Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Hojo-jutsu ja bondage

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3420
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Hojo-jutsu ja bondage

#1

Viesti Jasse »

Tässä on mielenkiintoinen taito ja traditio. Muistan että innostuin hieman sitomisesta nuorena kun törmäsin samuari- ja ninjakirjoissa hojo-jutduun - eli vanginsitomistaitoon. Onnistus oli kuitenkin täsyin viatonta ja harjoitus satunnaista. Muutama vuosi sitten puhuttiin kaverin kanssa että nykäänhän jokaisella pitäisi olla joku seksuaalinen poikkeavuus tai vähintään fetissi. Tuumin että bondage vois olla mun juttu, ja mietin että se on satavarmasti yhteydessä hojo-jutsuun.

Asia tuli jälleen mieleen ja tein nopean googletuksen. Tämän sivun mukaan juuret tosiaan ovat hojojutsussa. 1800-1900 vaihteessa syntyi eroottinen sidontataito Kinbaku aka Shibari. Sivun kuvat ( sidottuja alastomia naisia) ovat aika kiehtovia..

http://www.hikarikesho.com/eng/shibari.php

Eikö Uusivuosi ole uusien harrastusten aloittamisen aika? ;)
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 20866
Lauteille: Joulukuu 2007

Hojo-jutsu ja bondage

#2

Viesti Lasse Candé »

Joo, nykyään jos on ihan vain normaali lähetyssaarnaajahetero, niin kaikenmaailman suvakkifemuhomolesbot ja muut Tampereen ratikan kannattajat sortaa. :D

Mutta enemmän aiheesta, mielenkiintoinen yhteys. Mitenköhän vahva yhteys tuo on? Luulisi että seksuaalinen sidonta on kansainvälisyydessään saanut vaikutteita monelta suunnalta. Sikäli vangitsemisiinhan kai about kaikki liikkumista rajoittava sidonta perustuu ainakin idean lähteenä. Sharon Stonen opettajalinja tuskin ulottuu 1400-luvun Japaniin. :)

Onko bondage-skene miten vahvasti japanilaislähtöinen?
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 20212
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Hojo-jutsu ja bondage

#3

Viesti JanneM »

SHibari bondage varmaankin on japanialaislähtöistä eli tuommoinen taiteellinen sitominen missä sitomisen tarkoitus on tuottaa kaunis veistos tai jonkinlaista painetta enemmänkin kuin vain sitoa kiinni. BOndage itsessään sen sijaan voi olla esim jeesusteipilla kiinnittämistä vanerilautaan. Ei välttämättä esteettisesti niin kaunis kuin joku hamppuköydellä tehty monimutkainen shibari, mutta bondage yhtä kaikki.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Kuvake
Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16110
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola

Hojo-jutsu ja bondage

#4

Viesti Kari Aittomäki »

Donn Draegerin julkaisuissa on joitakin kuvia tuosta vangin naruttamisesta.
Äärimmäisen pirullisen näkösiä viritelmiä, myös kerrottiin kyseessä olevan nimenomaan koulukuntataito.

Mulle näytti yks vanha skönari sellasia pikasolmuja joilla voi köyttää alistetun nopeasti ja tehokkaasti, jotka vaan kiristyy rimpuilusta.
Enhän mä niitä enää muista.

Seksipuolen tuumailut jätän suosiolla kertomatta.
Kuvake
Mänzy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4956
Lauteille: Maaliskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Bujinkan Budo Taijutsu, HEMA
Takalajit: Brasilialainen jujutsu, historiallinen miekkailu (italialainen tyyli)

Hojo-jutsu ja bondage

#5

Viesti Mänzy »

Bujinkaniin kuuluvista perinteistä löytyy joitain vanginsitomistekniikoita. Pääpaino on nopealla köyttämisellä hienostuneen paketin teon sijaan. Harvoin vastaantullutta, pari kertaa oman treeniurani aikana näitä on harjoiteltu.

