Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Aikidon luonne

Japanilaiset lajit

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 57
Viestit: 16072
Lauteille: Joulukuu 2007
Tykännyt: 572 kertaa
Tykätty: 265 kertaa

Aikidon luonne

#886

Viesti Lasse Candé » touko 17, 2014, 00.04

airakti,
Kysymyksenasettelusi on paikallaan mutta siinä on tarttumakohtia...
Itse harrastan lähinnä lyönteihin ja potkuihin perustuvaa lajia, kuten tiedät. Omat tärkeimmät kokemukset melkoisella rata-aktiivisuudella on tyypin hallinnassa. Kun on viritetty lyömään tarvittaessa (suoraan sanottuna en ole henkisesti ihan varma asiasta) tai muuten valmis käymään kimppuun, todellisuus muuttuu epäröinnistä. "Kivaa" on kun ns vastassa on vahva tyyppi josta ajattelee ettei kannata. Tähänkin on kamppailulajioppia. Ei kannata hävitä.

Parhaat lajilliset saavutukseni tositilanteissa on erinäisiä rauhoittamisia. Osassa olen horjuttanut tyypit nalkkiin jota eivät huomaakaan ja osassa olen vastustanut eleettömästi otteita kädestä tms. Tässä kaikessa on tärkeää se että paremmuutta ei mitattu vaan juttu "jotenkin" kuivui kasaan ja yhteinen kunnioitus löytyi. Jos on taas epäillyttävämpää porukkaa, niin etäisyydenhallintaa ja sosiaalista silmää. Tällä ryyppytaustalla jotain on varmaan tehty oikein. Osa tuuria ja osa sitä vanhaa viisautta että suurin taito on siinä ettei miekkoja vedetä. Tuuria oli siinäkin kun vahva psyko ei tappanut eikä tilanteesta tullut mitään muuta kuin että psyko juoksi ulos viskoen tuoleja. Sosiaalisuus ei ole kamppailullisuudesta irrallaan. Jos miekat olisi vedetty olisi varsinkin allekirjoittaneelle tullut damagea. Muu on tappelua. Vahva äijä ja nalkkiin eksyin kun en osannut lukea ihan ihka aitoa sekopäätä. Laajalla kokemuksellakin oli poikkeuksellinen tilanne.

Lähti lapasesta, tunnustan, mutta aikidoon tämä liittyy siten että perinteiseen japanilaiseen kamppailulajikäsotykseen liittyy oleellisesti se miten juttu alkaa. Se jopa määrittää paljon siitä. Ennen kaikkea taistellaan aloitteesta, mihin esim aseelliset ratsiat perustuvat. Ei siinä soitella että "huumeheput, me tullaan kohta ovesta läpi ja rynnitään sisään." Sama meininki selvästi jos terät messissä. Tuosta perinteestä budo ja aikidokin ponnistaa. Siksi miehestä mittaa ottamiset kertovat miehestä mittaa ottamisesta. Ei ole olemassa miehekästä tapaa puhua jostain mikä ei ole urheilua. Tämä lajien kunnioitus on valitettavasti potkusta viime aikoina vähän kadonnut.
You may say that I'm a dreamer
But I'm not

- John Lennon

Lassen treenituumailuja fiiliksen mukaan


Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 80
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aikidon luonne

#887

Viesti Aihki » touko 17, 2014, 08.42

Lasse, nyt kierrät kysymyksen . Siinä kysyttiin "kun" eikä "miten", shit has hit the fan already. Airaktin kysymyksen takana on tappelu/taistelulajien tosi-testi, enkä oikein ymmärrä miten lajin tai asenteen tositilanteessa muuten voisi testatakaan.

Itse olen jollain ilveellä selvinnyt 60 v tappeluita, joskin muutama läheltäpiti tapaus on.

