemellä ollaan Kokusaita nykyään. Joten kaksi arvoitusta. :)

Lähetetty: tammi 14, 2006, 03.48
Jussi Häkkinen
kenttiensankari kirjoitti: Japskikaratea kun on niin muotoa saa hinkata silti aika paljon.
Muodon hinkkaamisesta ei pääse missään karatessa eroon.