Kiinnostavaa settiä noin yleisemmin kyllä. Olen lukenut jostain hojojutsu-perinteestä, jossa käytettiin eri värisiä köysiä riippuen siitä kuinka korkea-arvoinen vanki oli.
Mikko Mänttäri

In the game of thrones you win, fanat ad patolg, or you die.
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3420
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Hojo-jutsu ja bondage

#6

Viesti Jasse »

Tossa nopeaa hojoilua:

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93972
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang
Yhteystiedot:

Hojo-jutsu ja bondage

#7

Viesti Mika »

Yksi tuttu tykkää Shibarista. Tässä kuulemma pääpainona oli olkapäiden venyttely.

ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
JariR
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 331
Lauteille: Lokakuu 2005
Paikkakunta: Espoo

Hojo-jutsu ja bondage

#8

Viesti JariR »

Jasse kirjoitti: joulu 27, 2016, 16.45 Tossa nopeaa hojoilua:
Omaan silmään näytti silleen oudolta, että ei sopinut mihinkään klassisista kouluista tuttuihin mallehin. Koetin katsoa mikä badge sillä naruhepulla oli rintapielessä, mutta ei valjennut. Epäilen että kyseessä oli modernihko koulu, joka oli kehittänyt narutreeniä "kunnioittakseen perinteitä". Tai sit jotain klassista Edo-kaudelta tai myöhemmin (tosin klassisilla kouluilla ei ole usein haalarissa badgeja, mut whatever)

Koetan seuraavaksi avata sitä miksi itselle moinen "näppituntuma".

Vanhojen japanilaisten koulujen "sotanarussa" on pääasiassa kahta päätyyppiä "pikanaru" (joskus sanotaan Hayanawa - mutta rakkaalla lapsella on monia nimiä, kuten esim. hauskan sekoittavasti "jojutsu") ja sitten huolellisempi, kuljetettavan tai muuten sidottavan vangin "paketointi"

Tuo jälkimmäisenä mainittu on siis sitä että kääritään heppu huolellisesti pakettiin, symmetrisesti järjestetyillä naruilla, käyttäen useita, esteettisesti viriteltyjä solmuja. Vanhaan aikaan tuon merkitys liityi siihen minkä yhteiskuntaluokan henkilöä sidottiin ja minkälaisesta rikkomuksesta häntä rajoitettiin. Narulla sitominen oli joka tapauksessa kajoava hallintomenettely ja tietysti epämiellyuttävä, kajoava toimenpide - mutta ei korkea-arvoinen samurai nyt yhtäkkiä talonpojaksi muuttunut. Nokkimisjärjestys piti säilyttää ja kunnon solmuprotokolla piti järjestystä yllä. Ilmeisesti tästä "monimutkaiset punonta- ja virkkuutyöt"- perinteestä ovat jossain vaiheessa saaneet kimmoiketta ja ideaa nämä tässäkin ketjussa mainitut modernit japanilaistyyppiset bondage- tyyppiset harrasteet. (Itse en tunne tuota aihetta oikeastaan yhtään)

Sitten taas tuo Hayanawa - pikanaru - joka on se kamppailullisessa tilanteessa tapahtuva narun käyttö. Tämä on oikeastaan hyvin samankaltainen prosessi kuin nykymaailmassa käsirautojen päälle laittaminen; sen pitää tapahtua nopeasti, sujuvasti ja "asiakkaan" ei oleteta pysyvän kiltisti paikallaan sillä aikaa kun sen päällä istutaan ja punotaan narua hänen ympärilleen. Oleellista tuossa ovat