Kuvake
Beorn
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 19
Viestit: 1872
Lauteille: Helmikuu 2007
Paikkakunta: Rauma
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 1 kerran

Aikidon luonne

#888

Viesti Beorn » touko 17, 2014, 09.15

airakti kirjoitti: Teoriaa riittää maailman tappiin, olis kiva nähdä/kuulla (todistetusti, suomessa) että Aikidosta olisi jotain apua kamppailuun, edes joskus. Tää ei ole v!ttulua, en vaan tunne tällä hetkellä Aikido hemmoja ja en tiedä mikä on tilanne nykyään, toivottavasti hyvä, jaksan vaan epäillä...
Minä olen käyttänyt aikidon oppeja fyysisesti vain voimankäyttötilanteissa. Ei ongelmia, asiakkaat ovat liikkuneet haluttuun suuntaan ja kukaan ei ole rikkoontunut. En ole kokenut niitä oikeasti ikäviksi tilanteiksi.

Joitakin tilanteita on siviilipuolella tullut vastaan, yksi potentiaalisesti todella ikävä Turussa joku vuosi sitten. Kolme isoa tatueerattua (nämä tatuoinnit eivät olleet pikkusieviä tribaalikuvioita, linnakamaa selvästikin. Tunnen joitakin istuneita.), jokseenkin päihtynyttä/aineissa ja melko arpista ja muutenkin rujon näköistä kaveria olivat selvästi hakemassa tappelua. Valitsivat minut sitten kohteeksi, ehkä komeitten viiksieni takia. Yksi ryhtyi huutamaan lähietäisyydelle halaten ja toinen pyrki kiertämään taakseni, kolmas pysytteli hiukan etäämmällä. Pidin kaikki kolme näkökentässäni (kiertotempun havaitsin oitis K. Aittomäen rosvosektorin kirjoituksia potkussa luettuani), en vastannut heidän provosointiinsa mitenkään ja onnistuin asemoimaan itseni niin, että vasemmalle sivustalle jääneen etäämpänä olleen rosmon olisi täytynyt ylittää korkeahko pyöräteline, jos olisi halunnut kimppuuni käydä. Täytyy myöntää, että stressireaktiot olivat melkoiset, mutta hallittavissa. Ei putkinäköä tms. Valmistauduin pre-emptive iskuun heti, jos huomaan minkäänmoisia latailuja tms. lähimpänä olevan rosmon kehonkielessä. Hetken perästä kolmas etäämmällä pysytellyt huusi kahdelle muulle, että kaveri (minä) on varmaan käynyt krav magan peruskurssin, kaikki kolme poistuivat paikalta. Tässäkin tapauksessa ei lopulta tarvinnut tehdä yhtään mitään. Muutkin siviilipuolen tilanteet ovat kuivuneet kasaan samalla tavoin. Minä vähän koen, että aikidosta (hmm, tai krav magasta) oli tässäkin tapauksessa apua kamppailuun, mutta sillä tavoin, ettei lopulta tarvinnut ryhtyä vääntämään.

Tiedän myös aikidoa (tai oikeammin ehkä aikidon antamia tappelusvalmiuksia) käytetyn hivenen fyysisemmin, mutta epäilen, josko niistä on tarpeen puhua täällä ja julkisesti. :D
Jussi Pirnes

Rikkaus ja mahti ovat aina olleet silkkaa unta,
kirjoitukset tuoksuvat hyvältä vielä sadan vuoden kuluttua.
Ryōkan :::DIY:::

diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#889

Viesti diesel 64 » touko 17, 2014, 11.14

Tässä mielestäni tulee hyvin nuo suunnat esiin lyönnit,torjunnat,alasviennit ja pystystä mattoon. Mielestäni se pitää näkyy kaikessa tekemisessä,eikä vaan esim. työntelyssä ? Ihmettelin Jaskiainen,kun sanoit että et ole kokeillut sitä yhdenjalan sydeemiä,kuin "omalla" tavalla.Kyllähän se toimii "kaikilla" tavoilla,jos kolmas taso on hanskassa?