a) narun ankkurointi ensikosketuksessa (esim. lenkki tai kitkakiinnitys peukalonhankaan tai ranteeseen, siitä sitten kiepautus ainakin yhteen kiinnepisteeseen jonka jälkeen näillä kahdella tukipisteellä narun päästä vetämällä saa hallinnan - jos tässä vaiheessa ollaan vielä jaloillaan niin tällä romautetaan se toisen tasapaino ja tehdään kaato
b) haetaan hallitseva positio - usein kaverin päältä - siten että vaikka itsellä on ainakin yksi käsi siinä narussa, pystyy hallitsemaan kaikilla vapailla raajoilla vastaan huitovan ja vääntävän kaverin yritykset paeta - yleensä tässä vaiheessa on lenkki ainakin yhden käden ja kaulan ympäri, niin että reuhtominen sillä yhdellä kiristää myös kaulaa. Tämä on edelleen ihan täyttä painia - täytyy halita kaikki yritykset sillata, kääntyä selälleen jne. (Käsirautojen käytön osaaja tunnistaa tätä vaihetta "naruilussa" harjoitellessaan oikeastaan suurimman osan niistä kikoista mitä tulee vastaan mopderneilla välineillä siinä vaiheessa jos on saatu yksi käsirauta kiinni, mutta asiakas vaan vääntää vastaan - raudasta hinaamalla vääntäminen, raajoista vääntäminen ja rautaa "kallistaen" tehtävät kipulukot jne)
c) sitten kieputellaan tarvittaessa lisää ankkureita ja sellainen solmu jonka (yleensä) pystyy kiepauttamaan yhdellä kädellä kiinni

Voila - vaikka yllä oleva kuvaus kuulosti pitkäpiimäiseltä, niin kaiken pitäisi tapahtua todella nopeasti. Jos kaikki menee putkeen niin asiakkaan pitäisi olla nipussa 1-2 sek ensikosketuksen jälkeen ja vaihe B) on suoritettu loppuun - sen jälkeisissä vaiheissa voi sitten vähän jäädä himmailemaan.

Käytännössä kun noita harjoitellaan, niin keskeinen hidastava tekijä on se, että naru vedettynä iskunopeudella ihon yli polttaa ja leikkaa ilkeästi - eli kavereiden kanssa esim. kaulan yli vetäessä porukka tuppaa hidastamaan "lyöntinopeudesta" "paininopeuteen".

Tuo Jassen videon heeba teki energiatasoltaan jotain tuon "pikanarun" ja "kylä tästä huomiseksi joulupaketti syntyy" välimaastosta. Mutta kyse ei ollut edes pelkästä nopeudesta - alkuankkuroinnit ja seuraavat kiinnitykset olivat sellaiasia että niitä ei voi (mielestäni) edes teoriassa harjoitella nopeasti suoritettaviksi. Lisäksi sillä on noilla kieputteluilla ja solmimisilla koko ajan yksi käsi liian vähän aktiivisen kamppailun ja paketoinnin samanaikaiseen suorittamiseen. :D

t. J
Kuvake
Jasse
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3420
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Katori Shinto ryu & potkunyrkkeily
Sivulajit: IP, BJJ, SW, MMA, CACC
Takalajit: Budoturismi

Hojo-jutsu ja bondage

#9

Viesti Jasse »

Kiitos JariR! Tämä on ehkä itsestäänselvyys mutta, toteampa kuitenkin että vastustelevan ihmisen raudoittaminen yksin on kyllä todella hankalaa. Kahden miehen voimin melkein helppoa. Varmasti sama päti hojo-jutsuun samuraiden aikana.

Itseäni edelleen noi naruleikit kiinnostaa, mutta en ole päässyt puusta pidemmälle. Kirjan kyllä tilasin pari vuotta sitten:
Kuvake
Antti
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2984
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Etulaji: Liikuntafilologia
Yhteystiedot:

Hojo-jutsu ja bondage

#10

Viesti Antti »

Mielenkiintoisen oloinen kirja aiheesta osui silmiini: Christian Russo, Hojojutsu: The Warrior's Art of the Rope, 2019.
In feudal Japan the Martial Art of Hojojutsu was taught for the capture and immobilization of prisoners by using a rope. Developed by the armed forces during the period of the "Warring States" (XV sec.), It was subsequently adopted by the city police in the Edo Period (1603-1868) as an aid during thearrest, transportation and detention of a suspect. Rich in illustrations and photographs, this text describes for the first time in the West, the history, philosophy, instruments and practice of the Art of the Rope.
Antti Ijäs
Studia dimicatoria (blogi), Zotero-profiili (julkaisuja)
"Öyh, öyh, öyh, karjasi sika ja ryntäsi pimeässä Eenokin ylitse ovelle." (Tuulispää 28.9.1928.)
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 65 kurkkijaa