[youtube][/youtube]

Kuvake
ToniM
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 466
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Vihti
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#890

Viesti ToniM » touko 17, 2014, 13.57

airakti kirjoitti: Tää on kyllä pitkä ketju ja rönsyillyt sinne tänne, mennyt monesti ohi aiheen, joten mäkin laitan kysymyksen ohi aiheen, Aikido ihmiset: Oletteko koskaan saanut/vetänyt ketään turpaan niin että jompikumpi putoaa tai jonkun luita hajoaa, siis oikeasti ikävässä tilanteessa? Jos olet, kerrotko esimerkin millä Aikido tekniikalla selvisit/hävist? Teoriaa riittää maailman tappiin, olis kiva nähdä/kuulla (todistetusti, suomessa) että Aikidosta olisi jotain apua kamppailuun, edes joskus. Tää ei ole v!ttulua, en vaan tunne tällä hetkellä Aikido hemmoja ja en tiedä mikä on tilanne nykyään, toivottavasti hyvä, jaksan vaan epäillä...
En näe tälle kysymykselle pelkästään aikidoketjussa mitään virkaa. Saman kysymyksen voi heittää minkä tahansa lajin harrastajalle eikä siitä tule yhtään viisaammaksi lajin toimivuudesta. Se, että treenaat vaikka kuinka tehokasta itsepuolustuslajia niin se ei tee automaattisesti sinusta henkilöä, joka pärjää itsepuolustustilanteessa. Yksilöt nämä hommat ratkaisevat ja heidän kykynsä toimia tilanteissa, eivätkä lajit. Niinkuin joku 60 sivua sitten olen todennut aikido ei varmastikaan ole se paras ja tehokkain laji esim. IP:n opettelussa mutta aikidokin kasvattaa niitä valmiuksia millä tilanteista selvitään. Pidän tätä jopa hieman säälittävänä, jos netissä pitää kertoilla esimerkkejä ja todistella miten olen ollut ottamassa toiselta senkkaa nenästä. Ei ihan kuulu mun mielestä aikuisen fiksun ihmisen käyttäytymistapoihin vaikka nyt ollaankin potkun forumilla.
http://www.facebook.com/shinshikiaikidory" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sites.google.com/site/shinshikiaikidory/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/user/shinshikiaikido" onclick="window.open(this.href);return false;

Jaskiainen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 158
Lauteille: Huhtikuu 2014
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#891

Viesti Jaskiainen » touko 17, 2014, 15.32

DeusVult kirjoitti: Et nyt oikein vastannut tuohon kysymykseen. Mitä sinä tarkoitat sisällöllä? Ja uskotko siis - vai etkö - tämän ki:n tai mielen suunnan olevan jonkinlainen taikavoima, joka vaikuttaa suoritukseen fyysisen todellisuuden lisäksi tai sitä avustaen?
Mielestäni en ole mitään muuta tehnytkään kuin vastannut tuohon kysymykseen. Sisältö on sellainen juttu, joka rakentuu monille periaatteille ja jota voidaan harjoitella tietyllä oikealla tavalla – tai väärällä tavalla.

Ei ole kyse mistään taikavoimista, senkin olen jo monesti sanonut. Mieli yksin ei tee mitään, kyse on vain kehon ja mielen yhdistämisestä mahdollisimman optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kaikissa lajeissa keho ja mieli yhdistetään niin, että keho seuraa mieltä, mutta vielä ei ole tullut vakuuttavaa näyttöä siitä, että muissa lajeissa kuin aikidossa keho ja mieli yhdistettäisiin niin, että ne eivät suuntaudu samaan suuntaan.

Näyttää siltä, etten jaksa toistaa itseäni jouluun saakka... Alkaa jo vähitellen kyllästyttää, kun porukka ei ymmärrä kirjoitettua suomea vaan tekee ohitulkintoja omien ennakkokuvitelmiensa pohjalta.
Sheephead kirjoitti: Aikidon atemit = "mukalyömistä", näinkö sulla aina vai vaan joskus?
Taisi olla huono ilmaus. Tarkoitin sillä sitä, että niitä ei yritetäkään lyödä perille, eli tarkoitus ei ole vahingoittaa lyönnillä vastustajaa. Siis useimmissa aikidon suuntauksissa ainakaan. Toki ne pitää lyödä siinä mielessä kunnolla, että niillä saadaan liikutettua hyökkääjän mieli pois siitä hyökkäyksestä tai jäpityksestä, mikä nyt kulloinkin on esteenä oman tekniikan suorittamiselle. Tämänkin kyllä sanoin jo kerran tuolla kymmeniä sivuja sitten...
ToniM kirjoitti: Nyt täytyy sanoa, että tipahdin viimeistään kärryiltä. Mun käsityksen mukaan horjuttamiset, tekniikat ja koko aikido perustuu nimenomaan vain ja ainoastaan samoihin periaatteisiin eli kahden ihmisen vuorovaikutukseen. Eli ki-aikidossa tehdään näitä ki-harjoitteita vain ki-harjoitteina millä ei ole mitään tekemistä aikidossa kehittymisen kanssa?
En ole mielestäni mitään tuollaista sanonut. Olen vain sanonut, että horjutus on ihan erillinen aiheensa, johon ei tarvitse liittyä sitä kolmatta tasoa, jota olen hakenut. Horjutus onnistuu ihan kaikilla tasoilla.

Älkää tulkitko tekstistä enempää kuin siinä on. Älkääkä vähempää. Kiitos.
JKOO kirjoitti: Myös tuossa läpi lyömisessä, jossa taas kerran yleistät tarkemmin tunnistamatta muiden lajien harjoitusmetodeja, siis sitä, että samankaltainen asia voidaan kuvata eri käsitteillä ja kokemus saada eri metodeilla, joita tunnet. Kokemuksen ja tekemisen laadun ollessa täsmälleen sama. Vrt. peng, jonka aukikirjasin lyhyesti käyttämällä eri termejä.
En ymmärrä tätä kommenttia muuten kuin että kuvittelet olevasi eri mieltä jostain.
Missä lajissa siis läpi lyömiseen liittyy se, että mielen suunta poikkeaa kehon suunnasta?

Jaskiainen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 158
Lauteille: Huhtikuu 2014
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#892

Viesti Jaskiainen » touko 17, 2014, 15.44

injunjack kirjoitti: no nyt taas Lassen kehotuksesta violetit ja vihreät kiii-pallerot sinkoillut pitkin olohuonetta.

Vaimokulta nojasi koko painollaan käsiin ja seisoin suorassa jalat yhdessä. Edelleen "horjahdus" minimaalista, sanoisin tuskin havaittavaa.
Aijaijai, väärin meni: pitäisi olla oransseja ki-pyöryköitä! Ja ilman ketsuppia. :)
Tuota on mahdoton arvioida kun ei ole itse kokeilemassa mukana. Mutta sinä ja vaimosi voitte arvioida sitä itse sillä lailla, että kokeilette ne kaikki eri tavat samalla kun seisot yhdellä jalalla:

1. mieli ja keho työntävät vastaan (mielen suunta = kehon suunta = 1).
Tämä tapa näkyy siitä, että lihasjännitys aiheuttaa tärinää, ja jos työntäjä yhtäkkiä lopettaa, seisoja horjahtaa eteenpäin.

2. mieli ja keho pysyvät paikallaan (mielen suunta = kehon suunta = 0)
Tämä tapa näkyy siitä, että seisoja ei voi vastustaa työntäjää vaan kallistuu työntövoiman suuntaan.

3. mieli virtaa eteenpäin mutta keho pysyy paikallaan (mielen suunta = 1, kehon suunta = 0)
Tämä on se ki-temppujen "kolmas taso", jossa mielen suunta on erillään kehon suunnasta. Tämä on tapa tehdä se harjoitus oikein. Lopputuloksena seisoja pysyy paikallaan paljon paremmin kuin kakkoskohdassa, muttei myöskään horjahda kuten ykköskohdassa, kun työntäminen yhtäkkiä lopetetaan.

Sitten kun kolmostaso onnistuu, sen pitäisi tuntua myös työntäjästä erilaiselta kuin kahden muun tason. Nyt veikkaan, että jos kerran mielesi harhaili ja yritit vain pysyä paikallasi hyvässä tasapainossa, kyseessä oli kakkostaso ja sinä vain olet liian iso ja vahva vaimosi työnnettäväksi. :)

Siksi pitää seistä yhdellä jalalla ja käsi eteenpäin ojennettuna, että heikomman ja pienemmän kanssakin voi tätä harjoitella. Ja seisova jalka (ei se keskimmäinen) suunnilleen suorana, samoin koko muu ruoto, ettei voi vetkuilla niillä "voimavektoreilla" ja suunnata työntöä maata kohti oman asentonsa avulla. Sekin on hyödyllinen juttu, mutta se ei ole se, mistä tässä sisällössä on kyse.

Jaskiainen
polveenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 145
Viestit: 158
Lauteille: Huhtikuu 2014
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#893

Viesti Jaskiainen » touko 17, 2014, 16.05

airakti kirjoitti: Tää on kyllä pitkä ketju ja rönsyillyt sinne tänne, mennyt monesti ohi aiheen, joten mäkin laitan kysymyksen ohi aiheen, Aikido ihmiset: Oletteko koskaan saanut/vetänyt ketään turpaan niin että jompikumpi putoaa tai jonkun luita hajoaa, siis oikeasti ikävässä tilanteessa? Jos olet, kerrotko esimerkin millä Aikido tekniikalla selvisit/hävist? Teoriaa riittää maailman tappiin, olis kiva nähdä/kuulla (todistetusti, suomessa) että Aikidosta olisi jotain apua kamppailuun, edes joskus. Tää ei ole v!ttulua, en vaan tunne tällä hetkellä Aikido hemmoja ja en tiedä mikä on tilanne nykyään, toivottavasti hyvä, jaksan vaan epäillä...
Paras apu kamppailuun aikidosta on se, että mieli on rauhanomainen. Aikidoon käsittääkseni pitäisi liittyä sellainen mielentila, jossa
1) ei provosoiduta
2) ei ole tarvetta päteä ja näyttää olevansa kovempi jätkä
3) uskalletaan säilyttää oma rauhanomainen asenne vaikka toinen uhoaisi

Tiivistäen: kasvatetaan niin hyvä itsetunto, että se kestää sen, että maailmassa on oikeasti niitä kovempia jätkiä. :) Saahan niitä olla - heikompiaan ei saa kiusata, ja vahvempiaan ei kannata...

Lopputuloksena harvoin on (tai ainakaan pitäisi olla) sairaalakeikkaa kummallekaan. Kun se vain tuppaa menemään niin, että tappelu syntyy silloin kun kummallakin on äkä pinnassa ja hirveä tarve todistaa olevansa toista kovempi. Aikidon filosofia edustaa jotakuinkin päinvastaista asennetta.

Aikidoka uskaltaa sanoa vaikka niin, että ”joo joo, sä oot paljon kovempi jätkä, ei sitä tarvitse edes todistaa”, ilman että oma arvo ja itsetunto siitä murenee. Normijampan itsetunto ei siihen useinkaan pysty, jos on yhtään kuvitelmaa siitä, että voisi kuitenkin itse voittaa. Ja sellainen kuvitelma on suunnilleen jokaisella, jolla on kamppailulajitaustaa. :) Ja ilman kamppailutaustaakin sellaisilla, joilla on veressä alkoholia tai mukana kavereita. (Muutenhan tappeluja ei olisi koskaan.)
diesel 64 kirjoitti: Ihmettelin Jaskiainen,kun sanoit että et ole kokeillut sitä yhdenjalan sydeemiä,kuin "omalla" tavalla.Kyllähän se toimii "kaikilla" tavoilla,jos kolmas taso on hanskassa?
Siis olen harjoitellut sitä ”meidän oikealla” tavalla, ja sitten niillä kahdella ”väärällä” tavalla (vastaan nojaaminen ja paikallaan seisominen ”mielettömästi”). Mutta en muiden lajien ”oikealla” tavalla, luonnollisestikaan. Sehän on vain harjoite, jolla treenataan yhtä monista sisällöistä, joita pitäisi oppia ajan mittaan ottamaan mukaan aikido-tekniikoiden tekemiseen.

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 33
Viestit: 8462
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 44 kertaa
Tykätty: 57 kertaa

Aikidon luonne

#894

Viesti DeusVult » touko 17, 2014, 16.49

Jaskiainen kirjoitti: Näyttää siltä, etten jaksa toistaa itseäni jouluun saakka... Alkaa jo vähitellen kyllästyttää, kun porukka ei ymmärrä kirjoitettua suomea vaan tekee ohitulkintoja omien ennakkokuvitelmiensa pohjalta.

**

Älkää tulkitko tekstistä enempää kuin siinä on. Älkääkä vähempää. Kiitos.
Nähdäkseni on aika kohtuutonta arvostella muiden keskustelijoiden luetun ymmärtämistä, kun kysyttäessä että "mitä on sisältö", on vastauksesi että:
Sisältö on sellainen juttu, joka rakentuu monille periaatteille ja jota voidaan harjoitella tietyllä oikealla tavalla – tai väärällä tavalla.
Auttaako tämä määritelmä nyt mielestäsi keskusteluun osallistuneita ymmärtämään miten ki-aikidon sisältö olennaisesti eroaa muiden kamppailulajien sisällöstä?

Jaskiainen kirjoitti: Sitten kun kolmostaso onnistuu, sen pitäisi tuntua myös työntäjästä erilaiselta kuin kahden muun tason. Nyt veikkaan, että jos kerran mielesi harhaili ja yritit vain pysyä paikallasi hyvässä tasapainossa, kyseessä oli kakkostaso ja sinä vain olet liian iso ja vahva vaimosi työnnettäväksi. :)
Millä perusteella veikkaat noin? injunjackhan nimenomaan sanoi että pystyi seisomaan lähes horjumatta, ja samalla jopa ajattelemaan jotain ihan muuta kuin työnnön vastustamista? Miten tämä nyt on siis sitten eri asia kuin se mitä ki-aikidossa tehdään?
Jaskiainen kirjoitti: Ei ole kyse mistään taikavoimista, senkin olen jo monesti sanonut. Mieli yksin ei tee mitään, kyse on vain kehon ja mielen yhdistämisestä mahdollisimman optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kaikissa lajeissa keho ja mieli yhdistetään niin, että keho seuraa mieltä, mutta vielä ei ole tullut vakuuttavaa näyttöä siitä, että muissa lajeissa kuin aikidossa keho ja mieli yhdistettäisiin niin, että ne eivät suuntaudu samaan suuntaan.

**

En ymmärrä tätä kommenttia muuten kuin että kuvittelet olevasi eri mieltä jostain.
Missä lajissa siis läpi lyömiseen liittyy se, että mielen suunta poikkeaa kehon suunnasta?
Ymmärrätkö, että mielellä ei noin niinkuin oikeasti voi olla mitään suuntaa? Mieli ei liiku suhteessa muuhun kroppaan, eikä sillä ei ole mitään liike-energiaa. Puheet mielen liikkeistä ovat vain kielikuvia, joita sinun lajissasi käytetään - muissa lajeissa on käytössä toiset kielikuvat. Jos peräänkuulutat nimenomaan samaa terminologiaa osoituksena sen mystisen sisällön samankaltaisuudesta, niin todentotta siinä tapauksessa voi hyvinkin olla että vastaavaa sisältöä on vain ki-aikidossa.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 50
Viestit: 89087
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 723 kertaa
Tykätty: 246 kertaa
Viesti:

Aikidon luonne

#895

Viesti Mika » touko 17, 2014, 17.01

Jaskiainen kirjoitti: Aikidoka uskaltaa sanoa vaikka niin, että ”joo joo, sä oot paljon kovempi jätkä, ei sitä tarvitse edes todistaa”, ilman että oma arvo ja itsetunto siitä murenee. Normijampan itsetunto ei siihen useinkaan pysty, jos on yhtään kuvitelmaa siitä, että voisi kuitenkin itse voittaa. Ja sellainen kuvitelma on suunnilleen jokaisella, jolla on kamppailulajitaustaa. :) Ja ilman kamppailutaustaakin sellaisilla, joilla on veressä alkoholia tai mukana kavereita. (Muutenhan tappeluja ei olisi koskaan.)
Tätä en aivan ymmärtänyt. Itse luulisin että nimenomaan se hyvä itsetunto auttaa välttämään turhia mittelöitä. Tuon kirjoittamasi voi tulkita myös niin, ettö aikidokaaja tietää olevansa huonompi, joten hän ei siksi sinänsä ihan viisaasti lähde kovin helposti mukaan fyysisiin erimielisyyksiin. Tätä nyt tuskin kuitenkaan tarkoitit.

Katutilanteissa kannattaa muistaa myös se, etteivät ne läheskään aina ole vain kahden nuoren miehen välisiä mittailuja. Joskus mukana voi olla esimerkiksi lapsia, joita pitää suojella. Hulluja on olemassa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#896

Viesti diesel 64 » touko 17, 2014, 17.58

Jaskiainen kirjoitti:
diesel 64 kirjoitti: Ihmettelin Jaskiainen,kun sanoit että et ole kokeillut sitä yhdenjalan sydeemiä,kuin "omalla" tavalla.Kyllähän se toimii "kaikilla" tavoilla,jos kolmas taso on hanskassa?
Siis olen harjoitellut sitä ”meidän oikealla” tavalla, ja sitten niillä kahdella ”väärällä” tavalla (vastaan nojaaminen ja paikallaan seisominen ”mielettömästi”). Mutta en muiden lajien ”oikealla” tavalla, luonnollisestikaan. Sehän on vain harjoite, jolla treenataan yhtä monista sisällöistä, joita pitäisi oppia ajan mittaan ottamaan mukaan aikido-tekniikoiden tekemiseen.
Asia vilpitön !

Millä aika ikkunalla keskimäärin Ki Aikidossa pystyy ottamaan sen mukaan tekniikoiden tekemiseen. Sehän vaatii jo ukeltakin,että "tuntee" tasot ? Itsellä meni tovi,vaikka vahvaa pohjaa oli Take kilpailuista maajoukkuetasolla .

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 80
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Aikidon luonne

#897

Viesti Aihki » touko 17, 2014, 18.15

Aikidokaajat nyt ymmärtävät (tahallaan ?) väärin, Airaktin kysymys tarkoitti, että ollaan tappelussa, olipa syy mikä tahansa. Kun siihen on joutunut niin on typerää alkaa taivastelemaan tilanteen teiniyttä tai moraalista vääryyttä.

Oar
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 451
Lauteille: Huhtikuu 2011
Tykännyt: 4 kertaa
Tykätty: 39 kertaa

Aikidon luonne

#898

Viesti Oar » touko 17, 2014, 19.40

Ja se, että yksilöt ne tilanteet hoitavat on toki totta mutta lajeillakin on likaiset sormensa pelissä. Nyrkkeilijöitä varmaan löytyy pilvin pimein jotka kertovat että se oikean koukun harjoittelu auttoi kovastikin. Eikä varmasti tarvitse jälkikäteen antaa kierteleviä vastauksia siitä että tekniikalla ei ole väliä ja yksilöllä on.

Kuvake
ToniM
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 114
Viestit: 466
Lauteille: Huhtikuu 2009
Paikkakunta: Vihti
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#899

Viesti ToniM » touko 17, 2014, 19.43

Aihki kirjoitti: Aikidokaajat nyt ymmärtävät (tahallaan ?) väärin, Airaktin kysymys tarkoitti, että ollaan tappelussa, olipa syy mikä tahansa. Kun siihen on joutunut niin on typerää alkaa taivastelemaan tilanteen teiniyttä tai moraalista vääryyttä.
Minä en ainakaan ole sitä taivastellut, että on joutunut tilanteeseen. Mä en vain pidä fiksuna täällä alkaa kertoilemaan asioita, kun se ei kuitenkaan johda mihinkään, eikä sillä tiedolla kukaan mitään tee. Se tuskin muuttaa käsityksiä aikidosta niiden silmissä, jotka ovat jo oman kantansa päättäneet eivätkä minun tarinani tähän muutoksia tuo.

Näistä sitten keskustellaan ihmisten kanssa naamatusten salilla ja sen ulkopuolella ja sielläkin pitää tarkkaan miettiä kenen kanssa näistä puhuu. Vaikka täällä kaikenlaista höpiseekin omana itsenään ja omia ajatuksiani niin silti koen, että seuran ja aikidon osalta kirjoittelut pitää olla sen tasoisia, että se luo positiivista kuvaa lajista ja seurasta.
http://www.facebook.com/shinshikiaikidory" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sites.google.com/site/shinshikiaikidory/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/user/shinshikiaikido" onclick="window.open(this.href);return false;

diesel 64
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 1396
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Vaasa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Aikidon luonne

#900

Viesti diesel 64 » touko 17, 2014, 19.56

" Oliks täällä vielä joku muu,ketä piti laittaa ojennukseen"
"ketään ei lyödä"

;)

[youtube][/youtube]


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 kurkkijaa